Mi hatásos a hajhullás ellen? (tudásbázis)
Sziasztok, kérdezném, hogy a Dr Immun ill. Varga hajcseppek közül melyik a jobb szerintetek? Van, akinek Dr. Immun nem vált be (mert én próbálkoztam vele, de előírásszerűen egyszerűen nem bírom használni, mert valahogy irritál).
Szerintem a cisztától csak akkor hullhat az ember haja,ha gyulladást okoz. Az meg látszik a vérképben a süllyedésen. Ezt onnan tudom,hogy nekem is van,most fognak majd megműteni,és elég sokáig ott volt,csak úgy vették észre,hogy a bölcsességfogamat mentem kiműtettni,akkor látta a doki,hogy a bal fölső 2 és 3 fogam között van egy iylen.Akkor mondta,hogy így önmgában nem okoz gyulladást,csak ha eldurran,de akkor nagy kárt tud okozni,még az adott fog elvesztését is.
Szerintetek a Frontintól hullhat a hajam?!?
Góckutatáson voltál már? Egy kolléganőmnek is hullott, és kiderült, h az ínyében végig ciszták voltak, amit a panoráma röntgen sem mutatott ki, csak véletlenül derült ki, h kihúztak egy fogát, és észrevette a doki...
Nagyon sajnálom. És nagyon erős szokott lenni a hullás? Próbálkoztál már bőrgyógyásznál?
Én makkegészséges vagyok, nem szedtem soha fogamzásgátlót, nem szedek gyógyszert (már több, mint tíz éve, hogy egy nyomorult fájdalomcsillapítót sem vettem be), nem fogyókúrázom, rendszeresen és többé-kevésbé egészségesen étkezem, vitaminokat szedek, rendszeresen sportolok, nem stresszelek, mégis hullik 18 éves korom óta kisebb-nagyobb megszakításokkal!:-(
És még elsősorban hozzátenném,hogy a fogamzásgátló is nagy szerepet játszik egyeseknél a hajhullásban. Nekem is abba kellett hagynom,mikor már 2 éve orvostól orvosig jártam,a gyermekorvosomhoz mentem vissza kétségbeesésembe. Ő mondta,hogy azonnal hagyjam abba. a nőgyógyászom nem akarta elhinni,és mondta,hogy felírj a Diane 35-öt,attól sem lett jobb,úgyhogy ment minden a kukába. Mivel eleve a fogamzásgátló felborítja a hormonháztartást,illetve olyan hormonokat termelnek egyesek,amikben a férfihormon van,és arról meg ugye tudjuk,hogy a férfiaknak az okozza a kopaszodást. Hiába mondta a dokim,hogy diane jó a bőrnek. Igen, van akinek jó. Nekem egy volt koleganőmnek azt kell szednie élete végéig,mert neki meg attól állt meg a hajhullása,de neki olyan betegsége is volt,amihez kellett a tabletta. A hüvelygyűrűvel én is akartam próbálkozni,de attól még,hogy nem a gyomron keresztül szívódik fel,ugyan úgy bekerülnek a hormonok a szervezetbe. Próbálj meg leállni a fogamzásgátlóval,így is kicsit sok idő,míg kitisztul a szervezet,de érdemes. Egy próbát megér. De ne feledd a haj regenerálódásához rengeteg idő kell. Próbálom másban tartani a lelket,miközben én ugyan úgy kivagyok borulva... remek... :)
Szia!
Nekem is régebben így kezdett el hullani a hajam. bár én nem fogyókúráztam,de rettegtem elmenni hajat mosni,fésülködni.Most sajnos megint előjött nekem is. A leleteim nekem is nagyon jók,semmi bajom.A legfontosabb,hogy a stresszt el kell felejteni!!! Ez a legalattomosabb hajhullást okozó tényező. Tudom,hogy nem könnyű. Én is ebben a cipőben vagyok. Attól meg még jobban stresszelsz,hogy hullik a hajad. Ismerős. Elsősorban ezt a faktort kell kiiktatni. Ha drasztikusan fogytál,még akkor sem hullhat azért marokszámra az ember haja. Én most hairclinicet próbálok szedni,meg magnéziumot az idegrendszerre,és még külön egy hajszeszt samponnal. Általában elég lassan áll meg a hajhullás,és elég lassan is jön rendbe. Az ember napról napra vár és vár,és tényleg egyre idegesebb. Ebben én is segítséget szeretnék kérni. Szerintem nekem a Frontintól is hullik a hajam. Tuti. Ezt kellene valahogy abbahagynom,mert elég rendszertelenül szedem. Ha valakinek van tapasztalata antidepresszánstól való hajhullásnak,kérem írja meg. Persze a gyógyszergyártók esküdnek,hogy nem,de hát nekik az a céljuk,hogy eladják a termékeiket.
Igen, a terhesség alatt súlyosan vashiányos voltam. Azóta nem voltam vérvételen, de most nem tudok elmenni, mert szabin vannak a nyáron. Heteket meg nem akartam várni, úgyhogy elkezdtem szedni a vasat. Így meg már nem fogok elmenni, mert akkor úgyis többet mutat. Szóval maradnak a recept nélkül kaphatóak.
Szia! Egyetértek Agneeessel. A diéta miatt nem jutottál elég vitaminhoz és ásványi anyaghoz. Forcapil is jó, de akár az Elevittel is próbálkozhatsz. Igaz, hogy az terhesvitamin, de legalább ér is valamit. E mellé még egyél vastablettát, mert hajhullás szempontjából az az egyik legfontosabb ásványi anyag. Ja, és legalább 3-4 hónap kell mire beépül a szervezetedbe, szóval, ha hat, ne hagyd abba, mert újra kezdődik a hajhullás.
Szia! Sztem valószínű, h kiürültek a szervezetedből a vitaminok és az ásványi anyagok, de nagyobb fogyás esetén még a hormonháztartás is megborulhat egy kicsit. Én a helyedben Forcapil tablettával próbálkoznék, és mellé szednék még vasat, és ha 2 hónap múlva semmi változás, akkor tovább kutatnék (esetleg egy góckutatás, mert lehet egy rossz fog is a háttérben) üdv!
Sziasztok! Nekem kb. fél éve hullik iszonyatosan a hajam, azóta amióta elkezdtem fogyni. Tény, hogy nem ettem rendesen, és nagyon nagy stressznek voltam kitéve tavasszal, de amikor már nagyon idegesített a hullás, visszaálltam rendes étkezésre, és mégsem javul, sőt. Rettegek elmenni hajat mosni, és folyton azt figyelem, hogy hol találok hajszálat.
Az is igaz, hogy kb egy időben a fogyással kezdtem el hüvelygyűrűt használni, attól lehet??
Hair clinicet szedek 3 hónapja, és valami gyógysampont is felírt a háziorvos, de semmi változás. Nagyon félek :( Régen dús hajam volt, most meg alig van és egyre kevesebb. Segítsetek, mit csináljak??
Ennek nem örülök, hogy megint hullik a hajad. Ezt a vasszedést próbáld meg mindenképp, főleg, hogy Te szülés után vagy. Szülés után gondolom lement a vasszinted, és magától az nem rázódik helyre. Nekem a háziorvosom írta fel a vérkép után. A vérképet is Ő javasolta a hajhullásom miatt. És azt is mondta, hogy ezt bizony hosszú ideig kell majd szednem. De én hülye azt hittem, hogy az olyan 3 hónapot jelent. :) Természetese sokkal hosszabb időre gondolt. Először Neo-Frro-Folgammát szedtem, de most Ferrograd Folicot. Az utóbbi erősebb.
Találtam a neten "tapasztalatok" szerint hajhullásra tökéletes vitamint, és ez tartalmaz zömmel glicerint...de viszont az itteni fórumok erről nem naon írnak...ezért is kérdeztem rá tőletek..
Nekem adták már ki recept nélkűl a gyogyszertárban a neo fol..mát,miután mondtam,hogy hajhullásra írta fel a doki és elfogyott,a patika hozzáállásától függ,ez nem antibiotikum és megmérgezni sem fogjuk magunkat vele.Bármilyen orvos felírhatja,bőrgyógyász,körzetiorvos.
Igen, több van benne, mint a Maltoferben... Majd megkérdezem a gyógyszertárban mit ajánlanak, de ezekben max. 10-20 mg vas van, a receptre kaphatóban meg 100 mg körül. Akkor 5-10 db-ot kellene szednem naponta!:-)
Majd utánanézek ennek a tablettának is! Sajna nekem is kezd újra hullani. Tavasszal volt egy enyhe hullám, de akkor hamar elmúlt, most viszont megint egyre jobban.:-(
Neked milyen doki írta fel a vasat és milyen indokkal?
Fitoösztrogént tartalmaz ami elméletileg kedvezően hat a hajra,pl az Alpicort F is ösztroén tartalmú,csak azt ugye külsőleg kell használni,ez meg belülről hat,de most a legujjabb kutatások szerint a túl sok ösztrogéntől is hullhat a haj.
Sziasztok! hallottatok már arról, hogy a lecitin miért fontos és jó a hajra? köszi
Szia!Szerintem azért adják receptre,mert lóadag vas van benne,de ha bemész a gyógyszertárba,ha azt nem is,de másfajta vastablettát biztos tudnak adni,ami kissebb adag vasat tartalmaz,és többet kell belőle bevenni.
Én a palástfüvet folyamatosan iszom, minden nap. Csak a cickafark az, amit az első 14 napban lehet inni, a palástfű nem ennyire kötött, azt lehet folyamatosa. Szerintem próbáld meg Te is úgy, hogy minden nap iszod. A vasra meg a céklatablettát tudom javasolni, ami recept nélkül kapható. Én azzal kezdtem még ősszel, az volt a bemelegítés. :) Ettem vagy napi 8 szemet belőle 1 hónapon keresztül, utána jött az orvos által felírt. És nekem tényleg használt is a vas, csak én ostoba abbahagytam, mert fájt a gyomrom tőle. Hullik is újra a hajam rendesen. Most 1 hónapja eszem újra a vasat, de megint kell várnom, hogy felszívódjon. Viszont ezúttal nem hagyom abba majd. :)
Köszi, utánanéztem, tényleg csak receptre kapható!:-( Én szedek általános vitamint, abban mondjuk nagyon kevés a vas, ezért nekem olyan kellene, ami csak vas, nem komplett vitamin. Úgyhogy még keresgélek...
Szia! Örülök a sikerednek, ezek szerint hatásos!!! Nekem most megint volt egy 20 napos ciklusom!:-( Én úgy folytatom, hogy a ciklus 9. napjától iszom már a palástfüvet (cickafarkkal együtt a 14. napig), mert ha a 15. nap kezdem, akkor csak 5 napig iszom egy ciklusban, az meg nem sok.
Szia Ice Kuszi! Képzeld, így 4 hónapnyi palástfű teázás után kezdem érezni a hatását. Javul a helyzet. :) Még azt is el merem képzelni, hogy teljesen helyre fog hozni, csak idő kell. Iszom továbbra is kitartóan. :)
Nagyon örülök, hogy javult a hajad. Szerintem az Elevit jó lesz, mert sok vas van benne, meg minden, ami a hajnak is kell. Szóval, szedd kitartóan! És további javulást!
És a vasnak a felső határon kell lennie, hogy ne legyen hajhullás. És nem elég a vasat pár hónapig szedni, hanem azt mindig érdemes. 1-2 évig nagyobb adagban, aztán elég kevesebb.
Szia! Szerintem érdemes lenne vasat szedned. Ártani nem árt, és a nők nagy része eleve vashiányos a menstruáció miatt.
Nagyon köszönöm a kedves soraidat, és remélem, hogy nálad ennyi idő után már végre tényleg sikerül elfelejteni a hajhullás gondolatát is!ÉN naon remélem , hogy TÚL VAGY már rajta...;-)Nem adom fel, de vannak napok, hogy örülök, mondván kevés hullik aztán másik nap, megint elszomorodok, mert kétszer annyi mennyiség van a kezemben , mint "tegnap"! Ricinus pakolástól nem várok csodát, de a lehetőséget megadom, hátha, javul tőle...ma este ki is próbálom....mivel külföldön vaok, nyelvet sem olyan profin beszélem, így egy normális dokihoz, elég nehéz elmennem...:-( haza pedig nem tudok most menni, csak szeptemberben...és bizony sok esetben amiket írtok vitaminokrol...stb, annak naon kevés hányada található meg nálunk...vérvételt pedig nemrég csináltam, abban viszonyleg minden eredményem oké volt...hááát.... csak napról napra javul...:) szép napot! :)
Szia!nagyon örülök neked,hogy túl vagy rajta.Igazad van,ha az ember kevesebbet foglalkozik a témával,magától is javulgat.Nálam is vannak bébihajak,és normális mennyiségben hullik,bár csak 2-3 hete,de bizakodok.Használom az elevitet napi egyet,vettem kollagén kapszulát szedem a lucernát és kenem a ricinust.A hajmosással igazad van,amikor még nagyon dús hosszú hajam volt,nekem is rengeteg kijött hajmosáskor,de ki foglalkozott vele...További hajdúsulást és kitartást!
Szió:-)
Örömmel olvasom a soraid,hogy a javulás útjára tértél:-)
Én köszönöm jól vagyok,már feldolgoztam,hogy valami oknál fogva nem kaphatom vissza,a gyermekem előtti hajsűrűségemet,de már egész jó a helyzet,nem hullik napközben,csak hajmosásnál,ami ugye természetes,van némi hajváltás is,tehát az elvesztett hajszálak helyében nő új,bár megjegyzem nem tömegesen,de viszont már nem látszódik a fejbőröm.
Egészen gyorsan nő,és nem törik a vége.
Szedem a kollagént,Hair clinicet,hébe-hóba elevit vitamin,és szintén heti 1-2X lucernakapszula,amiről most fogok leállni.Szedem még a férfihormont blokkoló tablettát is.
Egyedül csak a hajmosás fusztrál,de a doki szerint azzal ne foglalkozzak,mert még a legdúsabb és legegészségesebb hajkoronájú nő is sokat veszít,csak ő nem számolgatja,mint én,így halvány lila gőze sincs,hogy hajmosásnál neki is hullik:-)
Röviden ennyi.Kitartást, tüneti és lelki javulást mindenkinek!!
További ajánlott fórumok: