Mi hatásos a hajhullás ellen? (tudásbázis)
Szia Macsek!
Nov.1-től,heti 1szer olajozom,egész éjjelre hagyom.
Tipp: ha veszel olajat kérj több ml-t,mert ugy olcsóbban kijön :o)
Szia Csigusz!
Megkérdezhetem, hogy Te mióta olajozod a hajad? Hetente hányszor kened, és egész éjszakára fent hagyod, vagy csak pár órára?
Azt hiszem, ezt is ki fogom próbálni.
Olyan jó, hogy rátok találtam, legalább van valami remény, hogy nálam is idővel valami beválik. :)
Köszönöm nektek a tapasztalatokat és a segítséget :)
Szia :)
Leírom ide is :)
Szia!
Ha növeszteni akarod a hajad akkor csak a tövére,olajat felmelegíted és mártol bele vattapamacsot és belenyomkodod a fejbőrbe,majd pár percig masszírozod.Csináld ugy hogy melegítesz egy kis adagot és felkened,ha látod nem elég akkor ismét melegítesz,mert nehéz megmondani igy hogy mennyi kell neked.Ha ápolni is akarod a hajad akkor az egész hajra is teszel,mindkét esetnél teszel fóliát vagy kis szatyrot a fejedre,majd rá egy törölközőt,és pár órára vagy egész éjjelre igy hagyod,aztán samponnal min.2szer megmosod alaposan és a fejbőrből is mosd ki,ezután jöhet a szokásos hajbalzsamod.Ezt heti 1szer max 2szer ajánlatos csinálni.
Nem tudom mindenkinél hat e,de sokaknál
igen,próbát megér.
Viszont eszembe jutott hogy régebben hajmosáskor azért jóóóó pár hajam kijött,mióta olajozom csak pár szál és vannak új hajszálaim is :o)
Húúúú nálam is volt az orisingtől!!!!!!!
Kb minden 3 hajszálam kihullott tőle:(((((
Szia Macsek!
Ki kell zárnunk ezt a gondolatainkól! Nem fogunk megkopaszodni! Fő a pozitiv gondolkodás.
Amúgy én 20 éves koromtól küzdök a hajammal,gyakorlatilag szélmalomharcot vívok vele,2 éves periódusokban változik a helyzet,2 évenként dúsúl és ritkul,már többször látszódott a fejbőröm.
Csak azt akarom ezzel írni,hogy még mindig van hajam,pedig sokszor voltam már a padlón emiatt a közel 12-13 év alatt:)
Szedek Én is mindent:
Elevit,Hair clinik,cinkes por,lucernakapszula,valami szaliciles hajszesz,amitől másfél hete be van gyulladva a fejbőröm:)
De most tökre örülök csigusznak,mert emlékszem ez nekem is bevállt ez a ricinus.
Szia demediná!
Köszi a válaszodat.
A HairClinic-et, a Varga féle hajcseppeket, Revalidod, Forcapilt én is használtam, sajnos eredménytelenül :( Még az O'Rising volt az, amitől aztán nagyon kiakadtam. Igaz, 3 hétig használtam csak, de az alatt a 3 hét alatt annyi hajam hullott ki tőle, mint 3 év alatt. Úgyhogy azt tovább nem folytattam. Visszakeresem a hozzászólásaidban a kamillás öblítést, azt is megpróbálom, hiszen veszteni nem veszítek semmit.
Szia Anonima0611!
Igen, én is nézegettem sok helyen parókákat, póthajakat, valóban vannak nagyon szépek. DE!!! Láttam már élőben is, és ránézésre is simán meg lehet mondani, hogy paróka, vagy tupé van az ember fején, hiába írják sok helyen, hogy olyan, mintha saját hajat viselnénk. Ezért egyenlőre nem kell, de szerintem ha nem változik a helyzet, előbb-utóbb rá kell szánnom magam, hiába nagyon nem akarom!
Szia!
Szetenék egy kis vigasztalást nyújtani,ha csekély is,de hátha pozitivabb leszel tőle.
Mikor elkezdtem szedni a diane-t a 2. hónaptól körülbelül még 1-2 hónapig csomókban hullott a hajam,mint utólag kiderült a hormonváltozástól,utána mint amit elvágtak megszünt.De lehet,hogy a sok táplálékkiegészítő wszorította vissza,de lényeg az,hogy felerősödtek a tünetek,utána megszüntek.
Biztos nálad is ez van,kezd megváltozni a hormonháztartás attól,hogy a tesztoszteront kezelik a gyógyszerrel,ahogy hozzászokik a szervezet ez meg fog szünni.
Írok csigusznak privit,mert Én is használtam régebben a ricinust,és nekem is van előtte és utáni fotóm a szempillámról,most előkerestem anyuéknál.Fél centis növekedés volt.Megkérdezem tőle,hogy kell kenni vele a fejbőrt.
Puszi mindenkinek.:-)
Sziasztok!
Pár hete írtam, hogy én is hajritkulássa küzdök másfél éve.Hajhullásommal együtt a menstruációm is felborult, kiderült az oka: pcos, inzulinrezisztencia. Fél éve szedem már a metformint, nagyon bíztam benne, hogy javulni fogok, de sajnos nem javul. Amióta szedem nagyon sokat romlott a hajritkulásom. Nekem is már látni a választék mellett csíkokban a fejbőrömet. Május végén kezdem szedni a gyógyszert, augusztus közepére nemhogy enyhült volna, de be is erősödött a hajhullásom. Most kezd enyhülni valamennyire. Bár nekem folyamatosan vannak új hajszálak, de mégis több hullik, mint amennyi nő, tehát ritkul.
Nekem a tesztoszterontól hullik a hajam ( nem miért nem javulok már ennyi idő alatt, a menses már kezd rendeződni )
Én is használok már egy csomó mindent. Alpicort-F ( ebandi! két-három hónapig elég, van szaga, jó büdös! ), ill. a lucernaevők társaságához csatlakoztam két hete, most kezdem el görögszénamagot csíráztatni, hónapokig Revalid, most hairclinic. Többet megtenni nem tudok már.
Telejsen kikészültem már !!
Szia Macsek!
Én most HairClinic, Vargaféle hajcsepp és csalános+rozmaringos+levendulás+kamillás áztatás, öblítés.
Ennek a módját leírtam egy korábbi hozzászólásomban, keresd meg és csináld meg. Augusztus óta csinálom folyamatosan.
Ezelőtt egy hónapig viszont lökésszerűen szedtem a Revalid, Forcapil, HairClinic, A vit. E vit, Cink+ C vit. + a három amit most szedek és ezeket együtt és egyszerre egy hónapon át előírás szerint!!!! Tehát a nyolcból maradt mostanra a három therápia, fenntartó kezelésként. Belülről is kivülről, helyileg is hatnak.
Nekem úgy tűnik bevált, ugyan hullik még a hajam, de szerintem az már nem kóros.
Kívánok mindenkinek türelmet és, hogy megálljon a hajhulása!
Szia Macsek!
Ezt Én sem bírom elfogadni,hiába vigasztalnak azzal,hogy vannak nagyon szép póthajak,de Én akkor sem akarom,nekem a saját hajam kell.
Szia kerkira!
Én is sokat gondolok arra, hogy a hajhagymáimnak végleg befellegzett, de könyörgöm 36 évesen???? Mi lesz akkor később? 40 éves koromtól életem végéig parókát kényszerülök hordani? Én ezt valahogy még nem tudom megemészteni pláne, hogy a parókákon (még az igazi hajból készülteken is) tökre látszik, hogy nem a saját hajam. Tudom, problémás vagyok, de a mostani állapot meg a parókás állapot sem felel meg.
Utánanézek ennek a kerastase kúrának, ezt még nem próbáltam, hátha segít...Tudod, a remény hal meg utoljára...
Szia,Én minden nap használtam a fejtetőn,és hetente 1x hátul is bekentem vele.Választékokat csináltam és végighúztam a válsaszték vonalán,nagyon kíméletesen bedörzdöltem.
Kíméletesen kell dörzsölni,mert ilyenkor azok a szálak is kihullanak,amik csak 2 hónap múlva távoznának.Sajnos nekem nem csinált semmit:(
Szia:)
Te,hogy használod a ricinust? simán felkened a fejbőrre?Én még lánykoromban használtam a szempilláimra,tényleg nőtt tőle néhány milit.
Légyszives írd le,hogy alkalmazod.Köszönöm:)
Szia pesmár!
Igen, a nagy világítás, meg a napfény engem is kikészít. Ha rásüt a nap, vagy nagyon kivilágított helyen vagyok, sokkal borzalmasabb a látvány, mint lakásban, vagy kevésbé kivilágított helyen. Nyáron, amikor az emberek mennek a strandra, én inkább bezárkózom a lakásba, hiába mondja a férjem, hogy menjünk el mi is, jaj dehogy megyek, kinek hiányzik, hogy a hajamat fürkéssze az a rengeteg ember??? Ő is azt mondja, hogy csak bebeszélem magamnak, és nehogy már azt higgyem, hogy mindenki engem néz. Persze, biztos nem mindenki engem néz, de akkor is, ha valaki véletlenül rámnéz, egyből az az első gondolatom, hogy a hajamat bámulja, és köszi, de én nem kérek belőle. Inkább otthon maradok.
A lucerna tablettát itt a fórumom olvastam, ha jól emlékszem Ivcsunak használt, ezért gondoltam, hogy én is kipróbálom. 3 hete szedem, eddig sajnos még semmi változás, de nem adom fel!!!
Szia demediná!
Köszönöm a bíztatást, aranyos vagy.
Nagyon örülök, hogy neked legalább van pozitív változás. De jó lenne, ha nálam is lehetne tudni az okát, mert akkor tudnám, hogy merre induljak el. De így csak kenek... meg szedek... és reménykedek.... és semmi :(
Megkérdezhetem, hogy mi az a három dolog, amit szedsz? Hátha még nem próbáltam.
sziasztok!
valakinek írtak fel alpicort f-et? hogy kell használni? a doki azt mondta,h akár minden nap.de ahogy nézem,ez csak 100ml,mennyi ideig elég ez? én nincs szaga? (még nem váltottam ki)mik a tapasztalatok?
ja, amúgy a doki-férfi-kopasz volt középen, úgyhogy.....
babesz:hogy állsz a hajgyógyász által felírt kúrával?nekem nem volt szimpi,ahogy mondtam neki,h megfontolom,egyből durci lett,látszott rajta a pénzéhség...
megyek most dolgozni,de délután benézek,hátha válaszol vki:)
Sziasztok!
Igaz nekem nem hullik a hajam,de olvastam hogy a Ricinus olaj nagyon jó rá,egy próbát megér,nekem gyorsan nő tőle a hajam,nézzétek meg az adatlapomat :o)
szia sárgakörte, akivel rendeltem a dobozt, neki nő haja! küldött képet is, láttam, bár nem szemrevételeztem élőben. De ő tudja megítélni a legjobban...és szerinte dúsult. Szept óta használja, végigcsinálta a 42 napot, többnyire felezte a kapszulákat. Majd megkérem, hátha ír ide....
Netről rendeld, ha rendeled és akkor nem 43 ezer lesz, hanem csak 28.
Ez 42 ampullát tartalmaz majd, de elég tovább is mint 42 nap (lehet felezni és úgyis lesz, h kihagyod..). A gyártó úgy ajánlja, hogy évi 2 nagy kúra (azaz fél évente 1db) és közben 1 kis fenntartó kúra.
Ennél kevesebb is elég egyébként.
Amikor én anno használtam, elég hamar (1-2 hónapon belül) látható volt az eredmény. nem csináltam meg az évi 2+1 kúrát, hanem kicsit összevissza.... mondjuk átlagban 1nagy +1 kicsit /év. Az abbahagyás után nem azonnal hullt ki a hajam, hanem kb 1 év alatt, de akkor hirtelen és egyszerre 2-3 hónap alatt.
Azt fontold meg, h a többi szert is gyakorl.lag folyamatosan kell használni (ha androgén alop.), ráadásul a kísérletezgetés idegölő, számolgass éves szinten/hóra eső költségeket - ne tévesszen meg az egyszeri nagyobb költség, hiszen ez fél évre elég. Én sokat olvasok a témában, nem panaszkodtak a szerre, ellenben pl a vichy-ről nem csak jókat olvastam, ott már vegyesek a tapasztalatok (nekem sem segített, de lehet h tovább kellett volna használni). üdv,b A másikat nem ismerem, amiről írtál. Angolul tudsz? ha akarod utána nézek...Árakat hol nézted?
Szia Macsek!
Ne keseredj el, tudod nem adjuk fel soha. Itt már mindenki próbált mindent, kenni, szedni, most kolletktíven a lucerna kapszulát szedjük, ártani nem ártunk vele. Bár nem kifejezetten hajhullásra van, de ha "rendbeteszi" a szervezetet belülről, annak hatása kell legyen a bőrre, hajra, körömre is.
Én most elkezdtem a kerastase kúrát, nagyon remélem, hogy valóban csodaszer, és végre vissza fog nekem is nőni a hajam. Már csak ebben bízom, mert ha ettől sem nő vissza, akkor az azt jelenti, hogy az én hajhagymáimnak végleg befellegzett. :(
Szia Macsek!Teljesen mintha magamat olvastam volna,ugyanolyan helyzetben vagyok,mint te,a hajhullásom elnem akar múlni,nekem is csak fogy meg fogy,nagyon vékonyszálú,és zsírosodik,mindennap kell mosnom,mert másként nagyon kilátszik a fejem,habár ígyis.Nekem is nemrég halt meg apukám,és nagyon megviselt lelkileg,én már erre gondolok,hogy ettől hull,mert én is voltam mindenfelé,szedtem is már annyiféle vitamint,és semmi nem használ.Pont ugyanúgy vagyok,mint te,hogy na ez is a hajam figyeli,de férjem szerint bebeszélem magamnak,és utálok olyanra nézni,akinek dús haja van.Ja,és nemrégóta dolgozok egy nagy üzemben,ahol nagy a világítás,és elkeserít,hogy kilátszik a fejem.Szörnyű ez a dolog,és ezt csak az tudja,aki maga is ebben szenved!
Régen írtam már,de mindíg olvaslak titeket!
Tényleg olyan jó ez a lucerna kapszula?
:o))) sziasztok, jövök majd. jajj de rég voltam. kitartás!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! addig is! fel ne adjátok! :o)))))
köszi kebili :o)))
most futok --
Szia Macsek!
Üdv. a fedélzeten:-)
Aki itt van ezen a fórumon az ismeri az érzést, hidd el.
Valóban szőrnyű!
Van akinek megvan az oka, de a többségnél sajnos nem találtak semmit.
Nekem a nyáron kezdett el hullani a hajam (én tudom az okát) és két hónap alatt elment a hajam harmada. Én nagyon sok mindent szedtem rá, volt, hogy egyszerre 8 félét, ezt most leredukáltam háromra.
Nem akarom elkiabálni de nálam jelentősen csökkent a kihullott haj mennyisége és vannak apró " új- babahajaim".
Kívánok Neked minden jót és fel a fejjel!
Sziasztok kedves sorstársak!
Csak nemrég találtam meg ezt a fórumot, egyből regisztráltam, hogy tudjunk beszélgetni erről a borzalmas problémáról, ami minket érint.
Én kb. 5-6 éve küzdök hajhullással, de olyan másfél éve kezdett el elviselhetetlenné válni. Ez alatt az 5-6 év alatt mindent, de szó szerint értsétek: MINDENT kipróbáltam, minden orvosi vizsgálatot elvégeztettem. Jártam bőrgyógyásznál, hajgyógyásznál is, használtam az összes javasolt fejre kenhető trutyit, beszedtem minden hajhullásra való tablettát, egy kisebb vagyont költöttem a hajamra, de sajnos semmi eredménnyel :(. Nem tudom, mit tehetnék még????
Néha teljesen depis vagyok e miatt, napokig csak sírok, hogy miért pont én? És miért nem tud rajtam valaki segíteni? Utálok emberek közé menni, mindig azt látom, hogy a fejemet fürkészik, és ilyenkor legszívesebben mondanék a „kedves nézelődőnek” valamit, de nem teszem, mert neki se lenne jó, meg persze nekem sem. Legszívesebben elbújnék egy barlangba, ahol csak én vagyok, meg a megmaradt pár szál hajam. De ez sem megoldás.
36 éves vagyok, anyukámnak sokkal több haja van, mint nekem, apukám nemrég halt meg, de korához képest ő sem kopaszodott annyira, mint a hasonló korú férfiak.
Utolsó esélyként megpróbálom én is a lucerna tablettát, nagyon remélem, hogy segít, mert nekem már nem elég, ha csak megállítja a hullást, muszáj valamennyinek vissza is nőnie, mert ez így nem állapot.
Elnézést ha egy kicsit nyavajgósra és hosszúra sikeredett az írásom, de megkönnyebbülést jelent olyan valakiknek leírni a problémámat, akik hasonló cipőben járnak, és nem csak legyintenek egyet, hogy: áááááááááá, nincs neked kevés hajad, csak vékonyszálú, és azért látszik kevésnek!!! Na persze, ő már csak tudja, nem ő szenved nap, mint nap, nem ő szed ki hajmosás után a fürdőkádból egy egész parókányira való hajszálat, és nem őneki látszik ki a fejtetőn egyre jobban a fejbőre.
Szóval, kitartást lányok, drukkolok mindenkinek, hogy dúsuljon, és minden pozitív (és persze negatív, de olyan inkább senkinek ne legyen) tapasztalatot szívesen fogadok tőletek! :)
Szia Berka!
Olvasom a blogod, kitartást és eredményt kívánok!
Elképesztő mennyi mindent megmozgatsz, hogy megállítsd a hajhullást. Én már most elvéreztem, pedig közel sem tettem meg annyit érte, mint te.
Berka!
Meg szeretném kérdezni, hogy a Loreal kerastase ampullában csak aminexil van? És ezt az év minden napján kéne használni? Úgy olvastam, hogy félévenként egy doboz ajánlott, de szerintem ha abba hagyja az ember akkor pár hét és megint ott van ahol a part szakad. ???
Találtam szintén a Loreal-tól aminexil ampullákat, de nem kerastase a neve, hanem Aminexil Control a megnevezése és szintén 42 db van egy dobozban. Mit gondolsz róla? Árban egy kicsit elfogadhatóbb.
Időnként én is felnézek hozzátok,bár most kevesebb az időm az új munkabeosztásom miatt.De azért elolvasgatom a hozzászólásokat!:))
Sok újat én sem tudok írni.Egyenlőre eszem a lucernacsírát,és megpróbálom étrend változtatással rendbe hozni amennyire lehet az immunrendszeremet.Ezt most a fogyókúrám érdekében is teszem!
Szép estét nektek!
További ajánlott fórumok:
- Küzdelem a PCOS és a hajhullás ellen
- Mennyire hatásosak a Bánfi (Herbária) termékei hajhullásra? (hajszesz, sampon...)
- Tudtok valamilyen hajhullás elleni szert ami olcsóbb mint a Rev. vagy Forcap?
- Mi lehet hatásos a változókori hajhullásra, hajritkulásra ?
- Hatásos a Garnier Fructis hajhullás elleni sampon?
- Kerstase Specifique Aminexil GL M 42x6 ml hajhullás elleni ampullák hatásosak? Nagyon fontos!