Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Mi hatásos a hajhullás ellen? fórum

Mi hatásos a hajhullás ellen? (tudásbázis)

2010. jan. 5. 19:46
Sziasztok,epp keszulok ricinust kenni a hajamra,csak meg szeretnem tudni hogyan is kell pontosan.Szoval felmelegitem,a hajamra kenem vagy a fejborre?Aztan zacskot ra es torulkozot.Es rajta maradhat egesz ejjel,nem lessz baj belole? :)
2913. pirinyo79 (válaszként erre: 2907. - Hegina)
2010. jan. 5. 19:38

Csajszikám!

Nem akarok itt erősködni de inkább -1 fog nélkül legyél,mint haj nélkül!

2912. rovely (válaszként erre: 2907. - Hegina)
2010. jan. 5. 19:04
És Hegina, Nálad a felmenőknél, hogy áll a hajdolog? Mert ha pl anyukádnál is fennáll a hajritkulás akkor nagy eséllyel örökölted, sajnos nálam ez a helyzet. Illetve szedtél-e fogamzásgátló tablettát? Az endokrinológus feltéve ha jónál jársz, akkor pajzsmirigy hormonokat néz TSH, T3,T4 illetve férfi és női nemi hormonokat. Sajnos nekem sem mutattak elváltozást az értékek, de ettől még állítólag lehetséges az érzékenység, erre viszont nincs vizsgálat. Én fontolgatom továbbra is hormonális fogamzásgátló szedését, ami a DHT rossz hatását blokkolja. Írj majd a fejleményekről és fel a fejjel, mi átérezzük a helyzeted!!
2911. rovely
2010. jan. 5. 18:59
Másrészről pedig szerintem a gócos fog, kör alakú kopaszodásért felelős leginkább. Plusz attól, hogy gócos a fog még nem jelenti azt, hogy gyulladt csupán azt, hogy körülötte megtelepedhetnek a baktériumok.
2910. rovely (válaszként erre: 2906. - Hegina)
2010. jan. 5. 18:56
Hegina, borzasztó ami Veled történt és hihetetlen de Velem is szó szerint ugyanez történt. Egy gyökér kezelt fogamat a panoráma röntgenen gócosnak ítélte egy fogorvos és azt mondta meg kell műteni, sőt ő még tű darabot is lát rajta, amit valószínűleg beletört egy korábbi orvosom. Én megműttettem nála és 50 ezer forintomba fájt. A hajhullásom nem akart elmúlni, közben elmentem egy 3. fogorvoshoz, aki megnézte a röntgent és azt mondta ő nem lát rajta gócot, csak esetleg góc gyanús, tűt meg egyáltalán nem. Aztán megnézte a műtét utánit is és azt mondta minden rendben van szépen csontosodik a fog. Hát szóval én is megjártam a dolgot, közben teljesen megzavarodtam és hatalmasat csalódtam. Közben az első fogorvos azt állította, hogy ő tűt bizony nem tört be és az aki megműtött csak "le akart húzni". A párom egyik barátja is fogdoki és ő mondta, hogy bizony a fogorvosok rendkívül eltérő véleményeken lehetnek, hihetetlen mondom...Most úgy vagyok vele, ha valamikor is csináltatni fogom a fogam két orvost biztosan megkérdezek majd...
2909. 5e48d37001 (válaszként erre: 2907. - Hegina)
2010. jan. 5. 18:36

Szia Hegina!

Teljesen átérzem a helyzeted,és itt a fórumon mindenki.Vannak jobb és kevésbé jó periódusaim,most egy nehéz időszakon vagyok túl.Sokszor ha megyek az utcán és látom,hogy néznek abszolut úgy érzem a hajam miatt bámulnak.Teljesen belémrögzült ez a kellemetlen érzés.A barátnőmmmel sétáltunk,és jött egy pasi rámnézett,mondom a barátnőmnek,hogy biztos megint a hajamat bámulja,mi re ő de hiszen csuklya van rajtad:D

Az endro..micsodán Én is voltam,nekem a vérvételes papiromat nézte meg,és megnyomkodta a pajzsmirígyem,nem talát elváltozást,a férfihormonok is totál alacsonyak voltak,így visszaküldött a bőrdokihoz.

Szerintzem Hegina az orvostudomány nincs képben hajtémában,mivel nincs benne üzlet,haj nélkül lehet élni,inkább az őssejt,meg génterápia meg,rákkutatás amibe kutakodnak,ez egymilliomod rangú le szarják.Egészen addig emeddig valamilyen amerikai elnök felesége nem kopaszodik meg semmilyen előrelépés nem lesz ez ügyben.

Gyógyulást Neked!

2908. Csigusz 79 (válaszként erre: 2901. - Zsuko84)
2010. jan. 5. 17:38

Igen,ez a legnehezebb része,hogy elhitessük az agyunkkal a pozitiv dolgot,de ezért sem lenne szabad megszámolni a kihullott hajat mert az aztán bevésődik a fejbe rendesen :(

Hehe,én már próbáltam mellnövelésre,de sajnos nem voltam kitartó :) viszont van rá programozott vizem :D ezt viszont haj problémára is ajánlom!mármint a vízprogramozást.

2907. hegina
2010. jan. 5. 17:26

Azt mondta még ez a mai fogorvos, hogy mostanság nagyon megszaporodott az emberek között a hajhullás.

És hogy napi 2-3- an is jönnek, hozzá ezzel a panasszal(állítólag az előttem lévő is emiatt volt nála) mert a bőrgyógyászok mind odaküldik.(szerinte eddig megközelítőleg sem volt ennyi ilyen panasz)

Ő a csernobili katasztrófához kötötte, és a környezetszennyezéshez ezt a jelenséget.

Azt mondta, hogy az ő fia is küszködött hajhullással pár éve, rá is ment egy olyan foga amelynek nem kellett volna, de semmitől nem állt el neki.

Végül állítása szerint 2 év múlva csak úgy hipp-hopp elmúlt nála.

Hát gondoltam nekem nincs olyan szerencsém, hogy csak úgy elálljon...

Na meg ha ráadásul 2 évig tartana már rég nem lenne egy szál sem két év múlva, ha nem találok erre megoldást.

Na meg egy nőnél szerintem teljesen más a kopaszodás tényét feldolgozni...

A környezetemben senkinek nincs ilyen problémája. Kilépek az utcára és szörnyű érzés ,hogy míg másoknak tök természetes, hogy van hajuk addig én küzdök minden egyes hajszálért és reggelente próbálom a maradékot ráfésülni a kopasz részekre...

Hát most asszem ennyi... Most úgy éreztem muszáj valahogy kiadni a problémám egy részét úgyhogy leírtam most ide...(szörnyű nap)

2906. hegina
2010. jan. 5. 17:03

Sziasztok!

Ma újult erővel elkezdtem nyomozni, hogy miért vagyok már jóformán 24 évesen kopasz...

És arra jutottam, hogy kész nevetséges ami az egészségügyben van.

Miután letudtam a góckutatást nyár végére (fül-orr-gége, nőgyógy., vérvétel, fogászat).

A fogászaton találtak valami gixert az egyik fogammal amely gyökér kezelt.

A bőrgyógyászok váltig állították, hogy márpedig azt ki kell húzni mert az góc...

Miközben hozzá kell fűzni, hogy fel sem nézett a fejemre egy pillantást sem vetett rá.

A papírra amit meg kiadott hajvizsgálat van feltüntetve... :S

Mindaddig két fogorvos meg azt mondta, hogy ááá azt azért nem biztos, hogy ki kellene húzni, majd megműtik és ha műtét közben nem akadnak váratlan problémára akkor megmaradhat a fogam...

Gondoltam jó, ha a hajhullásom elmúlik az csak jó ha nem kell megválnom a fogamtól sem!

A műtét szept. megvolt, hajhullás maradt.

Erre ma elmegyek egy fogorvoshoz( mondván, hogy húzzák ki én már nem bánom csak nőjön vissza a hajam...) aki szintén csinált egy új röntgent és azt mondja, hogy az új röntgen alapján semmi gond a műtött fogammal...

Aztán meg nézi a régi röntgeneket melyek alapján megműtöttek, és azt mondja, hogy ő nem akar más munkájába beleszólni de a két régi röntgen közül az egyiken nem látni semmi problémát, a másik röntgen pedig rossz, hibás, rossz szögből van csinálva, stb. És mondja nekem, hogy ezek alapján nem is lehetett volna megműteni...

És, hogy szerinte nincs az új röntgen alapján semmi baj azzal a fogammal, és hogy ő ezt nem is húzná/húzatná ki mert ő 99%-ban biztos benne, hogy nem ez okozza a hajhullásomat.

Most úgy fel vagyok háborodva amiatt, hogy miért van az, hogy ahány orvos annyit mond, és egyikben sem lehet megbízni.

Vajon amelyik orvos megműtött az mit láthatott a röntgenen amin most a másik semmit, vagy lehet a műtéti díj miatt csinálta!

Hát én már nem is tudom mit gondoljak.

Megyek vérvételre is, hogy megvizsgálják a hormonjaimat...

Ez az utólsó amin még nem vettem részt.

Ja és kaptam beutalót az endokrinológiára.

Endokrinológián voltatok már???

Ott mire kell számítani?

Ott is hormon vizsgálat lesz vér alapján vagy mi?

2905. kerkira (válaszként erre: 2898. - Rovely)
2010. jan. 5. 14:09
Hát igen, én is örülnék, ha csak a hormonzavarral lenne összefüggésben a hajhullás, (bár a vérkép szerint tökéletes a hormonszintem) de nekem sajna 18-19 éves koromtól hullik, akkor még minden rendben volt a ciklusommal. Az viszont tény, hogy régen egyenletesen hullott, most egy pár éve meg legfőképp a fejtetőmről.
2904. kerkira (válaszként erre: 2903. - 7f0949b8f0)
2010. jan. 5. 14:03

Szia! Remélem nem a "csulevandeviről" van szó? :))

Amúgy neked mennyire hullott a hajad?

2010. jan. 5. 13:26

Sziasztok! Én találtam egy hatásos szert, ami nekem bevált! Pár hónap használat alatt eltűnt a korpásodás nem hullik a hajam, ráadásul kis hajszálakra lettem figyelmes! :)

Ha valakit érdekel, privátban megadom a cég nevét.

2902. 31bc25d879 (válaszként erre: 2896. - Kerkira)
2010. jan. 5. 11:36

Hali Lányok!

Kerkira! Tuti a cickafark teának köszönhető, hogy beállt. Van kolléganőm, aki hasonló menstruációs zavarokkal küzd és esküszik a cickafark teára, ezenkívül minden gyógynővényes szakkönyv is írja és ajánlja.

2901. zsuko84 (válaszként erre: 2893. - Csigusz 79)
2010. jan. 5. 10:22
Ebben az agykontrollos dologban tényleg van valami. Nekem is volt már egy csomó dolog ami azért sikerült, mert elmondtam, hogy sikerülni fog. És ha erősen hiszel abban, hogy dús hajad lesz, és naponta 3-szor leülsz, és csak erre koncentrálsz pár percig, akkor be is jön. Mondjuk ez elég nehéz, ha látod, hogy a hajad eltömítette az egész lefolyót, de akkor is bízni kell. Csigusz! Szerinted ez a módszer mellnagyobbításra is jó? Nem próbáljuk ki? ;)
2900. zena01
2010. jan. 5. 10:21
kalcium-kovaföld kapszula
2899. zsuko84 (válaszként erre: 2896. - Kerkira)
2010. jan. 5. 10:17
Ez nagyon jó hír, kerkira. Elég valószínű, hogy neked a hormonjaid zavarosak, és azért hull a hajad. Igyad tovább a cickafark teát, biztos az segített. Sőt, most már én is kipróbálom. :)
2898. rovely (válaszként erre: 2896. - Kerkira)
2010. jan. 5. 09:40

Hűű Kerkira gratula! :-) Gondolom mondta a bőrgyógyászod, hogy a rendszertelen menzesz utalhat hormonális problémára és egyenesen hajhullást is okozhat. Petefészek cisztát néztek Nálad?

És ha tényleg ennyire jó a cickafark hát veszek én is, köszi a tippet!

2897. rovely (válaszként erre: 2889. - Sysy66)
2010. jan. 5. 09:38
én pont semleges hennát használtam és mégis kapott a hajam egy sötét vöröses barna árnyalatot :-) abban viszont biztosan van valami, hogy elég tartós, bár a könyv szerint egyenletesen fog lekopni, no majd beszámolok. Bár az egyik orvosom ajánlotta, hogy ha valakinek kevés a haja jobb ha világosra festi optikai szempontból, sőt még daueroltatni is ajánlatos...hát nekem a sötét szemöldökömhöz sem a szőke nem megy, a dauer meg jól tönkre vágná a maradék hajamat is, úh egyelőre nem bántam meg a ricinust..:-)
2896. kerkira
2010. jan. 5. 07:33

Halihó Lányok!

A hajam továbbra is hullik mint atom, de annyi fejlemény van nálam, hogy hosszú idő után végre normális időben, 28 napra jött meg a mensim.

Nem akarom nagyon részletezni, a lényeg, hogy vagy 3 éve össze-vissza jön meg, van, hogy fél évre kimarad, van hogy 20 napra. Eddig csak gyógyszerrel tudták szabályozni. Estrafem tablettával, ez ösztrogén tartalmú, és klimax esetén szokták felírni, a női hormon pótlására, de ezt sem lehet csak néhány hónapig szedni. Úgyhogy mostanában megint 20 naponta jött meg, de decemberben elkezdtem a cickafark tea kúrát, és lehet, hogy annak hatására, de lehet, hogy csak véletlen, és semmi köze nincs hozzá. Azért én ilyenhez nem vagyok hozzászokva, hogy csak úgy elsőre használ valami :))

2895. kerkira (válaszként erre: 2894. - C17fe0741d)
2010. jan. 5. 07:25
Szia! Na erről még nem hallottam. Saját tapasztalat, hogy használ?
2894. c17fe0741d (válaszként erre: 2602. - Kerkira)
2010. jan. 5. 05:59
Sziasztok olvasom a sok elkeseredett lányok írásait. A BULLBOTON SAMPONT ÉS ANNAK HAJSZESZÉT HASZNÁLJÁTOK .FODRÁSZCIKK KERESKEDŐNÉL RENDELJÉTEK MEG. NEM DRÁGA .
2010. jan. 5. 00:40

Egy Agykontrollos dolog,idézek egyik oldalról :

"Hajnövesztés:

Vicces történetekben sincs hiány: Korábban gyakran mondogattam, hogy: Ha én ezt megoldom, abba biztosan belekopaszodok. Nem csoda, hogy a hajam nagyon hamar elkezdett hullani. A különféle vizsgálatok nem tudták kideríteni az okát. A vitamintabletták szedése semmit sem segített. Később, agykontrollosként már rádöbbentem gondom valódi okára. Sürgősen abbahagytam a negatív programozást, és Elmetükre-technikával naponta háromszor programoztam magamnak, hogy a hajam dús, erős szálú. Sikerült! Üstököm ismét a régi."

Szóval figyeljünk arra amit mondunk és megkérek Mindenkit mégha nehéz is,hogy NE mondogassa naponta többször is hogy pl.egyre kevesebb hajam van,lassan kopasz leszek stb. mert sajnos sokszor ezek a mondatok valóra válnak! Én pl mondogatom hogy egyre sűrűbb a hajam és trárááá igy is van :) na jó,a ricinus is segít :)

2892. Csigusz 79 (válaszként erre: 2891. - Nikike26)
2010. jan. 4. 21:29
Kell hozzá türelem,ez biztos,mert mindenkinél máshogy hatnak ugye a szerek,szóval kitartás :o)
2891. Nikike26 (válaszként erre: 2871. - Csigusz 79)
2010. jan. 4. 20:55
Jajjj csajok már én is úgy várom hogy nekem is így nőjjön a hajam!!!! :))) Nem baj majd eljön az is....remélem
2890. sysy66
2010. jan. 4. 19:02
lehet hogy a fekete henna azért nem jo mert már azzal is csalnak. szoval mikor előállitják ezt a port lehet hogy ebbe is kevernek kőszénkátrányt. ami a sotét festékek egyik alapanyaga--:S:S
2889. sysy66 (válaszként erre: 2887. - Rovely)
2010. jan. 4. 19:01

igen ismerem a hennát nekem is régen azzal volt kezelve én vöröset használtam aztán barnát..csak meguntam.meg ugye ez nem kopik ki hanem lenő..:(

a semlegesnek meg nincs szine ugye. :)

2888. Csigusz 79 (válaszként erre: 2885. - Zsuko84)
2010. jan. 4. 18:59
Egyetértek :o)
2887. rovely (válaszként erre: 2881. - Sysy66)
2010. jan. 4. 18:37
Én úgy hallottam, hogy a fekete henna nem jó, de nem tudom pontosan miért, ennek utána kéne nézni. A semleges henna a legtermészetesebb és indiai boltokban kapható, én apuméktól kaptam, hogy rajzolgassak magamra, de én inkább a hajamra kentem. :-)
2886. pirinyo79 (válaszként erre: 2882. - Hegina)
2010. jan. 4. 18:21

A sárgája egy kis mézzel jó lesz a hajvégekre balzsamként. hajfestő ecsettel vidd fel hagyd rajta 1 órát.

Vagy reggeli :-))

2885. zsuko84 (válaszként erre: 2882. - Hegina)
2010. jan. 4. 17:55

Szia! Szerintem neked elég egy fehérje is. Max. ha kevés, akkor legközelebb kettővel csinálod.

A ricinust meg nyugodtan használhatod zsíros-korpás hajra is. Nem fogja jobban zsírosítani a hajadat. Ezért jó a teafaolaj hajmosáskor, mert az gombaölő hatású, és megszabadítja a fejbőröd a zsíros korpától. Heti kétszer meg felteszed a ricinusos pakolást, és szebb lesz a hajad, mint új korában. :)

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook