Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Mi hatásos a hajhullás ellen? fórum

Mi hatásos a hajhullás ellen? (tudásbázis)

2974. rovely
2010. jan. 7. 16:42
Ma voltam bőrgyógyásznál és egy fiatal orvos vizsgált, rendes volt nagyon, de néha jegyzetelte, amit mondtam, mert új volt neki...no comment...Nem mondta meg bizonyosra, h milyen a hajhullásom mintázata, de mikor megmutattam a fül feletti hiányzó részt, azt mondta lehetséges androgén alopécia. Látta, hogy a hormonjaim amiket nyáron csináltattam rendben van. Azt mondta, h a legújabb szakirodalom szerint a vasat fel kell vinni a felső határig és megpróbálni ott szinten tartani (ez nekem eddig új infó volt), persze ne lépje túl a felső határt, tehát felírt vasat. Emellett cinket is ajánlott, valamint szaliciles hajszeszt, ami vérbőséget okoz,de mondta csak csínján mert szárít, tehát heti 1-2x elég használni és patikában keverik ki. Mikor rákérdeztem a fogamzásgátlásra, hogy érdemes lenne-e antiandrogént használni, akkor azt mondta, h ő még nem látja indokoltnak és nem lenne jó megborítani az egyensúlyt. De mikor említettem neki, hogy zsírosodik is a hajam eléggé, meg picit szőrösebb is vagyok csak gyantázom, mondta ez összefügg az androgén érzékenységgel (tehát ellentmondás, mert ezesetben jó lenne az antiandrogén fogig.), a Diane-t ismerte a Belara-t felírta, hogy jó ötlet utánanéz :-D tehát nem hallott még róla, pedig több éve piacon van és pattikra írják fel... A fogamzásgátló abbahagyása az esetek több mint felénél hajhullást okoz! A ricinust is megkérdeztem, hogy mit szól hozzá és azt is felírta magának :-D mondtam h többeknek bevált és lehet-e rá tudományos magyarázat, erre mondta hosszú távon biztosan nem jó olajozni a fejet, de ki tudja...Szóval csomó mindent leírt, amit kérdeztem és mondta h jó tanulni a betegektől :-D hát köszi, de azért jó lenne a betegeknek kezelést is kapni...ezek után Anonima bocsi de nem kérdeztem rá a mesterséges tejmegindítást, mert még azt is felírta volna és otthon magán kísérletezett volna, vagy ki tudja :-D Szóval ez volt ma, nem volt túl hasznos csak annyi h az urológus szerint ne használjak fogamzásgátlót, a bőrgyógyász szerint meg meglehet próbálni :-D na a döntés az enyém :-S viszont a vas dolog láttam sokaknál probléma és bár nekem középértékem volt, mondta h "hajdúsuláshoz" felső határ kell, egy próbát megér. Nem mond sokat az írásom, de azért gondoltam elmesélem mire jutottam...semmire!
2973. rovely (válaszként erre: 2944. - Hegina)
2010. jan. 7. 16:24
A nőgyógyászodról no comment, az ilyet azonnal ott kell hagyni! Egyre több orvostól hallom vissza, hogy a fogamzásgátlás káros, persze nem rosszabb ha az ember lányának úgy lesz babája, hogy nem tervezte, de ha tehetjük van más megoldás a védekezésre. A héten az urológus is óvva intett az alkalmazásától, és ő párhuzamot vont az egyre több lombik bébi program és a fogamz.g. között, hisz mit várjunk ha évekig leállítjuk a fogamzást akkor majd hirtelen beindul? Persze én is szedtem Lyndinette-t, Diane-t, majd Belara-t és ki tudja lehet, hogy több hajam lenne most ha nem szedtem volna. Persze van, akire nincsen kártékony hatással, de különbözőek vagyunk. Tehát ha valaki fogamz.g.-ót szed és erősen hullik a haja, tegye le. Az antiandrogén fogamzásgátlás más lapra tartozik,mert valaki valóban érzékenyebb lehet az androgénekre, de az elhagyásával visszajön az eredeti állapot és ez a röhej az egészben. Nehéz megállapítani, h ki az akinek ilyen baja van és h használni fog-e a Diane és társai.
2972. d u d o r k a (válaszként erre: 2970. - 5faebefd67)
2010. jan. 7. 16:21

Most nagyon felbosszantottam magam!

az összes hozzá hasonló utolsó csalóra kíméletlenül ráküldeném azokat a bajokat, amivel hozzá fordulnak...

2971. 7f0949b8f0 (válaszként erre: 2965. - 2df933b80c)
2010. jan. 7. 16:14

Mesibaba!

Megírtam neked priviben a cég honlapját. Hallok itt pár érdekes dolgot, de szerintem nagyon korrekt cég!

2970. 5faebefd67 (válaszként erre: 2968. - 5e48d37001)
2010. jan. 7. 15:59

A talp nyomkodásával a talpon lévő zónák alapján meg lehet állapítani, hogy hol van gond a szevezetben.

De ez a nő nem is nyokodja a talpat, csak végigsimítja, és már mondja is a "bajod".

Akkor éppen már kb. egy éve nem volt peteérésem, de azt mondta, hogy nőgyógyászatilag teljesen rendben vagyok.

Van. valami Szigfrid nevezetű reflexológus is, ő kanállal nyomkodja a talpat, de állítólag az még hatásos is.

2969. 5e48d37001 (válaszként erre: 2968. - 5e48d37001)
2010. jan. 7. 15:56

Ja rákrestem.Ezeket 20-és50 évvel ezelőtt éreligazítóknak hívták.Gyerrekkoromban elfeküdtem a nyakamat és a néni aki szintén idősebb korosztályhoz tartozott,megtalálta a kiment eret.Masszírozott és közölte: megvan!:DPersze adott rá több száz forintért valami csodakenvét is.Akkoriban 900-1200 forint volt egy havi fizetés.

Szerintem ezek a reflexológusok a régi éreligazítóknak felelnek meg.

2968. 5e48d37001 (válaszként erre: 2967. - 5faebefd67)
2010. jan. 7. 15:51
És lányok mi az a reflexológus? Az mit takar?
2967. 5faebefd67 (válaszként erre: 2966. - D u d o r k a)
2010. jan. 7. 15:42

Ráadásul 9ezer egy vizsgálat, és futószalagszerű. Az öreglány már multimilliomos, mert nyomja egész nap.

Én is egyből tőlük vettem meg az flavant inulinnal.

2966. d u d o r k a (válaszként erre: 2962. - 5faebefd67)
2010. jan. 7. 15:30

Szia Chippy!

Ez nagyon durva... volt nála még 3 barátnőm, az volt az érdekes, hogy az egyik fejfájósnál rögtön vágta, hogy mi a baja, és ez nagyon meggyőzött..

Igaz, hogy mindegyiknek hasonlóakat írt fel, esetleg pár vitamin különbséggel.. ez tényleg furcsa volt, főleg, hogy Te is ezeket írod, pedig én annyira hittem benne :S

Na ennyit erről, ha belegondolok, akkor ez hatalmas szélhámosság, szerencsétlen embereken gazdagodik meg... és valamiért a legdrágább vitamint nála is meg lehetett vásárolni, milyen véletlen, hogy éppen Egerben gyártják, ahonnan a néni is jött...

És tudod mi a legdurvább? - hogy már abban sem vagyok biztos, hogy tényleg vak...

2010. jan. 7. 13:45

Szia Amanda73!

Kérlek írd meg nekem mit használsz! Nagyon érdekelne, mert én is természetes tonikot használok, amivel meg vagyok elégedve. Lehet, hogy már kérdeztelek? Akkor bocsi, de választ még nem láttam! :(

2964. kerkira (válaszként erre: 2962. - 5faebefd67)
2010. jan. 7. 10:59

Igen! Igen!

Jó hogy írtad.

Mensizavaros, hajhullós csajok mindenképpen csináltassatok terheléses inzulinmérést, mert sok esetben a pco sindroma miatt hullik a haj.

2963. kerkira (válaszként erre: 2957. - Zsuko84)
2010. jan. 7. 10:56

Majd ne lepődj meg Zsukó, elég keserű ez a cickafark tea, de meg lehet szokni.

Én már úgy vagyok vele, hogy ha macskán keresztül folyna is meginnám, csak hasson.

2962. 5faebefd67 (válaszként erre: 2933. - D u d o r k a)
2010. jan. 7. 10:54

Szia Dudorka!

Én is voltam egy vak reflexológus néninél hajhullás ügyven, ha még Irénkének is hívják, akkkor ugyananannál. Sőt a dumája és kezelése alapján 100%, mert mindenkinek ezt mondja. Jó pár ismerősömnek dettó ugyanezt monda, bármi bajjal ment oda.

Szokásos szöveg: le van tapdva a nyák végig az emésztőrendszereben, nem tud vas, meg egyéb felszívódni, v. mint nem működi együtt a hasnyálmirigy, pajzsmirigy, agyalap mirigy Kezelés sem túl változtaos: e vitamin, ferrocomp forte, ligetészépe+halolaj, magneB6 esetleg bioszelén cinkkel, flavin natrulife, lándszás útifű szirup.

Mondanom sem kell, hogy nem segítettek semmit, max. amennyit általában a vitaminok, nem lettem olyan fáradékony.

Ja, és kiderült, hogy pcos miatt hullik a hajam, amiről gondolom főkuruzsló nénink még nem is hallott.

2961. sysy66
2010. jan. 7. 10:13
az antalvalit meg kellene kérdezni ő biztos tudja hogy hol lehet ilyet venni. én be sem tudok lépni az oldalára hiába van jelszavam akkor se:S
2960. sysy66
2010. jan. 7. 10:12
és ilyen kátrány nélküli sampont hol lehet venni??
2959. sysy66
2010. jan. 7. 10:12

igen a koffein nagyon jo mert vérbőséget okoz, a legtobb hajszeszben ez van.

de én ugy tudom hogy belsoleg viszont nem jo mert meggátolja bizonyos vitaminok felszivodását. ennek ellenére én magam is leguritok kettőt

2958. babesz81 (válaszként erre: 2954. - Kerkira)
2010. jan. 7. 09:49

Szia!

Szerintem teljesen igazad van, én is erre jutottam, hogy teljesen mindegy milyen életmódot élünk, ha olyan a hajunk, akkor úgyse fog kihullani. Láttam én is a sültkrumplis csajt a viasaton, és teljesen ledöbbentem. Három éves kora óta csak azt evett, meg kenyeret és semmi baja nem volt tőle. Én tuti elhízott lennék, magas lenne a koleszterinem és hajam se lenne már egy szál se.

Egyébként nem elkeserítőleg, de úgy gondolom, hogy nálam is itt 28 évesen egyszercsak bekapcsolt a genetikai időzítő és elkezdett hullani a hajam. Kenhetek én itt akármit, ehetek akármit, ha már születésemkor belém volt ez kódolva. Egyébként azt mondják, hogy minden nőnek egy idő után elkezd hullni a haja, csak akinek eleve kevesebb volt normál esetben is, annál hamarabb feltűnik. Nekem meg amúgy is vékonyszálú hajam volt, és abból se sok, így hamarabb felfedeztem a dolgot.

Persze reménykedem, hogy nincs igazam, és kenem én is, meg beszedek mindent, de kitudja van-e értelme.

2957. zsuko84 (válaszként erre: 2955. - Kerkira)
2010. jan. 7. 09:32
Szia Kerkira! Köszi, akkor én is kipróbálom. Még jó, hogy mondtad, hogy nem egyszerre kell lehúzni. Én annyira nem szeretem a gyógyteák ízét, hogy egyből le szoktam dönteni, minél hamarabb túl legyek rajta. :) De most majd visszafogom magam.
2956. zsuko84 (válaszként erre: 2950. - Hegina)
2010. jan. 7. 09:27

Elég érdekes nőgyógyászod van. Kíváncsi lennék, hogy a saját feleségének, vagy a lányának is így tukmálná-e.

Ezek a gyógyteák meg mindenképp hasznosak. Pláne, ha még hiszel is bennük, akkor duplán hatnak. :)

2955. kerkira (válaszként erre: 2947. - Zsuko84)
2010. jan. 7. 07:50

Szia Zsuko!

Gyuri bácsis teát vettem, arra meg úgy volt írva, hogy 1 csapott evőkanál füvet le kell forrázni 2 dl vizzel, 20 percig állni hagyni, utána leszűrni, és lassan elkortyolgatni. Tehát nem egyszerre. Én egy nap 1 ilyen teát ittam meg, napközben, általában délelőtt. Egy ilyen csomagban 50 g teafű van, és ez kb. 2-3 hétre volt elég, de szerintem ki is hagytam néha 1-1 napot.

Tehát semmi extra, ezért is csodálkozom, hogy már ennyi is hatott volna??

Na majd következő hónapban kiderül, addig is vettem még egy csomaggal, és szerintem jövő héttől megint iszom.

2954. kerkira (válaszként erre: 2944. - Hegina)
2010. jan. 7. 07:44

Szia Hegina!

Figyelj ne okold magad, nem rontottál te el semmit. Én egyre inkább meg vagyok győződve, hogy nem az esetleges helytelen életmód miatt hullik a haj. Főleg mióta láttam azt a csajszit a tv-be aki csak sült krumplit meg kenyeret eszik, de olyan gyönyörű haja van.... Vagy van egy olyan ismerősöm aki napi 1 üveg cukros kólát megiszik, elszív 1 doboz cigit és gyönyörű haja van, amit félévente átfest.

Na úgyhogy.... :(((

Ja és nekem azelőtt is hullott a hajam, hogy fogigátlót szedtem, tehát nálam ez nem befolyásolta.

Az jutott még eszembe ahogy olvastalak, hogy téged pco-ra szűrtek már?

2953. gyöngyszemü (válaszként erre: 2942. - Hegina)
2010. jan. 6. 23:41
Én is a Triregolt szedtem 18 évig kisebb megszakításokkal... nekem nemvolt vele semmi gondom, most 2 éve hogy nem szedek semmit, és kezd javúlni...
2952. gyöngyszemü (válaszként erre: 2939. - Szasz23X)
2010. jan. 6. 23:37
Kitudja mivolt itt is akkor a levegőben.... :-(((
2951. garfieldlány (válaszként erre: 2943. - Hegina)
2010. jan. 6. 21:53
A hormonlaborba a beutalót csak szakorvos írhatja, én először pofára estem a háziorvosomnál. Pl. nőgyógyász vagy éppen az endokrinológus, akiktől én eddig szereztem. Ne aggódj, szerintem mindannyian egészségesek vagyunk, ha valami egyéb rossz dolog lenne, az más szervi tüneteket is produkálna. A lelki dolgok, stressz is szerepet játszik még, ha mindenünk negatív akkor is. Engem már gyomortükröztek is, katétereztek is, csak épp a szerveimet nem pakolták át mondjuk a baloldalt a jobbra és fordítva, sehol semmi gyulladás. Allergiavizsgálaton egy picit olyan növényre pöttyöződtem be, ami nem is honos itthon. A pollen, parlagfű, por, háziállat stb. tök normális, semmi reakció. A mandulámat 10 éve kivették, pedig azzal sem volt problémám, tehát a próbálgatás és orvosi kudarcok sora valamennyiünk kísértője...
2950. hegina (válaszként erre: 2946. - Zsuko84)
2010. jan. 6. 21:49

Szia! Én a triregolt kb.1 évig szedtem.

Aztán észre vettem, hogy miután bevettem esténként borzasztóan fájt a mellem, hasogatott...

De úgy, hogy éjszakákat virrasztottam végig miatta annyira fájt...

Aztán észre vettem, hogy a gyógyszer bevétele után kezdődik és elmentem a nődokimhoz, hogy szerintem ez a probléma, és én megvoltam győződve arról, hogy ezt a Triregol okozza...

Erre azt válaszolta, hogy ne foglalkozzak vele másnak is ezt okoz, mondták neki többen...

És, hogy azt mondta a többieknek is, hogy aludjanak úgy, hogy közben vizesruházzák a mellüket és tegyek én is így...

Hát ez nevetséges nem!?

Én hülye meg haza mentem és még egy hétig szenvedtem vele...

Aztán még rám tukmált egy másik fajtát, de abból már csak 3 havit szedtem be.

Én egy évig küszködtem a fogigátló abbahagyása után mert nekem meg nem jött meg több mint fél évig utána...

Talán még most majd 2 év elteltével merem azt állítani, hogy rendszeres és normális...

Tuti, hogy itt is valami üzleti fogás van a háttérben, azért tukmálják annyira a nőkre a bogyókat...

A cickafark teát én is szoktam inni mert gyulladáscsökkentő hatása is van.

Mostanában rákattantam ezekre a teákra, pozitív hatást én még nem éreztem.

De a tudat, hogy ezek biztos jót tesznek jó érzéssel tölt el :)

2949. hegina (válaszként erre: 2921. - Szasz23X)
2010. jan. 6. 21:30

Szia!

Nem tudom sajnos nálam melyik állhat fent, de a koffeinnel feltétlen megpróbálkozok még!

Az biztosan nem árthat!

Mondjuk kávézni nem szoktam, és azt nem is szeretnék, úgyhogy majd kiötlök valami más megoldást ezzel kapcsolatban...

Úgy tudom vannak olyan gyógynövényekből készült teák is amik nagyobb mennyiségben tartalmaznak koffeint.

Mostanában mióta a hajhullás rávitt az egészséges életmódra úgyis nagy gyógytea fan lettem...

Úgyérzem már nem sok mindent veszíthetek...

És kitudja talán pont ez fog beválni! :)

Hát nehéz ez a hajhull. dolog ezt tényleg nem kívánnám senkinek...

Olyan jó, hogy megtaláltam ezt a fórumot!

Több mindent megtudok a problémáim lehetséges okairól és lehetséges megoldásairól mint a rendeléseken !

2948. zsuko84 (válaszként erre: 2945. - Szasz23X)
2010. jan. 6. 21:30
Szia! Mennyi ideje hagytad abba a fogigátlót? Neked abszolút nem hullik a hajad, vagy a napi pár szál, azaz az egészséges mennyiség azért megvan?
2947. zsuko84
2010. jan. 6. 21:27
Szia kerkira! Te hogy szoktad inni a cickafark teát? Mennyi vízbe, mennyi cucc kell? És naponta hány csészével?
2946. zsuko84 (válaszként erre: 2942. - Hegina)
2010. jan. 6. 21:25
Szia hegina! Te a Triregolt meddig szedted? Én 4 és fél évig. :( Mondjuk nekem már jóval előtte is hullott a hajam. Viszont a barátnőm, aki szintén évekig szedte, neki nem hullik a haja, csak a szokásos őszi hajcsere van nála. Azért én meg vagyok győződve róla, hogy a fogamzásgátló még jóval az abbahagyás után is okozhat gondokat. Nekem pl. amikor abbahagytam a fogigátlót, akkor tök normálisra beállt a vérzésem, de egy évre rá meg rendszeres pecsételő vérzésem lett. És ez így megy már vagy 8 hónapja. Most elkezdem a cickafark teát, mert kerkirának ez bejött. Próbáld ki Te is!
2945. Szasz23X (válaszként erre: 2912. - Rovely)
2010. jan. 6. 21:23

van kifejezetten DHT tartalmú hajkezelő család...

Mármint sampon, balzsam és szérum. Ezért ne szedj fogamzásgátlót, mert többet ártasz mint használsz. Nekem pont a fogigátlós 2 évem alatt hullott életemben egyedül a hajam.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook