Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Mi hatásos a hajhullás ellen? fórum

Mi hatásos a hajhullás ellen? (tudásbázis)

3004. zsuko84 (válaszként erre: 3000. - Kerkira)
2010. jan. 8. 12:58

Szia Kerkira!

Igen, lehet, hogy nem szívódik fel rendesen a vas nálad. Azért nézess egy vérképet, legalább tudni fogod, hogy jól felszívódik-e a vasad, vagy csak iszod, és esetleg nem tud beépülni a szervezetedbe. Eszel mellé C vitamint. Én pl. ez a Neo-Ferro-Folgammát is úgy veszem be, hogy reggel és este is eszem hozzá egy 500 mg-os C vitamint, pedig ebbe a fajta vasban van C vitamin, és folsav is egyben, ami segíti a felszívódást. De én azért inkább tutira megyek. :) A C vitamin meg úgyse árt.

3003. zsuko84 (válaszként erre: 2997. - Rovely)
2010. jan. 8. 12:48

Örülök Rovely, hogy tudtam segíteni. Lehet, hogy a barátnőd, akinek nagyon alacsony volt a vasa, azért nem hullott a haja, mert a szervezetében valahol máshol okozott gondot a vashiány. Ennek az édesgyökérnek utána nézek, mert még nem hallottam róla.

Mindenképp menj el egy vérvételre, mert ha tavaly alacsony volt a szinted, akkor esélyes, hogy most is az. Régen nekem is megállapították, hogy kevés a vasam, aztán feltornáztuk normál szintre, aztán abbahagytam a szedését. Rá pár hónapra újra hullott is a hajam, de nem gondoltam, hogy összefüggés lenne a két dolog között. Azt hittem az a baj, hogy nem hordok sapit. :) Aztán ettem én vitaminokat, amibe van vas, és meg is voltam győződve, hogy nem lehetek vashiányos, mert szedek vasat. Erre most, amikor vérvételre elmentem, jött a hideg zuhany,a 6,4-es eredmény. Kíváncsi vagyok, hogy februárba mennyi lesz az érték. Remélem nem billenek át a másik oldalra. :)

3002. sysy66 (válaszként erre: 3001. - Kerkira)
2010. jan. 8. 12:17
igen én is szedem a lucernát csak az a bibi hogy nincs feltuntetve rajta..szerintem elég sok lehet benne:)
3001. kerkira
2010. jan. 8. 12:05
Ja meg szedem a lucernát, és állítólag abban is van vas... de vajon mennyi????
3000. kerkira (válaszként erre: 2995. - Zsuko84)
2010. jan. 8. 12:03

Sziasztok Csajok!

Zsuko! Te aztán nyomatod rendesen a cuccot! :)) napi 92 mg!! :))

Na most teljesen jó kedvem lett, ahogy elolvastam az utóbbi hozzászólásokat. El is határoztam, hogy elmegyek megint vérvételre, és megnézetem a vasam. Lehet, hogy megint alacsony, de én erre nem is gyanakodtam, mert iszom napi 14 mg-ot pezsgőtablettába, és nap 1 szem béres féle vasat de abba is csak 14 mg van. Tehát napi 28 mg, amiből még korántsem biztos, hogy mind felszívódik, ill. beépül. És ugye november óta őrült módjára hullik megint a hajam.

Az a gyanús, hogy nem használt az aminexil kúra, illetve használt, mert új kis haja nőttek, de hullik az is. Lehet, hogy megint a vashiány az oka??? Na ennek utána járok.

Ja és igen, azt nekem is mondta a doki, hogy sokára épül be a vas, ezért napi 3 szem folsavat kell szedni az első hónapban.

2999. sysy66
2010. jan. 8. 12:01
a lenkei vas tablettája biztos erosebb akkor mint 10 mg..
2998. sysy66
2010. jan. 8. 11:56

és milyen vasat kell szedni? gyogszertárit?

nekem a c- vitaminnal nincs bajom a minimum napi amit beszedek az 5000 mg..:)

2997. rovely (válaszként erre: 2995. - Zsuko84)
2010. jan. 8. 11:02
Húú köszi, hogy ezt megírtad, mert én ezt tök elfelejtettem mondani, hogy nekem is említette a doki, hogy lassan épül be a szervezetbe, úh köszi! Én mostantól folyamatosan szedek, de csak napi egyet (elég drága ez a gyógyszer) és megnézem az ételeket, amikben van vas (állati eredetűeket) és fogyasztom majd őket. És hihetetlen, de egy éve nekem is alacsony volt a vasam, tehát akinek alacsony az valóban gyanakodhat a hullás okára. Viszont van egy barátnőm neki iszonyat alacsony volt a vasa, és semmi nem segített neki, de nem hullott a haja sötét dús neki most is, talán kicsit sápadtabb volt az átlagnál... és neki az édesgyökér segített asszem, de ma felhívom és megkérdezem tőle, h pontosan mit szedett, amitől teljesen rendbe jött neki.Köszi Zsuko még egyszer!
2996. rovely (válaszként erre: 2993. - Tüsszi)
2010. jan. 8. 10:56
Tüsszi teljesen egyetértek Veled, és sose hittem volna, hogy a hajhullás ennyire összetett és csupán a kísérletezgetés szintjén van. Az elmúlt fél évben mindig figyeltem a lányokat az utcán azon gondolkodva, hogy ők vajon miben mások, talán több vitamin esznek? talán nem volt olyan betegségük, mint nekem? mire vagyok én ennyire érzékeny? Néha nagyon elszomorodom annyira, hogy anyukámnak mutatom, hogy jaj inkább ne lenne meg az egyik ujjam, ezután mindig elszégyellem magam, hogy pont annak hisztizem,aki a legjobban szeret, milyen rossz ezt látnia. A hajhullás számunkra kétségtelen, hogy betegség és nem tünet, és nem esztétikai probléma, hanem maga a betegség. Múltkor láttam Mozart-ról filmet és bárcsak visszajönne az a jó kis parókás korszak, még a tetűkkel is meglennék. Egy viszont biztos, amit egy kedves barátom mondott, engem ez a betegség jobb emberré tesz, több leszek tőle, azóta hogy anyukáméktól ennyi szeretet kapok és ők mindig mellettem leszek erősebb vagyok és kész vagyok együtt érezni olyanokkal, akiknek problémájuk van. Ez előtt felszínes voltam és azt gondoltam, hogy a külső az, amivel érvényesülhet az ember, de nem így van, nagyon nem. És emellett meg tudom, hogy lesz előrelépés, mert sokakat érint ez a probléma és, ahogy Te is mondtad vannak buzgó kutatók, akik lelkiismeretesen dolgoznak az ügyön, addig meg mi próbálkozunk és ki tudja lehet rájövünk vmilyen megoldásra (és akkor eladjuk az gyógyszercégeknek több miliárdokért, de közben meg titkon odaadjuk ingyen azoknak akik rászorulnak... a társadalmi igazságosság alapján :-D
2995. zsuko84 (válaszként erre: 2988. - Rovely)
2010. jan. 8. 10:50
Rovely, ha elkezded a vasat enni, szerintem ne számíts rá, hogy egy hónap alatt bármi változás történik. Én október eleje óta szedem a vasat, pont ezt a Neo-Ferro-Folgammát - amibe van folsav, és C vitamin is, tehát, segíti a vas felszívódását- és még csak most vettem észre a hatását. Nekem 6,4 volt a vasam (tehát elég rendesen vashiányos vagyok), és majd február elején megyek újra ellenőriztetni. Nekem a dokim azt mondta, hogy van akinek legalább 6 hónap kell ahhoz, hogy egyáltalán elkezdjen felszívódni a vas a szervezetében. Én ezalatt a 3 hónap alatt azt vettem észre, hogy hajmosáskor a szokásos 170-200 szál helyett mindössze 35-40 szál volt a lefolyóba az utolsó két hajmosásomkor. És fésülködésnél a napi 90-110 szál helyett 15 szál hullik. Nekem nem volt már ilyen kb. 8 éve. Tehát nekem biztos, hogy a vashiánytól hullik a hajam, csak eddig olyan hülye voltam, hogy nem írattam fel dokival vasat, hanem azt hittem, hogy majd megoldódik ezektől a gyógynövényboltos vastartalmú tablettáktól a bajom, de ez édes kevésnek bizonyult. Ja, és nekem napi 2 szemet kell szednem a vasból, és egy szem 37 mg vasat tartalmaz, plusz a multivitaminomba van 18 mg vas, tehát egy nap 92 mg-ot fogyasztok.
2994. d u d o r k a (válaszként erre: 2978. - 5faebefd67)
2010. jan. 8. 10:16

Igazad van, kicsit elszaladt velem a ló... lehet, hogy tényleg nem csaló, de hirtelen nagyon mérges lettem..

A vasról pedig azt hallottam, hogy az már nagyon rossz, ha valaki az alsó övezetben van, sőt velem még a 20,8-as értéknél sem voltak megelégedve...

Nem járt esetleg valaki Balatonfüreden egy természetgyógyásznőnél? A mamámnak ilyen furcsa seb volt a lábán, ami nem akart meggyógyulni, folyton bepirosodott, bedagadt és viszketett, nagyon sok orvosnál járt sikertelenül, végül elment az előbb említett természetgyógyászhoz, és szép fokozatosan meggyógyult azoktól a gyógynövényektől, amit kapott.. ha esetleg valakinek van tapasztalata róla, akkor ne tartsa titokban :)

2993. Tüsszi (válaszként erre: 2974. - Rovely)
2010. jan. 8. 08:55

Kedves Rovely!

Gondoltam rád, hogy fog sikerülni a bőrgyógyászati látogatásod. Mindenre számítottam, csak amiket tapasztaltál, arra nem.

Személyes észrevétel:

tavaly márciusban, amikor engem vizsgáltak, és már a harmadik orvost kerestem fel, volt egy olyan érzésem,hogy a bőrgyógyászok (tisztelet a szerintem csekély kivételnek) egy féle képen működnek.

Diagnózis: hajhullás

Anamnézis: általános állapotfelmérés és kikérdezés korábbi betegségekről

Vizsgálatok: góckutatás, min. 5 esetben vérvétel Terápia: tutibiztos terápia nincs, mert a hajhullás oka nem derült ki, a terápia szót kísérletezésre cserélném a zárójelentéseken Kontroll: 1 hónap múlva jöjjön vissza

Eredmény 1 hónap múlva: általában nincs, ha mégis lát pár új hajszálat (ahogy az én esetemben is történt mert kicsit unalmas lehettem) gyógyultan távozhat. Persze ha probléma van visszavár, de ezek után...

Mindezzel azt akartam mondani, hogy a dokiknál a hajhullás nincs egészen komolyan véve. Én megértem és tudom,hogy vannak sokkal, de sokkal komolyabb betegségek, olyanok, melyekre nincs gyógymód és a beteg csak reménykedhet a gyógyulásban. Tisztelem és becsülöm a kutatóorvosokat és azokat a dokikat akik éjt nappallá téve dolgoznak a mai magyar egészségügyben.

Mindezek ellenére minden hajhullásos beteg megérdemelné, hogy komolyabban vegyék őket, hiszen nemcsak esztétikai problémáról van szó. Lelkileg is nagyon nehéz, arról nem is beszélve, hogy mindez egy súlyosabb betegség előjele is lehet.

Bocs csajok a kifakadásomért, de rovely esete annyira tipikus!

2992. kerkira (válaszként erre: 2982. - Hegina)
2010. jan. 8. 07:28

Szia Hegina! A pcos egy nagyon összetett endokrinológiai betegség, tulajdonképpen hormonális és anyagcsere zavar is. Ahogy Garfieldlány is írta, első sorban a policisztás petefészek a tünete, de van olyan pcos beteg akinek nem cisztásak a petefészkei. A lényeg, hogy terheléses inzulinmérést kell csináltatni, mert az inzulinrezisztencia is okozhat hajhullást. A gond csak annyi, hogy a háziorvos nem mindig ad beutalót erre. Ha mész majd az endokrinológushoz, akkor feltétlenül beszéld ezt meg vele.

Itt tudsz erről bővebben olvasni:

www.pco-szindroma.hu/index2.html

2010. jan. 8. 06:02

Sziasztok lányok!

Ki, hogy van? Van valakinél valamilyen pozitiv fejlemény?

2010. jan. 7. 23:22

Szia hegina! A pco-t (policisztás ovárium=sok kis cisztával tarkított petefészek) nőgyógyász állapítja meg ultrahanggal, hogy biztos legyen benne, hogy van vagy nincs, hüvelyi ultrahangot is csinál (legalábbis az enyém). Te is nézheted a petefészked a monitoron, ha sok kis ciszta van valamelyikben, akkor van gáz. Nekem a nőgyógyász lerajzolta, minek kellene lennie, de hál istennek nincs semmi, így pco nincs, bár megint mennem kéne vizsgálatra, mert tavaly nem mentem:-(

Nekem a cukorterheléses labort és a hormont is szokta kérne a nődoki, hátha pozitív lesz, de nem az! A hajam meg az elmúlt tizenegynehány év óta versenyt hullik a napokban megfigyelhető hóeséssel:-)

2989. rovely
2010. jan. 7. 21:58
Ja és a szalicilessel meg ok csínján bánok, épphogy behintem vele a fejem ;-)
2988. rovely (válaszként erre: 2975. - 5e48d37001)
2010. jan. 7. 21:56
Na jó, pedig én most majdnem úgy voltam, hogy bekapom a Belara tablettát, mert megvettem még régen, de megálltam. Hát Anonima nem tudom, hogy miért írta fel Neked a doktor, pusztán az érzékenységre alapozva, de lekopogom most nem állsz rosszul hajhullatás téren, és eddig minden doki mondta, h amíg használod addig bizony hat. S az időhúzással én annyit értem, hogy most télleg kritikus a hajam a koromhoz képest... Egy hónapot még próbálkozom a vassal, a cinkkel meg c-vitaminnal és ha nincsen változás akkor, én nekifutok a Belara-nak...olyan rossz ez a bizonytalanság. A vas, amit felírt Neo-Ferro-Folgamma a neve, de azt nem tudom h vényre kell-e kapni, úh igazatok van abban, hogy jobb kikérni akár a háziorvos tanácsát a dózist illetően! Szép estét Lányok!:-)
2987. 5e48d37001 (válaszként erre: 2985. - Zsuko84)
2010. jan. 7. 21:00
De adnak a gyógyszertárban is csak nagyon alacsony a vastartalom.
2986. 5e48d37001 (válaszként erre: 2980. - Sysy66)
2010. jan. 7. 20:58

Szia!

Nagyon sok vaskészítmény van,mindenképpen olyat vegyél amihez adagolva van C vitamin,mert enélkül nem szívódik fel,folsav és B12 vitamin.Ezek mind hozzájárulnak a felszívódáshoz.

A napi vaszükséglet 10 mg,a ferro..valamibe csak 10 mg van.Tehát csak fedezi és nem tölti a vasraktárat.Mindenképpen olyat vegyél és vegyetek amik 10 mg felett van!

Én ezért is szedem az elevitet,mert abban 60mg vas van.De ez sokaknál székrekedést okoz,tehát nem mindenkinél válik be.

Ezeket mind a dokimtól tudtam meg,tehát nem saját kútfőböl kombináltam.

2985. zsuko84 (válaszként erre: 2980. - Sysy66)
2010. jan. 7. 20:13
Szerintem a gyógyszertárba nem fognak olyan vasat adni, ami ér is valamit, mert azt orvos írja fel. Én szedtem cékla kapszulát, meg olyan vitamint, amibe volt vas, de nem sokat ért. Írass fel dokival, mert azok tartalmaznak megfelelő mennyiségű vasat, és legalább érnek is valamit.
2984. zsuko84 (válaszként erre: 2974. - Rovely)
2010. jan. 7. 20:07
Hát, Rovely! Ez elég vicces, hogy tőled tanul a doki, amikor neked kéne a segítség. :) Már nem is nagyon érdemes orvoshoz menni.
2983. hegina (válaszként erre: 2951. - Garfieldlány)
2010. jan. 7. 19:22

Szia!

Rengeteg vizsgálaton átestél már!

Én szerintem még megközelítőleg sem lehettem annyin mint Te, de sokszor úgy érzem már nagyon belefáradtam az egészbe...

Az a legrosszabb szerintem, hogy nem tudjuk az okát ennek az egész szörnyűségnek...

2982. hegina (válaszként erre: 2954. - Kerkira)
2010. jan. 7. 19:12

Szia Kerkira!

Azt a pco-t milyen orvosnál kell kérni hová kell mennem, hogy legyen olyanom, mert még nem hallottam róla?

Most készülök hormon vizsgálatos vérvételre, ahhoz tartozik?

Endokrinológiára is van már időpontom de csak Májusra adták... Sajnos az még jó sokára lesz:(

2981. hegina (válaszként erre: 2956. - Zsuko84)
2010. jan. 7. 19:04

Szia!

Hát igen, nem semmi ez a nőgyógyász!

Én is így gondolom ezt a teákkal kapcsolatban!

Nem ajánlotta egy orvos sem, saját ötlet volt már végső elkeseredésemben...

2980. sysy66
2010. jan. 7. 18:54

vastablettát igy kell kérni a gyogyszertárban?

vagy inkább cékla tablettát a biotékában?

2010. jan. 7. 18:47
b6, vas, e és d vitamin! elkezdtem szedni, a fodrász nem hitt a szemének.
2978. 5faebefd67 (válaszként erre: 2977. - Kerkira)
2010. jan. 7. 18:46
Most engem is felizgatott a vas téma. 11 volt múltkor a vasam, 8-tól jó, inkább az alsó határon van nekem, mint középen.
2977. kerkira (válaszként erre: 2974. - Rovely)
2010. jan. 7. 18:38

Szia Rovely!

Köszi, hogy megosztottad velünk az infókat, nekem pl. ez tök új, hogy a vasat a felső határon kell tartani a hajdúsításhoz.

Én örülök, ha közép értéket eléri, úgy hogy folyamatosan nyomatom. De szerintem nem szívódik fel rendesen. Holnap megint veszek lehet, hogy kipróbálom a ferrocomp vagy mi a neve tablettát.

2010. jan. 7. 18:24

Azért nem kell annyira bosszankodni :-).

Nem hinném azért hogy csaló. A reflexológiával csak a letapadáskokat lehet csak megállapítani, utánanéztem. Győrben is rendel, két hónap hozzá a várakozási idő, és sokan visszajáranak hozzá. Biztos, nem véletlenül! Egy ismerősöm a nem múló köhögésével ment hozzá, neki azt monda, hogy le van tapadva a nyák a mellhártyáján, és gyulladásban van. Ő pl. meggyógyult. A másiknak fájt a gyomra. Neki meg azt monda, hogy le van tapadva a nyák a nyomrában és ez túl sok savat termel. Ő is jobban lett a vitaminjaitól. Hogy nekem a hajhullásomra szart sem ért,az egy dolog. Ettől függetlenül még lehet, hogy nálam is volt éppen letapadt nyák, csak épp nem attól hullott a hajam.

De neked elállt a hajhullásod, lehet neked épp attól hullott a hajad!

2975. 5e48d37001 (válaszként erre: 2974. - Rovely)
2010. jan. 7. 18:12

Rovely!

Én elhiszem Nekik amit mondanak a tablettáról,szerintem Nekem sem lett volna indokolt még,kisérlezezgetni kellett volna az alternatív gyógymódokkal,csak már annyira kivoltam,hogy semmi sem használ..Nekem meg szinte szőrzetem sincs,a dokinő úgy kereste rajtam,mikor előszőr felírta a diane-t.

A vasnál nálam annyit mondott ,hogy 26 a felső határ és ha 25,9 de még a vaskötőkapacitás nem 100%-os akkor simán lehet még szedni a vasat.Vagyis szerintem az Én orvosom is ugyanazt modta erről mint a Tiéd.

A szalicikes-ből nagyon keveset!Én 2-3X mártottam bele a fültisztító pálcikát és így kentem vele a fejbőrömet,de az égési sérülések 3 hétig tartottak!Szóval vigyázz vele.

Köszi,hogy leírtad.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook