Mi hatásos a hajhullás ellen? (tudásbázis)
Mondjuk azzal nem vesztettél semmit.. Mármint, hogy nem tapasztaltad meg a szülés utáni hajhullást.
Na az még egy kegyetlen dolog.(((
Tényleg érdekes, hogy még ez sem egyforma mindenkinél. Jó, azért még nekem is van mit javulni, de nagyon reménykedem ebbel.
Szülés után volt durva hajhullásod???
Szerintem a 2-es tsh még nem vészes, attól szerintem még nem hullik csomókban a haj. Elvileg a tsh 1 körül ideális, főleg ha babát akar az ember.
Az IR diétán kívül szedtél vagy használtál még valamit a hajadra? A diéta elkezdése után mennyi idővel vettél észre javulást a hajadon?
Hát igen, nekem is ez a bajom, hogy csak magának főzhet az ember, venni gyakorlatilag nem tudunk kész kaját.
Nem tudom megmondani, miért nem javultál, ha a hormonjaid is jobbak már. Esetleg nem kérdezted meg Tűűt, hogy esetedben a drasztikusabb megoldások, mint a fogigátló vagy Androcur szóba jöhet-e?
de, szedem. és javulás is van, peteérés stb, csak a hajhullásra nem tud a doki mit mondani. :(
és fél év diéta után kicsit anno el is keseredtem, annyi idő alatt azért javulhatott volna valamit. (?)
ha én főzök, csak durumtésztát használok, sütéshez is jó a durum, kenyérből is sokszor graham-et vagy teljes kiőrlésűt veszek, de ha az ember kijár ebédelni munkanapokon, nehéz megoldani ezt a diétát. :(
vagy én vagyok ilyen béna. :)
És már nem is szeded?
Azért káros, mert ilyenkor a "rossz" dolgok is bejutnak a sejtekbe, a gyógyszer az inzulin sejtekbe jutását segíti.
Én tartom és nem is olyan nehéz, mindent le lehet cserélni, cukrot édesítőre, fehér lisztet meg durumlisztre pl., az nagyon hasonló ízű a fehérhez.
ú, igen, sajnos akkor is szedtem. :(
Te hogy tudod tartani? úgy értem, teljes fehérliszt stop is van a cukorstop mellett?
sziasztok,
új vagyok a fórumon, picit visszaolvasgattam, és láttam, hogy más is küzd hasonló problémával. :(
kb. 18 éves korom óta hullik/ritkul a hajam (most 30 vagyok), eleinte azt hittem, festés miatt, de mivel már 5 éve nem festem a hajam, és évek óta csak gyógysamponokkal mosok hajat, ez nem lehet indok. szedtem az évek során revalidot, lenkei vitaminokat, használtam capsaicines hajszeszt, koffeines hajszeszt. 2 éve már egyértelműen diagnosztizálták nálam a pcos-t és ir-t (abba nem mennék bele, hány bunkó orvoson kellett átverekednem magam, mire végre valaki el is hitte, hogy nekem is lehet pcos-em - nem vagyok túlsúlyos, ez nekik elég kizáró ok volt), jártam hajgyógyásznál, biorezonanxiás vizsgálaton, több nőgyógyásznál és bőrgyógyásznál. jelenleg tűű dokihoz járok, és két éve metformin származékot szedek (abbó is a kombináltat, a sima nem segített a hormon leleteimen). egy éve heti kétszer mozgok is, illetve héba-hóba előtte is csináltam vmit, nyilván nem eleget: ezt elismerem. a diétát egy fél évig bírtam anno - semmi hatás nem volt, azóta nem teljesen tartom - sőt, volt, hogy ignoráltam.
a dokik tehetetlenek, a tesztoszteronomra gyanakszik a jelenlegi, de elvileg nem túl magas, épp, hogy a ref. érték feletti, a lényeg, hogy már nem csak a fejtetőn ritkul a hajam brutálisan, hanem az egyik halántéknál is. mondjuk ki: kopaszodom.
akinek nincs ilyen jellegű problémája, el sem tudja képzelni, mekkora frusztráció és már-már depresszív állapot okozója ez: elveszíteni a hajunkat.. :(
azon kívül, hogy panaszkodom, persze kérdésem is lenne: mit ajánlotok? úgy döntöttem, még nem adom fel. :)
Köszi.)) Jujj, nagyon szép lett a hajad hennázás után!!!
Viszont az enyém csak egy kicsit világosabb, mint neked a "festett", szóval nem tudom érdemes-e pacsmagolnom, még átgondolom.)))
Köszi szépen Neked is kori!))
Azt mondják az okosok, hogy a megemelkedett ösztrogén-, és progeszteron szint miatt van.
Hasonlót fogigátlóval el lehet érni valakinél, de ugye a mellékhatások nem elhanyagolhatók... :SSSS
;)))
Köszi Betsssy.)))
Még a szülés utáni állapotra nem gondolok, messze is van még, meg nem akarok depis lenni....
Szia Rosszcsontka,
en kb egy evig vacakoltam mire ralettem a hennazasra, korabban csak remhireket olvastam rola, hogy elegeti a hajat, zold lesz stb. En egy netes oldalon rendeltem ahol mindenfele bio es termeszetes temaban vannak topikok, az oldal teljesen vegyszer ellenes, ott meg tudjak mondani hogy melyik sampon sls es vegyszermentes, ill melyik arckrem es hajfestek hasznalhato, azaz a henna. ott lehet rendelni elvileg tiszta hennat is, ami elvileg indiabol jon. Az en hajamat eddig nem tette tonkre. Az a vegyszeres henna amit pl dobozban arulnak es ra van irva hogy szokere vagy feketere fest, na az tuti nem igazi henna.
Szia bibi,
nekem nem kopik a henna de en nem keverem mas novennyel. felteszek fel liter vizet forralni, bele ket kanal fekete kave, kb 10 percig forr, majd kis pihentetes utan raontom a hennara, teszek bele levendula illoolajat es ket kanal olivaolajat. Az osz hajszalaim kozep vorosek, a tobbi picit sotetebb voros, ha rasut a nap sokkal fenyesebb, egeszsegesebb a hajam, nincs eluto lenoves. HA feketet akarsz akkor elobb hennazni kell, majdutana masnap ramenni indigoval, utobbit 1-2 orat kell a fejen hagyni. HA irsz privit megirom honnan lehet kiollozni az otleteket a kivant szin eleresehez.
Betsssy, ez hihetetlen mennyit javult a hajad!
Nem szorulsz pótlásra :)
A koleszterincsökkentők mellékhatása lehet. A túl alacsony vérnyomás biztos, hogy a fejbőr vérellátását rontja, így hullhat a haj is tőle.
Bizonyos nem szteroid reuma ellenes szerek is okozhatnak.
Sziasztok!
Honnan vesztek hennát?? Ami nincs minden mesterséges szerrel keverve???
Nekem is sötétbarna, de már pár éve én is gondolkozom a hennán. Az indigóval kevert változaton.
Na ilyenkor szeretném megállítani az időt.)) Ezért is jó terhesnek lenni, még csak jövő héten töltöm a 12. hetet, de a hajam már kategóriákkal jobb, mint előtte valaha.
Kicsit még hullik, de úgy látom azért dúsulgat.
Na ilyenkor kérdőjelezem meg, hogy az IR-től drasztikusan hullhat..
Most hogy terhes vagyok,akkor nincs IR-em??
Nekem a hormonjaim teljesen jók voltak és az inzulinom sem volt veszélyesen rossz, mégis az ötöde van meg a hajam eredeti mennyiségének..((((
További ajánlott fórumok:
- Küzdelem a PCOS és a hajhullás ellen
- Mennyire hatásosak a Bánfi (Herbária) termékei hajhullásra? (hajszesz, sampon...)
- Tudtok valamilyen hajhullás elleni szert ami olcsóbb mint a Rev. vagy Forcap?
- Mi lehet hatásos a változókori hajhullásra, hajritkulásra ?
- Hatásos a Garnier Fructis hajhullás elleni sampon?
- Kerstase Specifique Aminexil GL M 42x6 ml hajhullás elleni ampullák hatásosak? Nagyon fontos!