Mi hatásos a hajhullás ellen? (tudásbázis)
Nekem tegnap volt esedékes a hajmosás de nem mertem, de most muszáj leszek, de már most kibőgtem magam, előre:)
És hány szál hajat számolsz átlagosan mosásonként? Én emlékszem "régen" , amikor nem hullott a hajam, egy-egy hajmossnál kb5 hajszálam távozott...mostmeg ...
Nem ömlik már régóta. De a mai napig mindig darabra leszámlálom a mosást. Ez már nem lesz másképp. Igen már merek fésülködni :), sőt, a kefét kell használnom, mert a fésűvel nem sokra mennék. Amit sokáig nem mertem, hogy végighúzni a kezemet a hajamon, hogy marad-e benne vmi. De már nem marad benne semmi. Ezt sem gondoltam volna, hogy ez valaha megtörténik.
Én már nem merek számolni..meg 500-nál legutóbb is megálltam, úgy gondoltam jobb ha nemis tudom pontosan mennyi az annyi...egy időben gyűjtögettem a hajmosás utáni hajcsomókat, és egymáshoz mértem, változott-e, több hullott-e, és sajnos mára már fésülködés után van olyan csomóm mmint régen hajmosás után.. :(
Ez így van. Én másfél éve nem tudok úgy fésülködni, hajat mosni, hogy nem számolom mániákusan. Ha picit kevesebb hullik, örülök, ha több, rögtön kétségbe esek. Azt hiszem, már soha nem fogok gondtalanul fésülködni:)) Ja,és baromi nagy rutinom van, másodpercek tört része alatt számolok meg egy-egy hajszálat, lassan versenyre is mehetnék :D
És mostanra hajmosáskor nem ömlik már a hajad? Mersz fésülködni? :) Istenem, aki nincs ebben nemis tudja, hogy ezek a napi rutinnak tűnő dolgok, milyen lelki megrázkódtatást tudnak okozni nálunk...
Hát igen, kétségbeesésemben mindenféle eszembe jutott már, de igazából sok minden hülyeség volt, amire gondolni tudtam. 2010 júniusban kezdődött, de eleinte azt hittem majd eláll magától. Augusztusban vettem komolyan. Úgy novemberig hullott erősen, akkor kezdett csökkenni. Tavasszal már nem hullott annyira.
Egyébként akkor nálad ez a hajhullás szép lassan elmúlt? Közben olvasgatlak vissza, és magamat látom, hogy énis próbálok fűbe-fába kapaszkodni, kipórbálni új dolgokat, hátha javulást hoznak.
:) Igen az egyik szemem sír, a másik nevet. Csak szokatlan dolog ez, mert nem epiláltam olyan sokszor, hogy a szőr úgymond elhaljon, vagy elgyengüljön.
Hát, karácsonyra lehet meglepem magam vele..hisz jobb oldalt már kivan a fejbőröm ...Jelenleg egyébként multivitaminnal tömöm magam, csalán sampont használok és varga hajcseppezek,2.üvegnél tartok javulás 0...:( És azthiszem ebben a fórumban olvastam, hogy valakinek segített a lucerna kapszula, a gondolkodom, hogy kipróbálom hátha..
Ez azért nem olyan rossz hír! Velem nem történt ilyen sajnos! :D
Egyébként ez azért is jó hír, mert androgén hullásnál a szőrök inkább erősebbek lesznek.
*javítok, nem vékonyszálú az új szőr, hanem halványbarna, mintha pihe lenne, szinte nemis szőr..de inkább nemis nől semmi.Elég ijesztő...
Van még itt egy dolog, bikinivonalamnál, epilálni szoktam, és egyébként sötétbarna hajam a szőrzetem fekete és elég erős, de kb 2 hónapja azt ettem észre, hogy ahol epiláltam, nem nől a szőr vissza...szerintem ez sem normális.Ahol borotválom ott visszanől, de megfigyeltem ahonnan csipesszel kihúzom nem nől többet, vagy ha igen, nagyon vékonyszálú. Ezis lehet hormonokkal összefüggésbe hozható?
Attol fugg melyik hormon a gazos es hogy kihez kerulsz. A tesztoszteronra a diane 35 es androcuret szoktak felirni ezeket nehogy beszedd. A teszto remeszetes kezelesere nem tudom milyen lehetosegek vannak. HA a progeszteron az alacsony arra akkor vagy szintetikus progit adnak, vagy vannak akik progeszteron kremet kennek, vagy a baratcserje ill kulonbozo teak vannak. nekem nincs olyan hormontukrom amit a betssy ir, 3. es 23. napos, nekem csak teszto van de az jo, kb kozepertek 2008-2009-2010-ben tobbszor neztek. Szerintem az IR is attol fugg kihez mesz. nekem itt a forumon par lany azt irta hogy baj van vele, mikozben az ertekeim intervallumon belul vannak es a gasztroenterologus professzor szerint sincs baj, de akkor kihez menjen az ember aki mast mond, mondjuk azt hogy " na, ettol hullik a hajad"....
Hát ez így van a pénzzel... Nem beszélve az sztk-s orvosok szakértelméről... Sztem mindenképp le kell vágatnod, hisz ha újra elkezd nőni, nem tudom mikorra tudna újra bedúsulni.
Amit még tudnék javasolni: az a Hairmax Express. Nekem ez a mai napig barátom. :) Igaz már csak nagyon pici területre használom, de volt idő, hogy szórnom kellett rendesen. Enélkül az utcára se léptem volna, nem tudom, nálad tart-e itt a helyzet.
Énis már egy ideje benne vagyok ebben a szenvedésben...bár még csak az alapvizsgálatok történtek meg, persze eredménytelenül. Nekem nagyon hosszú és dús hajam volt, hosszúsága megvan még, de nagyon ritkás..Gondolkodok, hogy levágatom, hátha úgy nem feltűnő, hogy ritka, bár féltem, hisz nekem is több évembe tellett mire megnőtt ilyen hosszúra. Énis kivagyok teljesen, sajnos a napom egészére rányomja a bélegyét ez a dolog...Mindenkinek a haját lesem, és irigykedek...nekem meg csak felvan tűzve rikít a fejbőröm, és lassan hányok magamtól. Eddig sem vettek komolyan az orvosok, de sajnos úgy látom pénz nélkül sima SZTK-s rendeléseken nemis vesznek komolyan.
Köszi! De nekem sem adták ám ingyen. 2 éve, ha visszakeresed a hozzászólásaimat, minden nap itt keseregtem. Dolgozni se jártam egy időben, annyira kivoltam. 8 hónap után jöttek rá az Ir-re, de addigra már nem hullott túlságosan, szóval emiatt nem vagyok benne biztos, hogy ez okozta. Másfél év volt, mire teljesen visszanőtt, erre a hosszúságra.
Ez valami fantasztikus..komolyan..döbbenetes...tényleg szívből örülök, hogy visszakaptad a "hajad"...bár énis itt tartanék már.
Azt megköszönném ha feltennéd. Már csak azért is mert egy kis reményt adna, hogy igenis van kiút ebből a kálváriából.
Igen. Már sokszor raktam fel ide képet, mert általában nem szokták elhinni, hogy mindkét képen én vagyok, de mindjárt felrakom neked is.
Nekem még a színe is megváltozott (jó, nem festettem akkor, persze, de teljesen fakó is lett.)
Hát amiket mindenképp nézess: teszto, progeszteron, lh, fsh, tsh, inzulin, legalább az éhgyomrit! Amit tudnék javasolni, a Bőrgyógyászati Klinika, ha pesti vagy. Ott aztán tényleg mindent megnéztek rajtam (hormonokat nem), autoimmun betegségeket, komplett pajzsmirigyet, uh-t is csináltak, lisztérzékenység...
Betssy, akkor neked a hajad visszakapta a régi formáját úgymond? Tehát nem hullik és rendben van? :)
Végre egy jó hír, örülök, hogy visszanőtt a hajad.A mellemben ciszták is vannak...lehet a petefészkemben is?! Mindenesetre jövőhéten endokrinológus, igazából nemvagyok jártas még a hormonok terén, de remélem hogy mindenféle hormonokat megnéznek nálam. Az IR vizsgálatot pedig csináltatok, ha lesz egy kis pénzem.
Igen, nekem szinte teljesen visszanőtt. IR vizsgálatot kérhetsz magánlaborban, 10 ezer körül van, de másnapra megvan az eredmény, szóval érdemes. A tesztoszteronnal szokták még összefüggésbe hozni. Viszont ne engedd, hogy lerázzanak azzal, hogy ha határértéken belüli a tesztoszteron! Nőknél az alsó határnál kell lennie, még a 23. napon is (hormonokat 21-23. nap között nézess). Nézesd meg nőgyógyásszal, hogy nincsenek-e cisztáid. Metforminnal tudják kezelni, hogy beigazolódik az IR-ed, nem kell fogigátló! Az csak ront a helyzeten!
A dokik nem, de itt majd kapsz ötleteket, ha kiderül, hogy melyik hormon a gázos.
Nekem régen a szőke melírtól lett egy száraz cirokseprű az egész. Szúrt, ahogy a nyakamhoz ért olyan száraz volt, úgyhogy én is kiiktattam a hafestéket már.
Nem hullik már? Visszanőtt ami kihullott? IR vizsgálatot hol tudok kérni akár magán úton? Bocsi a sok kérdésért, csak teljesen elvagyok keseredve.
És most milyen állapotban van a hajad?
Ja és jobb oldalt, már látszik a fejbőröm...:( A hajam felét már énis elvesztettem..
Azóta már én sem festem, június óta. Igazából már fésülködni sem merek, csak feltűzöm. Ha kiderül, hogy hormonzavar áll a háttérben fogamzásgátlón kívül ezzel tudnak valamit kezdeni?
További ajánlott fórumok: