Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Miért kell puhán maradó anyag, alsó fogsorokba fórum

Miért kell puhán maradó anyag, alsó fogsorokba (beszélgetés)

Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Miért kell puhán maradó anyag, alsó fogsorokba

131. Lolita63 (válaszként erre: 130. - Bártfai Andrea)
2011. ápr. 7. 21:53
Akkor jó:) ♥
130. Bártfai Andrea (válaszként erre: 129. - Lolita63)
2011. ápr. 7. 16:48
Tudom, morbid humorom van!
129. Lolita63 (válaszként erre: 128. - Bártfai Andrea)
2011. ápr. 7. 11:10
Jajj,még viccnek is rossz amit írtál...
128. Bártfai Andrea (válaszként erre: 127. - Lolita63)
2011. ápr. 7. 06:53
Köszönöm a biztatást, - akkor nem keresek kötelet.
127. Lolita63 (válaszként erre: 119. - Bártfai Andrea)
2011. ápr. 6. 14:51

Sajnálom,hogy ennyire kivagy:(

Ne add fel,Én is megjártam a pokolt:(

"Légy olyan mint a madár, aki alól ha kivágták a fát, nem a mélybe zuhan, hanem a magasba száll!"

126. 9c8432d068 (válaszként erre: 124. - Tendor)
2011. ápr. 6. 10:13

Reméljük,sikerült kipihenned magadat,és kapunk majd tőled valami írt beteg lelkünkre. :)

Előre is köszönet a kedves törődésért.

125. Bártfai Andrea (válaszként erre: 124. - Tendor)
2011. ápr. 6. 07:17
Köszönöm, hálás vagyok!
124. Tendor
2011. ápr. 6. 00:16

Azt hiszem, inkább priv.-be írok, a többit itt fogom megosztani a közönséggel. Most muszáj aludnom, holnap-ma is lesz egy nap! Kitartás mindenkinek! :)

UI.Bévi-nek igaza van a foglalkozásomat illetően.

123. Bártfai Andrea (válaszként erre: 122. - 9c8432d068)
2011. ápr. 5. 20:45
Bocsi, nem tudtam, hogy ismered. Neked könnyű, te is ott laksz Pécsnél.
122. 9c8432d068 (válaszként erre: 121. - Bártfai Andrea)
2011. ápr. 5. 20:17

Tendor fogtechnikus,már többször jelentkezett itt a fórumon,és egy másikon is.

Én is puszillak Andrea.

121. Bártfai Andrea (válaszként erre: 120. - 9c8432d068)
2011. ápr. 5. 20:10

Nem mondta, hogy fogorvos, szájsebész vagy fogtechnikus, - majd megtudjuk.

Puszi neked Évikém!

2011. ápr. 5. 18:18

Jó lenne tudni,mitől van az,hogy ennyire hasonló problémáktól gyötrődünk?

Talán Tendor majd tud valami jó tanácsot adni nekünk.

119. Bártfai Andrea (válaszként erre: 118. - Lolita63)
2011. ápr. 5. 17:53

Szerintem azért volt ideges, mert bejelentés nélkül mentem, ő meg várt valakit, akihez előkészítette a dolgokat. Gondolhatod, mennyire jónak tartottam, hogy Törökbálintról be Pestre kétszer egy héten. Elhiszem, hogy ideges lett, csak nem értettem, miért mutatta ki, hiszen ő mondta, hogy van aki 5-ször is visszamegy igazíttatni, - szóval nem mindig sikerül előszörre az új fogsor.

Persze, hogy ezek után úgy döntöttem, hogy fogtechnikussal oldatom meg a problémám. El is mentem B.örsre, de csak az asszisztense tartózkodott ott és azt mondta, hogy a főnöke orvos nélkül nem nyúlhat senki szájába. Ezért kerestem a neten ingyenes vizsgálatot, és a doktornő megsajnált, s telefonált a technikusának, hogy tegyen kapcsokat rá. Megtörtént és amikor stabil lett, akkor jöttek elő az elfuserált dolgok, hol itt nyomott, hol ott. Szegény techn. rengeteget igazított rajta, többször felpróbálta, mire végre jó lett. Mondtam, hogy ez olyan, hogy valaki elszab egy ruhát és nekem kell helyrehoznom. Azt hiszem, ez a legjobb példa. Most van egy csomó ragasztóm, amire nincs szükségem. Hisz minden fajtát ki kellett próbálnom, nem tudtam, hogy egy cappuccinót sem lehet meginni, mert megolvasztja a ragasztót. Most van itt a fórumon fogorvos, aki majd segít nekünk a hogyan továbban. Abbahagyom, mert már megint bőgök....

118. Lolita63 (válaszként erre: 117. - Bártfai Andrea)
2011. ápr. 5. 14:59

Sajnálom,hogy így jártál...

Soraidat olvasva felmerült bennem az a kérdés:a Te pénzed nem olyan mint a másé? Mi ez a diszkrimináció?

Én biztos nem mennék vissza hozzá.Sajnos sok orvos haszonelvű,tisztelet a kivétel,akit mágnessel kell keresni.

117. Bártfai Andrea (válaszként erre: 116. - Tendor)
2011. ápr. 5. 12:58

Tudod nem is lenne túl nagy problémám, hisz közel 30 évig ő volt a fogorvosunk, írtam, hogy a férjemnek is ő ültette be az impl.-t. Ezt az ideiglenes fogsort 1 évre mondta, de rossz lett, így visszamentem vele. Lecsiszolt belőle, de úgy sem volt jó, - megint visszamentem. Először jól leszúrt, mert nem jelentettem be magam, pedig még nem volt ott senki, valamit csiszolt belőle, azt mondta többet nem lehet levenni. Megkérdeztem, hogy mikor lehet impl.-t betenni, azt mondta, hogy ősszel, de majd jobban megnézi a leletet, most nem ér rá mert vár valakit. Nem értettem miért ilyen elutasító, hisz nála van. Elvettem a drága idejéből 8 percet. A férjem lent várt, szinte bőgve számoltam be, hogy mit intéztem, erre azt mondta, hogy mit várok, hisz ki van már minden fizetve, nem vagyok potenciális kuncsaft.

És mi az, hogy nem lehet többet levenni belőle?! Bazi nagy, otromba fogsor volt, elől-hátul nyomott. Most jó lett az új fogtechnikus munkája folytán, - jajjj, dehogy megyek vissza a régi dokinkhoz!!!!

116. Tendor
2011. ápr. 5. 11:41
Igyekszem vagy ma, vagy holnap a lehető legkorrektebb módon válaszolni a kérdéseitekre, és picit bevezetni Benneteket a fogorvos-fogtechnikus világba. Sajnos-hál istennek, rengeteg a munkám, így lehet, hogy éjszaka lesz a válaszadásból. Érzem hol a probléma, de Pécsről ne tudok mindenkinek "szájra szabott" receptet adni. Bár tehetném! Az összegek elképesztőek, ezért már illene "valami használhatót" adni a kedves megrendelőnek!
115. 9c8432d068 (válaszként erre: 113. - Bártfai Andrea)
2011. márc. 30. 14:15

Sajnos nem nagyon érdekli őket a páciens közérzete,lelkivilága.

Lényeg,hogy anyagilag megszedjék magukat.

Én példának okáért 2 hónapig jártam heti 1-2 alkalommal a fogorvosomhoz,mert a végleges fogsor sem akart megmaradni a számban. Az ideiglenesről ne is beszéljek.

25 ezerért kaptam 1 hónapra egy ideiglenes fogsort,ami csak akkor volt használható,ha nem ettem és ittam vele. Dekoráció volt.

Aztán megkaptam a véglegeset 65.000-ért,ami 1 hónapig gyötört,hiába mentem vissza,a doki már szinte elcsiszolta,fogínyemet felvágta,hogy a csontot megfaragja,stb.

Végső kínjában csak elküldött a technikushoz,aki mindjárt tudta,mit kellene tenni.

Igaz,6000-be került,de csinált egy rugalmas feltöltést a protin.

Mondjam azt,hogy azóta tudok vele enni,de csak akkor,ha be van ragasztva,mert egyébként halálra marja az ínyemet.

Mint kiderült,egyenesen a technikushoz kellett volna mennem,hogy ő vegyen mintát,és annak alapján készítse el a fogsort,és még 25.000-rel olcsóbb is lett volna. A doki szépen rátette a maga részesedését.

A technikus nagyon rendes és emberi volt velem.

Sajnos,azt hiszem,hamarosan ismét meg kell látogatnom,mert az ínyem mostanra alakult ki teljesen a végleges állapotára.

Azt hiszem,ismét kell egy feltöltés ez miatt.

Őszintén megmondva,én lelkileg magam alatt vagyok,mióta ez a zűr van a fogammal.

Nagyon sajnálok mindenkit,aki hasonló cipőben jár.

2011. márc. 30. 13:14
Bocsi, kihagytam a "fog nélkül"-t: azaz náluk nem marad egy napot sem fog nélkül a páciens.
2011. márc. 30. 13:12

Megint írok nektek, újabb tapasztalat: SZEMFÉNYVESZTÉS, CSALÁS!!!! Most a lányom tapasztalatát mondom el: Tegnapra volt időpontja abba a flancos klinikába, aki a két héttel ezelőtt újságban úgy hirdette magát, hogy náluk nem marad egy napot sem a páciens. Elment, vitte a röntgen-felvételt. Tanácsadás: 10.000 froncsi. Kiderült, hogy náluk ugyanúgy kell pár hónapot várni a gyógyulásra mint másoknál. Részleges fogsort 2 és fél milkáért tudnak készíteni. A lányom felháborodott, hivatkozott az újságra, hogy miért hirdetik magukat úgy, hogy az országban egyedülálló eljárás, mondta a doki, hogy nem ő volt.

Tanulság: csak ingyenes tanácsadásra menjetek, úgy látszik, egyes laboratóriumok fő bevétele a tanácsadás, - kétségbeesett tanácskérő pedig van dögivel!!! Ez tuti, mert 12 nap múlva kapott időpontot. Hát igen, ilyen szemét világban élünk!!!

112. Bártfai Andrea (válaszként erre: 110. - Tendor)
2011. márc. 29. 14:10
Először a régi fogorvosomhoz mentem, akiről azt állítottam, hogy a Világ legjobb fogorvosa, és nagyon jó fogtechnikusa volt régen. A férjemnek gyönyörű impl.-os fogsort készített pár éve, - nincs is vele semmi gondja. Tény az, hogy a doki munkahelyet változtatott és fogtechnikust is. A felsővel nem is volt különösebb probléma a próbánál, mindössze annyi, hogy a két szemfog annyira lelógott, hogy egy vámpír is megirigyelte volna. Igaz, én kértem, hogy ne legyenek egyforma rizsszemek, - na de ez már túlzás volt, több mint fél centi plusz. Aztán jött az alsó, lefűrészelte a koronát és azzal már a fogak is mentek. Egy hónapig voltam fog nélkül, csak zsebkendővel a szám előtt tudtam közlekedni, rettenetesen szégyelltem volna magam, ha fogatlanul ismerőssel találkozom. Közben a lányomnak is fogászati problémája lett, el is ment a lakásához közeli fogorvoshoz, aki közölte, hogy az összes fogát ki kell húzni, és a fogsor cakk-pakk 3 milkába fog kerülni. Azt mondta a lányom, hogy nem volt a doki 26 évnél idősebb és elég kelletlenül válaszolgatott a kérdéseire. Mondtam neki, ha lenne 3 milkája, akkor a legszebb, legnagyobb, legmodernebb fogászati klinikát választhatná, akik úgy hirdetik magukat, hogy olyan fogbeültetést készítenek, hogy a páciens egy napig sem marad fog nélkül. Elküldtem őt a főváros leghíresebb fogtechnikusához, hogy ajánljon orvost. El is ment a megbeszélt időben, vitte a panoráma röntgenét. Akit ajánlott alsó-felső koronás fogsor 800.000-ért. Igen, így voltam én is, 10 évet mondott jól bevált dokim. 14 lett belőle. Most a lányom is járjon úgy, hogy elölről kezdődjön 60 éves korában az egész hajcihő? Az én dokimat már nem mertem neki ajánlani, mert már eleve kétszer mentem vissza az alsóval, hogy nyom és fáj, és ha eszem, kibukik a számból. Azt mondta, hogy előfordul. Közben a sarokban pusmogott az asszisztensnőjével, tulajdonképpen ő is látta, hol van elszúrva. Közben magyarázta, hogy ez csak egy ideiglenes megoldás, hogy szokjam meg a protit, ne érjen váratlanul. Miután ott volt a panoráma röntgen, kérdeztem, hogy mikor tud betenni impl.-t. Azt mondta, hogy egy év múlva, addig hordjam ezt így, ahogy van. A férjem mondta, ha már kiadunk rá egy csomó pénzt, rendeset csináltassak, ne minit. Igen ám, de nem mindegy, hogy milyen orvos csinálná, mert az szájsebészeti munka, nem? Azt viszont valóban nem engedhetném meg magamnak, hogy milliókat adjak ki. Az a fogorvosnő, akinél most voltam, csak álmélkodott, hogy miért nincs rátéve kapocs, és hogy tudtam így hordani? Mondtam, hogy sehogy. A fogtechnikus is csodálkozott, akihez küldött. Rátette a kapcsokat és akkor jöttek elő a problémák: széles is volt, hosszú is. Vagy 5-6-szor igazított rajta valamit. Ez olyan , hogy valaki elszab egy ruhát és nekem kéne helyre hoznom. Ha ez a szerkentyű kihúzza a maradék fogaimat, már azt sem bánom, de addig is van fog a számban. De úgy a dokinő, mint a techn. megnyugtattak, hogy nem megy az olyan könnyen. A régi dokim is jól megnyugtatott: a Világon több millióan mászkálnak protkóval, és tudnak enni, inni. Én is tudok! Csak ki kell vennem a számból ezt a bigyót! -Nagyon.... nagyon el vagyok keseredve!
111. Lolita63 (válaszként erre: 110. - Tendor)
2011. márc. 29. 13:04

Örülök,hogy jöttél,mert nem akartam Én ezeket megválaszolni...

Ugyanis már ami létezett mindent áttanulmányoztam,de a tapasztalat amiket hallottam kedvemet szegte:(

A mini implantátumról is letettem,marad a "jól"elkészített fogmű...

Az egyik ismerősöm most küszködik,mert begyulladt az implantátuma:(

110. Tendor (válaszként erre: 109. - Bártfai Andrea)
2011. márc. 29. 06:17

Ajjaj! Látom, sok itt a baj! Először is a mini implantátum, nem mindegy, hogy milyen státuszra kerül. Hány pontos alátámasztást igényel a fogmű, mi van a szájban, mit kell kiegészíteni. Csak a kivehetőnél vehető igénybe, és az sem mindegy, hogy milyen megtartott a csontozat, milyen erőnek kell ellenállnia, milyen státuszban helyezhető el! A kapocs egyértelműen hozzátartozó eleme a kivehető fogműnek (amennyiben van megtartott saját fog), nem értem miért hagyták ki, és javítás után miért változott meg annyira a "száj", hogy össze vissza kellett csiszolni a protit!!? Valahol más irányban lehetett a gond. Viszont! A rosszul elhelyezett kapocs, foghúzó készülék-ként is üzemelhet! A meglévő "rozoga" fogak, ha 3_3 szituációban vannak, és a röntgen is engedi, akár mini implantnak is megfelelnek, ha nem mobilisak annyira. Fog lecsonkolva, gyökér kezelve, csap+implant, máris kész a száj egy kettő pontos megtámasztásra. Ilyenkor nem kell várni, azonnal használható a fogmű, egyébként kell! Van egy becsontosodási folyamat, ami nem elhanyagolható. A röntgen kell, nélküle nem tudunk korrekt tanácsot adni. Valóban kell a személyes megjelenés, különben mire adunk tanácsot?!

A fiatal fogorvos is lehet jó, és az idős is lehet rossz. Valószínű, hogy épp a mértani közepet kaptad ki, legyen szerencséd velük a továbbiakban is!!

Én meg csak olvasom soraitokat, és nézek mint hal a szatyorban.

Ha van kérdésetek, csak bátran tegyétek fel, igyekszem megfelelni. :)

2011. márc. 24. 17:09

Sziasztok! Köszi a szurkolást, sikerült megoldanom a problémát, - persze egyenlőre. Azt, hogy mit találunk a neten és mi a legolcsóbb vagy legdrágább, elsősorban nem a pénz dönti el. Tulajdonképpen arról van szó, hogy nem szabad egész fiatal fogorvost választani, mert annak nincs rutinja, nagyon időset sem szabad, mert az nem ismeri az egyre modernebb, könnyebb eljárásokat. Létezik mini impl. is, ebben az esetben nem kell megvárni a gyógyulást. Erről nagyon jó szemléltető vidi van, én már tavalyelőtt kaptam ajánlatot az illető fogorvostól, ha elmegyek a bemutatójára alanynak, kapok 50 000 kedvezményt. Igen ám, de akkor még megvoltak a fogaim a mozgó korona alatt. Mint írtam nektek, alul meghagytak két mozgó fogat és csináltak protit, amit ragasztani kellett. Sehogy sem volt jó, sem inni, sem kajálni nem tudtam, a fogsor a szalvétában landolt.

Ma elmentem egy abszolút pártatlan középkorú fogorvosnőhöz, aki csodálkozott, hogy miért nem raktak kapcsot a protira, mert nem baj, ha mozognak a megmaradt fogak, azért kapoccsal meg tudják tartani. Elmondta a lehetőségeket, hogy gondolkozzam a panoráma röntgenen, mert az dönti el az impl. beültetést. Nagyon sokat tett értem a jelen helyzetben, mert felhívta a fogtechnikusát, aki azonnal tudott fogadni, kapcsokat tett a protira, másfél óra múlva érte mentem, próba-csiszolás, megint próba, megint csiszolás - vagy négyszer. Közben magyarázta, hogy hol hosszú és hol széles, - sehogy nem volt megelégedve ismeretlen kollégája művével, mint ahogy én sem. Mondta, hogy eredetileg azt hitte, hogy csak kapcsokat kell készíteni egy meglévő fogsorra, de azt nem gondolta, hogy más által készített fogsort neki kell kijavítani. Egyébként aranyos volt és kedves. Nem volt vészes az összeg, amit kért és az orvosi tanácsadás is ingyenes volt. Úgy döntöttem, hogyha eljön majd az idő, hogy erre az alsó két rozoga fogra már nem lehet építeni, ezt a két igen jó szakembert fogom választani.

Nem tudom, segítettem-e Nektek, mert azt mondta a dokinő, hogy minden szájban más a helyzet, és ahhoz, hogy tanácsot tudjon adni valakinek, vizsgálat szükséges.

Csókollak benneteket Drágáim, jó éjt mindenkinek!

108. 76ea67e69d (válaszként erre: 107. - Bártfai Andrea)
2011. márc. 23. 17:00

szia, de lehet sorvadt inybe is tenni inplantátumot, mert létezik csontpótlás is. az sem olcsó de kivitelezhető , nyilván pácienstől is függ hogy milyen módon. nekem nem tudom hogy lehet e beültetni, mert van egy velemszületett szivbillentyü rendellenességem, ami lehet a beültetést kizárja. mikor fogat huztak nekem, akkor mindig antibiotikumot kellet szedjek már huzás előtt 3 nappal és folytatni 1 hétig. szóval pl ha begyulladna az implantátumnál, akkor nekem az életveszélyes lehet, mert megtámadhatja a szivem. persze irtam már neten egy ilyen beültetéssel foglalkozó cégnek, de ott a dokinő azt irta hogy nyugodan lehet nekem is beültetés. nade tudom nekik is ez üzlet, és olyantol kell megkérdezzem aki pártatlan. az a biztos. a kivehetőstől idegenkedem, főlleg látva hallva a rossz tapasztalatokat. az a 3 milka is sok, néztem pár oldalon, kijönne 1 200 000 ből is. de ezt is lehetne ragozni mint minden mást. de még ha lehet is nekem ilyen beültetős, akkor is összekéne szedjem rá a pénzt de hogyan még nem tudom, melóm sincsen még, hiába jó szakmám van. itt a tavasz remélem lessz melóm is, és akkor lessz fog is valamilyen formában.

üdv

ati

107. Bártfai Andrea (válaszként erre: 103. - 76ea67e69d)
2011. márc. 23. 14:37

Az Isten nem ügyes, nem igazságos, de ha nézed az egész világmindenséget, amit teremtett, nem is valami okos! Na, de félre a tréfával, tudom milyen kínos, - nem vigasztalásként mondom, de sokkal jobb, hogy nincs fogad, rengeteg tortúrától vagy megmentve: húzás, tömés, gyökérkezelés, idegölés és egy csomó idegesség, fájdalom. Minél előbb meg kell csináltatnod, mert elsorvad az ínyed, és más megoldás majd nem lesz, csak a pohárból vigyorgós. Fiatal vagy még nagyon és megérné, hogy valamiképpen összeszedd azt a kb. 3 milkát. Egyre jobban mennek fel a fogászati árak, bár az is igaz, hogy a fogászatok is gombamód szaporodnak, pedig a foggal kapcsolatos munka oroszlánrésze a fogtechnikusok vállán van.

Tegnap este lementem egy 85 éves lakótársnőmhöz, akinek múlt héten készült el a fogsora, tudjátok, a "poharas". Tök megvan vele elégedve, azt mondta tud vele enni, rágni és nem esik ki, nem is kell ragasztani. Sehogy nem értettem (hisz állandóan köpködöm ki a ragasztót), aztán megértettem miért nem kell ragasztani, - hát olyan vékony hegyes tetejű az ínye, hogy megtartja a fogsort. Zaklatottan jöttem el tőle, lehet, hogy az enyém is már keskeny, vékony és nem lehet beletenni impl.-t... Brrrrrr

106. Lolita63 (válaszként erre: 103. - 76ea67e69d)
2011. márc. 22. 20:57

Meg kell szoknod,bár nem lesz könnyű,mint írtam.Idő,türelem kell,de nagyon sok....

Minél tovább húzod,annál nehezebb lesz.

Nekem az alsót kellett,de kegyetlen volt,lelkiekben is,és gyakorlatban is...

"Ne add fel az álmaidat és az ábrándjaidat! Ne engedd, hogy az élet elvágja a zsineged, mielőtt fölorsóznád azokat az álmokat... tartsd feszesen... és orsózz... ne add fel... kapaszkodj bele a hálóba... s ha a már benne lévő álmok kiszökkennének, ugorj a vízbe és ússzál utánuk az életed kockáztatásával is... de ne engedd őket elszökni!"

105. Lolita63 (válaszként erre: 102. - Bártfai Andrea)
2011. márc. 22. 20:48

Szia!

Sokunknak probléma az alsó fogsor megszokása:(

Felső fogsorod is van?

Az implantátumot Én is szerettem volna,az alsó 6 gyökér beültetés és rá a felépítmény olyan 1,3 millió lett volna.

Már-már majdnem belementem,mikor olvastam,hogy a Titánra is lehet allergia...

Az interneten nagyon sok fórumon utána olvastam,vegyesek a vélemények...

Aztán a kilökődés veszélye...a gyulladások...

Az egyik ismerősöm sokat kínlódik,most gyulladt be Neki....

A youtobe-n a videó nem semmi,mikor megnéztem a videót,a lábamból is kiment az erő:(

Legyen szerencséd hozzá.

104. 76ea67e69d (válaszként erre: 102. - Bártfai Andrea)
2011. márc. 22. 18:17

szia, várjuk a fejleményeket

üdv

ati

103. 76ea67e69d (válaszként erre: 101. - Lolita63)
2011. márc. 22. 18:15

köszi szépen. én ahogy magam ismerem finnyás vagyok az ilyesmire, és köpködni fogok mint a tévémaci. nekem teljes fogsor kell alul felül, 33 évesen, hogy szokom meg, azt nem tudom, de majdelválik. fog nélkül nem szeretnék lenni. példa: meghivnak ebédre bárhova, és alámegy az étel, nem vehetem ki és hupsz kipöckölöm belőlle és visszarakom, ez visszataszitó és kínos , meg a gondolat is hogy ez megtörténhet, és velem. más meg éli világát ép fogakkal, nem vagyok irigy de 33 évesen ezt kellett kapjam a sorstól.nem iszom nem dohányzom, nem verem el a pénzt,

,,köszönöm istenem ügyes és igazságos vagy,,

tudom az élet nem az igazságról szól,,, de akkor is,,,

üdv

ati

102. Bártfai Andrea (válaszként erre: 100. - 76ea67e69d)
2011. márc. 22. 17:40

Én is nagyon nehezen szokom meg az alsót, enni abszolút nem tudok vele, kaja közben kibukik a számból. Sokat vagyunk távol, így kénytelenek vagyunk valamilyen út közbeni étteremben enni, ilyenkor számhoz tartom a szalvétát, úgy teszek mintha megtörölném, de a fogsor már benne landol. Alul van két fogam, az tartja, na meg a ragasztó. Egész nap a két alsó fogammal mászkálok, ha elmegyek valahova beragasztom.

Csak akkor tudnak valamit csinálni vele, ha begyógyultak a kihúzott fogak helyei.

Most csütörtökre van időpontom egy implantátum-beültetős helyre, vizsgálat után elmondják a lehetőségeket. Ide jár egy fehérneműs, azt mondta, neki 2 impl. van beültetve és ne merjük megkérdezni, hogy mennyibe került.

Valamelyik nap a Borsban olvastunk egy cikket, hogy az ő módszerükkel egy napot sem marad fog nélkül az ember, oda a lányom ment el érdeklődni.

Ha a meglévő fogakra koronát építenek, 10-12 évig tart és akkor újra kezdődik az egész cirkusz.

Erre a legolcsóbb ajánlat 800 000 volt.

Majd jelentkezem, hogy mit intéztem, ugyanis az a két alsó fog, amire a ragasztós proti került, nagyon mozog és csak ideiglenesen csinálták az egészet, hogy ne mászkáljak hónapokig fog nélkül.

Sziasztok!

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook