Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Mi hatásos a hajhullás ellen? fórum

Mi hatásos a hajhullás ellen? (tudásbázis)

2010. jan. 11. 18:22
Nnna kimostam kijött rendesen.Csalánt még nem vettem,de majd fölvátva használom őket.Szép estét!
3033. Csigusz 79 (válaszként erre: 3032. - 2a446eeaf0)
2010. jan. 11. 17:04

Én is tettem hozzá múltkor étolajat,de nem sokat és nagyon szépen ki lehetett mosni,jobban mintha csak a Ricinust raktam volna rá.

Szerintem ne keverd a kettő hatását,inkább máskor öblítsd csalánnal,de ez csak az é véleményem :o)

2010. jan. 11. 15:58
Dunsztolódik a fejem,ricinushoz raktam étolajat,mert kevés ricinus volt már itthon.Hát kíváncsi vok,hogy tudom kimosni.Majd a csalános öblítést is kiszeretném próbálni,mert nagyon korpás most a fejem.A pakolás után,ha kimostam az olajat szerintetek öblíthetek csalánnal?
2010. jan. 11. 13:41

Sokan kérdeztétek, hogy mit használok.

Privátban azt is, hogy miért nem írom ki!

Nem akarom, hogy reklámnak tűnjön, de megpróbálkozom vele.

Chuleevandevi tonic és sampon, ami nekem hónapok óta bevált végre!

3030. kerkira (válaszként erre: 3027. - Köbüki40)
2010. jan. 11. 08:05

Szia Köbüki! Ugye te vagy a "zselatinos" is? :) Azt eszed még? Én is elkeztem 2 hete inni, remélem lesz hatása.

Pont a Plantur 39 sampont néztem ki, elég jókat írnak róla, lehet akkor veszek hozzá tonicot is. Nagyon hullik a hajam :((

3029. netra77
2010. jan. 11. 00:42

Egy mellékhatása van: a fekete festett hajam kikopik tőle. Bánja a fene, akármilyen színű, legalább van! :D

Előzőhöz hozzáfűzve, az immunerősítésen értem: vmilyen immunerősítőt szedtem. Anno echinaceát, cseppekben, most pedig Béres cseppet, de ezt másmiatt kezdtem el.

3028. netra77
2010. jan. 11. 00:36

Minden Kedves "érintettnek", akik hajhullással szenvednek. Hozzá kell szólnom, mert nekem is ez volt a gondom. Először 3 éve... aztán most terhesség-szoptatás után. Tehát a két hajhullás nem függ össze - egy közös volt bennük: én..

Mindkétszer ugyanaz vált be: csalántea + immunerősítés + hajszesz (itt hezitálok, hogy a nevét leírni reklámnak minősül-e.... Bááánfiii - csak hogy ne kössenek belém :D )

Büdös, de megéri a heti egyszeri 20 perc szenvedést, mert működik. Nemhogycsak megállította a hajhullást, de új picike "babahajaim" is nőttek. Ez látszott a hajvonalnál, és az egész hajkoronámon, úgymond megemelték a pici hajszálak a többi hajszálaimat. Dúsabb, egészségesebb lett a hajam. Egy fontos: a kúrát a dobozon leírt módon be kell tartani, asszem 6 hónapig ajánlott csinálni. Én most vágtam is egy picit a hosszú hajamból, és az még jobbat tett neki.

Szóval a góckutatás után, mellett ezt el lehet kezdeni, mert mindenképpen hatásos.

Köszönöm, hogy megoszthattam a pozitív élményemet!

2010. jan. 10. 23:57

Kedves kerkira,próbáld ki a Plantur 39 koffeines hajtonicot. Én 4 hónapja használom minden reggel.Új hajam ugyan nem nőtt tőle, de nem hullik és tartást is ad a hajnak.(Olyannyira, hogy nem is használok hajfixálót vagy lakkot. Állítólag ezek nagyon ártalmasak) Kifejezetten szárít és vitalizálja a hajhagymákat. Ettől függetlenül én is hetente kétszer ricinus+Bánfi hajszesz pakolást teszek rá.

Ne feledjétek: a pakolásokat mindig megmosott, törölköző-nedves hajon kell alkalmazni - és utána ismét meg kell mosni.

Dúsul valaki?

3026. pirinyo79
2010. jan. 10. 22:29

Sziasztok csajok!

Nagyon jól bevált a ricinus!!

Pakolásként használtam már több alkalommal,és valóban van változás!

Hetente kétszer ricinus,egyszer ecetes öblítés.

Szebb lett a hajam a babaszálakról nem is beszélve! :-)))

A pilláimat is kenem kétnaponta és sűrűbb lett mint valaha!! Hamár a párom is észreveszi....!

3025. kerkira (válaszként erre: 3024. - D u d o r k a)
2010. jan. 9. 10:16
Ez így van, de az üvegre mindig ráírják, hogy meddig tart a szavatossága. Amit most vettem az áprilisig jó. A legtöbb gyógyszertárban csak 30 g-ot adnak egyszerre, ami mindössze két pakolásra elég.
3024. d u d o r k a (válaszként erre: 3010. - Kerkira)
2010. jan. 8. 23:28

Hali Lányok!

Még nincs tapasztalatom a ricinusolajjal, viszont azt olvastam nem szabad egyszerre nagy mennyiségben venni, mert hamar avasodik, úgyhogy ezzel vigyázzunk.

3023. sysy66 (válaszként erre: 3022. - Kerkira)
2010. jan. 8. 21:58
én is pont ilyen problámával küzdök:S
3022. kerkira (válaszként erre: 3018. - Zsuko84)
2010. jan. 8. 20:54

Köszi! :) Muszáj valamit csinálnom, mert már 2 napot sem bír ki a hajam annyira zsírosodik. Első nap még úgy-ahogy áll, de második nap teljesen összeáll, mint aki bezsellézte vagy mintha egy kiló zsírt kentem volna el a fejemen.

Mi a szar van a hajammal? ;(

komolyan már nem tudom mit csináljak...

3021. 5e48d37001 (válaszként erre: 3013. - Rovely)
2010. jan. 8. 20:23
Igen,de úgy,hogy Én megfelezem az Elevitet és így 30mg.Ha egészet vennék be akkor 60mg.Én csak ebből szedem a vasat,mert a ferro nem tudom mitől nem emelkedett abszolut.
3020. zsuko84 (válaszként erre: 3014. - Rovely)
2010. jan. 8. 19:40
Ok, akkor vasfű. Köszi! :)
3019. zsuko84 (válaszként erre: 3010. - Kerkira)
2010. jan. 8. 19:38
Ja, ezt még elfelejtettem. Én a nővér kapszulát szedtem először. Ha jól emlékszem napi 4 szemet kellett szedni, de az volt a dobozra írva, hogy a napi előírt mennyiség 12 mg vasat tartalmaz. Na, az tudod mire elég... 120 db-os és 1700 Ft. elég hamar elfogy. És nekem semmit nem ért.
3018. zsuko84 (válaszként erre: 3010. - Kerkira)
2010. jan. 8. 19:34
Szia Kerkira! Én használom a teafaolajat rendszeresen. Csak a második lénél való mosáskor tegyél 3-4 cseppet a samponba (mert akkor jól habzik már a sampon), és masszírozd 5 percig a fejbőrödbe. De ha nem elég, akkor a következő hajmosásnál tehetsz 5-6 cseppet is. Viszont először próbáld kevesebbel, mert brutál erős a teafaolaj, és baromira szárít.
3017. garfieldlány (válaszként erre: 3015. - Hegina)
2010. jan. 8. 19:10

Szia!

Amikor a nőgyógyásznál voltál, neki kellett volna megcsinálja, az enyém, amikor meglátja a több kiló orvosi és labor papíromat, rákszűréssel egybekötve megcsinálja mindig az ultrahangot.

Az endokrinológia írhat elvileg beutalót, nálam még nem irányítottak csak laborba.

De szerintem bármilyen nőgyógy. problémával, ha bekerülsz, a vizsgálat során célszerű kérned a pco vizsgálatot. Nekem rendes dokim van, mert mindent magyaráz, rajzol, elméletben jól felkészült vagyok, csak épp nálam semmit sem talál. Már a pco-nak is örülnék...

A te orvosod labor és pco vizsgálat nélkül honnan tudja, hogy milyen eredetű a hajhullásod? Tudtommal a rákszűrésnek más a célja...bár nem vagyok nődoki.

3016. hegina (válaszként erre: 2992. - Kerkira)
2010. jan. 8. 18:57

Szia!

Köszönöm!

Akkor majd az endokrinológián feltétlenül rákérdezek erre!

3015. hegina (válaszként erre: 2990. - Garfieldlány)
2010. jan. 8. 18:55

Szia!

Köszönöm, hogy ilyen részletesen válaszoltál! :)

Ezt az ultrahangos vizsgálatot mikor végzik, nem a sima hajhullásos góckutatás során igaz?

Mert nekem a góckutatásnál a nőgyógyász csak levette a rákszűrést és kérdezett párat-->és ezzel meg is állapította, hogy nem nőgyógyászati eredetű a hajhullásom...

Gondolom majd mikor májusban megyek az endokrinológiára akkor fognak ilyenekkel foglalkozni nálam miután az endokrinológus továbbküld a nőgyógyászhoz újból...

3014. rovely (válaszként erre: 3003. - Zsuko84)
2010. jan. 8. 17:07
Hát a felsőhatár alatt maradj az biztos, mert a túladagolás káros, úh csak csínján...jajj én is nagyon kiváncsi vagyok, de kicsit megörültem, mert ezek szerint a vas sokuknál okozott már gondot..hátha segít valamennyit! ja és megkérdeztem és nem édesgyökér, hanem vasfüvet ivott a barátnőm és olcsó is, no de megnéztem neten és nem láttam, hogy tartalmazna vasat, fel is hívtam de ő esküdött rá, hogy ez hozta rendbe neki, úh megegyeztünk, hogy elmegyünk a dokijához és megkérdezzük, de vasfű! nem édesgyökér :-)
3013. rovely (válaszként erre: 3008. - 5e48d37001)
2010. jan. 8. 17:04
OK, akkor még ezt is szem előtt kell tartani, anyám mennyi bogyót kell már szednem :-) és Te az Elevitből eszed a 30mg vasat?
3012. rovely (válaszként erre: 3000. - Kerkira)
2010. jan. 8. 17:02
Én a pezsi tablettáról sem hallottam jókat, régen én is sokat írtam, de vesekövet okozhat. Azóta más úton próbálom bejutatni a vitamint. De tudom már szinte semmi nem egészséges, de azért ezt jó ha tudod! Béres vasam nekem is van, de most direkt nagyobb dózisút írt fel a doki.
3011. sysy66 (válaszként erre: 3005. - Zsuko84)
2010. jan. 8. 16:44

szia

nem tudom van-e..oszintén szolvan nem néztem utána de hát annyi mindene van.:)

akkor lehet pont ez nincs. az üzletben érdemes megkérdezni hogy melyik termékben van jelentosebb vas tartalom

3010. kerkira
2010. jan. 8. 16:36

Hi Csajok!

Valaki írta, hogy a samponjába tesz teafaolajat, zsírosodás ellen. 3 csepp biztos elég? Én 2x samponozok, akkor most mindkétszer tegyek bele?

Amúgy teljesen felcsigáztatok ezzel a vas dologgal, utánanéztem létezik olyan is, hogy cékla tabletta (nővér) állítólag ebbe szerves vas található, ami 100 %-osan felszívódik. Ugyanaz a gyártó mint a lucernánál. Van egyébként lucerna-cékla változat is. Lehet kipróbálom. Persze csak ha 28 alatt van a vasértékem.

Ja és találtam egy olyan patikát (Pesten) ahol bármennyi ricinusolajat kiadnak. Akit érdekel, megírom a címet.

3009. 5e48d37001 (válaszként erre: 3008. - 5e48d37001)
2010. jan. 8. 14:06
Zsuko akart lenni.bocsánat.
3008. 5e48d37001 (válaszként erre: 2997. - Rovely)
2010. jan. 8. 14:05

Szia Rovely!

Egyetértek Zsuloval.Nekem tavaly februárban 12 volt a vasam és most decemberben 21,9.

10 és fél hónap alatt épült be a szervezetembe 10 egység vas.A bőrgyógyászom felvilágosított,hogy a fogamzásgátló akadályozza a felszívódását,ezért reggel 7 körül veszem be a vasat és este 9-10 között a fogamzásgátlót.

Aki szed tablettát az erre figyeljen.Én most 30 mg vasat szedek,plusz még ami a lucernában lehet.

2010. jan. 8. 13:59
Hali!Úgy döntöttem abbahagyom az Ori.... ampulla használatát.Több mint 3 hónapja használom,nem sok eredménnyel,valamivel kevesebb hajam hullik,de az szerintem inkább a lucerna tablettának köszönhetem,azt is kb 3 hónapja szedem.A szopiztatást is abbahagytam(sajna a cicik 4 hónapja sebesek és nem gyógyultak),de a kisfiam a végén már csak éjjel kelt fel cicizni.Én terhességem alatt voltam utoljára(18 hónapja) vérvételen,nem volt gond a vasammal,de előtte se,úgy hogy halvány lila fogalmam sincs mitől hullik a hajam.Lehet a hormonjaim rosszalkodnak..Hát marad a lucerna,meg elkezdem a ricinus pakolást.Csodát nem várok egyiktől se,mert azok közé tartozok akiknek sajna semmilyen csodaszer nem segít.Lassan 10 éve szenvedek ettől a hülye hajhullástól és semmi se tudja megállítani.Ráadásul odakint is vacak idő van:(
3006. zsuko84
2010. jan. 8. 13:10
Én a lucerna kapszulát még nem szedtem, de utána olvastam, és szerintem elég sok vas lehet benne. Lehet, hogy a vaskúra után ezt szedem majd szinten tartásként. :)
3005. zsuko84 (válaszként erre: 2998. - Sysy66)
2010. jan. 8. 13:04
Hű, akkor nálad a vasfelszívódással nem lesz probléma. :)A Lenkeinek van külön vastablettája? Lehet, hogy béna vagyok, de én kerestem, és nem találtam. Viszont megnéztem azt a termékét, amiben ásványi anyagok vannak. Abban 18 mg vas van egy tablettában.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook