Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Mi hatásos a hajhullás ellen? fórum

Mi hatásos a hajhullás ellen? (tudásbázis)

❮❮ ... 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 ... ❯❯
14074. Ava29 (válaszként erre: 14070. - Anda83)
2012. nov. 23. 15:36
Meglep engem is hogy mar ketten is irtatok hogy bejott az Ory, en voltam nala ( nala is, plusz Szabo A.-nal, Raboczky GY-nel es a Niceban is...:sss)azt hiszem 2009 decembereben, akkor meg az orisinggel gyogyitott, kihuzott vagy 40 hajszalat, eleg alapos volt a vizsgalat, oszerinte hormonok okozzak ( a masik 3 szerint meg nem) es nekem is kb vagy 100-ert ajanlott kezelest, par dolgot meg is vettem, pl sampon, ecsetelo, cseppek, de ra akart beszelni vmi termeszetes hormonszabalyozora is ami vagy 20 ezerbe lett volna. Anno akkor azt hallottam hogy o az a tipus aki jol raijjeszt az emberre es akkor a beteg otthagyja a sok penzt. Ismetlem ez mar vagy 3 eve volt, ( pont amikor szedtem azt a durva androcurt)...azota lehet valtozott a hozzaallasa.
14073. Ava29 (válaszként erre: 14066. - Rekababus)
2012. nov. 23. 15:29
Szerintem ez a sok hajfestes gyengitette el a hajszalakat. Amugy az en hajhullasomat is egy elrontott hajfestes ( egy nap ketszer festettem mert tul sotet lett elsore) elozte meg, igaz tobb honappal, de a festes utan ilyen szorszeru lett elveszett a hajam tomege, nem hullott de elvekonyodott. Aztan rajott a stressz, es vashiany. Aztan hogy azota miert nem allt es meg ma is keresem az okat. En a helyedben abbahagynam a hajfestest, atvaltanek valami termeszetes verziora ( en a hennaval valtottam ki a festekeket, igaz igy nem vagyok szoke melircsikor mint regen, msot sotetebb vorosesebb ahajam, de legalabb tudom hogy a festek mar nem okorhatja a hulalst).
14072. Anda83 (válaszként erre: 14067. - Ava29)
2012. nov. 23. 15:28

A teszt mindenképpen jó, az esetleges fogigátlóra értettem, ha a doki azzal akarná "kezelni".

Igen, ez is zavaró, a házidokim simán elhajtott a 3,5ös tsh-mal, pedig 2 alatt kéne lennem, csak ugye a könyvbe 4-et írnak, abban meg benne vagyok.

14071. a2bbd13f84 (válaszként erre: 14068. - Rekababus)
2012. nov. 23. 15:27

Hát a te történeted nagyon hasonló az enyémhez, ami két éve történt. Nekem is egyik napról a másikra ömleni kezdett, a hajmosásokról ne is beszéljünk, és hozzáérni se lehetett. Enyém is teljesen száraz lett, úgy nézett ki, mint a seprű. Az okát sokáig nem találták. Vagy 4 hónapig így szakadt, aztán kicsit visszább vett, de eddigre már a bő fele kihullott, én is csak feltűzve tudtam hordani. Nálam elméletileg az IR volt az oka, ezt is nézesd meg, ha kell, fizetősben, mert nem nagyon szokták akarni megcsinálni...

Bár azt kell, hogy mondjam, hogy én nem vagyok arról meggyőződve, hogy az én hajam emiatt hullott.

Nekem még mindig ott lebeg a szűztea teóriám. Sztem elképzelhető, hogy allergiás voltam arra a szarra, és sokáig nem jöttem rá, hogy ez lehet a baj, így szedtem tovább, még akkor is, amikor javában hullt a hajam.

14070. Anda83 (válaszként erre: 14065. - Vali72)
2012. nov. 23. 15:26

Na, én eddig 200.000-es árakat hallottam Őryről, akkor lehet, hogy elnézek felé is. Ártani csak nem árt:)) Hátha tud valamit a hajzsírosodásomra, mert megőrülök, hogy kétnaponta mosnom kell (oké, hogy edzek heti 4x, de akkor is)

A kiugrásokra nekem se tud mit mondani a doki....azt mondja, a szervezetet egyben méri a gép.

Akkor várjuk együtt a 28. napot:D

14069. Anda83 (válaszként erre: 14066. - Rekababus)
2012. nov. 23. 15:24

Réka, sajnos mi is mindannyian átéltük ezt, tavaly hajmosásonként fél órás sírógörcsöt kaptam (mondjuk ez se segít:() már kb. a lelkemet eladtam volna. A hajamnak valamivel több, mint a fele maradt meg, és valamennyire még mindig hullik. Nekem úgy kezdődött, hogy fekete festék eltávolítása, színleszedővel többször, majd hajfesték. Na, ezután kezdett ezerrel hullani, amikor felírtak rá szteroidot, akkor jöttek az ötszázas hajvesztések. Nekem ez az ibr kezelés nagyon bevált, nem olcsó, de nem egyben kell kifizetni, esetleg egy próbát talán megér....

fogigátló nem megoldás, mert ugyanúgy előjönne később a probléma, sőt, akár ronthatsz is, mert már fel van borítva a hormonrendszered. (ha tényleg attól hullik, és nem pl. a sok festéstől) ráadásul ha a csomót is az okozta, semmi szükség rá, hogy feleslegesen még jobban leterheld a szervezetedet.

14068. Rekababus
2012. nov. 23. 15:13
Egyébként ha tényleg csak az segítene rajtam,hogy fogamzásgátlót szedjek, belevágnék, bár tudom ez sem jó megoldás, de így élni borzalmas...önbizalmam egyenlő a nullával, és mindig ideges vagyok. Csak végre fény derülne már mi történik velem :(
14067. Ava29 (válaszként erre: 14059. - Anda83)
2012. nov. 23. 15:07
Az hogy reka csinal egy tesztet szerintem nem art, legalabb latja hogy melyik hormon hogy all, de szerintem fogamzasgatloval kezelni azt amit epp a fogigatlo szedese boritott fel nem vegleges megoldas. Pl ha a olyan volt a fogigatlo ami csokkentette a tesztot is mint pl diane vagy par hasonlo, akkor normalis hogy hullik a haj mert a teszto - meg ha mindig a normalis hataron belul van, viszonylag megemelkedik a fogigatlo alatti ertekehez kepest. Nekem legalabbis itt kint egy ket orvos ezt magyarazta ( a nem fogamzasgatlo partik). Engem az zavar meg, hogy van egy leleted, amin az ertekek jok - az intervallumok szerint. Aztan az egyik orvos azt mondja rendben a masik meg azht hogy pl aranyaiban kell nezni es akkor mar nincs rendben, vagy hogy kozel van az alos vagy a felso hatarhoz igy megsem jo az ertek...ebbe bele lehet orulni sose tudod kinek higgyj.
14066. Rekababus (válaszként erre: 14053. - Anda83)
2012. nov. 23. 15:07
Szia! Köszönöm, hogy reagáltál az írásomra. Májusban lelett szivatva(koktélozva) a festett fekete hajam,aztán az azt követő hétben kb 3x lett festve...ezután a művelet után nagyon száraz lett a hajam de úgy éreztem, hogy nyár végére ez a dolog rendbejött..majd hirtelen elkezdett hullani és mellett amiket írtam, hogy szinte mintha nemis haj lenne..gubancos stb :( Mindig ápolom , próbálok természetes anyagokat hazsnálni, régen beis váltak, de most mint halottnak a csók :( Az életem nagyon stresszes volt úgy kb fél éven keresztül, egészen nyár végégi, és furcsa amikor úgymond megyugodtam, akkortól lépett fel a hajhullás. De énsem tartom normálisnak, hogy stressztől ilyen mértékben hulljon..az én haja szinte ömlik :( 28-n megyek endokrinológushoz, remélem találunk valami megoldást...Fogamzásgátlót nem szivesen szednék megint ugyanis a bal mellemben, fibroadenoma, másnéven egy jóindulatú csomó van, mely 99%-ban a fogamzásgátló szedése miatt alakult ki...és nem tenne jót ennek sem. Remélem lesz kiút ebből az őrületből...Úgy érzem teljesen depressziós lettem, állandóan ideges vagyok...
14065. Vali72 (válaszként erre: 14064. - Anda83)
2012. nov. 23. 15:05

Nekem is jövő hét pénteken lesz a 28.nap:)

Nekem nem volt zsíros korpám, nekem szét volt száradva a fejem, azért viszketett annyira.

Az Őry K. árai nem vészesek. Én eddig három hónap alatt egy 20-ast hagytam ott, de még ezekkel elvagyok legalább másfél hónapig. Cseppeket meg pakolásokat adogat.

Egyébként most hogy mondod, nekem meg mióta nem járok ibr-re kicsit lerövidült a ciklus 26 napra, addig mindig 28 nap volt. Én sem tudom mit kezel a gép, próbálgattam kérdezni, hogy mik azok a kiugrások, de nem is tudta megmondani, csak hogy valami ott nem stimmel. De hol? Meg mi az? Na erre nem volt válasz.

14064. Anda83 (válaszként erre: 14062. - Vali72)
2012. nov. 23. 14:59

Most arra leszek kíváncsi, ugye másfél hónapja van megint a kezelés, hogy mikor fog megjönni a havim. Már mondjuk vannak előjelei, elvileg a 28. nap jövő péntek. Nekem 33-36 nap szokott lenni.

Na most, ha idén is beállítja, nem hiszem, hogy allergia, nem? Fogalmam sincs, mi lehet a baj,és mi az pontosan, amit az ibr kezel.

Te a zsíros korpának láttad valami jelét magadon?

14063. Anda83 (válaszként erre: 14060. - Vali72)
2012. nov. 23. 14:55
Mennyibe kerülnek a cuccok amúgy?
14062. Vali72 (válaszként erre: 14059. - Anda83)
2012. nov. 23. 14:54

Én így jártam az orvosokkal. Szépen szót fogadtam, aztán évekig nyögtem a bajaimat, amit a hülye gyógyszereikkel okoztak.

Szerintem Neked valami allergiád lehet, hogyha az IBR dologra ennyire jól reagálsz, mert nekem a doki mindig azt mondogatta, hogy tulajdonképpen arra fejlesztette ki a gépet, csak az idők folyamán rájött, hogy úgy mellékesen még megold egy sor más gondot is. Vagy valami kaja a bűnös amit ilyenkor a diétánál nem eszel.

14061. Anda83 (válaszként erre: 14057. - Ava29)
2012. nov. 23. 14:53

Én ebben a fogdosós, irigykedős dologban annyira azért nem hiszek:) Akkor pár csajnak el kéne kezdenie kopaszodni mostanában körülöttem :DDDD (pedig csak áhítattal irigykedek, nem rosszindulattal:)

Én a hajmosást úgy csinálom, hogy kádban előrehajolva, és folyamatosan kihúzgálom a hajakat a végéből. Így is látszik, tavaly kihúzgáltam akár 2-300-at is így a kádban, most átlag 15-30 között, leginkább 20 körül. A többi a fésülésnél jön ki, kb. 30 szárításnál még ennyi kb.

14060. Vali72 (válaszként erre: 14056. - Agneees)
2012. nov. 23. 14:49

Szia!

Hogy vagy? Máris félidős vagy? Hogy repül az idő...Az Őry Katalin hajgyógyász, itt jobb oldalt néha fel is ugrik a hirdetése. Ő adta nekem /nekünk (Kollagennek) ezeket a cuccokat. CSak gyógynövényes és mind a kettőnknek használtak. (eddig:))

14059. Anda83 (válaszként erre: 14054. - Ava29)
2012. nov. 23. 14:48

Ez különben baromira bosszantó, hogy valamit felírnak ORVOSOK, az ember megcsinálja, és utána az okoz még nagyobb kárt! Nekem is felírták a szteroidot, rákentem, és akkor kezdett ömleni a hajam, biztos vagyok benne, ha azt nem kenem fel, akkor magától elállt volna!

Szerintem ha tökéletes volt eddig mindig a tesztod, nem hiszem, hogy attól hullana. Idegőrlő ez a dolog, hogy az ember nem tudja az okot. Én se tudom. Mondjuk még egy pajzsmirigyet valamikor akarok nézetni a tavalyi 3,5ös érték miatt, bár állítólag a nagy stressz okozhatja a tsh emelkedését, akkor volt épp elég az életemben, a haj csak ráadás volt, de mondjuk ki akarom zárni. Ha az tökéletes, akkor lehet majd menni tovább..... (de hátha eláll, mint tavaly..ebben nagyon reménykedem)

Amúgy ha hormonálisan el van Réka mozdulva, szerinted nem is kéne csinálnia semmit?

Ja, ill. Réka, én még annyit mondanék, hogy írtad, hogy 5,5 a savad, azt mindenképpen fel kéne emelni 7-re, mert el vagy savasodva, és az semminek nem jó! Lúgosítani kéne.

14058. agneees (válaszként erre: 14029. - KollaGen)
2012. nov. 23. 14:39
ki ez az Őry? orvos, vagy fodrász? anno nekem is mondták, h zsíros korpa, lehet tényleg az lenne??
14057. Ava29 (válaszként erre: 14052. - Anda83)
2012. nov. 23. 14:37
En 3 naponta mosom a hajam, szerintem is sok. regen nem hullott ennyi bar az is igaz hogy kb egy eve en tettem egy szurot a kad lefolyoba, olyat amit a mosogatoba szoktak hogy ne duguljon el a kajatol ez minden hajszalat felfog azt is ami az azert eleg nagy lyuku lefolyon siman lemenne, lehet hogy korabban (pl 8 eve) is hullott ennyi a mosasnal csak akkor nem szurtem es nem tunt fel? Ti hogy nezitek mennyi hullott ki, szinten szurovel vagy csak amit epp megfogtok vagy kifesultok hajmosas kozben?
14056. agneees (válaszként erre: 14046. - Vali72)
2012. nov. 23. 14:34
Szia! Mik ezek a cuccok, amiket most használsz? én most az aloés samponon gondolkodom, uncsimnak most az jött be, meg fújja a fejbőrét a first-es spray-vel.. az mondjuk tudom, h természetes cucc, talán a terhesség alatt nem ártana, de talán most, h félidős vagyok, mintha csökkent volna a hullás.
14055. Ava29 (válaszként erre: 14048. - Rekababus)
2012. nov. 23. 14:33

Rekababus, nem lehet hogy sokat es surun festettek a hajad es az tett be neki, azt irod fodraszmodell voltal?

Egy masik dolog is eszembe jut arrol amit irsz bar ennek "remelem" keves a valoszinusege: ferjem arab orszagbol szarmazik ahol erosen hisznek abban hogy az irigyek, rad csodalkozok negativ hatassal lehetnek az emberre. (irtad sokan irigykedtek a hajadra). Emlitette hogy neki gyerekkoraban nagyon szep gondor haja volt, felhosszu, es sokan irigyeltek, egy nap egy irigyebb szomszed atment hozzajuk, jol racsodalkozott a hajara mondvan "hu de szep a hajad, hu, hu", meg is fogdosta, es nem sokkal kesobb parom valami iszonyuan lekorpasodott, es vagy egy evig kezeltek neki mire rendbejott a haja. VAn par kollegam szinten arab szarmazasu akik az en hajhullasom soran ( nekem is szep derekig ero szoke hajam volt) kerdezte nem e fogdostak masok a hajam mondvan hu de szep hu de szep....most ez eleg hulyen hangzik es nyilvan ezt se bizonyitani se kezelni nem lehet, de van ilyen szemleletmod is.

14054. Ava29 (válaszként erre: 14053. - Anda83)
2012. nov. 23. 14:23
Ezzel en is egyetertek, engem anno a hajgyogyasz beszelt ra hogy hagyjam abba a fogamzasgatlot mert attol is hullhat a hajam, akkor mar kb egy eve hullott, viszont szolt hogy beletellhet 3 evbe (??) is mire a szintetikus hormonok teljesen kiurulnek a szervezetbol. Nos ez utobbit nem tudom, de az biztos hogy nekem nem sokkal a fogi letetele utan csinaltak egy vizeletbol mert hormontesztet, es minden fel volt borulva, akkor felirtak a tesztoszteron blokkolot ( androcure) amit akkor nagy butan be is szedtem mert nem ertettem hozza, tobbet artott mint hasznalt, es vegul arra is rajottem (teszto verkep eredmeny teljesen rendben) hogy ha nem szedtem volna be azt a sz**-t, akkor midnen magatol helyreallt volna hormonalis téren. Szerintem a hormonteszt ma meg nem fog teljes kepet mutatni nalad, de ez az en velemenyem. En mar kb 2-2.5 eve nem szedek semmilyen hormont es szeretnek egy teljes hormontukrot, de ha netan nalam azt hoznak ki hogy a teszto emelkedett, akkor is azt mondanam hogy nem attol hullik hisz mar 4 eve hullik es azalatt 3* mertek tokeletes teszto eredmenyt.
14053. Anda83 (válaszként erre: 14047. - Rekababus)
2012. nov. 23. 12:23

Szia!

Visszanéztem, miket írtál. Én nem tartom valószínűnek, hogy a stressz okozna ilyen hajhullást, viszont azt láttam, márciusban abbahagytad a fogamzásgátlót, és kb. júniustól hullik a hajad, szerintem a fogigátló okozott valami hormonzavart, amitől teljesen megzavarodott a szervezeted, erre utal a hajad megváltozott szerkezete is. Sajnos többen vannak/voltak itt hasonló esettel:(

Az jó, hogy jövő héten mész hormontükörre, valószínűleg igazolni is fogja ezt, és lesz rá valami megoldás is. Mindenesetre egy kezelési formát én nem fogadnék el, ha megint fogamzásgátlót akarnak felírni, mert az jó esetben is csak eltünteti a tüneteket, de ugyanúgy meglesz a baj.

14052. Anda83 (válaszként erre: 14041. - Ava29)
2012. nov. 23. 12:18

Az olajozától nekem is hullik nagyon, legyen az bármilyen olaj. Szerintem a 250-es hajmosásonkénti haj max. akkor jó, ha hetente mos az ember hajat, én kétnaponta mosom, ennek a fele hullik mosásonként, de ez is sok. (ill. ez egész nap, nem szimplán a mosás)

Öblítőre nem lehetsz esetleg érzékeny? És a fejed ugye a párnán van.

Vagy még az is lehet, hogy mivel alszol, akkor lelassul a vérkeringés. Nekem mondjuk fordítva van, azt figyeltem meg, ha hajnalban mosok hajat, kevesebb hullik ki, mintha délelőtt-délután-este.

Bár most nézem, nem éjszaka hullik neked, hanem lefekvés előtti pihenőnél.

Vali, igen, az már egész jó.

14051. feketepanna (válaszként erre: 14049. - Rekababus)
2012. nov. 23. 10:14

Stressztől is hullhat, lehet még az is rádob egy lapáttal, de ennyire biztos hogy nem.

Hormonvizsgálat, IR vizsgálat.Szerintem itt kell majd keresni a bajt.

Én most a következő kombinációt nyomom, mivel nekem is ez a bajom:Mozgás, Merckformin( napi 1), Diéta ímmelámmal:D +koffeines sampon.

A koffeines sampontól az elején annyira hullot hogy azt hittem megőrülök, de kb. a 6-7. hajmosásra elmúlt, most kicsit több mitn 1 hómnapja használom, változást még nem érzek, de mivel még mindig elég sűrű a hajam ezért szerintem ezért sem látok olyan nagy változást....

14050. Vali72 (válaszként erre: 14048. - Rekababus)
2012. nov. 23. 10:07

Szia!

Én nem hinném, hogy a stessztől ennyire hullana, ennek valami más oka lesz. Milyen vizsgálatokon voltál? Fel a fejjel, biztos, hogy meglesz a oka, csak tovább kell keresni!

14049. Rekababus
2012. nov. 23. 00:20
Annyira de annyira elegem van már...rengeteg pénzt beleöltem és semmi semmi változás...inkább rosszabbodik a dolog. Van ebből kiút vagy jobb ha elfogadom? :((((((((((((((((((((
14048. Rekababus
2012. nov. 23. 00:19
javítok....most merészkedtem fésülködni, és 500 hajszálnál befejeztem a számolást.Hajmosáskor kb a duplája. Szerintetek stressztől létezik ilyen drasztikus extrém hajhullás? Szerintem ez nem normális dolog :( Illetve már azon gondolkodom, lehet androgén aloéciám van, bár a családban senkinek sem hullott/hullik a haja,sőt mindenkinek nagyon dús. De nekem hirtelen egyik napról a másikra kezdett hullani...Lassan megőrülök.....22évesen az vár, hogy mindig felhordva hordom ahajam és a hajmosások a rémálmaim? :( Hajmodell voltam, rengetegen irigyelték a hajam, és a hajam volt az egyetlen amire büszke voltam...és most romokban az önbzilamam...valaki kérem segítsen :'( :'( :'(
14047. Rekababus
2012. nov. 22. 19:56

Sziasztok ismét...Akik régen olvastak: Még rosszabb a helyzet nálam..a hajam már csak felcsatolva hordom, ugyanis hozzáérek és kb 50szál biztosan a kezem közt marad. Egsy hajmosás kb 500 hajszál..és a legrosszabb, hogy a hajam szerkezete egy nulla..száraz, gubancos, kisem lehet fésülni, összeáll az egész, semmi tartása. Régebben ilyen gondom nemvolt. Kérem én, stressztől létezhet, hogy ennyire elhagyja a hajam magát? ijesztő az egész, de lassan úgyvagyok vele feladom, és gyűjtök parókára :(

(28-án megyek hormonvizsgálatra, a többi vizsgálat negatív , utolsó reményem ez...)

14046. Vali72 (válaszként erre: 14040. - Anda83)
2012. nov. 21. 19:03
Nálam most már egész jó a helyzet. Átlag 50 max. 60 szál naponta. Én is az Őry K. cuccait kenem a fejemre, attól javult fel ennyire. Sok új is nő és az állaga is jobb lett.
14045. Ava29 (válaszként erre: 14044. - Ava29)
2012. nov. 21. 15:40
marmint a hajhulals teren ugyan az a helyzet.
❮❮ ... 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook