Miért kell puhán maradó anyag, alsó fogsorokba (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Miért kell puhán maradó anyag, alsó fogsorokba
szia,én nem vagyok orvos de itt szerintem nem csak arról van szó hogy ha fogathuznak nem szabad tejet fogyasztani, hanem vérzéssel járó beavatkozásnál sem szabad mint pl a beültetés is, és nem kerülhet bele baktérium a szájba mert problémát okozhat.
üdv
ati
Budán van.
Egyébként nekem még azt is a lelkemre kötötte a doki, hogy magas párnán kell aludnom. Hát ez elég durva dolog volt/lesz, ugyanis én egyáltalán nem használok párnát, csak egy pici kutyát ölelgetek.
Tejterméket, illetve tömény alkoholt a foghúzás után 2 napig nem szabad fogyasztani! Nehéz fizikai munkát (edzés) se végezzünk, legalább 2 napig.
Ha a fogeltávolítás a felső állcsontban volt (az arcüreg közelsége miatt akár az meg is nyílhat), ilyen esetben és felülfertőzi az arcüregét is.
A tejben valóban vannak baktériumok, e miatt tilos!
A klipsz kapoccsal rögzül. Minél közelebb van a metszőfogakhoz, annál inkább látszhatnak a kapocsszárak a mosolygásnál. :)
Szurkolok Neked, hogy holnap (is) minden rendben menjen! :)
Én is megyek holnap, de én még csak a klipsz lenyomatát fogom csinálni,meg a doki szeretné látni, hogy a húzás szépen gyógyul e?!
Azt megkérdezhetem Tőled, hogy melyik dokihoz jársz?
Köszönöm a jó kívánságot! Bár még nem tudom, hogy fent is szükséges-e a csontpótlás, elég türelemfeszítő. Persze, hogy az orvoson múlik minden. Nagyon jó szájsebész-fogorvos és nagyon szimpatikus, ami nagyon sokat számít. Nem bántam meg, hogy leváltottam a régit, aki azt mondta, hogy "magának nem lehet!" Mindent lehet, csak akarni kell, - vagy biztos nem akarta, a csontpótlást meg sem említette. 26 évig jártunk hozzá, a férjemét is ő csinálta, azért nem értettem...
Holnap is szeretnék olyan bátran indulni, mint a múlt héten!
Köszönöm a válaszod!Jól csináltad,de inkább a szakemberen,és a szervezeteden /inmunrendszer/ múlik a gyógyulás,és hogy később sikeres lesz-e a beültetés.Persze számít még ,hogy dohányzik-e az illető,és megfelelő-e a szájhigiéniája../a csontsűrűség szintén számít.
Remélem a holnapi 4 implantációddal is minden rendben lesz,ezt kívánom!!!
Csak tejet mondtak, és legnagyobb bánatomra a sörtől is eltiltottak. A gyógyszerért nem nekem kellett szaladgálnom, kezembe nyomták, kifizettem.
Dalacin 300 mg kemény kapszula (klindamicin) 3x1 és Cataflam 50 mg bevont tgagletta (diklofenák-kálium): max 4 tabl./nap
Holnap csinálják a felső 4 implt.-t, - a jégzacskók már a mélyhűtőben vannak.
Biztos jól csináltam mindent, mert nem voltam kék-zöld-lila-sárga és csak egy kicsit dagadt meg az állam. Most sem érzek fájdalmat és azt sem, hogy nincsenek alul fogaim. Második nap már sült tarját ettem! Elég durva lesz a 3 hónap a "kirakati" fogsorral, de ki kell bírnom!
Szia Andrea!
Bocsánat,hogy írok a fórumba,de csak tejet nem szabad fogyasztani implantálás után,vagy semmilyen tejterméket?Milyen 2 gyógyszert írtak fel?Köszönöm!
Sziasztok!
Most jöttem vissza a fogdokitól,mindent rendben talált:)))
Elmondtam a bűnömet,az első nap tejet ittam:(
Azt mondta semmi baj,nem úgy varrta Ő össze,hogy belemenjen:)
Alábélelt a fogsornak,jobb mint új korában:)Kényelmes.Ebédelni már tudok és paprikát,almát uborkát is fogok végre enni.
Majd szeptemberbe megyek vissza,ha valami gond lenne akkor azonnal.
Ezt a szájsebész háromszor elmondta nekem, kétszer a férjemnek is és még este felhívtak, megkérdezték hogy vagyok: ne fogyasszak tejet, sört, tojást és magas párnán aludjak, másnap délig jegeljem, szedjem a kétféle gyógyszert, amit adtak... De nem is lett semmi bajom.
Már csak a holnapi napot kell kibírnom, aztán vége a kínzásnak!
Húúúú, köszönöm, hogy figyelmeztettél!
Akkor erre figyelni fogok!
szia, azért nem szabad tejeset inni-enni huzástól legalább 1 hétig, mert elszaporodhatnak a baktériumok a seb -ben és körülötte,és ez bajhoz vezethet.
üdv
ati
szia, szedd le mindet és akkor egyforma lessz:))
puszi
ati
Hány pótlásod lesz?És hol?
Én már a depresszió tüneteit is felfedeztem Magamon,annyira megviselt,ezért szántam rá magamat a beültetésre...
Te mióta küszködöl?
Igen,de nem passzol rendesen,ez az első fogsor,ugyanis van 3 amiből válogathatok...
Mikor nem látják akkor nem használom,csak ha muszáj...:)
Holnap megyek a dokihoz és becsiszolja azt amit előtte használtam és alábélel,hogy tudjam hordani amíg gyógyulok.
Hosszú bizony! De muszáj kivárnunk. :S
Használsz ideiglenes klipszet?
Nekem csütörtökön veszik le a mintát. Remélem addigra begyógyul a seb!
Debrecenben csináltatom,szájsebészeten.
Remélem ,napról napra jobb és könnyebb lesz....csak az a 3 hónap olyan hosszúnak tűnik,de kivárom...
Persze, biztos, hogy ahány eset annyi féle.
Most már napról napra könnyebb lesz Neked!
Melyik fogászaton csinálják a fogaidat?
Nekem 5 darab lett beültetve alulra.
Kaptam érzéstelenítőt eleget,de az 5.-nél megemelkedtem a székbe,mikor a csontba fúrt.
Azonnal kaptam újabb injekciót,de ott vékonyabb volt a csont és közel az ideghez azt mondta a doki.
Nézd,két embernél sem egyforma a tapasztalat.Andreának nem fájt utána sem,Én eléggé megszenvedtem,pedig jegeltem,szedtem a fájdalomcsillapítókat,sőt most is néha bekapok.Be is kékültem,de 5 nap után visszatért az emberi ábrázatom:)
De jó, hogy már túlvagy a nehezén!
Hogy viselted? Hányat ültettek be?
Én alapból kevés tejterméket fogyasztok, tejet pedig gyermekkoromtól nem iszom.
Ezért gondoltam egy kis rásegítésre.
A "fogas" ember nem is gondolná, hogy milyen lelki lehangolódással jár a fogatlanság. :(
Én iszonyat magam alatt vagyok. :(
Pedig ha minden jól megy, akkor max 6 hónapig tart "csak" .
:(((
Remélem nem ártottam vele...
6-os örlő fog volt, amit kihúztak.
Ma már nem vérzik szerencsére. :)
Azt látom, hogy Te értesz a dolgokhoz...... :)
Ha kapok egy ideiglenes klipszet, annak a drótjai kikandikálnak majd a számból?
További ajánlott fórumok:
- Vajon mi lesz, ha örökre egyedül maradok?
- Mit fogyasszak, ha este rámtör az éhség? (Amitől garantáltan nem maradok éhes, és persze nem rakódik le.)
- Tényleg hiba volt, hogy ennyiért dobtam egy jó pasit? Egyedül maradok így?
- Milyen vizsgálatokról maradok le, és milyen következményei lehetnek a manóra nézve, ha csak 18 hetes terhesen lát először doki?
- Külföldön hàzasodtam, itt is maradok, de ahhoz kell még egy papir, amin àll, hogy nem vagyok büntetett. Hol szerezhetem be ezt?
- Kedden feladtak nekem egy csomagot, "postán maradónak" kértem. Mennyi idő még megkapom?