Mi hatásos a hajhullás ellen? (tudásbázis)
Sziasztok!
Láttátok a Dercos Neogenic reklámját?
Érhet valamit, vagy ez is marketingfogás??
Gyanítom az utóbbi...
Sziasztok lanyok,
egy kis helyzetjelentes reszemrol:
tegnap voltam petefeszek ultrahang kontrollon, tobb mint felev eltelt a polip mutetem ota, szerencsere minden rendben van ezen a teren de "ujabb feljemenyek" vannak. A doktorno aki az UH-t keszitette szolt hogy ha babat szeretnenk akkor igyekezni kellene mert a petefeszkeim elegge a takarekon mukodnek, koromhoz kepest kevesebb mar a petesejtem. Fel eve meg ilyesmit nem mondtak a felvetel keszitesekor mikoris megtalaltak a mehpolipot. Szinten a hajhullas okanak keresese utjan jutottam a mutoasztalig...szoval azt akarta szerintem mondani a no hogy hamarosan a menopauza fog megkornyekezni es meg csak 32 eves vagyok. Ez egybevagy a rovidebb ciklussal es az altalam feltetelezett progihiannyal. Mint tudjuk a menopauza hajhullassal is jar :-SS. Most idopontot kell kerjek a nodokimhoz hogy elmagyarazza mi is van es kicsikarjak belole egy hormontukrot...a vashianyrol ne is beszeljunk...ket het mulva lesz a gyomortukrim is, hogy megnezzuk a hajhullas belgyogyaszati lehetseges okait...hogy hova el nem jut az ember a hajproblemai altal es mennyi kint kiall. Ugy kibuktam hogy megint vennem kellet valami hajhullas elleni szert a gyogyszertarban. :-( A gyogyszeresz kerdezte hogy akkor most hormonalis hajhullasom van vagy a vitramin(vas) hianytol es a faradtsagtol, stressztol hullik e a hajam mert a kettot nem ugyan azzal a termekkel kell kezelni. Elbogtem magam a patikaban, mondom nekem mindennel bajom van, vitamihiany is es ugy nez ki hormon is plusz iszonyuan faradt vagyok mar mindentol, ettol az egesztol, akkor most mindket féle amullat a fejemre ontsem?! Elsokorben csak egy vitaminos sampont akartam venni amivel felvaltva hasznalom a bio samponomat, utobbi egy jo kis tiszta vegyszermentes sampon de semmi pluszt nem ad a hajnak, most hogy igy rakezdett a hullas annak lattam ertelmet ha veszek valami vitaminos sampont, de a patikus szerint csak a samponnak nincs ertelme, igy javasolta hogy vegyek ampullat is melle, vegul a hormonalis es kronikus hajhullasra nemreg kifejlesztettek itt kint egy termeket ami a borgyogyaszok szerint (egy magazinban mar lattam) ez lehet a jovoben a minoxidil gyogynovenyes megfeleloje, eleg koncentralt gyogynovenyes cucc, az egyik hatoanyaga a fureszpalma, ez most derult ki hogy leforditgattam az összetevoket. A patikus szerint evente ketszer kell csinalni egy 3 honapos kurat es biztos csokken a hullas, hat nem tudom nem gyozott meg de elkeseredettsegemben csak megvettem :-SS a samponnal egyutt, abban B vitaminok es cink meg quinina vagy mi van. Plusz bementem az elso fodraszatba ami az utamba akadt es vagattam 3 centit mondvan minek novesszem azt a par szal hajamat. Pont 2 napja mostam igy arra szamitottam hogy a fodrasz szol hogy hullik de nem, en kerdeztem ra hogy sok kijott e, meglepetesemre azt mondta hogy "semmi figyelemfelkelto, ha nagyon sok hullott volna szoltam volna, nem jott ki tobb mint altalaban a tobbi vendegnek"...ja es szolt hogy most ösz van es mindenkinek jobban hullik a haja (nekem nyaron es telen is hullik mindig lehet mire fogni), plusz majd tavasszal ujra szezonalisan fog hullani a haj...na halljatok, most akkor vagy csak otthon hullik a hajam vagy a fodraszoknal van valami placebo hatas mert egyik se mondta hogy hu de sok kijott, sot, az ellenkezojet, pedig otthon egy 2-3 napos hajmosasnal 200-300 kijon az tuti...HAt ez van, remeljuk hogy lesz ez jobb is...igaz?
Köszi, kori!
Mondjuk én rászánok akár sok pénzt is, ha kell...
A munkateóriám jelenleg az, hogy tavaszig türelmi idő (= hajgyógyász), ha egészséges a teteje (és marad ilyen brutálisan ritka) és oldalt is rendbe jön, akkor meg mondjuk microline. Ezzel a forgatókönyvvel simán kiegyezek. :)
Szintén sapkapárti. :) Vagy kapucni.A lényeg,hogy védve legyen a hajam a hidegtől.Nem volt ez mindig így,sulis korban nem érdekelt,amit utólag már bánok,de azóta aranyszabály.
Sokszor úgy elnézegetem az embereket az utcán,hogy eshet hó,lehet brutál hideg,fújhat jeges szél,sokan egyáltalán nem vesznek fel semmit.Ennek ellenére a legtöbbüknek olyan haja van,hogy majd megszólal.Nekik bezzeg nem fázik meg és nem hullik tőle.Engem meg a frász kerülget ha ilyet látok.
Nekem van, igen. Egy fiatal hölgy, régóta foglalkozik ezzel és sok mindent látott már. Régen a belvárosban dolgozott, de ott voltak olyan tapasztalatai, hogy az érintett nők nem voltak hajlandóak levenni a parókájukat a belvárosi ablakok, meg a többi vendég miatt, így a saját házában folytatja a tevékenységét.
Árban sajnos nem tudom megmondani mennyit kér, nekem a póthajat baráti áron csinálta, de ő azt mondja, hogy barátságos árai vannak és sokan járnak hozzá, nagyon diszkrét.
Ha érdekel, megírom priviben a számát.
Naszóval a Ka... kezdetűben voltam. Összességében azt mondanám, hogy elképesztően érzéketlenek, furcsa, hogy így állnak hozzá, mert ezzel gondolom sok ügyfelet veszítenek. Mondjuk én most átlandültem a holtponton, így nem viselt meg nagyon, de hogy nem megyek vissza, az tuti. Köszi az alternatív tippeket, megnézem. :)
Itt a topikban van valakinek jó hajpótlásos hölgy ismeretsége, nem? Nem osztaná meg velem? :)Köszi.
Én hordok sapkát. Szigorúan.
Szia!
Egyik ismerősöm a Kék Golyó utcai boltban volt (sajnos betegség miatt), ő azt mondta, nagyon kedvesek voltak vele....
Szia!
Sajnálom, hogy ilyen rossz tapasztalatod volt, főleg így elsőre.
Melyik üzletben jártál, ha nem titok??
Neked mondjuk egy csatos pepi sem lenne jó megoldás?
Lehet jobban járnál, ha keresgélnél kifejezetten paróka készítőt mondjuk a neten. Valószínű olcsóbb is, mint az ilyen üzletek. Lehet nem is lenne ilyen para.zt, mint akiknél jártál.
Vényre nem drága (10-15), de nyilván az a kínálat vacakabb fele. Ami meglepett, hogy tök könnyűek, szinte nincs is súlyuk, azt hittem, hogy nagyobb teher.
A "várok, hátha javul" állapot nálam tizensok éve tart, de elég volt már belőle.
Helló lányok,
én ma rászántam magam és bementem egy parókaboltba, hát azt a sutyerák, érzéketlen, bunkó hozzáállást, amit tapasztaltam...
Ettől függetlenül én már barátkozom a teljes hajlevágással és (átmeneti) parókaviseléssel, mert hipergáz a fejem... nem tudom miért, de újra csomókban hullik, csak már nem nagyon van miből.
Viszont már nagyon hátráltat a hétköznapokban és szeretnék kimozdulni a holtpontról... akár így is, ezt is el tudom fogadni.
A microline-t nézegettem elsőre, de szerintem le nem vehető pótlást beteg fejbőrrel nem szabad csináltatni, márpedig az enyém folyamatosan gyulladt. Mondjuk úgy lehetne, hogy kikezelem a fejem és utána microline... nem is tudom.
Valakinek van parókaviselési tapasztalata?
hát, a fogamzásgátlót nem szedném, mert leálltam vele már kb 7 éve, amikor kiderült, hogy jó kis csomókat okozott a mellemben, amikkel azóta is járok kontrollra, illetve pont, hogy pcos-eseknél a petefészket már nem kéne megbombázni ilyen mesterséges dolgokkal, így ha ajánlaná, sem fogadnám el :(
az androcur nem tudom, micsoda. :) viszont az utóbbi fél évben a neocapilt írja fel (a spray-t), csak nem nagyon merem használni, mert - egyrészt egy hónapig használtam, és semmi sem változott - másrészt azt olvastam róla, hogy ha használ is, miután leáll vele az ember, újra kihullik a haj, így nem látom sok értelmét plusz hormonokkal babrálni..
én is így vagyok ezzel. :) egy idő után elérem azt a pontot, hogy feladom, nem segít úgysem semmi, befordulok, hogy akkor ennyi.. aztán újult erőre kapok. most épp ez van. azt mondogatom magamnak, hogy oké, hogy ott volt fél év diéta, és meg se moccant a hajam állapota, de akkor nem mozogtam. most egy éve van rendszeres mozgás, de nem tartottam a diétát rendesen. úgyhogy most épp az az elméletem, hogy nekifutok még egyszer (mondanám, hogy utoljára, de valószínűleg nem :)), diéta, mozgás, gyógyszer - trióval, megspékelem egy kis hairclinic kapszulával, továbbra is szedem a d-vitamint, és fél év múlva megnézem, mire jutottam.
(egyébként tűű doki jófej volt most nyáron, mondta, hogy lazítsak, itt a nyár, fagyi, néha édesség jöhet, csak térjek vissza mindig a diétához)
Semmi gond,régen írtam már erről.
PCOS-em nincs, IR-em állítólag van.. Úgy értem az éhgyomrim majdnem 12 volt két éve, a terheltem "csak" 28.
Diétázom, nagyjából... De az ég világon nem vettem észre semmi javulást a hajamon.
Márakinek... Kisbaba mellett ugye nem nagyon van ideje az embernek órákat a tükör előtt ácsorogni.
De... Én akkor szembesültem vele,hogy a fejem tetején oldalról nézve teljesen látszik a választék. Valahogy akkor az alja még dúsabb volt, csak a fejem tetejét kellett valahogy emberibbé tenni.
Viszont az azóta eltelt két év alatt máshol is szépen megritkult, már nálam is határeset volt nyár végén a kibontva hordás, pedig nekem egyedül ez jöhet szóba. Máshogy ocsmányul áll.. Feltűzve is, lófarokba is. Úgyhogy nekem egyedüli megoldás vagy a microline, vagy pepi, vagy paróka. Utóbbi lehetőségre remélem azért nem mostanában lesz szükség. :O
További ajánlott fórumok:
- Küzdelem a PCOS és a hajhullás ellen
- Mennyire hatásosak a Bánfi (Herbária) termékei hajhullásra? (hajszesz, sampon...)
- Tudtok valamilyen hajhullás elleni szert ami olcsóbb mint a Rev. vagy Forcap?
- Mi lehet hatásos a változókori hajhullásra, hajritkulásra ?
- Hatásos a Garnier Fructis hajhullás elleni sampon?
- Kerstase Specifique Aminexil GL M 42x6 ml hajhullás elleni ampullák hatásosak? Nagyon fontos!