Miért kell puhán maradó anyag, alsó fogsorokba (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Miért kell puhán maradó anyag, alsó fogsorokba
Biztos nem lesz könnyű,Én egy percig se voltam nélküle,fönt meg a sajátjaim megvannak,mégis nehéz volt.
Én azért biztattalak mindig,hogy csináltassad,és szokjad.
de lehet Te könnyen megszokod:)
Szorítok,hogy sikerüljön a munkahely:)
szia, még mindig egyhelyben vagyok mint a tojógalamb. ahogy tavaszodik, egyre több esélyem van arra hogy munkát találjak. és akkor tudom megcsináltatni . de olvastam titeket és akkor nekem is ennyire nehéz lessz megszokni? egy csomó kinlódás lessz nekem is ugy érzem...
puszi
ati
Nem jól passzol vagy nyomja?
Tudsz vele enni,vagy csak ha beragasztod?
Donto dent extra erőset használok.De nem szoktam ragasztani,még vagy 5-6 alkalommal csináltam.
Ha megyek valahova,és együtt étkezünk akkor szokta,egyébként jól tudok enni vele.
Te miért ragasztod mindennap?
Nem akarom ragozni,valami hasonló,mint nálad.
Ezt nem lehet megszokni teljesen. Engem a folytonos ragasztgatás kerget az őrületbe.
Ha savas,vagy melegebb ételt eszem,egyből enged a ragasztó.
Te milyen ragasztót használsz?
Szépen eszek vele,még a sűlt szalonna bőrt is megrágtam:)
Na jó,fent a sajátom van,biztos azért könnyebb...
Megszokni alul sosem fogom,nagyon zavar,hogy ott van...Az idegentest érzet szörnyű...
Veled mi a helyzet?
Attila!
Hogy állsz a fogcsináltatással?
Munkahely?
szia. igen sajnos nehéz mifelénk állást találni. az inyem valóban alkalmas már a fogkészítésre, de most a bux index nagyon alacsony:)
neked is szép napot!
attila
Én is azt hittem a múltkor ,hogy mindenkinek kinőtt,mert senki nem jelentkezett:)
Nagyon nehezen akar összejönni az a munkahely...
A fog viszont kellene,már biztos meggyógyult jól az ínyed.
Szép napot!
haho itt a március, lassan nő a fű, de a fogam még sajna nem. meló még most sincsen. a pénz meg kellene bizony rá.
szép napot mindenkinek
üdv
attila
El tudom képzelni mit élhetsz most át...
Kívánom mielőbb sikerüljön munkát találnod!
szia, nem bántottál meg:) bár a fogamon mulna az hogy találok e munkát e vagy sem, mivel személyesen nem is tudok állást keresni, mert mindenhol kérik hogy imélben küld el a papirjaidat önéletrajzodat, és majd szólnak cimszóval, ráadásul meg bért sem irnak, van olyan hogy keresnek dunántulra embereket de nem irnak semmi bért, én meg nem megyek csak ugy neki, mert nekem igenis fontos a bér is, meg nem szeretnék világ csavargója lenni, inkább közelebb terveznék a szülőkhöz is. ez ma magyarország, nem kell a pályakezdő mert veszteséget termelhet. gondolom én. mert mindenhol azt kérnek minimum 2 év tapasztalat. az is elképzelhető hogy nem is a szakmámban tudok majd elhelyezkedni, kitudja mit hoz a jövő. de maszekban tudom csinálni ha bejön a jóidő.
örülök hogy kezded megszokni, kitartás
üdv
attila
Kezdem szokni,de kiveszem ha itthon vagyok:)
Sajnálom,hogy még nem sikerült a munkahely:(
Lehet ,ha megcsináltatnád,hamarabb kapnál munkát is,ez így most hátrányos helyzetet teremt...bocs nem megbántani akartalak.
szia, mizu? van már fejlemény az allergiával kapcsolatban. én még mindig állás nélkül vagyok, akkor tudom megcsináltatni ha már lessz munkám.
üdv
attila
Sajnos Nekem van fém allergiám(Nikkel+Vas)Allergiás asztmám van,ezért is félő Nekem:(
Én már letettem az implantátumról...belefáradtam az egész fogászati históriába...
Látom,Te nagyon szívvel lélekkel nagy szakértelemmel csinálod a munkádat.Ritka az ilyen ember...és meg van a beteg iránti empátia is:)
(Én is ide sorolom Magam)
Az orvosi ügyekhez nem tudok hozzászólni, az egy külön, és komoly tudomány. A billentyű-gyógyszer problémához sem tudok mit mondani, hiszen specifikum! Jómagam is szedek ezt azt, nekem sport szívem van, ezért kell. A gócképződés, a beültetésnek nem hiszem, hogy közvetlen következménye, mert a műtétet szigorúan csírátlan körülmények közt hajtják végre. A szervezet okozhat meglepetéseket, ezért muszáj az orvosi vizsgálat! Majd ott eldől lehet-e implant, vagy maradsz a hagyományos kivehető fogműnél!
Igen a metszők vannak a "kirakatban" ezért készítem én így a fogműveket, ha erre kérnek. Nyugodtan kérdezz, igyekszem válaszolni! :)
A fogszín választás lehetősége a Tiéd, ahogy a fog alapanyag megválasztása is. Ezt nem lehet elvitatni a megrendelőtől (többek között). Kerámia fogakkal is lehet fogművet készíteni természetesen, nem csak műanyagból. Viszont. Én csak a kerámia a metszőket javaslom. Ha az őrlők is abból az anyagból készülnek, számodra hallhatóan kopoghatnak a fogak zárásnál, valamint gyakorlatból tudom, hogy könnyebb megszokni a felső kerámia őrlő-alsó kemény műanyag őrlő párosítást!. Amennyiben én készíteném, akkor a felső metszőket kerámiából, az összes többit jó minőségű kopásálló műanyagból készíteném. Az ár jó kérdés, erre majd az válaszol aki készíti! Mini implantátummal, viszont szép eredményt lehet elérni az alsó fogsor helyben tartásánál!! Nem elhanyagolható.
Nem kell idegenkedned a fogműtől, amennyiben esztétikus-tetszik, és meg is akarod szokni, pár nap, maximum egy-két hét alatt a sajátodnak érzed! Persze olvasok itt bőségesen negatív véleményeket, az én véleményem természetesen szubjektív, hiszen a saját tapasztalataimat írom le. Kérdezz bátran, igyekszem válaszolni.
Szorítok Neked,hogy összejöjjön és minél hamarabb meg tudd csináltatni a fogsort.
Igen ,bele tudják tenni a porcelán fogat a fogsorba,de az drágább mint a hagyományos műanyag.
Az allergia megvan,de rágózok időnként és így enyhíti az érzést.
szia, hát most ami egyenlőre beesett aza pénztárcám:) a meló még mindig kérdéses, mert azt mondta a debrecenei cég hogy 2 héten belül szólnak, ami a jövőhét hétfőn jár le. de én akkor felhivom őket, és rákérdezek, és akkor ha sikerül, megkéne keresni a fogsor árát is. és akkor csináltatnám meg. amik voltak csontkinövések azok már nincsenek elmultak.
porcelán fogat tesznek kivehetősbe ami teljes fogsor? és mennyibe kerül?
alleriga hogy áll?
üdv
ati
ati
Szia!
Látom rá szántad Magadat:)
Már rég mondom,hogy meg kell csináltatnod,mert beesik az arcod,ha sokáig fog nélkül maradsz.
A színt mindenkinél megnézik,együtt választjátok ki.Biztos nem lesz könnyű megszoknod,de mindenki azt mondja az alsót a nehezebb.A felsőnél van vákum és jobban tapad azt mondják.Én nem tudom,mert szerencsére fent megvannak a fogaim.Az alsót nem könnyű,de már elég jól eszek vele.
Munka terén hogy állsz?
szia, ugy vettem ki hogy fogtechnikus vagy. tanácsot kérnék, ha szabad. hogy lehet megszokni a kivehetős fogsort, nekem most lesz először, de undorom van attól hogy idegen anyag a számban legyen, már ha rágondolok is, de tudom hogy kell a fogsor, csak fiatal is vagyok hozzá. és látom lolita példájábol is hogy milyen keserves megszokni, de nem csak őt veszem alapul, hanem a környezeteben is sokan csak akkor teszik be a fogsort ha mennek valahova. nekem 33 évesen egy fogam sincsen, tavaly novemberben huzattam ki az utolsó 7 fogam, mert annyira rosszak voltak. beültetőstől meg tartok a szivem miatt. ráadásul piszok drága.
teljes kivehető fogsor lehet porcelán és drága? ami nagyon szépen mutat. vagy ha nem lehet porcelán , akkor a fogtechnikusnál mikor veszi a mintát, lehet e fog színt választani? mert ha igen akkor nekem hófehér kellene.ami nagyon szép
előre is köszi a választ
attila
Kedves Tőled...:)De nem is tudom mit lehetne tenni...
Sokszor elkeseredek,nem tudom feldolgozni,pedig tudom a fejben kell rendet tenni....
Próbálom,aztán majd lesz valahogy...
Megpróbáltam rágózni,vagy cukorkát enni,hogy ne érezzem a csípő érzést.
Még jó,hogy fölül megvannak,mert ha több kettőnél otthon kiveszem és hamarabb jóllakok.
További ajánlott fórumok:
- Vajon mi lesz, ha örökre egyedül maradok?
- Mit fogyasszak, ha este rámtör az éhség? (Amitől garantáltan nem maradok éhes, és persze nem rakódik le.)
- Tényleg hiba volt, hogy ennyiért dobtam egy jó pasit? Egyedül maradok így?
- Milyen vizsgálatokról maradok le, és milyen következményei lehetnek a manóra nézve, ha csak 18 hetes terhesen lát először doki?
- Külföldön hàzasodtam, itt is maradok, de ahhoz kell még egy papir, amin àll, hogy nem vagyok büntetett. Hol szerezhetem be ezt?
- Kedden feladtak nekem egy csomagot, "postán maradónak" kértem. Mennyi idő még megkapom?