Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Mi hatásos a hajhullás ellen? fórum

Mi hatásos a hajhullás ellen? (tudásbázis)

❮❮ ... 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 ... ❯❯
14044. Ava29 (válaszként erre: 14043. - Siss27)
2012. nov. 21. 15:39
En hiszek benne, a volt alberletben tele volt vizerrel es hartmannal a lakas egy baratnom bemerte, ezert is koltoztunk el reszben, de itt az uj helyen ugyan az a helyzet. Viszont most nincs ki bemerje. Most azon gondolkozom nem e a parnaban van e valami amire allergias lehetek...mar mindenre gondol az ember.
14043. siss27 (válaszként erre: 14042. - Ava29)
2012. nov. 21. 14:19
Lehet pont egy vízéren van az ágyad...pl. Már aki hisz az ilyesmiben persze.
14042. Ava29
2012. nov. 21. 13:31
Amugy meg azt figyeltem meg hogy nekem foleg este hullik a hajam vagy ha pl beolajozom/maszirozom. Reggel elorehajtott fejjel kifesulok olyan 10-15 hajszalat. NAp kozben nemigen hullik, max ha megfesulom kijon par szal. Este otthon ismet megfesulom, akkor is kb 10-15 szal jon ki. utana megvacsorazok, furdok, betelepszek az agyba netezni vagy tv-t nezni, es akkor ha nekiallok birizgalni a hajam, vagy picit atmaszirozni, kiszedek siman 40-50 szalat, ha olajozok akkor akar 80 szalat is. 3 naponta mosok hajat, akkor jon ki a legtobb, 200-250 szal. ( az antalvalin olvastam hogy hajmosaskor a 250 meg normalisnak szamit!!) Nem tudom mi lehet az "agyban"...miert ott jon ki a legtobb....
14041. Ava29 (válaszként erre: 14039. - Anda83)
2012. nov. 21. 13:26

Szia.

Hat ez megy mar 4 eve. A legutobbi gasztro altal kiiert komplex verkeperedmenybol is csak az derult ki amit mar tudtam, alacsony vas es D vitamin. Az IR eredmenyemre is azt mondta hogy rendben van es hogy itt Fr-ban mar nem "divat" a 3 pontos vercukorszint meres de rendben talalta az ertekeim (nyilvan hisz intervallumon belul van minden). A vegleges liszterzekenysegi eredmeny meg varat magara de nagy valoszinuseggel a felvetelek alapjan negativ lesz. Gondolhatod hogy el lehetek keseredve ha raszantam magam az altatasos gyomortukrozesre (az esetleges komplikaciokrol es koltsegekrol ne is beszeljunk).

14040. Anda83 (válaszként erre: 14037. - Vali72)
2012. nov. 20. 17:35
Tényleg, neked mi van most a hajaddal?
14039. Anda83 (válaszként erre: 14036. - Ava29)
2012. nov. 20. 17:35

A doki szerint a kiválasztással vannak bajaim, mármint a májjal, ami raktározza a méreganyagokat. Én nem tudom:)

Azt tudom, hogy tavaly a mensest is helyrerakta, napra 28 napra (amúgy 34-36 napra jön) Most még nem tudom - meg most a diéta sem megy olyan szigorral.

Te meg nem egyszerű vizsgálatokon vagy túl, és még mindig semmi konkrét eredmény, hát ez is kiborító lehet.

Amúgy én is szeretném tudni, hogy konkrétan mi a bajom, mert oké, hogy rendezi az ibr, legalábbis valamennyire, de mit????

Vali, azért nagyjából tartom a diétát, de néha beesik ez-az, bár igyekszem figyelni. Tavaly viszont totálisan betartottam.

14038. Anda83 (válaszként erre: 14035. - Feketepanna)
2012. nov. 20. 17:31

keress rá a nevére, és hogy bokréta utca (talán így nem reklám) amúgy máshol is van.

igazából két elektródaszerű bigyót raknak az emberre, egy karra, egy lábra.

elvileg a saját szervezeted működését rakja vissza a normálisba, tehát nem kimondottan hajra van, hanem bármi, ami megbomlott, és nem előírásszerűen működik, azt rendezi (ezért jó pl. Vali allergiájára)

úgy van, hogy kezelés és felmérés asszem 15, ez az első alkalom, aztán kezelésenként 7e. Én heti 1x mentem egy hónapig, aztán kétszer 2hetente, aztán havonta kell csak.

14037. Vali72 (válaszként erre: 14034. - Anda83)
2012. nov. 20. 12:11

Tök jó! Ahhoz képest, hogy a doki szerint diéta nélkül nem ér semmit... pedig ezek szerint mégis:)

Nekem a hajammal nem történt semmi változás, viszont az allergiámat teljesen elmulasztotta.

14036. Ava29 (válaszként erre: 14034. - Anda83)
2012. nov. 20. 11:38

NAgyon ugy nez ki hogy neked ez az IBR jon be, de mit mond a kezelod, szerinte mi all a hatterben, mit kezel a géppel?

NAlam csutprtpkpn megvolt az altatasos gyomortukrozes hogy kizarjuk nincs e liszterzekenysegem. Igy a felvetelek alapjan a doki - annak ellenere hogy produkalom a tuneteket - szerint nem ugy nez ki hogy allergias vagyok, de a biopszia eredmenye kb 1-2 het mulva lesz meg. MEgismerkedtem egy idosebb olasz holggyel, neki 15 eve diagnosztizaltak a liszterzekenyseget. A kovetkezo tunetei voltak: Hajhullas, alig volt haja, allando vashiany, fejfajas, hasfajas, mindez kronikus, pont az mint nekem. Meglatjuk. Decemberben visszamegyek a nodokihoz is es kicsikarok belole egy hormontukrot hogy lassuk mi az abra.

14035. feketepanna (válaszként erre: 14034. - Anda83)
2012. nov. 20. 09:27
Le tudnád írni mi ez az IBR-es kezelés? Hova szoktál járni, és emennyibe kerül ha nem túl indiszkrét kérdés?:)
14034. Anda83
2012. nov. 20. 08:06

Én megint elkezdtem az ibr-es kezelést, amit tavaly is toltam.

Mondjuk idén a diétám hagy némi kívánnivalót maga után, de 1 hónap után az eredményeim a következők:

Kezelés előtt:

haj átlag mosás nélkül: kb. 80

Mosás napján: 180

napra lebontva kb 120-150 haj/nap

Most:

haj átlag mosás nélkül: kb. 30

Mosás napján: 90-130

napra lebontva kb: 60-80 haj/nap

Azért alakulgat, bár nem olyan látványosan, mint tavaly. (de akkor 5-600 hullott mosáskor)

Pár napja sűrűbben van napi 20-25 mosás nélkül, és volt mosásos napon összesen 80, remélem, marad a tendencia. Végül is eddig kb. a felére esett vissza...

14033. Anda83 (válaszként erre: 14029. - KollaGen)
2012. nov. 20. 08:00
wáááá. gratulálok! Te vagy az első, akinek tényleg zsíros korpája volt, nem csak mondták:))))
14032. patricia.k (válaszként erre: 14031. - KollaGen)
2012. nov. 20. 07:39
Te eredetileg nem is gondoltál zsíros korpára?
14031. kollaGen (válaszként erre: 14030. - Kori54)
2012. nov. 20. 06:39

Á, azt azért nem adják olyan könnyen. :)))

Kaptam valami hajserkentő löttyöt is, azzal extra adaggal tolom, és hozzá reménykedem.

Mondjuk még az Őry is ledermedt a fejemen, hogy milyen rossz állapotban van, tényleg jó, hogy elmentem!

14030. kori54 (válaszként erre: 14029. - KollaGen)
2012. nov. 19. 20:22

Jujj, gratulálok, hogy így bejött Neked :)

Én is vágatni készülök, mert már nem bírom nézni mosáskor a gubancot, ami kijön. Ez tényleg csodás, hogy ennyi idő alatt eredményes a kezelés. Babahajak is jelentkeznek, mellékhatásként? :)

14029. kollaGen
2012. nov. 19. 19:07

Sziasztok,

helyzetjelentek: kb. két hete elmentem az Őryhez, mert tarthatatlan volt a helyzet... jelentem: teljesen bejött!!!!!

A zsíros korpára (mert nekem TÉNYLEG az van és nagyon durva) kaptam otthoni kezelést, már 4x pakoltam és sokszor mostam - tökéletes, teljesen lehúzta a gyulladást a fejemről (ami elviselhetetlen volt, reggeltől kezdve lángolt a fejbőröm), lejött a trutymó és nem hullik a hajam egyáltalán!

A hajam most rövid, sikerült egy tök jó fazont vágni, így a pótlás dolog halasztva. Gáz, mert nagyon ritka, de Annyira örülök! :))))))

2012. nov. 19. 10:03
Ha valaki szeretne megvenni tőlem egy egyszer használt Varga hajcseppet, írjon privit, eladnám a sajátomat. Budapesti vagyok, de szívesen el is postázom :)
14027. anna01 (válaszként erre: 14022. - Artapa)
2012. nov. 18. 12:56
Helló! Gondolom te férfi vagy úgyhogy szerintem ez nem olyan szokatlan mint a nőknél! Amúgy ezt a poént már ellőtték páran!!! Köszi!
14026. dianit
2012. nov. 17. 18:07
Nem sokat olvastam a fórumból, ezért már lehet, hogy más/ok is ír/tak arról, amit most én is fogok. Szóval nekem tüneti kezelésre nagyon bevált a Nice Hajgyógyászat hajhullás elleni samponja és pakolása, szépen elkezdett nőni, de mivel ez csak tüneti kezelés, ezért folyamatosan hullik is amíg a belső okát teljsen helyre nem rakom. A belső ok hormonális problémák...
14025. f758a7200f
2012. nov. 17. 17:48
Ja, elfelejtettem mondani, nekem a hajhullas egyenletes volt, nem foltokban, gondolom ezert a kornyezetem nem vette eszre
14024. f758a7200f
2012. nov. 17. 17:46

Sziasztok, szeretnem elmondani egy tapasztalatomat, en is egesz eletemben hullattam a hajam de amugy nekem sem meg masoknak sem tunt fel, ugyis olyan keveske, vekonyka volt mindig.

Rendszeresen jarok kivizsgalasokra, a doki szerint semmi baj, vastartalekaim is vannak, szedtem algas/cink/szelen stb mindenfele bogyokat huzamosabb ideig, hasznaltam ampullakat amik erositik a hajat stb. Igazabol semmi nem hasznalt, jo, nem lett ritkabb sem a hajam de dusabb sem, es mindig megvolt az a hajkefeben talalt csomonyi haj.

Kb egy honappal ezelott kezdtem eszrevenni, hogy oke, hullik hullik de basszus, most a hajgumit (mindig ugyanazt a markat) nem 2x hanem 3x kell attekerni a lofarkon!!! Es bazira viszketett is mar a fejem, a ferjemmel ugyanazt a korpasodas elleni sampont hasznaljuk, 6 eve. Mindig gondoltam, hogy ezert viszket, meg de jo, hogy meg idoben elkapom mindig a samponnal es megsem lesz korpas.

Tok tevedtem, nem korpa volt, hanem dermatitisz de utananeztem es igazabol az sem, hanem nalam az evek ota fogcsikorgatas valtotta ki.

Ez igy furan hangzik, de: fogcsikorgatas miatt feszulnek az arc es ezzel egyutt a fejboron futo finom izmok is. Ez a feszules fesziti a hajszalak picuri izmait is amik normalis esetben lazak es lapos a haj, stressz eseten megmerevednek(egnek all a hajam:D). Na ez a folytonos feszules ezekben az izmokban okozhatja mind a fejbor viszketeset es ettol dermatitiszt, majd hajhullast, mind a hajhullast viszketes nelkul is mert nem jut oxigenhez a hajhagyma.

Valaki hasonlo helyzetben?

Nalam most 1 heten belul javulast hozott a vichy viszketes elleni samponja plusz megfogadtam, soha tobbet lofarok, plusz hajkeferol ritka fogu fesure valtottam. Eredmeny: napi 50-100 hajszal helyett reggel 5 szal es napkozben olyan 10 szal hullik:)

Mar lefoglaltam a harapasemelot is, hogy megcsinaltatom megint (a regit mar nem hasznalhatom), de addig is orulok, hogy felig meddig rendbejott, vagyis a tunetet mar kezeltem, most kezelem majd az okot is:)

14023. Sirga
2012. nov. 17. 17:07
A+D vitamint szedek, mert nyáron nagyon hullott a hajam. Nagyon hamar rendbe jött tőle.
14022. artapa
2012. nov. 17. 16:11
Helló ! Én már 21 évesen kopaszodni kezdtem és azóta eltelt jó néhány év. Mondanom sem kell, kopasz vagyok rendesen, ami eleinte zavart, de már elvagyok vele. Minden esetre, már tudom mi az ami véglegesen megállítja a hajhullást. A padló ! :-))
14021. Bettiiyy
2012. nov. 17. 15:38

Nekem a ricinustól egyáltalán nem hullik, viszont a bhringrajtól egy kicsit jobban - viszont az utóbbitól nagyon gyorsan nő a hajam. Másnak meg pont fordítva. :) Vagy kókuszolaj a fejbőrbe masszírozva.

Esetleg borsmentás víz vagy rozmaringos is jó lehet. :)

Sok vizet is kell inni és sok gyömülcsöt és zöldséget enni. :)

Nekem ezek beválltak. Sose volt nagy hajhullásom, de ősszel nekem is szokott. De sok-sok babahajszálam nőtt ezektől. :)

De azt hallottam, a varga csepp is jó. :)

14020. lhoney
2012. nov. 17. 15:25
Nekem a vargacsepp bevalt de szerintem mindenkinek sajat maga kell megtapasztalnia es amugy a hajhullas 95%ba belso egeszsegugyi problemakbol adodik eloszor azt ajanlatos kikezelni
14019. edek
2012. nov. 17. 13:21
Én most szedem a silicea nevű tablettát.Homeopátiás szer...Hajhullás terén nem érzek változást egyenlőre...de az egyéb szőrtelenítendő területeken igen sűrűn kell "kaszálni" :o)
14018. Betyárninja (válaszként erre: 13931. - Boccci)
2012. nov. 17. 12:50

Hosszú ideje én is küzdök hajhullással, marékszámra hullik nap mint nap (ki is próbáltam többet a hullás elleni praktikákból, egyik sem vált be - ricinust is használtam majdhogynem fél évig, jobban hullott tőle).

Nagy a gyanúm hogy én is örökölhettem (a családban egyébként szinte mindenkinek ritkább a haja), visszanőni meg alig akar.

Összefogva sem valami sok a hajam, megmosva pedig a súlyát sem érezni. Az egészben az a vicc hogy mindenki megnyugtat h van még hajam, de csak most tűnt fel nekik mennyire megritkult az évek alatt...

Szal baromi nyugodt vagyok, pár év és hajam sem lesz már :D

14017. 55875e9863
2012. nov. 17. 12:46

Egyébként ősszel van egy olyan időszak amikor szinte mi is "vedlünk".

Az őszi időszakban kb. rengetegen mondják, hogy jobban hullik a hajuk. De bizonyos szintig ez rendben van, állítólag napi 50-100 szál még normálisnak számít. Hát nem tudom... még sosem számoltam meg. De az már kétségbe ejtő volt, amikor reggel az ágyamból kefével lehetett kifésülni egy parókára való hajat...

14016. 55875e9863
2012. nov. 17. 12:42

Bánfi hajszesz (900 ft) és bánfi sampon (800 ft)

alapvető kellék nálam, évekkel ezelőtt volt egy erős hajhullós időszakom...:(

Minden évben 1x csinálok a vichy dercos aminexil sp97-el (10.000 ft) egy-egy kúrát ami szuperül megállította, és rengeteg új hajam nőtt ki!!

1 évben elég 1 ilyen kúra, nagyszerűen felturbózza a hajat, minimális lesz a hajhullás, és megindul a növekedés.

Év közben pedig az ilyen bánfi termékek nagyszerűen fenntartják a hatást.

Egyébként hasznos kivizsgáltatni mi áll a hajhullás hátterében.

Pl.: Rossz hajfesték, hormonális gond, gyógyszer mellékhatás, gyulladásos góc a szervezetben stb.

Én a casting creme gloss-al (2.000 ft) festem a hajam, és nincs gondom a hajfestés miatti hajhullással sem, mert nem károsítja annyira a hajat. Nekem ezek a cuccok nagyon beváltak!

Egyébként nálam rossz-olcsó hajfesték okozta kezdetben a problémát, na meg a mandulámmal voltak bajok, sajnos azóta is megvannak, nem vették ki, de a hajam rendbe tudtam tenni ezekkel így is. Fenékig érő hajam van, és amióta ezeket használom nincs vele ilyen bajom.

14015. f64f0d9a69 (válaszként erre: 14012. - Remoni)
2012. nov. 17. 11:52
Ez teljesen így igaz!
❮❮ ... 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook