Mi hatásos a hajhullás ellen? (tudásbázis)
Szia!
A revalidtól már sokkal jobb hajvédő vitaminok vannak.
Ez még a 80-anas évek végén fejlesztett hajvitamin,ami a 90-es évek elejétől van forgalomban,azóta vannak sokkal hatékonyabb készítmények.A revalid sak az élesztőre és a B vitaminokra hajaz,perdig fontos az A,E vitamin,D3 vitamin,jód,cink is.
A Forcapil
Biovanne
Hair Clinic már későbbi fejlesztés
A hair clinicen kívűl sokkal olcsóbbak is mint a Revalid
No, nekem is rengeteg problémám van a hajammal. Szülés után fele annyi lett , mint volt. Főleg felül. Iszonyat komplexusokat okoz, akinek nincs ilyen problémája el se tudja képzelni.
Évek óta járok orvostól orvosik, használok mindenféle csodaszereket. Nuskin, vitaminok, szeszek, gyógyszerek....
Végül egy belgyógyász, endokrinológusnál kötöttem ki aki megállapította, hogy hót hülye orvosok vannak, és totál félre lettem kezelve. Csinált mindenféle vizsgálatokat , vérkép, hormonpanel stb..... Szerinte a vas az okozója, bár a határéréken belül vagyok, de nagyon az alsó határnál . Maltofert írt fel és egy Alpicort hajszeszt amit kimondottan női hajhullás kezelésére fejlesztettek ki. Mondta , hogy minimum 3 hónap múlva látunk eredményt , mert kell ennyi idő, hogy feltöltődjön a szervezet vassal.
Ezenkívül MEZOTERÁPIA , aki még nem hallott volna róla nézzen utánna. A belgyógyász szerint az egyik legértelmesebb kiegészítő kezelés amit valaha hallott (igaz tőlem :-). Úgy történik, hogy fecskendővel (apró tűszúrásokkal) a fejbőrbe vitaminokat (koktélt) juttatnak, hogy egyenesen a hajhagymáknál szívódjon fel.
Azóta úgy nő a hajam , mint a dudva és erősebb szálú is. Azért ősz mire eredménynek kell lennie, de tele vagyok reményekkel, hogy visszatér a régi hajam.
Sziasztok!
A ricinusolajat száraz hajra kell rátenni? Festett hajra is lehet?
Szia! Nekem 18 éves korom óta hullik a hajam. Mostanra sikerült rájönnöm, hogy mitől. 18 évesen beteg voltam és nagyon erős antibiotikumot szedtem, ami hazavágta a vérképem. Azóta baromi nagymértékű vashiányom van, és ettől hullik nagyon a hajam. Nézess egy vérképet! Ha alacsony a vasad, akkor tuti attól van. Ja, és ha attól van, akkor arra figyelj, hogy nem elég a vasat pár hónapig szedni, mert a hajhagymákba legalább 1 év mire beépül. De persze a hullást már előbb is megállítja, kb. 2 hónap alatt, de nem szabad abbahagyni a szedést, mert újra kezdődik.
De lehet, hogy az antibiotikum okozza nálad, de a vasat mindenképp ajánlom.
Kedves agneees!Én csak a ricinussal itattam át vastagon a hajtöveim,mellette semmi hozzá.Egész délután rajta hagytam.Eleinte mosáskor potyogott még jó adag,de úgy veszem észre már sokkal kevesebb.Lehet amik kihullanak azok a"régiből"vannak még?? :-)Nekem 1 éve hajvizsgálatkor azt mondták nem kapnak vitamint a hajhagymáim,ezért nem tudnak a hajszálaim fejlődni.Most fejlődnek.De privátban majd megírom ott mit ajánlottak,csak az 14 e.Ft-ba került.Nem is tudtam többször, csak 1 alkalommal megvenni.
jó éjt:))
Sziasztok!
Én 2-3 hónapja használom a ricinus hajpakolást,és 1-1,5 cm-s új hajszálaim vannak.Előtte az volt a gondom,hogy pihe korukban ki is hullottak.Azóta volt egy hajfestésem,persze ammóniamentes festékkel,de semmi negatív változás tőle:-)
Sziasztok! Kicsit kutattam hajhullás elleni készítmények után, és sokan esküsznek a Kombucha teára is, de ezt találtam még:
Fűrészpálma kapszula:
Elterjedése: Az Amerikai Egyesült Államok délkeleti részén Floridában, Dél-Karolinában, Luisianában és Mexikóban őshonos...
Termését az indiánok afrodiziákumként és gyulladáscsökkentőként tartották számon. Ma is számtalan gyógyszerkészítménynek alapanyaga a bogyótermésből kivont illóolaj, amelyet tesztoszteronszint szabályozására, prosztata problémákra, hajhullás ellen vagy asztmás betegek gyógyítására is használnak. A fűrészpálma nagy, mélyvörös bogyói fitoszterolokban gazdag illóolajat tartalmaznak, így csökkentik a vér koleszterinszintjét, bizonyos daganatos betegségek kialakulásának veszélyét, és elősegítik petefészek és a méh működését, a női nemi hormonok termelődését.
Kiváló vizelethajtó- és nyugtató szer, nőknél az emlők fejletlensége esetén is használatos.
A fűrészpálma bizonyos hatóanyagai képesek visszafordítani az emlők tejmirigyeinek sorvadását is.
Ha valaki szedett már fűrészpálma kapszulát, akkor írja meg a tapasztalatokat! köszi!
Szia!
Interneten rendeltem. Igen én is tudom hogy sokáig kell használni, de most inkább hagyom, meg én úgy vettem észre hogy zsírosít is, mondjuk nem tudom miért mikor az alkohol inkább szárít, ez valahogy nem tiszta.
Ha gondolod próbáld ki lehet neked használni fog.
A vércsepp analízis az állítólag kimutatja hogy van e valami bajod anélkül hogy még tünete lenne, hormon zavar, vitamin hiány, bármilyen elváltozás, el vagy e savasodva, baktérium, vírus van e benned. Ilyenek, de ha beírod a google-ba olvashatsz róla sok mindent. 9500 ft a vizsgálat, pesten. Kíváncsi leszek rá. Majd megírom hogy mi volt.
Szia! és hol vetted az Ilzsut? és meddig használtad? Mert úgy tudom, h van akinek csak 3 hónap használat után indul be a hajnövedekése tőle. Bocs, h ilyen sokat kérdezek, de a vércsepp analízis mit tud kimutatni? és hol csinálják? :)
Én már csak a kollagénben bízom.. hátha segít valamit. Nekem sem akar dúsulni sajnos, ráadásul teljesen elvékonyodott a hajam, semmi tartása nincs :( így állandóan tupírozom, ami persze sztem többet árt neki, de valamit muszáj kezdenem vele..
Szia!
Én most vettem Ilzsu-t. Mert már elkeseredésemben én se tudjam mit csináljak.
Még csak párszor használtam, hát nem tudom. A szaga viszont borzasztó, tudtam hogy alkoholos oldat, de nagyon erős alkohol szaga van, a gyógynövény illatot nem is lehet érezni, sztem több benne az alkohol mint a gyógynövény.
Ez előtt Ilcsi néni hajserkentőjét használtam, az sokkal jobb volt, az ára ennek is ugyanaz. Ettől legalább tartása is volt a hajamnak, meg a szaga se olyan rossz. Bár lehet nőne tőle a hajam, de valahogy nem szimpatikus nekem ez a szer.
Nem lebeszélni akarlak róla, csak nekem ez a tapasztalatom.
Most inkább megint elkezdem használni Ilcsi nénijét, de mindenképp belülről kéne rendet rakni, de lehet hogy ahhoz már késő.
Most mindenesetre megyek vércsepp analízisre, meg hormonvizsgálatra. Majd kiderül....
De én is eléggé el vagyok keseredve mert csak rosszabbodik, egyre csak ritkul és már nagyon kilátszik a fejbőröm, egyáltalán nem akar dúsulni. elvileg nincs vashiányom se, remélem majd mondanak valami okosat.
De még a kollagént lehet én is kipróbálom.
Sziasztok! Valaki próbálta már az Ilzsu készítményt? Ha igen, akkor bevált? Láttam a Duna Tv-s műsort, amiben a nő, aki feltalálta, nagyon dícséri, na de jó lenne felhasználók véleményét is hallani.
Én most elkezdtem a ricinusos pakolást, eddig 3-szor kentem fel, de sajnos még nem látom a hatást :(( ma rengeteg hajam kihullott mosásnál, meg sem mertem számolni, mert biztos volt vagy 300-400 körül, pedig korábban csak 200-250 jött ki :(( Pedig elkezdtem vasat is szedni :(( Végső elkeseredésemben leszaladtam boltba étkezési zselatinért, és idegességemben telepakoltam egy poharat vele, felengedtem vízzel, de az íze szörnyű.. majdnem kijött..:)) Már kezdem feladni, olyan jó minőségű parókákat kapni mostanság, lehet egyszerűbb lenne beruházni egybe, csak a munkahelyemen tuti összesúgnának a hátam mögött..
Bocsi mindenkitől a depresszív üzi miatt!
További ajánlott fórumok:
- Küzdelem a PCOS és a hajhullás ellen
- Mennyire hatásosak a Bánfi (Herbária) termékei hajhullásra? (hajszesz, sampon...)
- Tudtok valamilyen hajhullás elleni szert ami olcsóbb mint a Rev. vagy Forcap?
- Mi lehet hatásos a változókori hajhullásra, hajritkulásra ?
- Hatásos a Garnier Fructis hajhullás elleni sampon?
- Kerstase Specifique Aminexil GL M 42x6 ml hajhullás elleni ampullák hatásosak? Nagyon fontos!