Miért kell puhán maradó anyag, alsó fogsorokba (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Miért kell puhán maradó anyag, alsó fogsorokba
Kár lenne érted! Okos Hölgy, soha sem adja fel!!
Kérlek mondd, miben segíthetek,-e pillanatban.
Nekem ez túl magas...de láttam az asztalon fehér és pirosas színű port két kupac volt az asztalon.Aztán mutatott egy üveget,amibe folyadék volt,nem tudom mi,arra mondta ,hogy az lehet allergizál...(az fogja össze az anyagot)erre emlékszem.
Aztán azt mondta 5 órán át főzte,tovább mint kell.
A folyadékra lehetek allergiás ami a két anyagot összetartja.(rózsaszínű és fehér anyagot)
Azt hittem Én is ki tudom főzni.
Ezt most nem érte. Milyen két anyagot tart össze, és micsoda??
Te ne próbáld meg kifőzni. Én max. annyit tudnék tenni (miután gondolkodtam a problémádon), hogy az egyik készülékemben, 6-8 bar nyomás alatt, 120 C fokon, 36 percig főzném. Nem tudom segít-e, de egy próbát megér -ne.
Akkor ismerősnek tűnik a nyavalygásom...
A fogtechnikus szerint a két anyagot ami összetartja arra lehetek allergiás.
én nem tudom kifőzni?Vagy nem szabad?
Semmit:(
Tűrjek neki,szokni kell....
Na,jól elkeserítettél:(
Örülök,hogy alakul a munka lehetőséged:)
Pozitívabban állj a fogsor csináltatáshoz!Akkor mit szóljak Én?
Nem voltam allergológusnál,de készülök...
A fogorvos szerintem már hülyének néz,nem megyek többet vissza hozzá:(
Azt mondja,nem lát elváltozást a nyálkahártyán.Nekem pedig fenn állnak a panaszaim,amiket már leírtam.
Szerinte ez nem allergia,lehet a vérnyomáscsökkentő vagy szívritmusszabályzó mellékhatása.Én csak mondom Neki,hogy az nem lehet,mert ha nincs bent a fogsor akkor ezeket a tüneteket nem érzem.
Azt mondta,el mehetek allergia vizsgálatra ha akarok,beutaló nem kell...
szia. kop kop lekopogom hogy debrecenben lessz melóm ugy néz ki. most egy kis faluban élek és nemsok a lehetőségem fog készítés terén. de debrecenben több technikus is van és ugy tervezem ott készíttetem el, lessz időm szétnézni. albérlet már van a hugoméknál. de az állás még nem biztos, de ha ez nem jön be akkor keresek másikat debrecenben, mivel most olyan lehetőség nyilt meg előttem hogy hugomék fölszabadult egy hely, mert egy egyetemista srác végzett. és ugy beszéltük régebben ha ő elmegy akkor mehetek oda lakni. természetesen ugyanugy beszállok mindenbe. de nekem az is jó. mert 130-140 et igértek kézbe. két müszakra.
félek a kivehetős fogsortól, mindig az jár a fejemben, hogy keservesen megdolgozom az áráért, és lehet nem tudom majd használni,,,,,,
A fogművek alapanyagára, általánosságban nem akkor lesz allergiás az ember, ha már visel valamilyen fogtechnikai alkotást. Az allergiára való hajlam már bennünk lehet, főleg akkor biztos ez, ha ékszer, vagy fémszíjas karóra is allergiás tüneteket okoz. A rákkeltő anyag szóval, érdemes csínján bánni! Cikkből bemásolt szövegállomány, nem fogja felvilágosítani a blog olvasóit. Ezt én sem tehetem meg, nem vagyok orvos, és úgy látom más sem űzi ezt a hivatást.
Fogtechnikus nem tud beutalót adni, mert nincs rá felhatalmazása. Neten lehet válogatni a lehetőségek közül, hátha van a lakhely közelében szakember. Az árak után is érdemes érdeklődni, mert nem biztos, hogy van OEP által finanszírozott vizsgálat a lakóhelyed körzetében.
Nem hiszem,hogy allergia tesztre lenne szükséged.
Nekem semmi bajom a fogsorommal,és nem is volt,azon kívül,hogy korábban tört. Rendbeszedték,és azóta jó.
Az implantátumtól meg örökre elment a kedvem,ezt is közzé teszem:
A titánium sem nyújt megoldást mindenkinek
A fogászatban használt fémek közül az allergiás reakciók okozói döntően a nikkel, króm, kobalt, arany, és réz. Az aranyról már a 80-as években is kimutatták, hogy fogászati implantátumokban történő felhasználása, az arra érzékenyeknél allergiás tüneteket válthat ki. Az implantátumok éppen ezért a legtöbb esetben egy korábban hypoallergénként ismert anyag, a titánium felhasználásával készülnek. Az elmúlt években azonban egyre több eset igazolta, hogy az ortopédiában és a fogászatban alkalmazott, titániumból készült implantátumok is allergiás reakciót okozhatnak. A titánium által leggyakrabban kiváltott I-es és IV-es típusú allergiás reakciók főbb tünetei: égő és bizsergő érzés, szájszárazsággal vagy anélkül, az ízlelés elvesztésével, vagy más általános tünetekkel, úgy mint fejfájás, gyomorhurut, súlyvesztés, ízületi fájdalmak, izomfájdalom. Szájüregi allergia jele lehet bőrvörösség, ajak oedema, vagy bevérzések a szájpadon, szájüregi fekélyek, íngyulladás, térképnyelv, a szájzug fájdalmas berepedezése, ajak körüli ekcémás bőrelváltozások, vagy a szájnyálkahártya jellegzetes úgynevezett lichenoid reakciói.
Előzzük meg!
A fémallergia vizsgálat segítségével igazolható. Fogászati beavatkozások, implantátum beültetése előtt különösen javasolt a teszt elvégzése azon pácienseknél, akiknél egyéb fémre már jelentkezett allergiás reakció. Fémallergia esetén az egyetlen kezelési mód, ha a tüneteket okozó fémből készült tárgyak használatát mellőzzük. Könnyen cserélhetünk ez okból órát, vagy épp övet, fülbevalót, de a beültetett implantátumoktól csak jóval fájdalmasabb és költségesebb beavatkozások árán szabadulhatunk meg. Érdemes ezért még az implantátumok beültetése előtt fémallergia vizsgálatot végeztetnünk.
Elengedhetetlen a vizsgálat olyan esetben, ha a beteg már elveszítette egy vagy több implantátumát, az ilyen betegeknél ugyanis közel 50%-ban igazoltak fémallergiát. Az allergén fém epicutan (rátevéses) teszt segítségével kimutatható. A teszt elvégzése során a beteg tünetmentes hát bőrére készen kapható kamrás tapaszok segítségével a vizsgálandó anyagokat felragasztjuk. A leolvasás a felhelyezést követő 24. 48. és 72. órában történik. – magyarázza dr. Balogh Katalin. A vizsgálat teljesen fájdalmatlan, de alapos elvégzése 8 napot vesz igénybe.
A panaszok hátterében fennálló okok, illetve a későbbi problémák megelőzésének érdekében a fémekre allergiás egyének számára tehát különösen ajánlott a teszt elvégzése nagyobb fogászati beavatkozások –implantátum, fogbeültetés, tömések – előtt.
2011-01-05 10:52
szia, végig olvastanm ezt a topikot, a legelejétől. azon gondolkozom hogy ill biztos hogy ha összeszedem a pénzt a mügfogsoromra, én is ennyire megszenvedek e!? ráadásul ha én is allergiás leszek rá vagy nem is tudom ezek után mit is irjak, akkor megint szedjek össze pénzt javitásra vagy uj fogsorra. lehet elmegyek előbb egy allergia tesztre magánorvoshoz mert a mi háziorvosunktól meg lehet halni.
a fogtechnikus adhat beutalót allergia teszthez?
ez a rákkeltős dolog nem tetszik, kiváncsi leszek egy hozzáértő véleményére.
ati
NA, EZT NÉZZÉTEK MEG!!!!!
A formaldehidek rákkeltő anyagok, amelyek már kis
mennyiségben is irritálják a nyálkahártyát és allergiát válthatnak ki.
A fogsorok anyaga az esetek igen nagy százalékában metil-metakrilát monomerből és polimerből készül, ehhez adalékanyagokat is adnak, majd ezt követi a polimerizáció. Előfordul, hogy a polimerizáció nem tökéletes, vagy nem tartják be a készítés során maradéktalanul a szabályokat, így nem kívánt segédanyagok maradnak a fogműben. Ezek az anyagok a viselés során a nyál hatására kioldódnak, és allergiás, gyulladásos reakciót okoznak. Legalább ilyen veszélyes a sokkal potensebb allergénnek tartott formaldehid, amely a metakrilát bomlása során keletkezik. Érdemes tudni, hogy a konzerváló iparban igen elterjedten használják a formaldehideket.
EZT TALÁLTAM,VÁROM A VÉLEMÉNYT!
Akkor a porcelán fogat miért nem ilyen anyagba rakták??
Mikor tudták,hogy allergiás vagyok?????
Mi ez,haszonelvű etika???
Eddig azt használtam mikor emberek között voltam,de allergiás lettem rá:(((
A műanyagra sajnos...és a fog is az volt.
Most más technológiával készült és porcelán foggal.Kíváncsi leszek az allergia megszűnik e?
Amit 2 hónapja készítettek, azt miért nem használod? A tapasztalatod alapján, már konkrétan tudnál újabb fogművet kérni. Hiszem!!
Fodrász. Én az Ákos fodrászához járok, olyan frizurát készít, amilyet kérek. Nálunk ez így megy. :)
Tudom,a türelem rózsát terem...csak az a baj,Nekem már nincs:(
Az előzőt 2 hónapja csinálták,azzal tudtam úgy ahogy enni ragasztás nélkül.Ezzel nem tudom mikor fogok...
Tényleg jól mondtam,hogy a technikus és a fodrász a szememben =(egyformák)olyat kapsz,amilyen sikerül....hiába mondom milyet akarok,nem jön össze...
Az új fog 3 órán volt tegnap a számba,ahogy megkaptam és akkor törte ki:(
Mostanában nem használtam ragasztót és úgy ahogy tudtam enni vele.(a régivel ami 2 hónapos)
Ragasztóval,vagy ragasztó nélkül használod?
Ha nem használok ragasztót,akkor nekem is sérti az ínyemet,ahogy rágás közben mozog.
További ajánlott fórumok:
- Vajon mi lesz, ha örökre egyedül maradok?
- Mit fogyasszak, ha este rámtör az éhség? (Amitől garantáltan nem maradok éhes, és persze nem rakódik le.)
- Tényleg hiba volt, hogy ennyiért dobtam egy jó pasit? Egyedül maradok így?
- Milyen vizsgálatokról maradok le, és milyen következményei lehetnek a manóra nézve, ha csak 18 hetes terhesen lát először doki?
- Külföldön hàzasodtam, itt is maradok, de ahhoz kell még egy papir, amin àll, hogy nem vagyok büntetett. Hol szerezhetem be ezt?
- Kedden feladtak nekem egy csomagot, "postán maradónak" kértem. Mennyi idő még megkapom?