Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Mi hatásos a hajhullás ellen? fórum

Mi hatásos a hajhullás ellen? (tudásbázis)

4144. Tigris1971 (válaszként erre: 4143. - Piglet81)
2010. júl. 28. 15:49
Szia!Sajnos a góckutatásnak nincs bevált menetrendje,magadnak kell végigzongorázni.Elmész a körzeti orvoshoz,kérsz beutalót teljes vérképre,vassal és minden létező adattal,belső parazita és gombavizsgálatra is,ezt a laborban végzik.Kérsz még beutalót fül orr gégészetre is.Ezeket a vizsgálatokat a bőrgyógyász is felírhatja,ha gondolod.A nőgyógyásznál kérsz hormonvizsgálatot,meg persze meg is vizsgáltatod magad,hogy nincs e valami baj.Megnézeted a fogaidat panorámaröntgennel összekötve.Csináltathatsz még immunvizsgálatot az immunológián,és hasi ultrahangot is,ezekre a beutalót szintén a körzetiorvos adja.Első körben ennyit javasolnék,és mivel minden beutalóval biztosítási alapon megy,ingyenes,csak egy kicsit erőszakoskodni kell az orvosokkal,mert nem szeretnek beutalókat írni.Estleg a nőgyógyász,vagy a fogorvos lehet fizetős,ha maszek alapon mész.Ezekhez a vizsgálatokhoz nem feltétlenűl pénz inkább kitartás és sajnos sok sok türelem kell.Sok sikert!!!
4143. Piglet81
2010. júl. 28. 13:38

Aki volt már góckutatáson eltudná mondani pontosan mit csinálnak,és hova lehetne menni,hogy ne kelljen egy vagyont fizetni?

Köszönöm

4142. Darcy73 (válaszként erre: 4141. - Áfonyatorta)
2010. júl. 28. 06:08
Próbáld ki a Schüssler sót vasban!(Ferrum phosphoricum)Ez homeopátiás szer,biztos nem lesz hányingered.Ha laktóz érzékeny vagy,akkor nem jó,mert van benne.Nekem a lányom szedi,én nem merem mert laktóz-érzékeny vagyok.De most szabin leszek és meg fogom próbálni okoz-e panaszt a benne lévő laktóz,mert a gyógyszerész szerint nem olyan nagy mennyiség van benne.
2010. júl. 28. 00:34

Sziasztok,

olvastam, hogy többen szedtek vasat, ma én is elkezdtem, csak recept nélkül kapható, 18 mg-os adagban. Azt is olvastam, hogy van, akinek ettől hányingere van és elmegy az étvágya, és bár ma reggel vettem be először, úgy sejtem, hogy én is ilyen vagyok - egész nap nem éreztem jól magam, nem sokat ettem, mégis hányingerem volt és émelyegtem. Persze nem biztos, hogy emiatt, de gyanút fogtam.

Ha másnak is volt ilyen problémája, mennyi idő után múlt el? (Ha elmúlt...)

Egyébként étkezés után vettem be, azt írták, az segít...

A ricinuspakolást lehet, hogy én is ki fogom próbálni, olyan biztatókat mondtok. :)

4140. Darcy73 (válaszként erre: 4139. - Piglet81)
2010. júl. 27. 18:56

Nekem is itt ajánlotta Anonima a ricinust.

Emellett persze belsőleg:Hairclinic,vas és -mivel hormonprobléma is ludas nálam-szójavit forte.

Külsőleg van még egy olasz termék a hajgyógyászomtól-ezt folyamatosan használnom kell-plusz a ricinus és a csalántea.

Én pár hét után láttam a hatást.De a végleges hullás megszűnéséig kell pár hónap.

Nálam most a missed ab. miatt a hormonok megvadultak és most újra kezdte. :(

4139. Piglet81 (válaszként erre: 4138. - Darcy73)
2010. júl. 27. 18:41
És mást nem is csináltál? Úgy értem vitamin,vagy valami hajszesz? Mennyi idő után vetted észre? Bocs,hogy kérdezek,csak érdekel,mert midtha mástól is hallottam volna
4138. Darcy73 (válaszként erre: 4133. - Piglet81)
2010. júl. 27. 18:23

Igen,folpack és sapi együtt.

Nekem sok új hajszálam lett a ricinustól!Meg vannak amik vastagabbak,néha el sem hiszem hogy az enyém,mert nekem mindig nagyon vékonyszálú volt. :)

4137. Rituscicus (válaszként erre: 4135. - Piglet81)
2010. júl. 27. 13:22
Nagyon köszönöm, megírnád azt amit te találtál? :)
4136. Tigris1971 (válaszként erre: 4141. - Chippy)
2010. júl. 27. 11:05
Én 10 éve színezem a hajam hennával,csak jót tudok róla mondani.Nézd meg a hennaplusz vagy a hennécolor termékeit.
4135. Piglet81 (válaszként erre: 4138. - Rituscicus)
2010. júl. 27. 11:00
Sajnos idő kell amíg a fogamzásgátló kiürül a szervezetedből,és még több idő,mire ezt a hajad megszikja. Szeddj multivitamint,amiben masas %-ban vannak az vitaminok. Most én is ilyet szedek,találtam egy nagyon jót. Mert ugye a szépségkapszulákban csak kevés vitamin van,és méreg drágák is. Olyat keress,amiben a B vitaminok(főleg a B5-pantotensav) magas %-ban vannak és a cink és vas is.Abba fog maradni hidd el,de ahogy írták most felborult a hormonháztatásod. Nekem anno pont a fogamzásgátló miatt hullott,meg most már biztos vagyok benne,hogy nem csak attól
4134. Piglet81 (válaszként erre: 4139. - Darcy73)
2010. júl. 27. 10:57
de a hajad is elkezdett nőni,vagy csak erősebb lett?
4133. Piglet81 (válaszként erre: 4139. - Darcy73)
2010. júl. 27. 10:57

Akkor folpack és sapka együtt?:)

Most amúgy használok egy szert,nem tudom jó lenne e mág a ricinnus is.De ha ennyi mindenkinek hat,akkor kipróbálom,utána nézek ennek a ricinus olajnak. Azt hittem csak a gyomorra alkalmazzák,hashajtó jellegű :) ehet majd hetente egyszer megcsinálom.

4132. Darcy73
2010. júl. 25. 23:19

Nektek szokott fájni a fejbőrötök?

Itt már írták jóval ezelőtt mások.Nekem is fáj,ez érdekes.Állítólag a mérgek lehetnek felhalmozódva.Én most vagyok túl egy hosszú méregtelenítésen.Nem értem akkor mitől fáj?

4131. Darcy73 (válaszként erre: 4130. - Áfonyatorta)
2010. júl. 25. 23:16

A vérképem alapján én makkegészséges voltam.Aztán dehogyis..

Utána góckutatás.Fogászat stb...Hormonszintek.Kiszedtek az arcüregemből egy cisztát-elég nagyot-némi javulás.Aztán a mandulám nyiszálták ki-szinte teljesen megszűnt a hullás.Fél évre. :((

A stressz is okozza,nálam ez is a listán van folyamatosan-sajnos. :(

4130. Áfonyatorta (válaszként erre: 4128. - Piglet81)
2010. júl. 25. 23:12

Piglet, igen, télen gyakorlatilag megáll: ilyenkor csak pár szál hullik, a szerintem normális mennyiség. (Ez legalább a harmadik ilyen nyár nálam.) Ezért nem is zavartattam magam eddig, mondván minden állat vedlik, amikor meleg van. :D

De a hajmosáskor kihulló haj tényleg több, mint ami normális lenne - bár darabra még nem számoltam meg a szálakat, de ezt is meg fogom tenni... ;)

Azt is érdekes lenne tudni, hogy kinek milyen orvos és hogyan derített fényt a hajhullás valódi okára - mert valószínűleg nagyon sokféle oka lehet, és mind ezt szeretnénk tudni...

Az első a vérkép, de utána?

4129. Darcy73 (válaszként erre: 4127. - Buckalako)
2010. júl. 25. 22:58

De,normális vagy!!!

Vagy én is hülye vagyok.Én is számolgattam régebben.Hajmosásnál kb.5-600 szálat számoltam meg.Nálam kb.6éve van hullás,ami néha jobb,néha rosszabb.Tény,hogy minden egészségügyi és lelki bajom a hajamon jön ki.Csoda hogy van még.Most viszont a hormonjaim vannak felborulva egy missed ab. miatt és brutálisan hullik.Nem merem megszámolni,de hajmosásnál kb. 1000 lehet,napi szinten meg 200 körül.Én már ott tartok hogy nagyon le akarom vágatni kicsire és parókát is néztem,mert félek hogy lassan világítani fog a fejbőröm.Ami ugye elég gáz.Sajnos ha megyek az utcán rengeteg nő és fiatal lány (!!!) is járkál megritkult hajjal.Ez nagyon szomorú!Régen ez nem volt!Vajon miért?

Nekem ami segít valamit az a Hairclinic és mivel alacsony az ösztrogénem a szója tabletta.A vasam is elég gyenge,erre is szedek ezt-azt.

Külsőleg a ricinus amit Anonima ajánlott-ezer köszönet érte!!!!Meg csalántea-szintén külsőleg.De mindennek idő kell-hónapok mire hat.Ja,meg van egy olasz szer amit a hajgyógyászom adott,ez is jó rá.Én már mindent rákennék csak használjon.Ma is csodásan festettem a ricinussal a fejemen,körbetekerve folpackkal stb.... :D

4128. Piglet81
2010. júl. 25. 22:57
Van,hogy én is számolgatom,már idegbajos vagyok tőle... De ez a tavasz meg nyári hajhullás ez fura nekem. már ketten is vagytok ilyenek.. és télen megáll? nem értem,de tuti összefüggésben van valamivel. Amúgy 7 évente van egy hajhullás ami magasabb az átlagos tavaszi hajhullásnál. Ezt is vegyétek figyelembe. Én is azt várom,hogy legyen már vége,de én 100%-ban biztos vagyok benne,hogy a stressztől van,mert más bajom nincs.Se bőrbetegség,se gyulladás,se semmi. Még egy hónapot adok neki,hogy megálljon,mert már most annyi babahajam van,de minden reggeli felkelés egy rémálom,mindig odakapok a fejemhez,hogy van e még egyáltalán hajam.. Igazából,ha a vérkép normális,akkor nincs mit tenni,vagy igen?
4127. buckalako (válaszként erre: 4125. - Ice kuszi)
2010. júl. 25. 21:52
én ugye most csináltam először, de brutális mennyiség hullott ki. de hátha jobb lesz... megszámoltátok már valaha, hány hajszálatok hullott ki mondjuk egy hajmosásnál? :P nagyon beteges, de már ide is eljutottam. szépen kiraktam a kád szélére és megszámoltam... nem vagyok normális :D:D
4126. ice kuszi (válaszként erre: 4123. - Áfonyatorta)
2010. júl. 25. 16:25

Nekem is tavasszal és nyáron hullik nagyon erősen 18 éves korom óta!

Hogy miért? Még mindig ezt kutatom...

4125. ice kuszi (válaszként erre: 4122. - Buckalako)
2010. júl. 25. 16:23

Én télen csináltam egy Bánfi kúrát, igaz akkor csak enyhén hullott, de használt! Legalábbis megszűnt a hullás, de hogy attól-e, azt nem merem biztosan állítani!

Most nagyon hullik, ezért elkezdtem megint, de a masszírozástól annyi kihullott az öblítésnél, hogy be kellett néznem a törölköző alá, maradt-e még a fejemen!:-( Nem tudom folytassam-e ezek után, vagy csak az a szál jön ki, ami amúgy is kihullana?

4124. Kebili (válaszként erre: 4121. - Berka01)
2010. júl. 25. 16:22

Szia Berka! Örülök, hogy jelentkeztél.

Nekem még mindig borzasztóan hullik a hajam (már több,mint 3 éve), sajnos nagyon ritkul. Én felkerestem egy magánbelgyógyászt és április óta gyógyszert szedek az enyhe pajzsmirigy-alulműködésemre. Eddig persze semmi pozitív változás hajügyileg.

Gondolom te is nézettél pajzsmirigy hormonokat. Mik a legutóbbi eredményeid? Nincs eltérés?

2010. júl. 25. 16:22

Sziasztok!

Még új vagyok itt, végigolvastam jó pár hozzászólást a témában, és szeretném tudni, hogy a következőkkel kapcsolatban kinek milyen tapasztalata van (semmit nem használt, ha használt mennyi idő után, milyen dózisban és mivel együtt szedtétek stb.):

-Hairclinic

-kollagéntabletta

-vas

-lucernatabletta

Én 24 éves vagyok, tudomásom szerint egészséges. :) Kb. két éve vettem észre, hogy tavasszal-nyáron elég erősen hullik a hajam (pl. a párnám tele volt vele reggelenként), télen ilyen problémám nem volt. Van ezzel más is így? Esetleg tudjátok annak okát, hogy miért csak időszakosan jelentkezik a hajhullás?

Eddig ezt a jelenséget nem tekintettem problémának, de most felhívták a figyelmem rá, hogy ez nem normális, érdemes lenne mielőbb foglalkozni vele.

Előre is köszi minden segítséget és véleményt!

4122. buckalako (válaszként erre: 4120. - Piglet81)
2010. júl. 25. 16:01

igen, azt mondta az orvos, hogy született Gilbert-szindrómám van, ami nem gáz, de vigyáznom kell az alkohollal.

Egyébként ma kipróbáltam a Bánfi sampont és hajszeszt. Arról nem tudtok nyilatkozni? úristen, a fürdőkádam tele van hajjal, nagyon durva. Kopasz leszek :D A körülöttem lévők egyébként csak legyintenek és kiröhögnek, bár elég látványos mostmár a hajvesztésem. fasza... talán ti megértetek :D

4121. berka01 (válaszként erre: 4028. - Nikike26)
2010. júl. 24. 01:48

hello csajok, olyan rég jártam itt, h már alig van ismerős :)

én voltam élő várcsepp anal.en, de az csak 6 rugó volt :)

sztem nem érdemes, bááár ... ott tudtam meg pl hogy koleszterin kristályok vannak a véremben

összességében sztem nem érte meg, csak azért tetszett mégis, mert a drnőnek volt kínai orvoslásban tapasztalata és azt is felhasználta az elemzésnél

A vizsgálat után rámsóztak termékeket, ez + 15 rugómba került (mondjuk a calivita nem rossz, szerintem)

de már nem is emlékszem miket adtak... algát a vas miatt, meg probiotikumot ha jól emlékszem a bélflórára

4120. Piglet81
2010. júl. 23. 21:49
A magas vérbilirubinszint sárgaságot okoz, amely okának kiderítésére további vizsgálatok szükségesek. A magas bilirubinszint azt jelentheti, hogy sok bilirubin termelődik (fokozott VVT-pusztulás miatt (haemolysis) vagy a máj képtelen időben a vér bilirubinszintjének csökkentésére (epeút-elzáródás, májbetegség (cirrhosis, heveny hepatitis) vagy öröklött bilirubin-anyagcserezavar miatt). De gondolom ez is sok sok sok év... nem azért írtam,hogy megijedj,csak gondoltam segítek egy kicsit,hogy mit jelentenek ezek az értékek
4119. Piglet81
2010. júl. 23. 21:47

Ha a vas értéke a normál tartománynál magasabb:

A vas lerakódik a máj és lép sejtjeiben, a lerakódások aránylag ártalmatlanok, de hosszú idő után máj- és szívizom-károsodáshoz vezethetnek. de ez gondolom évtizedekben mérhető és neked meg csak egy kicsivel volt magasabb,nem?

4118. Piglet81 (válaszként erre: 4117. - Buckalako)
2010. júl. 23. 21:26
nekem is rendben volt a vérvételem..
4117. buckalako (válaszként erre: 4113. - Ice kuszi)
2010. júl. 23. 18:32
vérvételen nemrég voltam, és az normális volt (kivéve a bilirubintés a vasat, amil magasas), de ezekre nem mondtak semmit. Akkor elmegyek bőrgyógyászhoz valamikor. köszi :)
4116. Piglet81 (válaszként erre: 4111. - Ice kuszi)
2010. júl. 23. 15:56
Fogínygyulladástól nem hullhat a hajad szerintem,pláne,ha enyhe.
4115. Piglet81 (válaszként erre: 4112. - Buckalako)
2010. júl. 23. 15:55
Először is egy vérvétel(teljes tsh-val,mindennel!!!) a házidokidtól kérj beutalót.Aztán mehet a góckutatás. Ha gyulladás van a szervezetedben,akkor attól is hullhat a hajad,de sajnos sokminden oka lehet. Ismerős az érzésed. De egy jótanács. ha fürdeni mész akár tóba,akár uszodába...ne rakd be a fejedet! És próbálj meg nem stresszelni,mert az is árt. Itt az én példám.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook