Mi hatásos a hajhullás ellen? (tudásbázis)
Úgy örülök,hogy nálad is pozitív a változás.
Nekem tavaly nyáron még az előző bőrgyógyászom említette az étkzési zselatint,húú,hogy mennyi gyümölcskocsonyát csináltam belőle,meg is undorodtam a joghurtos tortától rendesen,pedig az volt a kedvencem:-)
Te hívtad fel a figyelmemet,hogy ezt lehet kíméletesebben is adagolni,mint a sertészselatint falni:-)
A folyékony kollagént majdnem 3 hónapig ittam,utána tartottam egy kis pihenőt és most kollagénkpszulával tartom szinten magam.
Hát nagyon szuper,ránc nuku.Napi 30mg vasat én is viszek be,és már olyan szép a hajam,ahhoz képet amilyen volt:-)
Puszi,és sok hajacskát!
Olvassátok el Köbüki40 hozzászólását, ahol leírja a kollagén szerepét:
A hajhullás 698. (Kinézet)
Én nem étkezési zselatin formában ettem, hanem olyat amit a testépítők, sportolók is használnak. A hajdoktor boltban is azt tanácsolták, és egy testépítő srác is azt mondta, mivel az izületeknek és a hajhagymának is a kollagén az alapvető tápanyaga, de a szervezet elsősorban a porcépítéshez használja, tehát aki sokat sportol, és nem fogyaszt kellő mennyiségű kollagént annak a hajhagymáiba már "nem jut", ezért pótolni kell.
Örülök a sikerélményednek, remélem most már csak ilyen jókat fogunk Tőled 'hallani'!
...én mostanában csak csendes olvasó vagyok, mert sajnos semmi különlegessel nem tudok szolgálni a témában.
A ricinuspakolást szerettem, mert mindig olyan szép fényes lett tőle a hajam, de mellette túl puha is, és ettől talán optikailag még kevesebbnek tűnt :(
A csalánszeszt hajmosás után szoktam használni, még szárítás előtt. Megpróbáltam minden nap reggel befújkálni, de valahogy összeálltak tőle a hajszálaim, mintha zsírosak lettek volna (amin a szárítás sem segített) és olyankor jobban átlátszik a fejbőröm, ami a halálom - jó, az is lehet, hogy a nagy elragadtatástól kicsit többet fújtam a fejemre, nem tudom... :)
Újabban akupunktúrára járok, ha történik valami látható előrelépés, arról mindenképpen beszámolok!
Minden esetre a természetgyógyász a felgyülemlett stresszre méhpempő-ginzeng ampullákat ajánlott, minden reggel éhgyomorra. (Furi, mert alapjában véve nem tartom magam olyan stresszesnek, inkább "don't worry, be happy" emberke vagyok, mégis olykor-olykor szorongáson kapom magam, lehet, hogy ez épp elég?)
Azt is mondta, hogy a vasamat kellene még sürgősen pótolni - pedig a legutóbbi vérvételkor már nem is volt vele probléma, úgy látszik, itt jön elő, amit a beépülésről mondtál...
Légyszíves nekem is küldj egy kis infót a kollagénről, nagyon köszönöm!
/bocsi mindenkitől, ha kicsit faramucin fogalmaztam, de már ooolyan álmos vagyok :) /
Szia!
Írtam privit!
Ha még valakit érdekel a termékek neve szívesen megírom, csak nem akarom itt reklámozni.
"A másik nagyon fontos dolog, hogy a 40 év alattiaknál a hajhullás oka az esetek 95%-ában a vashiány."
itt a kulcsmondat!!!!
Sziasztok Lányok!
Már régen jártam erre, gondoltam beszámolok nektek az utóbbi fél évben szerzett tapasztalatokról. Sok mindent kipróbáltam ez alatt. Ha nem emlékeztek leírnám, hogy decemberben már olyan mértéket öltött a hajhullás, hogy azt hittem néhány hónap és teljesen megkopaszodom.
Aztán decemberben írta itt valaki a fórumon, hogy a bőrgyógyász szerint maximális 28-as értékre kell felvinni a vasat, és ott tartani ahhoz, hogy dúsúljon a haj. Akkor kezdtem ennek az egésznek jobban utánaolvasni. (12 év hajhullás után!!!) Régebben is szedtem én a vasat, de valóban csak max 2-3 hónapig, illetve ha folyamatosan is szedtem, akkor is csak a napi 14 mg-ot, amit ajánlanak. Egy könyvben azt írták, hogy súlyos vashiány esetén akár napi 200-300 mg-ot is lehet szedni. Nos én elkezdtem bár nem ennyit, de napi kb. 75 mg-ot szedni. (ebből 28 mg humet-r, ami állítólag teljes egészében felszívódik) Fokozatosan kezdett csökkeni a hajhullás. Abban nem vagyok biztos, hogy csak a vastól, mert januártól szedem a kollagént és a Hair Clinic-et is, és megállapítottuk Anonimával, hogy valszeg ezek is nagyban hozzájárulnak a javuláshoz.
Külsőleg is használok/tam sok mindent. A dr. Immun termékek nem rosszak, a sampon kifejezetten az egyik legjobb amit próbáltam mostanában, de én úgy tapasztaltam, hogy ezek a gyógynövényes samponok, hajszeszek nagyon kiszárítják a hajat, bár lehet, hogy a fejbőrrel meg jót tesznek. Zsírosodásra eddig talán a legjobb a vichy sampon, de nem a dercos, az egy rakás kaki, hanem a zöld cimkés, bár mondom a hajszálakat eléggé roncsolja. Összegezve én fél év után eljutottam oda, hogy reggelente 8-10 szál hajam jön ki, napközben ha végighúzom a kezem a hajamon akkor semmi (!), hajmosáskor meg vagy 40-50. Igazából én a vasnak és a kollagénnek tudom be a javulást. Persze ezt csak hónapok múlva merem biztosan kijelenteni, ha tartós is marad ez a pozitív változás.
Sziasztok!
Az én bőrgyógyászom is azt mondja napi 100 szál hajszál a normális,de,hogy ez kóros-e az a hajszálak mennyiségétől függ.Nálam már 50 szál az nem normálinak mondható mennyiség.A napi megengedett hajhullás nálam kb 20-30 szál lehet.Ezt a bőrgyógyászom mondta.
Sziasztok!
Tigris! Találtam egy amerikai fórumot, amin eszméletlen sok infó van. Na jó! Nem én találtam, hanem a párom, mert már látta, hogy teljesen kikészít ez a hajhullás téma. Olyan sok mindent írnak a hajhullásról. Az egész fórum a hajhullásról szól, és kb. akkora, mint az egész hoxa.
Pl. ott azt írják, hogy a nagy átlagnak a napi 100 szál a normális mértékű hullás, de ez egyénfüggő. Van egy bőrgyógyász ott, akinek napi 700 szál haja hullik, mosáskor kb. 1000 szál és még mindig annyi haja van, mint huszon éves korában, pedig már elmúlt 40. A másik nagyon fontos dolog, hogy a 40 év alattiaknál a hajhullás oka az esetek 95%-ában a vashiány. És sokan azért hiszik azt, hogy nem az a gondjuk, mert szedik max fél évig a vasat, és azt hiszik, hogy rendbejött. Pedig nem. Az igaz, hogy a vérképedben a vas normalizálódik, de a hajba a beépülési idő 1-2 év. Azt írják, hogy vastablettát 2-3 évig kell szedni, és utána lehet átállni természetes vasra. De a legjobb, ha olyan multivitamint eszünk a vas abbahagyása után is, ami tartalmaz vasat.
Még fontos infó az is, hogy az SLS pl. nem is olyan káros a hajra, mint ahogy telezengenek vele mindent. A samponok és a tusfürdők, csak kis mértékben tartalmazzák, és hajhulláshoz nem vezet, mert el se jut a hajhagymáig. Csak akkor okoz hajhullást, ha allergiás vagy rá, de azt rögtön észreveszed onnan, hogy az egész fejbőröd vörös lesz tőle.
Sziasztok!
Kollagént szed Kerkirán,Mókicán és rajtam kívűl még valaki?Tapasztalat?
Már régóta szedem,most kapszula formában,és hát ,úgy gondolom erősen hozzájárult a javulásomhoz.
Mindenkinek kitartást!
Szia!
Itt a fórumon leírtam már többször, keress vissza ha nem találod...leírom mégegyszer. Sok mindent szedtem és kentem isés egyszerre. A mai napig alkalmazom a csalános gyógynövényes áztatást.
Köszi...amint rászánom magam, jelentkezem nálad:-)
De rohadtul tartok tőle...
De a magas ösztrogéntől is hullhat a haj, mert egy része tesztoszteronná alakul.
A doki mondta ahova járok. pcos-nál folyamatosan magas az ösztrogén, és androgén hatást vált ki.
Állítólag a Logona féle henna nagyon jó, aki őszül 3 órát kell a hajon hagyni, és akkor befogja az ősz hajszálakat.
Én sötétbarna vagyok, ilyenre is szeretném, remélem nem pirosak lesznek az ősz hajszálaim.
További ajánlott fórumok:
- Küzdelem a PCOS és a hajhullás ellen
- Mennyire hatásosak a Bánfi (Herbária) termékei hajhullásra? (hajszesz, sampon...)
- Tudtok valamilyen hajhullás elleni szert ami olcsóbb mint a Rev. vagy Forcap?
- Mi lehet hatásos a változókori hajhullásra, hajritkulásra ?
- Hatásos a Garnier Fructis hajhullás elleni sampon?
- Kerstase Specifique Aminexil GL M 42x6 ml hajhullás elleni ampullák hatásosak? Nagyon fontos!