Mi hatásos a hajhullás ellen? (tudásbázis)
annyi mindent olvasok, hogy nem külön válaszolnék, hátha többeket is érint, így írom, ami az olvasottak alapján eszembe jut:
1. pcos-hez kellenek a kis göbök/ciszták a petefészken. ha a hormonleletek rendben vannak, akkor az pco, a szindróma akkor lesz "belőle", ha más leletek is alátámasztják.
ir és pcos nem feltétlenül jár együtt. pco-ja volt a nővéremnek, de a 120 perces inzulinja és cukra tökéletes volt (azóta babája is van:)), nekem ugyanaz a doki, ugyanakkor ugyanannyi cisztát talált, de hozzá jött nekem az inzulinrezisztencia is - ez pedig elég bonyolult.
először tényleg kicsit magas lett a 120 perces, de rá fél évre jártam olyan dokiknál, akik kiröhögtek, hogy ez nem IR, csak egy kicsit emelkedett meg (akkoriban mozogtam, diétáztam), de ugyanezt a leletet továbbhurcoltam Tűű dokihoz, és megmutatta, mi a lényeg. ugyan csak enyhe az IR, az okozza a PCOS-t, éppen ezért fontos ugye a diéta és a mozgás + a gyógyszer a kezelésében.
a hajam ELVILEG a tesztoszteron miatt hullik, de ezt ő is csak "tippeli" (soha nem fogják bevallani, de egyik doki sem tudja az ilyen jellegű hajhullást 100%-ra belőni, mitől van..), ez pedig az egyetlen reményem, azaz, hogy ha rendbejövök hormonálisan, majd elmúlik. (annak ellenére, hogy alig haladja meg a ref.értéket)
ha már gyógyteák: nekem a cickafarkfű tea tette rendbe (28 naposra) a ciklusomat, legalábbis abban a 3 hónapban, amíg naponta ittam, beállt a ciklusom, és a Tűű ugyan mosolygott, amikor mondtam neki, azt mondta, bármi is az, amitől beáll (ha az épp az, hogy elhiszem - ezt nem tette hozzá, de láttam a szemén), használjam.
azóta nem iszom már rendszeresen, és 28 és 40 nap között ingadozik. (újra elkezdem inni) :)
terheléses előtt nem szabad édeset enni, mármint nagyobb mennyiségben: derüljön ki az igazság rendes körülmények között. a kis inzulinemelkedéssel is foglalkozni fog a Tűű doki, nem kell félni. ha pedig nem IR a baj, akkor is tuti, hogy hormonális, így a Mensmentisnél a legjobb helyen leszel, Bellavita!
feketeparna: öö. én sem merem használni a neocapilt, akkor lehet, hogy ideje lenne? :)
ELkezdtem gőzerővel a teázást, gyógyteákat iszok, mint palástfű-cickafark, fodormenta, bojtorján, édesgyökér. Ezeket iszom, mintha kevésbé hullana...Ezek csökkentik a tesztoszteron szintet, illetve rendezik a női hormonokat. Meglátom. Ez a fránya PCO már nekem is gyanús volt. AKkora amúgy van peteérés? Csak mert nekem tuti van, ugyanis középidőt nagyon érzem, akkor jön ki egy csomó patti is és az ultrahangon csodaszép peteérést láttak...
AZ IR és PCO mindig együtt jár?
Igen, lehet :-( Szerintem gyere át az Inzulinrezisztencia fórumra, ott már olyan szakértők a lányok, hogy hűűűha :-)
Nálam PCO nem igazolódott, többször voltam már UH-on, nincsenek cisztáim. Viszont vannak egyéb tüneteim és bebizonyosodott az IR. Ne tudd meg mennyit jártam utána, úgy könyörögtem egy IR vizsgálatért de egyik orvos sem volt hajlandó beutalót írni mondván úgysem az a bajom. Végül elegem lett és magánúton csináltattam meg. Jól tettem.
Műhormonokat semmiképp sem kell szedned, az IR-nek amúgy is ellensége a fogamzásgátló. Én nem kaptam gyógyszert, egyelőre diétáznom kell + mozgás, január körül kell újra terhelésre mennem. Az IR kezelése speciális diétából, mozgásból és gyógyszerből áll, de gyógyszert nem mindenkinek írnak fel azonnal.
Az IR-nek lehet a tünete, hogy hirtelen éhezek meg és másodpercek alatt az ájulás küszöbén vagyok? Mindig kell vinnem csokikát vagy ilyesmit, különben azt érzem, hogy éhenhalok...
Szóval próbálom próbálom. Csak azt nem tudom, hogy mi lesz a gyógymód? Én nem akarok műhormonokat szedni.
Boccci, te milyen gyógymódot kapsz? PCO-s vagy?
Figyu, a mandulád, ha beteg azt észre fogod venni.
Vörös, fáj stb. Felnőtt korban nem egy leányálom a kivétele, amúgy egy baktériumszűrő, a szervezetnek szüksége van rá. Csak, ha nagyon muszáj akkor veszik ki.
Nene, fogigátlót ne szedj semmiképp, főleg a Diane-t ne. Az ultrabrutál.
Igen, Mensmentisben a labor külön pénz, szóval érdemes ezt sztk-s keretek között elintézni és vinni magaddal a kész leleteket. Inzulinrezisztencia is okozhat ilyen panaszokat, nálam ki is derült, hogy ez (is) a probléma. Érdemes lenne 3 pontos terhelést is csináltatnod a hormonok mellé és azt is vinni magaddal.
Köszi Bocci, ezt én is olvastam amúgy.
Tűzkő dokihoz mentem, valamelyik fórumon ajánlották, de nem mondott rá semmit, azt mondta, rendben vagyok..A leletért bementem a kórházba és ott jelölik a magas szintet...egy ideig legyintettem, hogy biztos kezelt volna, ha baj lenne, de most már nem tudok elmenni a probléma mellett, mert lassan nincs hajam és borotválkozni fogok... a lábam szőrzete is úgy nő, mint a bolondgomba...és vastag, fekete lett.
most menjek másik dokihoz? ez vicc! Most lemegyek a bőrgyógyászhoz, és megpróbálom beutaltatni valahova magamat, lévén munkanélküli vagyok és nincsen fölösleges újabb 20 ezrem egy magándokis dumcsira....
Ahhoz, hogy minden kétséget kizáróan meg lehessen állapítani a PCOS diagnózisát, elengedhetetlen a ciklus 3.napján a vérbõl történõ hormon- meghatározás. Egyes esetekben a ciklus 21.napján is kérnek hormon-meghatározást, de ennek csak akkor van értelme, ha a nõnél várható volt a 14.nap környékén az ovuláció ( ez azonban a PCOS esetében ritka).
- Leggyakoribb, hogy az LH szint magasabb a normálisnál (8 mIU/ml fölött van, súlyosabb esetben 15 mIU/ml fölött)
- Az LH szint magasabb, mint az FSH szint, méghozzá legalább másfélszerese annak (gyakrabban 2-3-szoros)
- A tesztoszteron szintje magasabb lehet a normálisnál
- A prolaktin szint magasabb lehet a normálisnál (magasabb, mint 24 ng/ml)
- Elõfordul, hogy a TSH szint (termelõdéséért a pajzsmirigy felelõs) túl alacsony vagy magas (alacsonyabb, mint 0,4 vagy magasabb, mint 4 uIU/ml)
- Általában jellemzõ, hogy a szexhormon-kötõ fehérje (SHBG) szintje alacsonyabb
- Az androgén-szint (férfihormonként is utalnak rá) egyik jelzõje, az DHEA-S szint magasabb lehet.
Szia!
Dehidroepiandroszteron-szulfát (DHEAS) A hormonképzés alapja, a DHEAS-ből hozza létre szervezetünk a férfi és női nemi hormonokat. Alacsony szintje a mellékvesekéreg alulműködését jelzi, a magas érték a mellékvesekéreg daganatát, petefészekcisztát, a túl sok férfihormon termelésére utal.
Normálértéke 1000-3000 μg/l
Az ijesztő részekkel ne foglalkozz, a lényeg amiért bemásoltam, hogy a magas DHEA szint nőkben túl sok férfihormon termelődésre utal. Ezért van a szőrösödés + egyéb panaszaid. Nem mondott erre az orvos semmit? Szerintem a hajad is tutira ettől hullik.
Sziasztok,
Nekem sok fura panaszom van egyszerre: a hajam nagyon hullik, oldalt a haléntéknál már csak rövid babahajak vannak, az államon egy csomó szőr nőtt, a hasamban egy csíkban szintén vastag fekete szőröket huzigálok ki, a bőröm foltos, és mitesszeres, pattanásos.
Voltam hormonvizsgálaton, PCO-ra gyanakodtam. A mensesem pontos, viszont erős PMS-em van, mellfeszülés stb. A hormonvizsgálat nem mutatott ki különösebb eltérést, a DHEA szulf. magas. EZ mit jelent?
ELkezdtem a barátcserjét kapszulában, illetve gyógyteákat, fodormentát iszom.
Szerintetek mi lehet a háttérben? A PCO-t kizárták a leletek alapján, a testsúlyom normális, a mensesem ok, és hormonok is ok, valamint a hüvelyi ultrahangon sem láttak semmit. Szerintetek ennek ellenére lehet PCO? mitől hullik a hajam csomókban?
Nekem eleinte használt a women's, de tény, hogy egy ideje nem használ, ezért én is keresgéltem. Én a progesta care-t néztem ki. Kori segített és megtalálta, hogy hol lehet olcsón rendelni, mármint, hogy a szállítás elég olcsó, de még nem vettem meg, a köv. hónapra maradt még a women's-ből.
Az Emeritáról hol olvastál? Ezt még nem hallottam. Az amerikai? Én benne vagyok, mert váltanom kéne.
Sziasztok!
Bocs, hogy beleszólok, a koffeines sampon a DM-ben az Alverde.
További ajánlott fórumok:
- Küzdelem a PCOS és a hajhullás ellen
- Mennyire hatásosak a Bánfi (Herbária) termékei hajhullásra? (hajszesz, sampon...)
- Tudtok valamilyen hajhullás elleni szert ami olcsóbb mint a Rev. vagy Forcap?
- Mi lehet hatásos a változókori hajhullásra, hajritkulásra ?
- Hatásos a Garnier Fructis hajhullás elleni sampon?
- Kerstase Specifique Aminexil GL M 42x6 ml hajhullás elleni ampullák hatásosak? Nagyon fontos!