Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Mi hatásos a hajhullás ellen? fórum

Mi hatásos a hajhullás ellen? (tudásbázis)

2010. máj. 15. 09:05

Helló lányok.Én is kisérleteztem a samponokkal,de megmondom őszintén már nem érdekel az sls,mert azt a sampont használom amitől szép a hajam,nem gubancolódik,nem törik.Vettem egy tejproteines sampont,de olyan undorító volt a hajam,hogy komolyan féltem darabkra törik az összes hajszálam.Abban nem volt sls.

Úgyhogy visszatértem a Nivea babasamonhoz.Attól szép puha,és fényes.

Nem hiszem,hogy az sls-től hullott a hajam,a70- 80-as években nem volt nagy a reperoár Wu2 és Melinda.Ennyi,és szinte nem lehetett látni az utcán kopaszodő nőt.Ez sokkal összetettebb probléma,mint,hogy van egy káros összetevő a samponban vagy nem.

Genetikai,hormonális elsősorban.Máodsorban betegséggel összefüggő.És csak utoljára életmódbeli.

Persze nem azt írom,hogy kenjünk minden szart a hajunkra,csak ne essünk túlzásokba. Nekem akkor dúsúlt be a hajam mikor Elseve-et és Nivea babát használtam,abban van Sls mégis dúsúlt.Mikor meg váltottam akkor meg szinte nem is nőtt apró hajam és egy nagy kalap szar lett.

Csak ezt akartam megosztani veletek,mert sokan a kétségbeeséstől végletekbe esünk,pedig lehet,hogy csak ártunk vele.

3903. 31bc25d879 (válaszként erre: 3901. - Zsuko84)
2010. máj. 15. 08:38

Szia!

A csalántól tuti nem zsírosodik, a mezei zsurlót nem ismerem, (szerintem azt iktasd ki és inkább egy kis kamillát tegyél bele, az szárít).

Revalid sampoon? Azt használom több mint fél éve.

Lányok! Ne kenjetek minden "szart" a fejetekre...nekünk kva óvatosnak, kiméletesnek és elővigyázatosnak kell lennünk hajügyben:-)

Ha gyógynővényes öblítést szeretnél, már leírtam többször a fórumba, keresd ki és olvasd el.

Kívánok sok sikert:-)

3902. sysy66 (válaszként erre: 3901. - Zsuko84)
2010. máj. 14. 21:39

szia

évekkel ezelott én is jártam igy. hullott a hajam elmentem az sztk s dokihoz( felirt egy szeszt) attol még jobban hullott..elmentem magándokihoz, azt a flakont amit az sztk ban irtak fel kihajitotta a kukába és ezt mondta:" nem csodálom ha ettol jobban hullott...."

3901. zsuko84
2010. máj. 14. 15:32

Sziasztok! A héten befejeztem a sövénykúti kecsketejsavós szappan használatát hajmosáshoz. Zuhanyzáshoz tényleg tökéletes, mert nem szárítja ki a bőrt, de hajmosáshoz... Nem értettem, hogy mitől ilyen zsíros állandóan a hajam. Azt hittem, hogy a csalános-mezei zsurlós öblítés miatt ragadok állandóan. De nem! Nem mosta ki a szappan a zsírt a hajamból. Így már rögtön hajmosás után zsíros volt a hajam, és a gyógynövényes áztatással meg be is zöldült a zsírréteg a hajamon. Így, amikor beletúrtam, akkor az ujjaim végén zöld dzsuva maradt. :D Következtetés: Kecsketejes szappan nem jó hajmosásra! De ezek után ki kellet találnom valami mást, így gondoltam egyet, és ma elmentem bőrgyógyászhoz. Még szerencse, hogy nem volt előttem senki, és az ebédidőm is elegendő volt erre a rendkívül "hasznos" műveletre. Mondtam a doktornőnek, hogy mi a gondom. Persze a fejbőrömet nem nézte meg. Kértem olyan sampont, ami nem tartalmaz semmilyen allergén anyagot, se parfümöt, se semmi károsat. Erre felírt egy receptet, amin ez áll: Natrii laurylsulf gta. 10,0 és Aqua dest gta. 200,0. Magyarul desztillált víz, és nátrium lauryl sulfát. Na, most ha jól emlékszem a nátrim lsulf. fent van a listán, amit ki kéne iktatnunk a fürdőszobánkból. Ez egy elég agresszív tisztító anyag, még gépkocsi kenőolaj eltávolítására is használják. :S Na, azért nem hiszem, hogy a fejbőröm ezt érdemelné.

De ez még nem minden. A hajhullásomra meg felírta az Alpicort oldatot. Na, ha ez a bőrgyógyász tudná, hogy én már mi mindent a fejemre kentem, de szart se ért.... Köztük az Alpicort is. De nem szóltam, mert nekem csak a sampon volt most a lényeg, azért mentem.

Összességében, a mai nap tanulsága: Ne menj az sztk-s bőrgyógyászatra, még egy piti kéréssel se!

3900. zsuko84
2010. máj. 7. 15:01
Sziasztok! Valaki meg tudná mondani, hogy candidát kimutató vérvizsgálatot melyik orvos kérhet? Háziorvos, nőgyógyász?
3899. d4b0dd2692 (válaszként erre: 3896. - Zsuko84)
2010. máj. 4. 22:35
Szívesen,jobbulást!
3898. zsuko84 (válaszként erre: 3897. - Ice kuszi)
2010. máj. 4. 15:04

Szia! De jó! Nagyon örülök, hogy használ neked ez a cickafark tea. Csak így tovább! :D Aztán majd írj még a fejleményekről!

A pásztortáskát egyenlőre hanyagolom. A dokim hétfőnként rendel, így ha 2 hét múlva megyek hozzá, akkor pont a ciklus közepén leszek. Kérni fogok egy uh-ot.

3897. ice kuszi (válaszként erre: 3895. - Zsuko84)
2010. máj. 4. 14:22

Szia! Nem akarom elkiabálni, de lehet, hogy használt a cickafark! Tegnap este egyértelműen éreztem a tüszőrepedést! Persze már csütörtökön mondta a doki, hogy lesz, de most hogy éreztem már biztosan tudom, hogy szülés óta most volt ilyen először!!! A második cickafarkos ciklusban, a 16. napon. Most már csak arra leszek kíváncsi, hogy mikor jön meg, mert most a 30. nap körül várható!

A pásztortáskát nem igazán ismerem, ahogy gondolod! De szerintem is jó volna neked egy uh, csak hogy tényleg ki legyen zárva minden más! Ha nagyjából középidőben mész, azt is meg tudják mondani, hogy van-e peteérésed, az is nagy segítség lenne!

3896. zsuko84 (válaszként erre: 3895. - D4b0dd2692)
2010. máj. 4. 09:25
Szia! Köszönöm a hasznos infókat és a segítséget!
3895. d4b0dd2692 (válaszként erre: 3893. - Zsuko84)
2010. máj. 3. 23:45

Szia!

A nőgyógyászati ultrahanggal biztosan meg lehet állapítani,hogy van-e polipod,miomád.Nekem miomám van és írtam a Mirenás fórumon,hogy a neten kutakodva kiderült,hogy az ösztrogén túlsúllyal összefügg,az ösztogén táplálja,növeszti.Ezért sorvad el a klimax után,ha valaki kihúzza addig műtét nélkül.Szóval ha a nőgyógyászati ultrahang ezt nálad is igazolja,akkor kerülnöd kellene a cickafark teát és a többi növényi ösztrogént,mert rontanak a helyzeten.Az informed orvosi honlapon olvastam,nőgyógyász írta.Tudd meg előbb pontosan,mi a baj és ha sok az ösztrogéned,akkor nézz utána a fitoösztrogéneknek .Én is szedtem Norcolutot,az ellensúlyozná a kevés ösztrogént,de nekem sem vált be.Jobbulást!

3894. zsuko84 (válaszként erre: 3893. - 5e48d37001)
2010. máj. 3. 18:32

Szia! Köszi a tippet, ez jó ötlet. Őszintén szólva erre az sztk-s megoldásra nem is gondoltam, mert alapból nem megyek az sztks nőgyógyászatra, mert ott még soha egy problémámat se oldották meg. De ez beutaló kérés szempontjából tényleg jó ötlet. Elvégre a vérkép eredményeit én is le tudom olvasni, hogy mi az ami jó, és mi az ami határértéken kívül van.

Igen, az antalvalin nekem se ez volt az első dolog, ami ellentmondásos volt. :S

Köszi még egyszer! :)

3893. 5e48d37001 (válaszként erre: 3893. - Zsuko84)
2010. máj. 3. 17:50

Szió Zsuko!

Hát,szerintem is inkább hormonális eredetű,mint szervi.

Igazából nem tudom mi lenne a legjobb megoldás,csak azt tudom,mi tennék a helyedben.

Elmennék a a Tb alapon a nőgygyászatra,igaz nem olyan kedves a doki mint egy magánrendelésen,de köteles kivizsgálni,és megírni a beutalókat.Elmondod,neki miket szedtél és nem használt semmit,ezért szeretnél egy kismedencei UH-t és hormonális vérvételt.Ha le akar pattintani akkor egy kicsit rámenősebbnek kéne lenni.

Én is elszoktam menni Tb alapú bőrgyógyászatra és felíratom ott a tablettát ,ha nincs 5ezrem a magándokihoz.Megkérdezték miért nem vagyok a gépben benne,én rávágtam,hogy egy másik kórházba járok,de a doki szabadságon van.

Szóval inkább dokihoz mennék,legalább a beutalókkal legyél előrébb.Utána még tudsz kutakodni a neten a gyógyteákkal kapcsolatban,bár az Antalvalin én már nagyon sok ellentmondásba ütköztem.

3892. ice kuszi (válaszként erre: 3891. - Zsuko84)
2010. ápr. 29. 22:34
Hát valószínűleg nem tanítják az orvosi egyetemen!:-) Majd kíváncsi leszek, hogy érzek-e peteérést, meg hogy mikor jön meg, mert eddig meg mertem volna esküdni, hogy nem volt pé-m!
3891. zsuko84 (válaszként erre: 3890. - Ice kuszi)
2010. ápr. 29. 20:52
Akkor szerencsére nem kaptál hormont. :) Viszont az meglepő, hogy a cickafark tea menstruációt szabályozó hatásáról nem hallott. :S Azért a palástfű nem rossz ötlet, bajod nem lesz belőle. Max még egészségesebb lesz a szervezeted. :) Remélem többi leleted is rendbe lesz. :)
3890. ice kuszi (válaszként erre: 3887. - Zsuko84)
2010. ápr. 29. 18:17

Hát kérdeztem, pontosabban rátereltem a témát a teákra... Azt mondta a cickafark kismedencei gyulladásokra biztos, hogy jó, de menstruáció szabályozására nem tud róla! Meglepő, de mindegy, ez van!

Rólam annyit, hogy első körben minden rendben, sőt van egy tüszőm, ami valószínűleg egy-két napon belül megreped (12. napon vagyok)! Ezen nagyon meglepődtem! Méhnyálkahártya is rendben, szóval az ösztrogénnel biztos nincs gond. Azt mondta, ha terhesség előtt minden rendben volt, akkor valószínűleg helyreáll magától, csak több idő kell neki. A többi lelet jövő héten lesz meg!

Azért veszek palástfüvet!

3889. zsuko84 (válaszként erre: 3888. - Rovely)
2010. ápr. 29. 14:50

Szia! Ebbe a stressz dologba tényleg van valami. Én az elmúlt 1 hétben vagyok elég feszült, és most több haj marad a kezembe, ha beletúrok, és mosáskor is több hullik. Erre szokták mondani, hogy ne stresszeljünk. Na, de azt meg, hogy?

A csalánteát én is iszom. Lassan lejár a 4 hetes kúrám. Viszont neked lehet, hogy érdemes lenne jógáznod, az oldja a stresszt. Még lehet, hogy én is kipróbálom. :)

3888. rovely
2010. ápr. 29. 14:14
Sziasztok! Rég nem jártam erre gondoltam felnézek és jó látni, hogy sokan fent vannak még, mármint jobb lenne ha senkinek ne lenne gondja...Ami engem illet annyira rákattantam a hajtémára, hogy már alig maradt időm a szakdogámra, úh leálltam vele egy-két hónapra. Februárban érdekesmód alig-alig hullott és csak vasat ettem, cinkkel és c-vitaminnal. No meg én szedek hormonális foggátlót. Szóval én sajna minden nap mosok hajat, mert kül. gáz lenne a fejem, de olyan 25 szál körül hullott ki...viszont sűrűsödni egyáltalán nem akar. Ennek ellenére kicsit meggyugodtam akkor, viszont elkezdett szorítani a leadási határidő a szakdogával és rémálmaim voltak, meg stresszeltem és hát elég sok hajam hullott és megint több hullik most is. Sokan nem hiszitek, de sztem a stressz nagyon hozzájárul a problémához, én rájöttem, h ha nincs min aggódnom akkor is találok vmit, sokszor nedvesedik a tenyerem, holott jéghideg stb. tehát szerintem én szorongós tipus vagyok. Ha lesz időm életemben először elmegyek a pszichiáterhez, és megkérdezem a hajhullással öfüggésben. A másik meg egyre inkább azt gondolom nálunk ez örökletes, és ah látom a buszokon anya-lányát együtt, a hajtipusuk általalában egyezik, csak azt tudnám mit örökítenek a gének, csak szimplán h megkopaszodunk? v a férfihormonra való érzékenységet? ki tudja...ma újra elkezdem kúrálni magam mert nem sok időm volt eddig, csalán teát iszom, és sok sárgarépát rágcsálok, remélem mesélhetek vmi jó hírt majd Nektek! :-)
3887. zsuko84 (válaszként erre: 3886. - Ice kuszi)
2010. ápr. 29. 09:35
A legtöbb helyen én is ezt a 14-14 napos beosztást láttam, ezért maradok ennél. Ha 3-4 hónap múlva se lesz eredménye, akkor majd változtatok. Sok sikert a dokihoz! Aztán majd számolj be! :)
3886. ice kuszi
2010. ápr. 29. 07:43

Itt a neten nem találom, de nekem volt valahol egy diagramom, ami azt mutatja, hogy változik az ösztrogén- és progeszteronszint a ciklus alatt. Ha jól emlékszem már a menstruáció első napjaitól nő az ösztrogén, egészen a peteérésig. A progi meg félidőtől kezd el nőni, és a ciklus 21. napja körül éri el a maximumát. Ez rémlik, de majd megkeresem, megnézem jobban! Ezek alapján úgy jó, ahogy Te iszod!

De majd megkérdezem a dokit, ha épp úgy alakul! Majd ott fog eldőlni, hogy mit merek!:-) De ha hormont akar felírni, akkor úgyis megmondom, hogy köszi, nem kérek...

3885. zsuko84 (válaszként erre: 3884. - Ice kuszi)
2010. ápr. 28. 16:14

Igen, ezt én is féltem megkérdezni a nőgyógyászomtól. De az orvosok meg egyből gyógyszerrel tömik az embert. :( Így marad az öngyógyításos kísérletezgetés. Főleg, hogy nekem a gyógyszer nem segített.

Én olvastam úgy is, hogy a 24 napos ciklusból az első 14 napon a cickafarkot kell inni, a második 14 napon a palástfüvet. Aztán olvastam úgy, hogy a menzesz befejezésével kezded inni a cickafarkot és a 14. napon váltasz a palástfűre. Aztán olyat, hogy 14 napig cickafark, de a palástfű csak mensi előtti 3-4 napban. Aztán olyat, hogy minden nap a cickafarkot keverve a palástfűvel 1:1 arányban. És még olyat is olvastam, ahol az első 14 napban a cickafarkot másik 2 gyógynövénnyel keverve, majd a második 14 napban a palástfű másik két gyógynövénnyel keverve, de a nevükre már nem emlékszem. Na, ezért zavarodtam össze, hogy most pontosan, hogyan is kell inni. De azt hiszem én maradok az eddiginél.

3884. ice kuszi (válaszként erre: 3883. - Zsuko84)
2010. ápr. 28. 14:54

Miért, mit olvastál még ezen kívül? Szerintem így a jó!

Az az igazság nem tudom szóba hozzam-e a dokinak ezt a tea dolgot, nem fogja-e leharapni a fejemet?:-) Bár nem az a fajta...

3883. zsuko84 (válaszként erre: 3882. - Ice kuszi)
2010. ápr. 28. 08:50
Szia! Ha mész dokihoz, akkor megkérdeznéd, hogy pontosan, hogy kell inni a cickafark meg a palástfű teát? Már ezerféle véleményt olvastam erről, és nem tudom, hogy most, hogy lenne a jó. De kitartóan iszom. :)
3882. ice kuszi (válaszként erre: 3881. - Zsuko84)
2010. ápr. 28. 07:47
Szia! Ahogy Te is mondtad, egy hónap után még ne várjunk javulást! Szerintem is minimum három-négy hónap kell! Holnap megyek nőgyógyászhoz, majd kikérdezem ezekről a hormonális dolgokról, aztán leírom mit mondott!
3881. zsuko84 (válaszként erre: 3879. - Ice kuszi)
2010. ápr. 26. 10:49
Szia! Egyenlőre nekem se jött be a cickafark-palástfű kúra. Mondjuk a cickafark hatásáról még nem tudok nyilatkozni, de a palástfű nem használt. Remélem a következő hónapban eredményesebb lesz.
3880. zsuko84 (válaszként erre: 3879. - Ice kuszi)
2010. ápr. 24. 09:41

Nem jöttem rá, hogy végül is mitől van, de ma reggelre elmúlt (kopp-kopp-kopp). Már azon is gondolkodtam, hogy esetleg a vakbelem.

Először meg a csalánteát vádoltam, mert felgyorsította az amúgy is gyors anyagcserémet, és mostanában elég gyakran kellet wc-re mennem. Lehet, hogy nem bírta a nulla hasizmom a leterhelést. :)

3879. ice kuszi (válaszként erre: 3875. - Zsuko84)
2010. ápr. 23. 22:19
Én sem tudom, lehet, hogy nincs köze hozzá! Én peteéréskor szoktam apró szurkálásokat érezni az egyik oldalon, de nem a derekamnál, hanem elől! Szóval passz...
3878. zsuko84
2010. ápr. 23. 20:02

Remélem elmúlik pár napon belül. Ha nem,akkor marad a nőgyógyász. :(

Azért köszi Lányok! :)

3877. Nikike26 (válaszként erre: 3875. - Zsuko84)
2010. ápr. 23. 19:28
Én sem tudom sajna mitől lehet ez, de ha továbbra is fennáll akkor menj el nőgyógyászhoz mindenképp.
3876. 5e48d37001 (válaszként erre: 3875. - Zsuko84)
2010. ápr. 23. 16:09

Szió,

Én ehez nem tudok hozzászólni,sajna,mert ilyet nem tapasztaltam még.

3875. zsuko84
2010. ápr. 23. 14:05
Sziasztok! Lenne egy kérdésem. Ez főleg azoknak szól, akiknek van már tapasztalata a gyógyteákkal kapcsolatban. Nem biztos, hogy van a kettő között összefüggés, de mióta a palástfű teát iszom, azóta jobb oldalt az alhasamnál, majdnem a derék részen olyan szúró érzést érzek. Hasonló, mint amikor beszorul a levegő. Ez lehet esetleg a palástfű tea miatt? Lehet, hogy a petefészkemmel vagy a vezetékkel van valami? Vagy a tea így teszi rendbe a hormonjaimat? Most lehet, hogy oltári nagy baromságokat kérdeztem, úgyhogy bocsi! De már kezd idegesíteni.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook