Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Mi hatásos a hajhullás ellen? fórum

Mi hatásos a hajhullás ellen? (tudásbázis)

4054. Tigris1971 (válaszként erre: 4051. - 5e48d37001)
2010. júl. 1. 07:31
Szia!De jó hogy itt vagy,mi újság nálad?
4053. Tigris1971 (válaszként erre: 4049. - Guess)
2010. júl. 1. 07:30
Az előző írást neked címeztem.
2010. júl. 1. 07:29
Nálam nem segített a revalid,és egyik hajvitamin sem.Marékszám hullott a hajam hónapokon keresztűl.Minden vizsgálatom negatív lett.Ennek ellenére 3 hete alig hullik,jó a tartása is,kopp-kopp,remélem így marad.Én továbbra is azt javasolnám,vizsgáltasd ki magad tetőtől talpig,hátha megtalálják az okát.Ha nem,szedjél bélflóra regenerálót,azzal nem árthatsz,a fiamnak re+generalt javasoltak egy több hetes antibiotikum kúra után,mert ha a bélrendszered padlón van,nem tudnak felszívódni a vitaminok.Nálam a ricinuspakolás tuti,hogy segített,de csodákat azért ne várj tőle,hosszú távon fejti ki a hatását,de minden vitaminkészítménynek is kell 2 hónap,mire tapasztalhatsz eredményt.Fel a fejjel,nálam pont egy évig tartott ez a kínlódás,és még most sem tudom mitől volt.És még mindig nembiztos,hogy túlvagyok rajta,de reménykedem.Mindenkinek vannak mélypontjai,de nem szebad feladni,menni és menni kell a megoldás után,egy idő után mindenki arról számol be a fórumon,hogy rendbejött a haja,de tuti recept ha nem kimutatható az oka nincs,mindenki próbálkozik,és előbb utóbb megtalálja a számára hatásos megoldást.Fel a fejjel és kitartás,te is megtalálod!
2010. júl. 1. 07:18
Régen nem írtam,de látom még mindig pörög ez a topik,ez totál lehangoló:-(
4050. 5e48d37001 (válaszként erre: 4049. - Guess)
2010. júl. 1. 07:16

Szia!

A revalidtól már sokkal jobb hajvédő vitaminok vannak.

Ez még a 80-anas évek végén fejlesztett hajvitamin,ami a 90-es évek elejétől van forgalomban,azóta vannak sokkal hatékonyabb készítmények.A revalid sak az élesztőre és a B vitaminokra hajaz,perdig fontos az A,E vitamin,D3 vitamin,jód,cink is.

A Forcapil

Biovanne

Hair Clinic már későbbi fejlesztés

A hair clinicen kívűl sokkal olcsóbbak is mint a Revalid

4049. Guess
2010. jún. 30. 21:57
ma picit megint megijedtem, hihetetlen mód hullott a hajam, és szinte ha most is hozzáérek, tuti pár szál a kezemben marad...Revalidot 3X2 szemre emeltem, de már azt is másfél hónapja szedem...bizonytalan vaok, váltsak, ne váltsak...holnap teszek rá ezt a ricinus pakolást kiváncsi vagyok...sok fehérjét eszem...minden amit csak olvastam a hajhullás megállításával kapcsolatban...tudjátok soha nem gondoltam volna, hogy ez ilyen ijesztő tud lenni, és ennyire hosszadalmas...:S valahol bepánikolok, hogy "most akkor mi is van"...
4048. Tigris1971 (válaszként erre: 4045. - Melcsi4)
2010. jún. 30. 21:07
Szia! Festett,színezett hajra is lehet,úgy működik,mint egy hajbalzsam.Száraz hajra is kenheted,de vizes,(nem megmosott hajra könnyebb),rákened mint a hajfestéket,bedunsztolod,és 1-2 óra után hajat mosol normálisan samponnal.
4047. detti111
2010. jún. 30. 19:27

No, nekem is rengeteg problémám van a hajammal. Szülés után fele annyi lett , mint volt. Főleg felül. Iszonyat komplexusokat okoz, akinek nincs ilyen problémája el se tudja képzelni.

Évek óta járok orvostól orvosik, használok mindenféle csodaszereket. Nuskin, vitaminok, szeszek, gyógyszerek....

Végül egy belgyógyász, endokrinológusnál kötöttem ki aki megállapította, hogy hót hülye orvosok vannak, és totál félre lettem kezelve. Csinált mindenféle vizsgálatokat , vérkép, hormonpanel stb..... Szerinte a vas az okozója, bár a határéréken belül vagyok, de nagyon az alsó határnál . Maltofert írt fel és egy Alpicort hajszeszt amit kimondottan női hajhullás kezelésére fejlesztettek ki. Mondta , hogy minimum 3 hónap múlva látunk eredményt , mert kell ennyi idő, hogy feltöltődjön a szervezet vassal.

Ezenkívül MEZOTERÁPIA , aki még nem hallott volna róla nézzen utánna. A belgyógyász szerint az egyik legértelmesebb kiegészítő kezelés amit valaha hallott (igaz tőlem :-). Úgy történik, hogy fecskendővel (apró tűszúrásokkal) a fejbőrbe vitaminokat (koktélt) juttatnak, hogy egyenesen a hajhagymáknál szívódjon fel.

Azóta úgy nő a hajam , mint a dudva és erősebb szálú is. Azért ősz mire eredménynek kell lennie, de tele vagyok reményekkel, hogy visszatér a régi hajam.

4046. annika21
2010. jún. 30. 18:57
hú. rég nem írtam, mert hál istennek már régóta elfelejthettem ezt a fórumot. olyan vagyok mint egy birka. bongyorodik a hajam. nem merem bizton állítani de sztem nálam a fog. gátló tette be a kaput meg asok festék. szó szerint 2 évig minden szart kentem rá hogy megállitsam a hajhullást,semmi eredmény. tavaly októbertől nem szedem a gyogyit és már másfél éve nemfestema hajam és most tavasszal kezdett nőni. igaz azóta is használom pl a bánfi sampont mert jó, de nekem hormonális gondok voltak a hajammal,legalábbis ez állt az orvosi papiron.
4045. Melcsi4
2010. jún. 30. 18:30

Sziasztok!

A ricinusolajat száraz hajra kell rátenni? Festett hajra is lehet?

2010. jún. 30. 17:13
Bocsi,neo ferro folgamma.
4043. Tigris1971 (válaszként erre: 4042. - Ice kuszi)
2010. jún. 30. 17:10
Sokan az elevitre esküsznek,ami igaz,hogy terhesvitamin de a vastartalma nagyon magas,és benne van az összes hajvitaminban lévő vitamin,én is azt szedem.A gyógyszertárban receptre kapható vastabletta,ha jól emlékszem a nevére neo ferro gamma,de van ahol recept nélkűl is kiadják.
4042. ice kuszi
2010. jún. 30. 14:18
Nekem is beleültettétek a bogarat a fülembe ezzel a vas dologgal... Terhesség alatt súlyosan vashiányos voltam, azóta meg nem is nézettem vérképet. Most sajna nem tudok elmenni, mert pár hétig nincs vérvétel a rendelőben. Ti milyen vaskészítményt szedtek? Mert ami recept nélkül kapható, abban nagyon kevés vas van. Vagy tudtok valamit, amiben több? Mivel nekem vérvétel nélkül nem fogják felírni, heteket meg nem akarok várni...
4041. Guess (válaszként erre: 4040. - Zsuko84)
2010. jún. 29. 21:09
Szia! kb 1 hónapja csináltattam vérképet, most meg is néztem a leletemben a vas eredményem...az értékhatárok között van az értékem, tehát nem is magas , de nem is kevés...szerinted? érdemes lenne, vasat szednem? köszönöm, hogy írtál! :)
4040. zsuko84 (válaszként erre: 4039. - Guess)
2010. jún. 29. 19:48

Szia! Nekem 18 éves korom óta hullik a hajam. Mostanra sikerült rájönnöm, hogy mitől. 18 évesen beteg voltam és nagyon erős antibiotikumot szedtem, ami hazavágta a vérképem. Azóta baromi nagymértékű vashiányom van, és ettől hullik nagyon a hajam. Nézess egy vérképet! Ha alacsony a vasad, akkor tuti attól van. Ja, és ha attól van, akkor arra figyelj, hogy nem elég a vasat pár hónapig szedni, mert a hajhagymákba legalább 1 év mire beépül. De persze a hullást már előbb is megállítja, kb. 2 hónap alatt, de nem szabad abbahagyni a szedést, mert újra kezdődik.

De lehet, hogy az antibiotikum okozza nálad, de a vasat mindenképp ajánlom.

4039. Guess (válaszként erre: 4037. - Tigris1971)
2010. jún. 28. 18:49
Köszi, ezt teszem most, pl kipróbálom a ricinus o. hisz erről sok jót olvastam...bízom benne, hogy a sok "olvasgatás és a tapasztalat(it)ok megállítja a hajhullásom:S
4038. Tigris1971 (válaszként erre: 4036. - Guess)
2010. jún. 28. 16:18
A másik fórum címe:A hajhullás.Tuti,hogy megoldották,olvass utána!
4037. Tigris1971 (válaszként erre: 4036. - Guess)
2010. jún. 28. 16:17
Hello!Ha jól emlékszem más is írta már,hogy hosszútávú antibiotikumos kezelés után nagyon hullott a haja,mert tönkrevágta a gyógyszer a bélflóráját(kinyírta a hasznos bacikat a bélrendszerében),bélregenerálót szedett,és helyrejött.De megpróbálhatsz utánaolvasni,vagy ezen a fórumon,vagy a sima hajhullás fórumon írták.Nem tudom,merre lakhatsz,de nálunk se nagyon értenek a dokik a hajhullás kezeléséhez,általában vaktában lövöldöznek kisebb nagyobb sikerrel.Sok szerencsét!
4036. Guess
2010. jún. 28. 10:46
Nekem március óta hullik a hajam, naon meg vagyok ijedve, nincs rossz fogam, szedem a Revalidot már egy ideje, sok gyümit eszek...stb és egyszerűen nem áll meg a hullás, aggódok,mert amúgy sem egy dús és szép hajkoronával áldott meg a sors...és mi több külföldön élek itt pedig normális "hajklinika" sincs...:( viszont a kiváltó ok, "szerintem" a krónikus vesegyulladás, ami januárban jelentkezett nálam, és naon erős antibiotikumokat kellett sokáig szednem...és akkor most hol a vége?! :-S
2010. jún. 27. 14:11
HAJ HULLÁS ??????????, NEm rég jöttem rá mitől hullott a hajam :((((((((( ki is vágtam a kukába ugy ahogy volt , egy fésülés könnyítö szpétől:( abba hagytam és azóta semmi gond :)))))))))
4034. timea67 (válaszként erre: 4033. - Agneees)
2010. jún. 24. 21:29

Kedves agneees!Én csak a ricinussal itattam át vastagon a hajtöveim,mellette semmi hozzá.Egész délután rajta hagytam.Eleinte mosáskor potyogott még jó adag,de úgy veszem észre már sokkal kevesebb.Lehet amik kihullanak azok a"régiből"vannak még?? :-)Nekem 1 éve hajvizsgálatkor azt mondták nem kapnak vitamint a hajhagymáim,ezért nem tudnak a hajszálaim fejlődni.Most fejlődnek.De privátban majd megírom ott mit ajánlottak,csak az 14 e.Ft-ba került.Nem is tudtam többször, csak 1 alkalommal megvenni.

jó éjt:))

4033. agneees (válaszként erre: 4032. - Timea67)
2010. jún. 24. 19:04
Szia! Hú de jó, h ezt írtad, mert pont ma vettem 2 doboz ammóniamentes hajfestéket, de féltem, h be merjem -e festeni, de akkor megnyugtattál :)) Köszi!!! Neked nem volt a ricinusos pakolástól olyan, h eleinte jobban hullott a hajad? Mert én kb 5 alkalommal kentem fel, de csomókban hullott.. és most nem tudom, h hétvégén merjem-e felpakolni.. De akkor lehet megpróbálom :)) De a szempillám már dúsul tőle :))üdv!
4032. timea67
2010. jún. 24. 18:43

Sziasztok!

Én 2-3 hónapja használom a ricinus hajpakolást,és 1-1,5 cm-s új hajszálaim vannak.Előtte az volt a gondom,hogy pihe korukban ki is hullottak.Azóta volt egy hajfestésem,persze ammóniamentes festékkel,de semmi negatív változás tőle:-)

4031. agneees (válaszként erre: 4028. - Nikike26)
2010. jún. 23. 14:55
Szia! Milyen volt az élő vércsepp analízis? Megállapítottak vmit, ami hasznos lehet hajhullás szempontból? Köszi! üdv!
4030. agneees
2010. jún. 17. 19:28

Sziasztok! Kicsit kutattam hajhullás elleni készítmények után, és sokan esküsznek a Kombucha teára is, de ezt találtam még:

Fűrészpálma kapszula:

Elterjedése: Az Amerikai Egyesült Államok délkeleti részén Floridában, Dél-Karolinában, Luisianában és Mexikóban őshonos...

Termését az indiánok afrodiziákumként és gyulladáscsökkentőként tartották számon. Ma is számtalan gyógyszerkészítménynek alapanyaga a bogyótermésből kivont illóolaj, amelyet tesztoszteronszint szabályozására, prosztata problémákra, hajhullás ellen vagy asztmás betegek gyógyítására is használnak. A fűrészpálma nagy, mélyvörös bogyói fitoszterolokban gazdag illóolajat tartalmaznak, így csökkentik a vér koleszterinszintjét, bizonyos daganatos betegségek kialakulásának veszélyét, és elősegítik petefészek és a méh működését, a női nemi hormonok termelődését.

Kiváló vizelethajtó- és nyugtató szer, nőknél az emlők fejletlensége esetén is használatos.

A fűrészpálma bizonyos hatóanyagai képesek visszafordítani az emlők tejmirigyeinek sorvadását is.

Ha valaki szedett már fűrészpálma kapszulát, akkor írja meg a tapasztalatokat! köszi!

4029. agneees (válaszként erre: 4028. - Nikike26)
2010. jún. 17. 16:05
Szia! rákerestem erre a vizsgálatra, jó dolgokat írnak róla, bár ahol én láttam, ott 18 e Ft volt.. Akkor várom majd a beszámolódat, h mit állapítottak meg ez alapján, és ha te hasznosnak találtad, akkor sztem én is elmegyek egy ilyen vizsgálatra, hátha.. Köszi szépen az infókat!
4028. Nikike26 (válaszként erre: 4027. - Agneees)
2010. jún. 17. 15:25

Szia!

Interneten rendeltem. Igen én is tudom hogy sokáig kell használni, de most inkább hagyom, meg én úgy vettem észre hogy zsírosít is, mondjuk nem tudom miért mikor az alkohol inkább szárít, ez valahogy nem tiszta.

Ha gondolod próbáld ki lehet neked használni fog.

A vércsepp analízis az állítólag kimutatja hogy van e valami bajod anélkül hogy még tünete lenne, hormon zavar, vitamin hiány, bármilyen elváltozás, el vagy e savasodva, baktérium, vírus van e benned. Ilyenek, de ha beírod a google-ba olvashatsz róla sok mindent. 9500 ft a vizsgálat, pesten. Kíváncsi leszek rá. Majd megírom hogy mi volt.

4027. agneees (válaszként erre: 4026. - Nikike26)
2010. jún. 17. 14:26

Szia! és hol vetted az Ilzsut? és meddig használtad? Mert úgy tudom, h van akinek csak 3 hónap használat után indul be a hajnövedekése tőle. Bocs, h ilyen sokat kérdezek, de a vércsepp analízis mit tud kimutatni? és hol csinálják? :)

Én már csak a kollagénben bízom.. hátha segít valamit. Nekem sem akar dúsulni sajnos, ráadásul teljesen elvékonyodott a hajam, semmi tartása nincs :( így állandóan tupírozom, ami persze sztem többet árt neki, de valamit muszáj kezdenem vele..

4026. Nikike26 (válaszként erre: 4025. - Agneees)
2010. jún. 17. 14:09

Szia!

Én most vettem Ilzsu-t. Mert már elkeseredésemben én se tudjam mit csináljak.

Még csak párszor használtam, hát nem tudom. A szaga viszont borzasztó, tudtam hogy alkoholos oldat, de nagyon erős alkohol szaga van, a gyógynövény illatot nem is lehet érezni, sztem több benne az alkohol mint a gyógynövény.

Ez előtt Ilcsi néni hajserkentőjét használtam, az sokkal jobb volt, az ára ennek is ugyanaz. Ettől legalább tartása is volt a hajamnak, meg a szaga se olyan rossz. Bár lehet nőne tőle a hajam, de valahogy nem szimpatikus nekem ez a szer.

Nem lebeszélni akarlak róla, csak nekem ez a tapasztalatom.

Most inkább megint elkezdem használni Ilcsi nénijét, de mindenképp belülről kéne rendet rakni, de lehet hogy ahhoz már késő.

Most mindenesetre megyek vércsepp analízisre, meg hormonvizsgálatra. Majd kiderül....

De én is eléggé el vagyok keseredve mert csak rosszabbodik, egyre csak ritkul és már nagyon kilátszik a fejbőröm, egyáltalán nem akar dúsulni. elvileg nincs vashiányom se, remélem majd mondanak valami okosat.

De még a kollagént lehet én is kipróbálom.

4025. agneees
2010. jún. 17. 12:31

Sziasztok! Valaki próbálta már az Ilzsu készítményt? Ha igen, akkor bevált? Láttam a Duna Tv-s műsort, amiben a nő, aki feltalálta, nagyon dícséri, na de jó lenne felhasználók véleményét is hallani.

Én most elkezdtem a ricinusos pakolást, eddig 3-szor kentem fel, de sajnos még nem látom a hatást :(( ma rengeteg hajam kihullott mosásnál, meg sem mertem számolni, mert biztos volt vagy 300-400 körül, pedig korábban csak 200-250 jött ki :(( Pedig elkezdtem vasat is szedni :(( Végső elkeseredésemben leszaladtam boltba étkezési zselatinért, és idegességemben telepakoltam egy poharat vele, felengedtem vízzel, de az íze szörnyű.. majdnem kijött..:)) Már kezdem feladni, olyan jó minőségű parókákat kapni mostanság, lehet egyszerűbb lenne beruházni egybe, csak a munkahelyemen tuti összesúgnának a hátam mögött..

Bocsi mindenkitől a depresszív üzi miatt!

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook