Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Mi hatásos a hajhullás ellen? fórum

Mi hatásos a hajhullás ellen? (tudásbázis)

2824. Nikike26
2010. jan. 3. 15:28

Szia Berka!

Olvastam a blogod ( mint mindig) és szerintem jól teszed hogy abbahagyod az ezüstöt, nem rég azt olvastam róla, hogy nem ér semmit ( tények-tévhitek.hu). És igen az a legfontosabb hogy magadban döntsd el hogy meg akarsz gyógyulni, sztem a lelki dolgok nagyon fontosak. Hajrááá!! :)

Ilyen antioxidáns mérésre én is elmennék, de nem tudom hova. Ha találsz valamit írd már meg. Köszi :))

2823. zsuko84 (válaszként erre: 2819. - Hegina)
2010. jan. 3. 15:15
Egyetértek Nikike-vel, szerintem is a tojásfehérje a legegészségesebb "sampon". Próbáld ki úgy, hogy abba keversz teafaolajat. Ha esetleg úgy érzed, hogy a fehérje nem tisztít eléggé, akkor maradj a samponnál, de olyannál, aminél az összetevők rész nem 50 sorból áll. Én a Rossmann saját babasamponját használom, nekem az bevált. De ha még inkább olyan sampont akarsz, amibe semmi allergén anyag nincs, akkor menj el a bőrgyógyászhoz, és írass vele olyat, amit a gyógyszertárban kevernek ki. Az a legtutibb.
2822. zsuko84 (válaszként erre: 2817. - 5e48d37001)
2010. jan. 3. 15:09
A szaliciles hajszeszt még nem próbáltam. Melyik fajtát használod? Milyen árfekvésű?
2821. Nikike26
2010. jan. 3. 14:59

Hegina, teafaolajat bio boltban tudsz venni, de csak olyat vegyél amire rá van írva hogy 100%-os, pl: Dr. Müller féle teafaolaj, ausztráliából. 10 ml 2000 ft vagy a neten is tudsz rendeleni.

Zsíros hajra legjobb ha tojásfehérjével mosol hajat, abban tutira nincs semmi káros, éa rakj bele 1-2 csepp teafaolajat először aztán majd magadnak kitapasztalod hogy a legjobb :). próbálj meg házi tojással, ne olyat amit a tescoba veszel.

2820. Nikike26
2010. jan. 3. 14:53

Sziasztok!

Már rég jártam itt :((, Boldog Új Évet Kívánok mindenkinek!!! És sok sok hajat :)! ( 8 napba még beleférek )

Én csak most vettem észre hogy a ricinustól hosszabb lett a szempillám, meg mintha dúsult is volna, de ezt csak akkor vettem észre mikor kifestettem :)) Úgyhogy folytatom tovább, meg a hajamon is. És elkezdem kenni én is cicimet, tök jó lenne ha az is nőne tőle....ráférne...:)!

2819. hegina (válaszként erre: 2815. - Zsuko84)
2010. jan. 3. 12:29

Szia!

Lehet, hogy az lesz ahogy a Te esetedben volt nálam is, és inkább a Ti tapasztalataitok alapján érek el valami eredményt mert eddig egy orvos sem tudott rajtam segíteni.

A teafa olajat hol tudom beszerezni?

Milyen samponhoz keverjem?

Vagy az lényegtelen?

2818. 5e48d37001 (válaszként erre: 2816. - Ice kuszi)
2010. jan. 3. 11:38
Nekem nem tünt fel,hogy hullott a szopi alatt csak utána:S
2817. 5e48d37001 (válaszként erre: 2815. - Zsuko84)
2010. jan. 3. 11:37

Én használtam tinikoromban teafaolajos szappant és jó volt a pattikra,tényleg szárít,lehet kipróbálom még ezt is.

Nekem szerintem nincs zsíroskorpám a szaliciles hsajszesz teljesen feloldotta még a fejbőrömet is.A páromnak 2x kentem le vele a fejbőrét és az évtizedek alatt tartó súlyos korpája teljesen letakarodott.

2816. ice kuszi (válaszként erre: 2814. - Rovely)
2010. jan. 3. 11:31
Igen, a prolaktin szint magas a szoptatás alatt. Csak az a fura, hogy a nők többségénél a magas prolaktin szint okozza a hajhullást, tehát általában a szoptatás alatt hullik a haj, utána nem. Én másfél hónapja hagytam abba, a szoptatás alatt enyhén hullott, most mintha jobb lenne, de még nem akarom elkiabálni! Majd másfél-két hónap múlva nyilatkozom!:-)
2815. zsuko84 (válaszként erre: 2811. - Hegina)
2010. jan. 3. 11:30
Hegina! Itt szinte majdnem mindenkinek azt mondta a hajgyógyásza, hogy a zsíros korpa a baj. És egyébként én észre vettem, hogy amikor már zsíros a hajam, akkor kétszer annyi hullik, mint frissen mosva. Ezért egy ideje én a zsírosodást próbálom megszüntetni. Eddig bármilyen "csodaszert" kentem a fejemre, az nem sokat ért. A zsírosodás ugyanúgy megmaradt, sőt valamitől még korpás is lettem. Aztán elkezdtem a saját kúrámat. Hajmosáskor a második lé samponozásba keverek pár csepp teafaolajat. Nem túl sokat, mert szárít. A teafaolaj megszünteti a zsírosodást, és a korpát. Így nem 3, hanem 5 napot bírna ki a hajam mosás nélkül, de én azért megmosom 3 naponta, mert akkor még nem zsíros a fejbőröm (csak egy picit), és teszek rá ricinus pakolást. Rendesen fel is szokott szívódni az olaj. Eddig a legtöbb eredményt a saját "kezelésemmel" értem el, amiket innen-onnan olvastam a neten. Az orvosi tanácsokkal nem sokra mentem.
2814. rovely (válaszként erre: 2735. - 5e48d37001)
2010. jan. 2. 22:56
És mi változik Bennünk hormonálisan amikor szoptatunk? A prolaktin szint más?? Szerintem nem hülyeség, amit írsz, csak biztos nem lehet örökké "szoptatnod". :-) Meg kéne tudni, mit gondolnak erről a nődokik, biztos mosolyogna rajta, de hát az embernek ilyen esetben már minden megfordul a fejében és különben sem nagyobb hülyeség, mint hormonokat szedni, nem? Az sem természetes dolog...
2813. hegina
2010. jan. 2. 21:04

És mi ez a termék?

Hol beszerehető?

2812. hegina (válaszként erre: 2803. - Pirinyo79)
2010. jan. 2. 21:02

Szia!

Igazad van, egy fog nem fog!

A hajam többet ér...

Amint tudok utána járok és meg is szabadulok tőle!

2811. hegina (válaszként erre: 2807. - Sárgakörte)
2010. jan. 2. 20:56

Szia!

A vizsgálat ugyanez volt amit leírtál nekem is. Mi is egy monitoron néztük a hajszálakat/hagymákat, meg hajszálakat tépett ki, különböző helyekről és különböző hosszúságúakat. És magyarázta, hogy melyik terület melyik belső szervhez tartozik, és mondta, hogy nekem például a fogászati műtét után mintha kicsit jobb lenne a hagymáim minősége mint a hosszabbaké amik azelőtt nőttek ki, de a probléma még közel sincs megoldva mert még így is olyan sz.r állapotúak, hogy semmi sincs kizárva.

Úgyhogy azért a póthajakat nézegetem...

És amit pár héttel a vizsgálat előtt mondott gyulladást a szervezetemben egy másik orvos, arra a hajgyógyász már azt mondta, hogy a hajhagymáim állapotán azon a területen már nem lát gyulladást.

Tehát vagy nem is volt gyulladás vagy időközben elmúlt.

A válasz is ugyanaz volt ami neked körülbelül...

A hajhagymáim szörnyű állapotban vannak(kampósak), és gondot okoz a zsírosodás. Plusz még amellett azt mondta, hogy egy pici részen lát még egy kis fertőzést is nálam, de arra nem tértünk ki bővebben.

Azt mondta, hogy ne is kenegessem semmivel a fejem addig amíg a "zsíros korpa" vagy mi veszi körbe és folytja el a hajhagymáimat, mert felesleges pénzkidobás!(Varga hajcseppel, meg elocolmos-al kentem már több mint fél éve) A zsíros korpa ami beépült nem hagyja, hogy a tápanyag eljusson oda ahová kell...

Hát szólhatott volna valaki fél évvel hamarabb is, megspóroltam volna pár 10ezret :)

De nekem nagyon meggyőző volt!

Végre egy hajgyógyász akitől lehetett kérdezni, és válaszolt is mindenre...

Én többször találkoztam már nagyon nem segítőkész orvosokkal, mióta ilyen hajdefektes lettem...

Azt mondta, hogy ez a Trichocenteres cucc majd megoldja először ezt a zsíros korpásodást.

És úgy már könnyebben eljutnak a tápanyagok, hajhagymáim is jobban lesznek és csökken vagy múlik a hullás.

Eddig még nem használt, vagy legalább is nem vettem észre.

Hajmosáskor nem szoktam számolni(de már fogom) de kisebb tincsnyi hajam kijön,+még ami nap közben...

Kételyem merült fel a szeptemberi fogászati műtét sikerével kapcsolatban úgyhogy amint tudok utána járok, hogy nem-e még mindig azóta is az okozza.

És nem érdekel, ha csak egy kicsi esély is van, hogy még mindig az a fog okozza megszabadulok tőle...

És persze a hormonjaimat is ki kell nyomoznom.

Ezek a Kerastase ampullák mennyi ideig tartanak ki?

Mennyi az a húzós ár? ( Én a trichocenteres cuccokért ami egy sampon és egy pipettás cseppentőből áll fizettem 18e Ft.-ot)

Még igazándiból nem hatott (mondjuk lehet nem a cuccal van baj hanem tényleg nálam van még valami plusz bibi amiért nem tud érvényesülni) de nekem ez borzasztó drága ettől mégtöbbet biztosan nem tudnék kiadni más csodaszerre... :)

2010. jan. 2. 19:34

2 db parókám lenne eladó!

az egyik használt,régi,a gumija kinyúlt,

a másikat

soha nem használtam..2001-ben kaptam.Már egyik sem illik az arcomhoz.

2010. jan. 2. 18:58

sziasztok

nem akarom elkiabálni...már egy hónapja szedem a lucernát és még cinket és mintha jóval kevesebb hullana.

már a párnán reggel nincs sok haj max egy két szál.

és hajmosásnál sem hullik ki annyi...

rengeteg hajam van még így is...de jóval kevesebb mint fél éve...akkor töménytelen volt...remélem helyre fog jönni..

sok a stressz az életemben..mint gondolom másnak is..

2808. sárgakörte (válaszként erre: 2806. - 5e48d37001)
2010. jan. 2. 18:31

Szerintem nekem egy félévig tuti kéne használnom minden nap mire regenerálódna a hajam + a hajhagymáim..

A másik dolog meg az, hogy olyan 2 hónapja hagytam abba a Cypromixet és átálltam a Yadine-ra. Én azt hittem rosszabbul fog reagálni rá a hajam. De lehet, hogy az aminexilnek köszönhetően nem lettem kopasz. :-)

2807. sárgakörte (válaszként erre: 2804. - Hegina)
2010. jan. 2. 18:22

A hajhagymáidat, hogy vizsgálták meg?

Akinél én voltam ő nem tudta megmondani a hajhagymáim állapotát - pedig kíváncsi lettem volna, hogy vannak-e egyáltalán -, hanem egy világító fejet tett a hajamra és így nagyítva láttam a fejbőrömet, meg azt, hogy hány darab hajszál nő ki egy tüszőből. Aztán hajszálakat húzgált ki csipesszel ezeknek a hajszálaknak nézegettük meg a gyökerét. Hát eléggé sorvadtak voltak, azaz tápanyaghiányosak. A másik magyarázat pedig a zsíros korpa volt, ez megfolytja a hajszálak gyökerét v a hajhagymát? és ezáltal nem tudnak lélegezni és táplálkozni.

kb 1 hónapja használom Loreal Kerastase aminexil ampullákat napi szinten. Itt olvastam róla a fórumon. Berka hozzászólásai győztek meg.

Az ára elég húzós, ha külföldi honlapról rendeled jóval olcsóbb. 4 hét alatt tényleg mérséklődött a hajhullás, reggelente már nem találok hajszálakat a párnán és magamon. Ha csak úgy megfésülködöm napközben akkor a hajkeféből kb. 18 szál hajat szedek ki. Viszont hajmosásnál még elég sok hullik. (lefolyószűrőből látom, ezt még nem merem megszámolni) Illetve amikor estefelé bedörzsölöm a fejembe akkor olyan kb.70-80 szálat fésülök ki.

Hát itt tartok most. Remélem lesz ez jobb is és talán sűrűsödni is fog egy kicsit.

2806. 5e48d37001 (válaszként erre: 2805. - Sárgakörte)
2010. jan. 2. 18:03
Úgy tudom,hogy ez a készítmény folyamatosan javít 2 nagy kúra és 1 kicsi kell 1 évben.Azt hiszem így valahogy.Idő kell hozzá.Azért kérdeztem mert erről nagyon jó visszajelzések vannak,csak hát a súlyosságtól függ kinél milyen gyorsan jelentkezik a javulás.
2805. sárgakörte (válaszként erre: 2801. - 5e48d37001)
2010. jan. 2. 18:00

Szia Anonima!

Sajna csak elvétve látok apró hajszálakat. Egyáltalán nem akar sűrűsödni a hajam. Valószínű bevállalok majd még egy kúrát, ha ez a doboz kerastase elfogy.

Ha belegondolok 10 éve hullik már a hajam és nemigazán várhatom el, hogy ez pár hét alatt rendeződjön. Csak reménykedni tudok, hogy a hajhagymáim nem haltak el.

2804. hegina (válaszként erre: 2800. - Sárgakörte)
2010. jan. 2. 17:11

Szia!

Én is voltam a teljes vérképért, bőrgyógyászaton, fül-orr-gégén, nőgyógyászaton, fogorvosnál.

Volt nekem is hasi ultrahang,

illetve voltam egy olyan orvosnál aki csinált 1 olyan vizsgálatot aminek nem tudom, hogy mi volt a neve de az egész testem állapotáról adott tájékoztatást...

Egy monitoron láttam az egész testem és ahol problémát észlelt ott elszíneződött.

Ennek a végén arra jutottunk, hogy eléggé savas a szervezetem

(amin nem is lepődtem meg sajnos eléggé édesszájú voltam --> hamarabb megettem egy sütit, csokit mint egy almát vagy bármely gyümölcsöt)

és még vastag- ill. vékony bél gyulladást látott azon a monitoron, + az arcüregemnél valami problémát + azt mondta, hogy a vizsgálat alapján a pajzsmirigyem kicsit alul működik(ami szerinte meglepő mert vékony testalkatom van, és szerinte a pajzsmirigy gondok gyakoribbak a túlsúlyosaknál).

Ez a vizsgálat volt november végén.

Amikortól az ő tanácsai alapján elkezdtem sportolni(futok,tornázom szinte mindennap), diétázom(semmi édesség, süti, no cukor-->csak zöldség, gyümölcs, zsírszegény ételek),

Magamba tömök napi minimum 2,5 Liter vizet,

mellette felírt Ökonet-es és homeopátiás cuccokat amiket azóta szedek.

Emellett gyógyteázok ízesítés nélkül.

Ezek betartása után December közepén mikor felkerestem egy hajgyógyászt, ő azt mondta, hogy a hajhagymáim alapján nem lát gyulladást a beleknél, de felszívódási problémákat lát.( Kampós tápanyagszegény hajhagymáim vannak, zsírosodási problémák)

Úgyhogy még mindig betartok mindent(teljes életmód váltás) de már merem remélni, hogy az a gyulladás már elmúlt...

És ez a hajgyógyász az eddig elkezdett dolgokkal egyetértve, ezeken kívül még javasolta a Trichocenter termékeit.

Mondván, hogy január elején jelentkezzek nála kontrollra és akkora már mérséklődik vagy akár szűnik a problémám.

De eddig nem. Nagyon nem.

Úgyhogy most lépnem kell valamerre újból ezügyben.

Hát igen a hajgyógyász nem kis befektetés volt... :) Pofátlanul drága minden! :D

Ezt az aminexil-t neked ki javasolta?

2803. pirinyo79 (válaszként erre: 2802. - Hegina)
2010. jan. 2. 16:46

Hegi!

Ki kell huzatnod a fogad,mert nem fog javulni. Egy fog nem fog ha megáll a hajhuillásod,nem igaz?

Ki kell huzatni!

Olvasd el a 2404-et.

2802. hegina (válaszként erre: 2799. - Pirinyo79)
2010. jan. 2. 16:31

Szia!

Nyár végére fejeződött be a góckutatásom (vérvétel, nőgyógyász, fül-orr-gége, fogorvos ) és valóban a fogorvos volt az egyetlen aki talált problémát az egyik fogam gyökerénél...

Végül is úgy döntöttek, hogy a problémát megoldják úgy, hogy nem húzzák ki a fogam, hanem egy szájsebészeti műtéttel megszüntetik a dolgot. Mondván,hogy így a fogam is megmarad és elvileg a hajproblémák is elmúlnak...

Szeptember 10.-én a műtét után azt mondta az orvos, hogy 5-8 héten belül el kell múlnia a hajhullásnak, ha nem akkor tovább kell keresni a bajt...( Azt kicsit furcsálltam, hogy kontrollra nem hívott vissza a műtét sikeressége végett, hogy röntgenen megnézze a műtét utáni állapotot, de ezzel nem is foglalkoztam mert annyira bíztam abban, hogy végre nem lesz baj!)

Lassan eltelt a 8 hét is és nem múlt el...

Azóta többször jártam orvosoknál és mindenki máshogy de próbált segíteni...

Eddig nem sok sikerrel! :(

Egyedül még a hormonjaimra vonatkozó vérvételen nem voltam úgyhogy arra most feltétlen elmegyek.

És úgy döntöttem, hogy minél hamarabb csináltatok arról a bizonyos fogról egy újabb röntgent...

Mintha mostanában éreznék is ott annál a gyökérnél valamit időnként, de lehet, hogy csak bebeszélem már magamnak...

Ha ez a kettő nem lesz az ok akkor marad a bőrgyógyász által mondott az a bizonyos "osztály".

De az meddig tart? És mit vizsgálnak?

2801. 5e48d37001 (válaszként erre: 2800. - Sárgakörte)
2010. jan. 2. 16:13

Szia Sárgakörte!

És van javulás dúsulás ügyben is?Vannak babahajak?

2800. sárgakörte (válaszként erre: 2798. - Hegina)
2010. jan. 2. 16:05

Szia hegina!

Szerintem minél hamarabb kérjél beutalót ezekre a vizsgálatokra, tapasztalatból beszélek egyes osztályokon hosszú az előjegyzési idő. Én ezért volt, hogy magánrendelésre mentem, mert oda hamarabb bejutottam. Én úgy vettem észre, hogy szakrendeléseken nem vettek valami komolyan, azért mert "csak" a hajam hullik. Én voltam fogászaton, bőrgyógyásznál, nőgyógyásznál, fül-orr-gégészeten, endokrinológusnál, csináltattam hasi uh-t, teljes vérképet, hormonvizsgálatot, pajzsmirigy uh-t és hormont, vettem lisztérzékenységi gyorstesztet is. Sehol nem találtak semmit. Egyedül az endokrinológusnak volt egy ötlete, hogy valszeg érzékenyebb vagyok a tesztoszteronra. Ennyi. Ja hajgyógyásznál már én is jártam, jó pénzért 0 sikerrel. Most aminexil ampullát használok, így a hajhullásom a felére csökkent, de még így is sok a kihullott haj mennyisége.

2799. pirinyo79 (válaszként erre: 2798. - Hegina)
2010. jan. 2. 15:42

Hegina!

Voltál mostanában fogorvosnál?

Megkéne nézetned mert egyik ismerősömnek gócot találtak és attól hullott ki a haja.

2798. hegina
2010. jan. 2. 15:32

Először is B.Ú.É.K. Mindenkinek!

Nekem úgy néz ki eddig nincs javulás. Keresem az újabb megoldásokat és most januárban készülök további vizsgálatokra...

Mikor legutóbb bőrgyógyásznál jártam a nem múló hajhullásom miatt azt mondta, hogy ha elfogy az oldat amit felír(ua.amit minden alkalommal felírt az elmúlt félévben...) és nem múlik a problémám menjek háziorvoshoz és kérjek beutalót tőle "osztályra"...

Valakinek van már ilyen tapasztalata???

Mennyi időt vehet ez el? Milyen vizsgálatok lehetnek? Lehet nagyon nagy a gond nálam? Próbáltam ott minden kérdésemre választ kapni a doktor nőtől, de úgymond egyik kérdésemre sem válaszolt...

Mindenre azt felelte, hogy ő nem tudja minden eset más és más... Közben pedig alig alig tekintett fel az asztaláról, talán csak annyi ideig míg a nyomtatóból kivette a papírjaimat.

(Ja, és később mikor felkerestem egy hajgyógyászt azt mondta, hogy az oldat amit a bőrgyógyász felírt hosszútávon fejbőr sorvadást okozhat...)Szóval elég nehéz segítséget találni ez ügyben én úgy tapasztalom... :(

Mert most ezen gondolkozom, hogy lehet ideje lenne sort kerítenem rá a közeljövőben...

2797. Csigusz 79 (válaszként erre: 2795. - Pirinyo79)
2010. jan. 1. 22:38
Azt tudom :O)
2796. Csigusz 79 (válaszként erre: 2794. - Pirinyo79)
2010. jan. 1. 22:38

Már értem.

Kend tovább.

2795. pirinyo79
2010. jan. 1. 22:36
Na és persze a pilláim miatt is. :-)

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook