Mi hatásos a hajhullás ellen? (tudásbázis)
Szia!
Nem tudok a családban ilyenről...
Anyukámnak átlagos hajmennyisége van, szerintem átlagos a haj szerkezete is.
Én inkább apukámra hasonlítok!
Neki viszont nagyon zsírosodó vékony szálú haja van.
Ami ahogy öregszik egyre ritkább, és már vannak kopasz részek neki.
Nekem mindig is vékony szálú szintén zsírosodó hajam volt amit emiatt gyakran mostam, de dús volt...
Nem gondoltam még arra, hogy örököltem mert nagyon hirtelen jött nekem ez a hajhullás.
De az az igazság már azt sem tudom mit gondoljak erről.
Állandóan azon jár az eszem, hogy hol rontottam el...
Talán az életmódom nem volt megfelelő!
Vagy tényleg a fogamzásgátló szedése (Harmonet, Triregol, Meliane)
Elég sokáig szedtem őket 5-6 évig.
De már tavasszal 2 éve lesz, hogy abba hagytam...
Biztosan nem egészséges, hogy mindenféle "állítólag" alacsony hormontartalmú gyógyszerrel befolyásoljuk a peteérésünket meg mindenfélét.
Ha másban nem is, de abban biztos vagyok, hogy fogamzásgátlót soha nem szeretnék többé szedni!
Nekem a nőgyógyászom a Triregolra is azt mondta, hogy alacsony hormontartalmú mikor átváltottam az ő tanácsára a Harmonetről.
Na persze mint később megtudtam a tri- kezdetűek a legdurvábbak!
De ha elmegyek vizsgálatra a nőgyógyászhoz azóta is mintha zöldséget árulna a piacon úgy kínálgatja a különböző fogigátlókat.
Mindíg felhívja a figyelmem arra, ha megjelent valami új a gyógyszerpiacon...
És a végén miután mindíg elmondja a pozitív hatásait még a végén én érzem magam kellemetlenül mert nem kérek belőle...
Szerintem biztos, hogy nem véletlen az a sok meddő pár, és még kitudja mit okoz!
Úgyhogy amilyen fogamzásgátló ellenes lettem az utóbbi években nagyon remélem, hogy nem lesz semmi ezzel a DHT -vel, mert különben már megint nagy bajban lennék döntés ügyben!
Szerintem jól gondold át a dolgot Te is!
Mondjuk, ha ez az ára a hajunkért mindent :)
"Mennyivel egyszerűbb lenne, ha mindenki kopasz lenne"
Szia!
:) Remélem már, ha ott leszek is olyan jó kedvre derítő lesz mint ahogyan felvázoltad ezt az endokrinológiát... félek,hogy nem...
De remélem mihamarabb túl leszek rajta...
Nagyon köszönöm a válaszodat, most legalább tudom, hogy mire számítsak ott mert elképzelésem sem volt róla mit takarhat ez az endokrinológia történet...
Az tuti elmegyek elötte hormonlaborért-nehogy már azért pattintsanak le mert az hiányzik...
Én már attól félek ez a hajhullás valami nagyon rossz dolog előre jelzője...
Én is szeretem a hideget! De csak azóta mióta ilyen állapotban vagyok...
Azon szoktam gondolkodni, hogy mi lesz, ha vége a télnek.
Ha meleg lesz mi takarja a fejünket?
"Hmmm... Mennyivel jobb lenne ha a fejszőrzetem helyett mondjuk a lábamé hullna(bárcsak)"
Hát azt hiszem a fejem se fájna !!! :D
Sziasztok!
Én is szedtem a Triregolt hosszabb ideig.
Most meg már az jutott eszembe talán köze lehet a hajhullásunkhoz?!
Csajok szedte még valaki a Triregolt?
Na ettől félek én is, ahogy írod kivették a mandulád végtére is feleslegesen...
És ha nekem mégsem a fogam ?!
(Egy látható helyen lévő fogról van szó-->biztos hosszabb ideig tart míg pótolni lehet valami műfoggal...
Gondolom bekell tökéletesen gyógyulni az eredeti helyének.)
És ha nem a fogam akkor én leszek a vadi új munkahelyemen a "fohíjas kopasz csaj" :S
De lehet az a rossz döntés, ha megmarad...
Úgy érzem sehogyan sem jövök ki jól ebből a történetből...
Egy pillanatig nem gondolkoznék ezen az egy rohadt fogon, ha jönne végre egy normális orvos (aki nem puskázta végig az egyetemet vagy nem csak a zsebét tömi)
és meg mondaná a frankót...
De hát az úgy túl szép lenne!
Ha meg lesz az endokrinológia és ott sem lesz semmi kihúzatom.
(Mindig is olyan bizonytalan ember voltam aki nehezen hoz döntéseket--> hmm... az élet fintora, hogy mindig két rossz között kell választanom...így talán még nehezebb)
szia megirnád priviben nekem erre a zsirosodásra valo sampon nevét? mert szrintem nem ismerem:S
koszike
ja és hol lehet venni azt is:D
Sziasztok csajok!
Utólag is Boldog Új Évet Kívánok Mindenkinek, bocs, hogy csak most, zsúfoltak voltak az ünnepek.
A hajam ugyanúgy hullik, mint amikor megkezdtem az or-gold termékek dörzsölgetését a fejbőrbe, szóval semmit nem ér. Talán 2 hét volt amikor megállt, és tényleg alig találtam hajat és huzigálhattam is, akkor se maradt semmi a kezemben, de utána visszatért. A fene se érti ezt az egészet. Vagyis bocsánat, jó az or-gold, zsírosodás ellen. Van hogy már kibír 4 napot is, azelőtt pedig már 1,5 nap után zsírosodott, ez is valami.
Kezdem feladni.. szedem az algatablettákat, meg mindenféle biotablettát, közben dörzsölgetem a fejem, és mégis olyan, mintha semmit se csinálnék. Nincs is most kedvem visszamenni a hajgyógyászhoz, várok még 2 hetet, hátha történik valami csoda. Múltkor úgy mentem hozzá, hogy de jó nem hullik; most pedig hurrá, megint hullik. Persze mostmár könnyebben kezelem, nem zuhanok úgy magamba mint azelőtt. Már minden szerettemet, közeli ismerősömet tájékoztattam, hogy parókát fogok hordani, hogyha minden így marad; szóval senki nem fog meglepődni, ha tényleg bekövetkezik :) Persze ez ennyire nem vicces, de már nem akarom enni magam az egész miatt, attól nem lesz jobb. Meg persze titkon abban reménykedem, hogy 1xcsak eláll ez a hajhullás.
Szia Dudorka!
Én használom is a termékeket! :))
Pont erről írtam, persze cégnév nélkül.
Természetesen pivátban segítek, ha gondolod!
Azt mondta, hogy a bélfalamon ilyen nyákszerű anyag van, ami nem engedi maradéktalanul felszívódni a tápanyagokat, erre írt fel nekem
200mg E-vitamnint
10mg Ferrocompot
Flavan naturlife-ot (inulinnal)
Halolaj kapszulát.
Ezeket fél évig kellett szednem, és mikor legközelebb találkoztunk, akkor mondta, hogy leállhatok a vassal.
Dudorka! És a vasfelszívódási zavart mivel lehet kezelni? Vagy erre mondott valami külön terápiát a reflexológus?
Nekem is van ilyen problémám, de az orvosok csak annyit mondtak: rendszeresen szeggyem a vasat oszt' kész!!! :))
Egyébként priviben jöhet annak a vak reflexológusnak az elérhetősége, köszi :)
Az első góckutatásom 14-15 éves koromban volt, persze nálam sem találtak semmit, viszont akkor a nőgyógyász azt javasolta, hogy majd ha fogigátlót szeretnék szedni a Yadine-t ajánlja, azóta is azt szedem (talán azért mert nem tartalmaz annyi hormont)
3 évig jártam hajgyógyászhoz, ettem a Flavon lekvárokat, mostam a hajam O-Rising samponnal, de mivel nem lett ez idő alatt sűrű hajam, abbahagytam, amúgy is nagyon drága kezelés volt.
Aztán elmentem egy vak reflexológus nénihez, aki súlyos vasfelszívódási zavart állapított meg és mondta, hogy bár a belső elválasztású mirigyek megfelelően működnek, nincsenek összahangolva.
Erre vas - e-vit. - halolaj - flavan naturlife kúrát írt fel, amit fél évig kellett szednem. (Egyébként ő magából kikelve mondta, mennyire mérges az orvosokra, mert ők csak a tüneteket próbálják megszüntetni, nem a baj valódi okát..) Majd visszamentem hozzá, és örömmel tapasztalta, hogy rendben vagyok, viszont azt hozzátette, hogy bármi gikszer lesz a szervezetemben, az elsőként a hajhagymáimon fog megmutatkozni (mindezt úgy, hogy én nem mondtam el neki, milyen problémával fordulok hozzá) - ez kicsit megdöbbentett.
Most egy ideje nem hullik, és csak a jó ég tudja, mi segített rajta.. az is igaz, hogy a hajam erősebb is, mint volt, de a megritkult részek nem akarnak így sem besűrűsödni, a babahajak meg megerősödni. Úgyhogy a lucernát és a ricinusolajat én is mindenképpen kipróbálom. :)
Ezen a csernobili dolgon pedig én is gondolkodtam, pár hónappal előtte születtem, és szerintem sem normális, hogy fiatal nőként ennyien küzdünk ezzel a mumussal...biztos van benne valami.
Jut eszembe! Tegnap volt egy műsor azt hiszem a viasat-on, volt benne egy étkezési zavaros lány, aki csak kenyeret és sült krumplit hajlandó enni. Se gyümölcs, se zöldség, se husi.
Na találjátok ki milyen haja volt? :))) Természetesen dús, fényes, egészséges hajkorona!!!!
no comment
sziasztok az az igazság hogy nekem kétségeim vannak afelől hogy sissi császárné ezzel kezelte a haját. ricinus pluszkonyak stb. én elolvastam az ossszes konyvet ami rola szol a személyes életérol . a haja a bokájáig ért ez igaz. és állando migréntol küzdött a haja sulya miatt. éjjelente felhuzák neki 6 db szerkezeettel a mennyezetig hogy addig se huzza neki. napi 6 orájába telt a fel és levetkőzés amiben szobalányok segitettek. szoval én nem hiszem hogy a majd kétméteres haját ezzel kezelte volna ideje sem lett volna rá. az án rovid hajambol is alig jott ki a cucc.
ajánlom figyelmetekbe ezt a konyvet:Brigitte Hamann: Erzsébet királyné
700 oldalas konyv nagyon jo:)
....éppen valami jó sampont keresek, a Revita-ról hallottatok már?
Szerintetek ez csak fiúknak való?
http :// vital-hair.hu/popup_image_aka.php?pID=32
Különben érdemes végigolvasni a tájékoztatót róla, én szétröhögtem az agyam azon, hogy ....az Emu madár hátán levő zsírpárnákból nyert Emu olaj..... :)) már a szerencsétlen emukat sem hagyják békén...
beszarás komolyan :)))
de vajon tényleg olyan jó ez a sampon? :)))
Sziasztok Csajok!
Hegina! Esküszöm ma pont az jutott eszembe, hogy vajon nem a csernobili sugárzás miatt hullhat a haja ennyi embernek mostanában? Főleg a nőknek.
Ugyanis nemrég beszélgettünk erről az anyukámmal, és ő mondta, hogy nekem olyan 9-10 évesen (1986 körül) volt egy brutális hajhullásom, én már erre nem is emlékeztem. Csak akkor a kamaszkornak tudták be az orvosok.
Sokan írjátok a fogamzásgátlót, tudom, hogy nem vagyunk egyformák de mikor nekem először elkezdett csomókban hullani, akkor még nem szedtem fogamzásgátlót. kb. 22 évesen szedtem 1 évig Triregolt (brutál tudom, de ezt írta fel a doki) és olyan 27-28 éves lehettem, amikor 1 évig használtam hüvelygyűrűt, nuvaringet, de ugye az abban levő hormonok elvileg nem kerülnek be a véráramba.
Ez a góckutatásos baromság meg már az agyamra megy, komolyan. Nekem a mandulámat vették ki, hogy biztos ettől hullik a hajam. Szóval 1 fog ide vagy oda :)))
Lányok!
Kicsit utánanéztem Nektek a kórtan könyvben, ha már előszedtem, hogy a nem körülírt, hanem általános, nagy mennyiségű hajhullást mi okozza, és érdekes dolgokat találtam:
-örökletes (APÁRÓL LÁNYRA IS ÖRÖKLŐDHET)
-VASHIÁNY
-hormonszint változás, egyes hormonproblémák
-faggyúmirigy kóros működése
-gyógyszerek hosszított távú mellékhatása
-fertőzések
-sugárzás
-szifilisz (nem hinném hogy ez lenne az ok Nálatok ) :D
-allergiás reakció hajfestékekre és egyes samponokra (szinte minden festék és sampon kátránytartalmú...és ez az arra érzékenyeknél kiválthat hajhullást...lehet hogy érdemes lenne kipróbálni, hogy mi történik, ha nem használtok sampont, hanem más, természetes anyagokkal tisztítjátok a hajatokat, pl. szódabikarbónás fésüléssel...)
A másik, találtam egy kézi bejegyzést a könyv margóján (én írtam oda, és eszembe se jutott eddig) a kórtan tanárnőnk azt mondta, egy dolog van, amivel szinte bármilyen hajhullás megállítható, és az a koffein.
Nem tudom, mennyit tudtam ezzel segíteni, remélem valamennyit igen...
Hegina sztoriján már lassan sírvafakadok... ilyen nincs, hogy nincs oka a hajhullásnak :((
Éppen ez az, én nem értem hogy sokaknak pont a hajhullásra írják fel a fogigátlót, nekem meg ( legalábbis a saját diagnózisom szerint) pont attól ritkul. Mintha valahogy blokkolná a hajhagymám és nem nő belőle ki a haj.
Eddig amúgy gracial-t szedtem, előtte mercilon-t és úgy vettem észre hogy a gracial a legrosszabb, meg ebben 22 tabi van nem 21, és lehet ez is valahogy rossz hatással van rá.
De most végleg abbahagytam, most már csak várnom kell hogy lesz e változás vagy sem, de ez kb 3-4 hónap múlva fog bekövetkezni szerintem.
És én is iszom a cickafark teát, és nekem is rendbe jött a mensim, bár majd most kíváncsi leszek rá :)
Én csak azt tudom javasolni hogy aki szedi az mindenképp hagyja abba, hosszútávon nem old meg semmit.
Rovely te szeded még?
További ajánlott fórumok:
- Küzdelem a PCOS és a hajhullás ellen
- Mennyire hatásosak a Bánfi (Herbária) termékei hajhullásra? (hajszesz, sampon...)
- Tudtok valamilyen hajhullás elleni szert ami olcsóbb mint a Rev. vagy Forcap?
- Mi lehet hatásos a változókori hajhullásra, hajritkulásra ?
- Hatásos a Garnier Fructis hajhullás elleni sampon?
- Kerstase Specifique Aminexil GL M 42x6 ml hajhullás elleni ampullák hatásosak? Nagyon fontos!