Mi hatásos a hajhullás ellen? (tudásbázis)
Köszönöm...még húzom-halasztom, nagyon félek, hogy a vegyszerektől megint elkezd majd hullani a hajam. Örülök, hogy valamennyire észhez tértek a hajhagymáim.
Megnéztem a két oldalt, jónak tűnik, ahogy rászántam magam, jelentkezem. Ezeket csak megrendelni lehet, vagy árulják valahol és oda lehet menni és megvásárolni? Nekem az utóbbi lenne optimálisabb. És a hajbemosókrémek is befogják az őszhajszálakat?
Köszönöm,a trihosgram érdekelt
Az enyém vörös,és imádtam,főleg amíg dús volt.De a csokibarnák se rosszak,főleg,ha kevés a haj,kevésbé feltűnőek.Amíg derékig érő loboncom volt kifejezetten jó volt a vörös,mert volt mit kiemelni,mostanában gondolkodok valami visszafogottabb színen,mert nem feltétlenül kell mutogatni ami nem tökéletes.
Szia! Ezt a DHEA-s hormoneltérést egyébként tudják kezelni? Nekem ezeket a hormonokat nézték: LH, FSH, prolaktin, progeszteron, totál tesztoszteron és ösztradiol, ezek közül egyedül az ösztradiol szintem volt magasabb a kelleténél, de a nődoki azt mondta, h a magas ösztradiol szinttől nem hullhat a hajam..
Köszi szépen az infóket! A pco-nak mik a tünetei? (lehet nekem is van, csak nem tudok róla..)
Köszi szépen a tippet! Ha túl vagyok a hőtérképes vizsgálaton, akkor lehet az lesz a következő állomás :)) üdv!
Bocsi, elvesztettem a fonalat :)) Melyik vizsgálatra vagy kíváncsi? A trichoscanre vagy a nehézfémes dologra? Mert ha jól tudom, a nehézfém lerakódást úgy vizsgálják, h 1 hajszálat kitépnek és abban benne van minden, h mikor milyen nehézfém került a szervezetbe. A trichoscan vizsgálatnál pedig azt nézik, h 1 négyzetcenti területen hány szál haj van, és abból mennyi fog kihullani és mennyi van növekvő szakaszba, és az arány alapján tud az orvos következtetni, h mi áll a hullás hátterében. Remélem segítettem. üdv!
Köszi, rá keresek...engem a barna vagy a vörös érdekelne...megnézem és tuti lesz majd kérdésem:-)
A férjem kicsit elijesztett mert azt mondta hiába lesz szép vörös hajam ha kiviláglik a fejbőröm:-)
Rájöttem mi az az shbg,nálam 99 .Szerinted ez milyen érték?
Nálam is az a mértékegység,a határérték pedig 0,95-11.67,a fene sem érti.Ahány labor,annyi határérték?????Ebbe az értékbe még beleférsz.Hát az LH 4.42,FSH9.5 akkor ezek szerint nem pcos.Ennek az SHBG-nek nincs más neve?Ilyet nem találok a leleten.
umol/l a mértékegység ? Lehet a tied más mértékegységben van.
Nekem 10,30 umol/l, határérték 1,65 - 9,15
Fontos még az SHBG, ez a hormonkötő fehérje, ha ez alacsony, akkor sok teszto marad a vérben.
De a legfontosabb az LH/FSH arány, ha LH magasabb mint az FHS, akkor lehet pcos.
Szia!Megnéztem a leletemet,SE DHEA-szulfát 4.32.Gondolom ez jó érték sajnos,ugye?
Szia! Szerintem sürgősen keress egy homeopátiás dokit, és mondd el neki, hogy a higanyra gyanakszol. Speciális méregtelenítési eljárásokkal eltávolítható a higany a szervezetből! Remélem sikerrel jársz!
Amúgy elképesztő milyen dokik vannak,nekem automatice nézték ezt a hormont a többivel együtt,szomorú,hogy egy dokinál erőszakosnak kell lenni még a magánrendelésén is:-(
A barátnőm minden átmenet nélkül egyik napról a másikra elkezdett dadogni,és ahelyett,hogy néztek voolna egy CT-t mindenféle pszihológushoz küldték,meg antidepresszánst írtak neki fel.
Most ott tart,hogy a betegjogi képviselőhöz fog írni,ha nem küldik el végre Ct-re!
Legyél erőszakos, mert ezt nem szokták csak úgy nézni, nekem se, pedig én pcos vagyok. Hiába járok magándokihoz, nekem kellett felvetnem, hogy nem lehet-e hogy mellékvese nyomja a ffhormont ? Aztán kiderült, hogy de.
Vagy nézesd meg magánlaborban, ( mensmentis, pro-labor ), kb. 2000 ft.
Bocsi,hogy erőszakoskodom,el tudnád még mondani,hogy mit mutat ki egy ilyen vizsgálat?
Szia!Mindenkinek szoktam ajánlani a hennát,én 10 éve használom,és a hajhullásig (ne ijedj meg,nem ettől hullik)sűrű fényes,egészséges volt a hajam tőle.Én 2 fajtát használok,a hennécolornak a hajszínező krémjét úgy 5 hetente,és minden ötödik alkalommal ráerősítek a hennaplus kreatív hajszínezőjével.Nem olcsók,de szerintem a piacon kapható legkíméletesebb színezők.És gazdaságos a csomagolásuk,mert kibontás után csak annyit használsz belőle amennyi kell,a többit el lehet tenni a következő alkalomra.Nézd meg:www.hennacolor.hu,www.hennaplus.hu.Ha kérdésed lenne,szívesen válaszolok,ha már ennyire kevés a hajunk,legalább szép színű legyen...
Szia! én ezt a fajta hormont nem nézettem, de lehet ez lesz nálam a baj, mert a tesztoszteronom rendben volt. Bár szedtem panthenol tablettát, ami ugye B5 vitamin, ami a mellékvesét aktivizálja, h termelje a női hormonokat, és attól talán kevesebb hajam hullott anno, lehet elkezdem megint szedni.. De köszi a tippet, utána járok mindenképpen! üdv!
Hello! Köszi a hőtérképes tapasztalatokat! A higanymérgezés esetében én nem a heveny higanymérgezésre gondoltam, hanem arra, amikor a szervezetben nagyon lassan rakódik le, és egy ideig nem okoz gondot, majd később okozhat Parkinson kórt, Alzheimer kórt, ízületi gyulladást, hajhullást, asztmát, allergiát és mindenféle más elváltozást... Egyébként a Trichoscan vizsgálat, ahol én voltam, ott 12 ezer Ft volt és egészségpénztárra el lehet számolni.
Köszönöm a gyors választ.Akkor ha jól értem ez a vizsgálat csak azt mondja meg,mennyi hajam fog kihullani a közeljövőben,okokat nem tud feltárni,ugye?És ezt röpke 20000 ezerért?Hát ez gáz,ha így van nem megyek,tul sok pénzt költöttem már vizsgálatokra.Cserébe megosztom veled a hőtérképes vizsgálat tapasztalatait:Én elmentem,5 percig álltam egy kamera előtt,majd a dokinő a kezembe nyomott egy képet rólam szépen kiszínezve,és azt mondta,az égvilágon semmi gyulladásom,gócom nincs,úgyhogy sajnos nem egy nagy durranás.De ha megnyugtat menj el,hátha nálad jutnak valamire.A higanytéma úgy gondolom nálad nem túl aktuális,hiszen ha mérgezésed lenne nem hiszem,hogy ennyi év után jönne elő.De ha nagyon izgat,miért nem füllented,hogy gyárban dolgozol,ha a dokiknak ez az óhajuk ahhoz,hogy kivizsgáljanak? Ne hagyd magad,legyél erőszakos,végülis mi kopaszodunk,nem ők. Az amalgán tömést én is kérdeztem,de azt mondták,hogy ahhoz hogy problémát okozzon,legalább 10 kellene a számban,hogy elég nagy legyen a koncentráció,3-4 db-ért nincs értelme kicserélni és még nagyobb lyukakat fúrni.Hello
A panthenol habról én is sok jót hallottam, de én nem próbáltam.
Lányok!
Valaki valami kíméletes hajfestéket tud?? A hennáról irna valaki bővebbet?! Hallottam, hogy az természetes, kímélő és befogja az ősz hajakat is...Nagyon nem akarom festeni a hajam, de egyre több ősz hajszálam van...a fenébe is:-)
Sziasztok !
Nézettetek DHEA-s hormont is? Ezt a mellékvese által termelt androgén hormon, ugyanúgy viselkedik mint a petefészkes tesztoszteron.
Én pcos vagyok, hullik a hajam, a tesztoszteron ennek ellenére bőven határétéken belül volt.
Két év után gondoltam, hogy lehet a Dheas-től hullik a hajam, és v.színű attól mert ez több lett mint a felső határ.
Szia! A Trichoscan vizsgálat úgy működik, hogy egyik nap elmész, és 1 négyzetcentiméteren levágják a hajad (nem látható helyen), aztán 3 nap múlva visszamész és befestik lemosható festékkel, és egy kameraszerű műszerrel megnézik, hogy hány szál haj van az adott területen, ebből mennyi, ami növekedési szakaszban van és mennyi, ami ki fog hullani. Normál embereknél ez 85-15 % -os arány, nálam ugye 62-38 % volt, amire a bőrgyógyász azt mondta, hogy szerinte vmilyen góc van a szervezetemben, mert ha hormonális hullás lenne, akkor az arány ugyanúgy 85-15 % lenne, de továbbra is hullana. De egyébként voltam góckutatáson, és aszerint nincs góc, szóval ott vagyok, ahol a part szakad. Most a hőtérképes vizsgálaton gondolkodom, hátha az orvosok csak bénáztak vmit és nem leltek rá az én bújkáló gócomra... De van egy másik elméletem, csak sajnos az orvosok mindenütt kb. körberöhögnek.. Szóval lehetséges, hogy higanymérgezésem van, gyerekkoromban összetörtem pár lázmérőt, na meg van amalgám tömésem is.. és a higanymérgezésnek a tünetei közül elég sok van nekem, többek között a megállíthatatlan hajhullás, voltak pánikrohamaim, fáradtság érzés, fémíz a szájban , stb. De eddig egy orvost sem tudtam rávenni egy ilyen vizsgálatra, mert azt mondják, az nem lehet, mert nem dolgozom gyárban.. De pl. a boltban vásárolható húsok is tartalmazhatnak higanyt, sőt a halakban köztudottan van.. De először a hőtérképes vizsgálatot akarom, vagy gondolkozom az írisz diagnosztikán, aztán meglátom.. A minoxidil oldattól nekem nem hullott jobban a hajam, tele lettem babahajakkal, viszont úgy viszketett tőle a fejbőröm, hogy szinte véresre vakartam, így azt nem tudom használni sajnos..A hajhullásom eléggé diffúz, mindenütt megritkult, de főleg elől látom, hogy átlátszik a hajam :(( Na meg sztem nem is túl egészséges, be is korpásodott a hajam tőle, pedig előtte ezzel legalább nem volt gondom.. Remélem segítettem! üdv!
Szia!Megtennéd,hogy leírod a tapasztalatodat a trichogram vizsgálattal kapcsolatban?Sajnos nekem is már egy éve hullik kissebb nagyobb intenzitással,minden létező vizsgálaton túl vagyok már,persze nem találtak semmit.Az egyetlen,ami még hátra lenne az a trichogram,de gondoltam,addig nem megyek,amíg nem találok valakit személyes tapasztalattal.Annyi minden felesleges vizsgálaton voltam már,és olyan sokba került,hogy már óvatosabb vagyok.Hogy csinálják a vizsgálatot és mit tudnak kimutatni?Olvasom,hogy használtál minoxidilt,neked nem hullott tőle jobban a hajad?Nekem 3 hét használat alatt marékszám ömlött,nem mertem tovább használni.Milyen típusú hajhullásra használtad?A segítségedet előre is köszönöm.
Szép hajat Mindenkinek;-))
Eszembe jutott, hogy már régebben vettem egy fejmasszírozót(olyan pókszerű képződmény fémből a végén kicsi gumipöttyökkel) hát elővettem+ panthenol hab a fejbőrre- 5 percig masszíroztam vele- egész jó érzés, a hab kb 30 percig a fejemen maradt és utána mosás a koffeines +7 gyógynövényes sampon -jó volt pedig csak 1x tudtam mosni a hajam . Szárítás a levegőn és olyan mintha hajtőemelő hab is lenne rajta. Kezdem becserkészni a gyógynövényeket is. Anyósomnál a csalánt, rozmaringot is nézegettem már szépen növöget....
Sziasztok! Nemrég találtam ezt a fórumot és gondoltam csatlakozom, mivel már nem tudtam, hol osszam meg aggodalmas problémámat...Nekem kb. 1,5 éve hullik erőteljesen a hajam, és már nagyon sok mindenen túl vagyok.. Szedtem szinte minden drogériában kapható hajhullás elleni készítményt, ittam gyógyteákat, használtam mindenféle szeszt és sampont , sajnos eredménytelenül. Jártam bőrgyógyásznál is, és minoxidil oldatot használtam úgy 1,5 hónapig, de sajnos allergiás lettem rá, így tovább nem használhatom. A létező összes kivizsgáláson voltam, vérvétel, gócvizsgálat, pajzsmirigy, fogászat, fül-orr gégészet, nőgyógyászat, hormonvizsgálat, stb., persze minden rendben van. Kezdem feladni :((
Most eljutottam egy magánklinikára és csináltattam egy Trichoscan vizsgálatot,amiből kiderült, hogy a hajszálaim 38 %-a telogén szakaszban van, tehát ki fog hullani. És azt látom, hogy egyre több nő küzd a hajhullással.. lehet, hogy valami egészen egyszerű oka van, amire senki nem gondolt eddig? Most erőteljes méregtelenítésbe kezdtem és Selenium 9ch-t szedek, meg koffeines sampont és hajszeszt használok, bár még ennek a kezelésnek az elején vagyok, de ha lesznek tapasztalataim, akkor megírom. A másfél év alatt egyedül a Panthenol tabletta szedése csökkentette valamilyen szinten a hajhullásomat, de azt sem lehet időtlen időkig szedni.. Jó lenne, ha az orvosok végre találnának egy jó megoldást a problémára, mert most már betegesen az utcán, villamoson mindenkinek a haját bámulom, és megdöbbentő, hogy mennyi nőnek van megritkulva :(( Mindenkinek javulást kívánok! üdv
Én próbáltam ezt a ricinusos-tojás pakolást. Hiába mosom meg utána 3x, érződik rajta a szaga mindkettőnek. Én nem tapasztaltam semmilyen változást, még azt sem, hogy fényesebb lenne pedig már kb. 10x megcsináltam. Ja én még tettem a pakolásba citromlevet, panthenol sprayt. Szóval hatóanyagból nem volt hiány, aztán mégsem jön össze. Most gondolkodom a mezoterápián, ami biztos nagyon jó, de olyan fura, hogy a fejemet szurkálják. Valaki próbálta már? Mikor látható a változás?
Sziasztok
tegnap este megpakoltam a hajam pan..thenol habbal, kb 30 percig volt csak a fejemen és hajmosás... éjszaka elkezdett zsibogni a fejbőröm, olyan volt mintha lassan ébredezhetnek a hajhagymáim:-))
reggelre csuda fényes lett a hajam, nagyon nagyon szeretném ha működne nálam is ,úgy mint sokaknak itt a fórumon.
Anyatigris
Köszi, akkor majd kipróbálom ezeket a módszereket, hátha segít valamiben.
Úgy kell inni, hogy a ciklus első felében cickafark teát, a második felében (a legjobb, ha érzed a tüszőrepedést, és akkor váltasz, ha nem, akkor a ciklus felénél) palástfű teát, napi egy csészével. Mi két-három hónapja isszuk, még nincs jelentős javulás, de kell néhány hónap, amíg hat.
Meg szerintem a ricinuspakolást is érdemes lenne kipróbálnod, bár én nem próbáltam, de itt nagyon jókat írnak róla!
További ajánlott fórumok: