Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Mi hatásos a hajhullás ellen? fórum

Mi hatásos a hajhullás ellen? (tudásbázis)

3934. Tigris1971 (válaszként erre: 3933. - Zsuko84)
2010. máj. 30. 10:39
Szerinted merjem tovább használni?Ha így halad,tar leszek.Neked 2 hónapig folyamatosan hullott,jobban mint mielőtt használni kezdted?Azóta is használod?Ha igen,mi a tapasztalatod?Milyen típusú hajhullásra használtad?
3933. zsuko84 (válaszként erre: 3932. - Tigris1971)
2010. máj. 30. 10:29
Szia! Igaz én nem használtam egyiket se, de mással kapcsolatban volt hasonló tapasztalatom. Ősszel használtam a Varga hajcseppet és 2 hónapig még jobban hullott tőle a hajam, mint egyébként. Totál be voltam rezelve, de utána egyik napról a másikra, mintha elvágták volna. Egyik nap még 180 szálat sikerült vesztenem vele, de másnap már csak 43-at. Aztán meg 20 körül. Tudom, hogy nem ugyanaz, de hasonló.
2010. máj. 30. 10:04
Sziasztok!Megkérdezném mégegyszer,hátha tud valaki segíteni.Férfias típusú hajhullásra(a halántékom 2 oldalán iszonyúan hullik a hajam szimmetrikusan)a bőrdoki regaint javasolt,ami ugyanaz mint a neocapil.3 hete használom,de még jobban hullik,tud valaki valami személyes tapasztalatot írni róla?Kezdek beijedni,hogy mégjobban kinyírom.Légyszi válaszoljon valaki!
3931. zsuko84
2010. máj. 30. 09:55
Szia Ice Kuszi! Iszom a palástfű teát, de még mindig nem használt. Talán, mintha egy picivel jobb lenne a helyzet, de nem akarom elkiabálni. Adok neki még egy hónapot. :) Még mindig csak napi 1 bögrével iszom, mert este állandóan elfelejtem. Most már megpróbálok majd odafigyelni, hogy meglegyen a napi kettő.
3930. Nikike26
2010. máj. 29. 21:27

Sziasztok!

Kukkuriku ( vagy aki tudja) leírnád hogy mit jelent ha hajhagymával hullik ki a haj és mit ha nélküle?

Köszönöm.

3929. krisztii. (válaszként erre: 3925. - Zsuko84)
2010. máj. 29. 18:17

Féltem is a mellékhatásoktol. De ezen kivül más nemigazán jelentkezett ami ennyire zavaró lenne. viszont ez már kezd aggasztani:/ a pattanások elmultak most már szerencsére egysincs:) deha igy folytatom hajamsem marad:D

köszönöm a tanácsokat. Hétfőn azért benézek gyógyszertárba hátha tudnak őkis valamit ajánlani ami tényleg használ:)

3928. krisztii. (válaszként erre: 3924. - 5e48d37001)
2010. máj. 29. 18:11
igen..nekemis nagyon elvan vékonyodva a bőröm:S pedig csak néhány hónapig szedtem.
3927. Fáradt* (válaszként erre: 3926. - Kukkuriku)
2010. máj. 29. 18:07

Óh,ezt a paróka témát nem tudom megállni szó nélkül!

Parókában nem lehet élni!!!-mindenben akadályoz!Hordani lehet ugyan,dehogy egész nap azon jár az agyad,milyen kirívó,az tuti!Én már csak tudom.

3926. kukkuriku
2010. máj. 29. 17:42

Először is azt kellene tudnod, hogy a hajad hajhagymával együtt, vagy nélkül hullik ki.

Ha gyógyszer okozta a hajhullást akkor valószínüleg ez egy ideiglenes, bár kellemetlen utóhatása a gyógyszernek. Olvasd el a gyógyszer mellékhatásait és lehet, hogy nyomelemek pótlásával rövid időn belül meg tudod állítani a hajhullást. Sokat segíthet egy új, de megfelelő étrendváltoztatás. Ha vannak káros szenvedélyeid, mint például dohányzás, kávé - a többire ne is gondoljunk - jobb lenne ezeket abbahagyni. És ami még nagyon fontos, hogy ilyen esetben ne daueroltasd és ne festesd a hajad. A dauervíz, illetve szinte mindegyik hajfesték öregíti a hajadat, pusztítja a hajhagymákat. Ha nagyon nem tetszik a hajad színe, vagy formája, akkor inkább vágasd le egészen rövidre és vegyél 1-2 jó parókát. 25-30 ezerért már egész jókat láttam a multkor az egyik kereskedőnél.

Említettem is kedvesemnek, hogy irigyelnének az ismerőseim, hogy mindig más hajszínű és formájú hölgyeket látnának az oldalamon.

:)

3925. zsuko84 (válaszként erre: 3923. - Krisztii.)
2010. máj. 29. 17:22
Bocsi, hogy ezt írom, de nem kellett volna beszedned. Rohadt sok mellékhatása van, és többet árt, mint használ. Szerintem felborította a szervezeted egyensúlyát. Azt nem tudom, hogy pontosan midet készítette ki, de jó, hogy abbahagytad. Szerintem csinálj egy jó erős vitaminkúrát. De mivel rengeteg A vitamint tartalmaz, ezért lehet, hogy az lett a szervezetedben túladagolva. Én úgy gondolom, hogy rád férne egy enyhe tisztító kúra. Én tavasszal csináltam egy 4 hetes csalántea kúrát. 4 héten keresztül ittam napi 2 bögrével, és az arcomon láttam, hogy sokkal kevesebb volt a pattanásom. Érdemes lenne kipróbálnod, és olcsó megoldás is. Vitamint meg szerintem olyat vegyél, amibe nincs A vitamin. De mivel ilyet nem nagyon találsz, ezért inkább vegyél külön C vitamint, B vitamin komplexet, meg cinket, vasat, ilyesmiket. A ricinusos pakolás meg azért jó, mert rendbe rakja a fejbőröd.
3924. 5e48d37001 (válaszként erre: 3923. - Krisztii.)
2010. máj. 29. 17:13

Húú az brutáll szer.A férjem szedi,most fog leállni,de már nagyon vékony lett a bőre.Tényleg írja a hajhullást a leírást.:-(

Nekem a Hair Clinic ,lucernakapszula

,fél szem Elevit/ nap segített,csalánteás öblítés,hormonális fogamzásgátló,ricinus olaj.Már javulok,de sokat kisérletezgettem mire eljutottam ide.

3923. krisztii. (válaszként erre: 3922. - Zsuko84)
2010. máj. 29. 17:04
Sotretet szedtem az arcom miatt. Az szépen helyre jött a hajamat meg szépen teszi tönkre:/
3922. zsuko84 (válaszként erre: 3921. - Krisztii.)
2010. máj. 29. 16:49
Szia! Mit szedtél, amitől elkezdett hullani a hajad? Csodaszerek nincsenek, de ha megmondod, hogy mitől kezdett hullani, akkor talán tudunk ajánlani valamit.
3921. krisztii.
2010. máj. 29. 13:03
Sziasztok. Mostanába nagyon elkezdett hullani a hajam egy gyógyszertől. Abbahagytam már de ugyan ugy sőőt egyre rosszabb.. Tudnátok vmit ajánlani? Esetleg valami gyógyszertári csodaszer?:)
2010. máj. 28. 13:27
Lányok!Használt már valaki neocapilt vagy regaint?Milyen a tapasztalatotok?Nem hullik tőle jobban?
3919. PiZSiparty (válaszként erre: 3920. - Zsuko84)
2010. máj. 26. 00:41

Sziasztok!

Más oldalról másoltam be, szerintem próbáljátok ki:

"A samponreceptem a következő volt: -2 evőkanál szódabikarbóna - kb. 3 dl forrázott gyógynövénytea (zöldtea, csalán, rózsaszirom, akácvirág, mezei zsurló) -nagyon pici csipet tengeri só -kiskanál méz (a következőhöz pedig fél dl sört is szándékozom rakni és ennyivel kevesebb vizet) Az összetevőket beleraktam egy kisebb spriccelős flakonba és így vittem fel a hajamra, kicsit átdörzsöltem, masszíroztam vele, majd ráfújtam megint, megint dörzsölés, megint fújás stb. amíg el nem fogyott a "mosólötyi" smile A hajmosás végén pedig csináltam egy ecetes, illóolajos öblítést kb 1:10 arányban. Maradt egy kevés hajmosólötyi, amit teszteltem a kézfejemen: ráöntöttem és fél óra múlva sem éreztem feszítő-húzó érzést a bőrömön. Szerintetek??? innocent u.i. Eddig mindig 3-4 naponta kellett hajat mosnom, de úgy néz ki, hogy ez most ki fog tolódni 5-6 napra is"

Vajon kevés kávé bele? és kész a koffeines sampon :D

3918. Nikike26
2010. máj. 16. 20:45

Sziasztok!

Először is Demediná ez a gyógynövényes áztatás nagyon szuper!!! Én még tettem bele mezei zsurlót meg diófalevelet, Gyuri bácsi szerint ha a fejbőrön marad az is serkenti a hajhagymákat. És így már tényleg jó hogy nem mosom le, olyan jó tartása van a hajamnak tőle, remélem dúsulni is fog. :)

Hát igen a kecsketejes szappant azt nem a hajra találták ki, de a testre nagyon jó!

Az a baj hogy mikor elkezdünk tiszta termékeket használni ahhoz a bőrünk nincs hozzászokva, elkezd méregteleníteni és azért lesz először száraz, esetleg még kiütések is lehetnek rajta.

Én is mikor elkezdtem használni ezt a szappant először jó volt, utána 1 hónap múlva meg elkezdte nagyon szárítani, akkor én is majdnem abbahagytam, és tartott majdnem 2 hónapig, de most már nem száraz a bőröm tőle, hanem nagyon szép puha. Persze ehhez az is kell hogy sokat igyunk, mert kenhetünk mindent magukra ha közbe belülről meg ki vagyunk száradva. Szóval ehhez is türelem kell és kitartás, de szerintem megéri. Én semmi pénzért nem használtám többet ez sls-s meg mindenféle szarral teletömött tusfürdőket.

Az sls pedig nagyon káros, gyógyszertárba nyugodtan meg lehet kérdezni, és ne higgyjétek azt hogy ha babasampon akkor abban mikor nincs semmi káros, egy frászt ugyan káros anyag van benne max egy kicsivel kevesebb. Az sls pedig ha megnézitek a sampon összetevőit meg tusfürőét is általában ez első 5-ben benne van, azaz abból van benne a legtöbb. De ezt döntse el mindenki saját maga hogy használja vagy sem.

3917. sysy66
2010. máj. 16. 19:26

csajok ez mind igaz amit irtok. de a kozmetikai termékekbe bele kell tenni a detergenseket amik a jo anyagok felszivodását és hatását biztositják. ha ezek nem lennének nem is biztos hogy hatnának, vagy ha igen akkor meg tobb ido kellene hozzá.

pl én igy voltam a csalán tinkturával desztilált vizzel felfőztem üvegbe és hutobe raktam és nem értettem hogy miért büdös és nem hat-.mivel alkohol is kellett volna bele,,:D

3916. kerkira (válaszként erre: 3901. - Zsuko84)
2010. máj. 16. 18:10

Sziasztok Lányok!

Már rég nem jártam erre. Van egy jó és egy rossz hírem. A jó, hogy rengeteget javult a hajam, szinte alig-alig hullik. A rossz hír az, hogy sajnos fogalmam sincs mitől. Ha egy picit több időm lesz, leírom, hogy pontosan miket használok, és mióta.

A kecsketejsavós szappan nekem zuhanyozáshoz sem vált be, annyira kiszárította a bőrőmet, hogy néhány használat után kidobtam.

2010. máj. 16. 06:16

Köcce lányok...na megnézem, hogy a Revalid sampoonban van-e, de azt gondolom, hogy a mai világban sajnos teljesen nem tudjuk ki,- és elkerülni ezeket a káros vegyszereket. Manapság már mindenben van adalék anyag, tartosító, állományjavító, szinező, illatosító, kegyszer, vegyszer, stb. Talán már nincs is olyan termék ami csupán természetes anyagokat tartalmaz.

Anonima, örülök, hogy használod a csalánt, nekem a szüleim szedik, (egyem a dolgos kezüket:-))az anyukám szárítja és abba nem merem hagyni. Heti 2 x hajmosás után alkalmazom még mindig.

3914. zsuko84 (válaszként erre: 3912. - 5e48d37001)
2010. máj. 15. 16:51
Én még annyit írnék ehhez kiegészítésként, hogy a Sodium Laureth Sulfate = Nátrium Laureth Sulfate-tal. Van termék, ahol ezt a nevét írják rá, de a kettő ugyanaz. És van ahol az van ráírva az összetevőknél, hogy Sodium Lauryl Sulfate, és ez károsabb, mint a Laureth.
3913. zsuko84 (válaszként erre: 3910. - 31bc25d879)
2010. máj. 15. 16:46
Már eldobtam a szappant. Vagyis, a hajam közelébe nem engedem többet. :) A maradékot azért felhasználom zuhanyzáshoz, mert simán a testre tényleg nagyon jó. Puha lesz tőle a bőr, mint a babapopó. :)
3912. 5e48d37001 (válaszként erre: 3910. - 31bc25d879)
2010. máj. 15. 15:39

SlS=Sodium Laureth Sulfate

állítólag veszélyes anyag,kőolajszármazék,de ebben mem vagyok 100% biztos.Antal vali honlapján nagyon mérgezőnek van feltüntetve.

De a nivea babasamponban is van,ha nagyon veszélyes lenne akkor nem mernék egy babaápolóba tenni,hiszen a kicsiknek nagyon érzékeny a bőrük.

2010. máj. 15. 15:32

Sziasztok csajok megint.

Használom a ricinust ,volt egy másfél hónapos kihagyásom,mert nem akartam,hogy kizárólag csak ettől nőjön a hajam.De már azóta 2x felkentem.

Én privát járok bőrdokihoz,vele szerencsém van mert képben van,attól függetlenül,hogy nincs mikrokamerája egészen jól eltalálta dolgokat.Gondolom azért mert fiatal és nem egy pénzéhes öreg rámenős doki.

A ricinust havi 2X javasolja,utánanézett és enyhe férfhormon közömbösítő hatást tulajdonítanak neki.

Egy nagyon enyhe szalicil tartalmú szeszt írt,nem olyan erőset mint az előző dokim,enyhe vérbőséget okoz,ezt heti 1x kell alkalmaznom.A tablettámat lecserélte egy másikra,ami enyhébb hormontartalmú,de van antiandrogén komponens benne.

Ezenkívűl javasolja az Elevitet napi fél szem,és a Hair Clinic-t is.Heti 2x cinkes port.Iszom még kollagént is.Hajmosás után csalánteával öblítem hajam.

Nekem már kezd visszadúsúlni a hajam,a képen amit mutattam neki teljesen ledöbbent.

Röviden ennyi,ha lesz még fejlemény akkor megosztom veletek

2010. máj. 15. 15:20

Lááányok!!!

Miijjjaza sls??? Valamiről nagyon lemaradtam... Homályosítsatok fel:-)

Anonima, nagyon igazad van, tudjuk magunkról, hogy végső elkeseredésünkben még a macskaszart is a fejünkre tennénkn, csak valami használjon...

Zsuko, dobdd a francba a kecsketejes cuccost, hajítsd olyan messzire, hogy meg se találd.

Nem vagyunk egyformák, másképp reagálunk a különböző szerekre. Ami jó az egyiknek, nem biztos, hogy a másiknak is hatékony és bevállik.

3909. zsuko84 (válaszként erre: 3904. - 5e48d37001)
2010. máj. 15. 12:19
Teljesen egyet értek. És eleve ezekbe a samponokba az sls mennyisége se az a szint, ami leszedi a fejed. Csak kis mennyiségben tartalmaznak ezek a samponok ilyen anyagot. És én is azon gondolkoztam, hogy a kecsketejes szappan lehet akármilyen egészséges, ha nem bírom kifésülni tőle a hajam még balzsammal se.
3908. zsuko84 (válaszként erre: 3903. - 31bc25d879)
2010. máj. 15. 12:15
Szia! Köszi, ismerem a gyógynövényes áztatásos módszered. Már sokszor olvastam, és nagyon jól hangzik. Én azért raktam bele mezei zsurlót, mert az oldja a korpát. És azért kezdtem csak a csalánnal és a mezei zsurlóval, mert fel akartam mérni a hatásukat. mit sajnos most nem tudok, mert a szappantól olyan zsíros és korpás maradt mindig, hogy nem csoda, hogy az áztatás nem segített. De be fogok még szerezni én is a csalán mellé kamillát, rozmaringot, levendulát. Inkább nem kísérletezgetek, kipróbálom a Te módszered. :)
3907. zsuko84 (válaszként erre: 3902. - Sysy66)
2010. máj. 15. 12:10
Szia! Nem is fogom kiváltani,amiket felírt. Csak reméltem, hogy legalább a bőrdokit megúszom, hogy ne kelljen magánhoz mennem. Már nehezen bírja a pénztárcám. :(
3906. sysy66 (válaszként erre: 3904. - 5e48d37001)
2010. máj. 15. 11:40
JA ÉS TEÉNLYEG HASZNÁLOD MÉG A RICINUSOLAJOS PAKOLÁST? MILYEN EREDMÉNYEL?:d
3905. sysy66 (válaszként erre: 3904. - 5e48d37001)
2010. máj. 15. 11:39

TELJES MÉRTÉKBEN IGAZAT ADOK NEKED. SZIVEMBOL SZOLTÁL. A VÉLEMÉNYEM NEKEM IS EZ. AZ SLS MENTESEK NEM JOK. PROBÁLTAM DE ISZONYU CSUNYA LETT A HAJAM-.

RÉGEN NEM VOLT MÉG ILYEN BIO OLYAN BIO KOZMETIKUM ÉS LÁM A NOKNEK MÉGIS SZÉP VOLT A HAJUK...:)

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook