Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Mi hatásos a hajhullás ellen? fórum

Mi hatásos a hajhullás ellen? (tudásbázis)

3964. Vik8 (válaszként erre: 3962. - Ice kuszi)
2010. jún. 4. 15:17
Nem szedek most fogamzásgátlót. És ez a tea kúra meddig tart időben? Veszteni nem vesztek semmit vele, ha kipróbálom, amúgy is szeretem a teákat.
3963. zsuko84 (válaszként erre: 3961. - Anyatigris999)
2010. jún. 3. 20:48
Szia! Nem baj a több méz, mert tele van vitaminnal. Remélem neked is úgy beválik, mint itt sokaknak ez a pakolás. Még jó, hogy a lányod nem kóstolta meg. :)
3962. ice kuszi (válaszként erre: 3959. - Vik8)
2010. jún. 3. 14:13

Nálam is az a fura, hogy amíg hormonálisan minden rendben volt nálam, addig hullott jobban! Most szülés óta viszont minden fel van borulva bennem, most meg mégsem hullik! Szóval én sem értem, talán mégsem a hormonok okozzák...

Zsukóval cickafark + palástfű tea-kúrát tartunk, hogy rendbehozzuk a hormonjainkat. Ha gondolod próbáld ki! Illetve nem tudom, hogy szedsz-e most fogamzásgátlót, mert amellett nem lehet!

2010. jún. 3. 12:16

Szia Mindenkinek!

tegnap végre elhatároztam magam, hogy kipróbálom a ricinusos pakolást, köszönet annak aki leírta- többféle variát is kijegyzeteltem és mikor elmondtam a lányomnak ,hogy mit tervezek csinálni harsányan kiröhögött--tudniillik ő belsőleg képzelte a kúrát végrehajtani-- nagyon vizuális tipus a szentem. MA már túl vagyok rajta, nem is volt olyan vészes, csak egy kicsit hasonlított a majonézre. Azt hiszem a mézből cseppet több jutott bele, ez elronthatja a ricinus hatását? de nagyon könnyen ki tudtam mosni a zöld samponnal (7 gyógynövényes). Mivel nekem "csak ritkul és zsírosodik"no korpa-egy db se. Kíváncsi vagyok meddig fogja kihúzni a héten. Most égnek áll a fejtetőn is ez normális? Semmit nem veszthetek , ugye? max megint 1-2 naponta mosom -de ha bejön -hurrá!!!!!!!!!!! mégegyszer köszönet azoknak akik leírták, régóta kerestem már és sok mindent kipróbáltam amit Ti is.bőrgyógyász-immunológus csak azért, mert hasonlítottam vmi ismerősére régen felírt egy csomó A -vitamint, voltam hajvizsgálaton--> tisztítósamponok sok e Ft -ért semmi hatással+a drogériákban fellelhető összes vitamin és sampon+szeszek. A dokik tényleg nem tudják mi az oka de a teljes fejemen ritkult meg egyenletesen a hajam. Ha ez a ricinusos majonéz segít -bár úgy lenne -akkor inkább minden héten szorgalmasan bekenem a fejem :-)). Majd egy kis idő múlva leírom az eredményt is.

Anyatigris

3960. zsuko84 (válaszként erre: 3959. - Vik8)
2010. jún. 2. 17:45
Lehet, hogy a hormonháztartásodban van baki, és azért hullik. De lehet, hogy a fogamzásgátló okozta. Ezért lenne jó egy teljes vérkép, meg hormonszint vizsgálat.
3959. Vik8 (válaszként erre: 3958. - Ice kuszi)
2010. jún. 2. 15:27
Nos, az a gyanúm, hogy talán nőgyógyászati dolog, mert kamasz korom óta problémák voltak a havi vérzéssel (kivéve 1 évig, mikor először megjött). Nem akart megjönni, 2 havonta orvoshoz kellett járni, évekig ez volt, szedtem 2 féle fogamzásgátlót, meg egy olyat, ami meghozta a vérzést, illetve vastablettát. Aztán 18 éves korom után minden hónapban megjött, nem tudom mi által, de örültem neki. Onnantól kezdve nem szedtem semmit. Viszont, hajproblémák nem voltak 18 év előtt. Szóval ez a gyanú, de lehet akár más is, nem tudhatni.
3958. ice kuszi (válaszként erre: 3957. - Vik8)
2010. jún. 2. 14:08

Még egy fontos dolog, hogy NE STRESSZELJ RAJTA!!! Tudom, hogy könnyű mondani, de már többen is írták itt a fórumon, és nekem is az a tapasztalatom, hogy a stressz csak ront a helyzeten! Úgyhogy fel a fejjel, persze hogy elmúlik! Ha olvasgatod a fórumot láthatod, hogy előbb-utóbb mindenkinél javul a helyzet, akinél meg nem, az meg tudja, hogy mitől van (betegség, gyógyszer, stb.)!

Te mire gyanakszol, ha nem nagy titok?

3957. Vik8
2010. jún. 1. 15:15
Nem adom fel, mert tudom, hogy egyszer úgy is kilábalok ebből a problémából. Csak nehéz, mert 4 év hosszú idő, ezzel a hajhullással. Egészen addig nem hallottam, vagy olvastam női hajritkulásról, kopaszodásról stb., amíg bele nem estem, úgyhogy maximálisan meg tudom érteni hasonló problémában szenvedő női társaimat.
3956. ice kuszi (válaszként erre: 3952. - Vik8)
2010. jún. 1. 14:24

Szerintem is vizsgáltasd ki magad, így egy csomó mindent ki lehet zárni! Meg keress magadnak egy olyan dokit, aki foglalkozik veled, és elküld a vizsgálatokra.

Csak hogy kicsit megnyugtassalak, nekem 18 és 23-24 éves korom között iszonyatosan hullott a hajam, először folyamatosan, aztán csak időszakonként. Én is végigjártam mindent, de nem derült ki semmi! Most is vannak még ilyen hullámok, de most pillanatnyilag nem hullik szinte egyáltalán! Rengeteg kenceficét is kipróbáltam, de nem hiszem, hogy ezek használtak volna, nem tudom... Csak a genetikának köszönhetem, hogy nem látszik a ritkulás, ha nem lenne ennyi hajam, biztos kilátszana a fejbőröm! Szóval ne add fel, van remény!

3955. Vik8
2010. jún. 1. 12:35
Köszönöm a válaszokat. Gondoltam, hogy talán valamilyen belső probléma lehet a baj okozója. Akkor megpróbálkozom vizsgálatokkal, remélhetőleg lesz egyszer eredménye. Gyanakszom ugyan valamire, de az nem elég, majd kiderül.
2010. jún. 1. 10:27
Magadtól kell erőltetni a vizsgálatokat,mert önszántukból nem igazán vesznek komolyan(tisztelet a kivételnek).Szerintem kellene még teljes vérkép,amit egészségügyis írt,hormonvizsgálat,immunvizsgálat,belső parazita gomba,hasi ultrahang,esetleg mammográfia,allergia.Tetőtől talpig vizsgáltasd ki magad,hátha találnak okot a hajhullásodra,ha nem,legalább tudni fogod,hogy egészséges vagy,nincs mit vesztened!Sok sikert!
2010. jún. 1. 09:55
Nemcsak fogászati góc lehet. Nőgyógy (cysta), fül-orr-gége (mandula), pajzsmirigy alulműködés stb. is lehet oka. Ezeket is végig kellene járni. Fe hiány is lehet. Egy vérvétel sok mindenre rávilágíthatna.
3952. Vik8
2010. jún. 1. 00:10
Üdvözletem mindenkinek! Ezt a fórumtémát láttam a legaktívabbnak hajhullás dologban, így ide írnám, ami nyom már rég. Szóval, 4 éve szenvedek hajhullástól. Volt némi önbizalmam akkor, mikor még nem volt gondom a hajammal, de mára már úgy érzem alig van. Jártam 2-3 éve bőrgyógyásznál hajhullásommal, felírt a dokinő ilyen meg olyan hajszeszt, vitaminokat, de láttam rajta, hogy fogalma sincs, mitől lehet. Egy alkalommal másik dokinő rendelt, elküldött gócvizsgálatra a fogászati osztályra, nem találtak semmit. Fél év bőrgyógyászat után meguntam, hogy semmit nem tudnak mondani. Próbálkoztam magamtól Revaliddal, Biovanne-nal, más hajszesszel, semmi. Nem tudom miért nem javasoltak nekem bármiféle más kezelést, hormonvizsgálatot, vagy bármit. Félek, hogy lassan nem marad hajam még egy marékra sem. Így is alig van már. Szerintetek mit kéne tennem? Köszönöm!
3951. zsuko84 (válaszként erre: 3950. - Sysy66)
2010. máj. 31. 21:57
Igen, mindenkinek más használ. Én külön csalánszeszt még nem próbáltam, csak Vargát használtam, de abba 21 gyógynövény van. Na, az nekem jó volt zsírosodásra is. +1 napot nyertem vele.
3950. sysy66 (válaszként erre: 3942. - Zsuko84)
2010. máj. 31. 19:30
probáltam a csalánszeszt de nekem zsirositotta a hajamat
3949. Fáradt*
2010. máj. 31. 15:24

Kedves Kukori!

Körülnéztem,és nem a látásommal van a baj,hanem azzal,hogy kemény 27000 a járadékom!És te miért nem veszel magadnak vmi hajat?Nem ide tartozik a téma,de a betegségem végett nem áll meg a fejemen a haj!de kit érdekel?????

2010. máj. 31. 12:12
Sziasztok!Hát nagyjából rájöttem mi a baj(zsuko és anoníma segítségével) leírom,hátha ezzel másoknak is tudok segíteni.A halántékomnál való fokozott hajhullás ugye férfias típusú hajhullás,amit a (valószínűleg)a dihidrotesztoszteronra való érzékeny hajhagymák kihullása okoz.Erre a dokik általában minoxidil tartalmú regaint vagy az olcsóbb,de azonos összetételű neocapilt javasolják.A minoxidilnek az a hátulütője,hogy hónapokig a nyugalmi fázisban lévő telogén hajszálakat eltávolítja,amiből szerintem rohadt sok lehet a fejemen az utóbbi 2 hét tapasztalata alapján,és csak utána kezdi növeszteni az új hajszálakat.A hatása 12 óráig tart,utána kiürűl a szervezetből,így naponta kétszer élete végéig kell használni a páciensnek,mert ha abbahagyja minden kezdődik előről.Ha persze tényleg ez a dihidrotesztoszteron érzékenység áll fenn.A minoxidilt férfiaknak találták ki,náluk nagyon sok pozitív tapasztalatot olvastam,miután náluk nem olyan nagy tragédia,ha pár hónapig a cél érdekében átmenetileg félig megkopasztja őket.De női tapasztalatokat nem találtam,a használatát átmenetileg felfüggesztem,amíg valahogy ki nem derítem,hogy tényleg fennáll-e nálam ez a dihidrotesztoszteron probléma.Nincs valakinek ötlete,hol lehet megméretni a szintjét?Szerintem először ezt kellene tisztázni mielőtt nekiugrunk használni,mert mi van,ha nem ez a probléma de a szer elkezd dolgozni,kihullajtja a pihenő hajszálakat de nem tud újakat növeszteni,mert nem a dihidr. a baj?Kicsit hosszúra sikerült,próbáltam összefoglalni.Ha van valakinek tapasztalata vagy ötlete írjátok meg,hátha tudtok nekem vagy a hasonló cipőben járóknak segíteni!Előre is köszönöm!
3947. ice kuszi (válaszként erre: 3945. - Maxité)
2010. máj. 30. 23:11
Nekem bevált a Bánfi hajszesz, igaz mikor kipróbáltam, már csak enyhén hullott! Zsírosodásra is nagyon jó volt, ritkábban kellett hajat mosnom! Sok sikert!
3946. zsuko84 (válaszként erre: 3945. - Maxité)
2010. máj. 30. 21:45
Mennyi hajad hullik egy nap? Hajmosáskor számold meg! Napi 100 szál teljesen normális.
3945. maxité
2010. máj. 30. 21:37

Szeretnék egy kis segítséget kérni. Mivel most kezdtem szőkére festeni a hajam gondoltam jobban odafigyelek a hajhullásra. Eddig satírozva volt. Mondjuk nekem eddig is hullott a hajam, de nem tudom mennyi a normális. Egyforma mennyiség jön ki hajmosás után, és a sima fésülködéskor. Lehet, hogy nem is sok, csak én aggódom.

A Bánfi hajszeszt próbálta valaki?

Igazából én olcsóbb termékeket gondoltam kipróbálni, és olyat, ami nem zsírosít, mert nagyon hamar zsírosodik a hajam.

Köszönöm előre is mindenkinek a segítséget!

3944. Tundeva
2010. máj. 30. 21:16

Sziasztok!

Az ismeretségi körömben több nőnek is volt problémája a hajhullással, sőt, foltokban kopaszodtak. Nekik a candida-diéta segített, nem csak megállította a hajhullást, de idővel újra nőni kezdett a problémás területen a haj.

Tudom, hogy ezt divatbetegségként tartják számon a legtöbben, de ha semmi más megoldás nincs, azért egy próbát ez is megér...

3943. kukkuriku (válaszként erre: 3927. - Fáradt*)
2010. máj. 30. 18:36

Kedves Fáradt!

Nem ismerem a parókádat (sem) de ha körülnéznél tuti talűálsz olyat, amiről nem rí le 2 kilóméterről, hogy az csak egy gagyi műanyag seprű.

Ha nagyon gáznak érzed a parókád, nézz másikat helyette. Ha meg eleve irtózol a hordásától, akkor ne eröltesd, meg ebben az esetben egyáltalán nem fog tetszeni egyik sem neked. Mindenesetre 6-12 hónapig azért csak érdenmes lenne viselni, mert így a saját hajad tudna egy kicsit pihenni és regenerálódni. A lkényeg az, hogy hetente csak 1 alkalommal moss hajat és ha teheted - otthon vagy - simán, paróka nélkül legyél, hogy tudjon szellőzni a fejbőröd.

3942. zsuko84 (válaszként erre: 3941. - Sysy66)
2010. máj. 30. 18:16
Na, erről a termékről még nem hallottam.
3941. sysy66
2010. máj. 30. 17:46

sziasztok én most garnier birkin hajszeszt vetttem a mullerben és idáig nagyon jo..

nyirfaszirup az alapanyaga

3940. zsuko84 (válaszként erre: 3938. - Tigris1971)
2010. máj. 30. 15:55

Igazán nincs mit. Szerintem a nők nem kopaszodnak meg olyan mértékben, mint a férfiak, de az se vigasz, hogy a férfi fejteteje tök kopasz lesz, de a nőén marad 20 szál. Ez sajna csak arra elég, hogy a póthajat rácsatoljuk. De szerencsére ez nagyon ritka eset, úgyhogy ne gondolj a legrosszabbra, hogy Te is így jársz majd.

Azt én is szeretném tudni, hogy hol csinálnak olyan vizsgálatot, ahol meg lehet állapítani a dihidroteszt. mértékét. Mert azért tényleg nem mindegy, hogy kezeled magad, és esetleg nem is ez a gond nálad. Szerintem egy hajátültetési klinikán ezt meg tudják nézni, de nem tudom. Meg, ha meg is tudják, akkor gondolom annak arany ára is van.

2010. máj. 30. 15:29
Hali csajok!Most ugrott be,mintha valakinél olvastam volna,hogy a halántékánál 2 oldalt és a füle fölött gyérült nagyon.Kiderült,hogy mitől,és mivel kezeltétek?Köszi
3938. Tigris1971 (válaszként erre: 3937. - Zsuko84)
2010. máj. 30. 14:58
Köszi,édes vagy.Nem tudok róla,hogy a felmenőim között lett volna hajprobléma.Vajon honnan lehet kideríteni,hogy tényleg ez a dihidrot a probléma,jó lenne tudni.Mert azért mégse lenne jó valamit blokkolni amiről nem tudjuk biztosan,hogy van.De a nők,ha ez is a helyzet nem kopaszodnak úgy meg,mint a férfiak ugye?
3937. zsuko84 (válaszként erre: 3936. - Tigris1971)
2010. máj. 30. 13:05

Olvasgattam kicsit ezzel a minoxidil témával kapcsolatban. Női tapasztalatokat még nem találtam, de pár dologban megvilágosodtam. Mivel neked halánték és fejtető környékén hullik a hajad, ezért ez férfias típusú hajhullás. Ezt eddig is tudtuk. Továbbá azt is tudtuk, hogy a női szervezet is tartalmaz tesztoszteront. De sokan azt hiszik, hogy a tesztoszteron megemelkedett szintje okozza a nőknél a férfias típusú hajhullást, pedig nem. Tehát, ha Te voltál tesztoszteron szintet méretni, és rendbe volt, attól még lehet a változatlan szint a kiváltó ok. Az a helyzet, hogy a szervezetben a hajhagymáknál egy enzim (valami 5-alfa-akármi enzim)a tesztoszteront dihidrotesztoszteronná alakítja, ami a hajhagymákat olyan picire összezsugorítja, hogy nem tud belőlük haj nőni. És ehhez nem kell a tesztoszteron szintednek megemelkednie, ez főleg örökletes dolog, hogy nálad mennyi tesztoszteront alakít át ez az enzim dihidroteszt-ná. Meg a változó korban szokott még ez gondot okozni, vagy petefészek daganat jele is lehet. A minoxidil blokkolja ezt az enzimet, és így fejti ki a hatását. Viszont ennek a hátulütője, hogy csak addig hat, amíg használod. Magyarul életed végéig használnod kell, ha nálad ez a dihidrot. a probléma. Egyenlőre ennyire jutottam. Női tapasztalatot még nem találtam, de sok férfinál olvastam, hogy először baromira hullott a hajuk, és csak 3-4 hónap múlva lettek tele rengeteg babahajjal, és egy év múlva meg teljesen sűrű lett.

Keresek még tovább. :)

3936. Tigris1971 (válaszként erre: 3935. - Zsuko84)
2010. máj. 30. 11:49
Köszönöm,igazán kedves vagy,igyekeztem én is bányászkodni,de csak használati utasítást meg száraz tényeket találtam,személyes tapasztalatokat nem,pedig abban jobban bízom.Lehet,hogy ügyetlen vagyok?A ricinust én is használom,babahajaim sajnos nincsenek de a tartása tényleg jobb.Az én szeremben egyébként 2 % minoxidil van.Megírod,ha találsz róla női tapasztalatot?Sajnos én csak férfiakat találtam,és mint tudjuk,mi máshogy működünk.Köszi!
3935. zsuko84 (válaszként erre: 3934. - Tigris1971)
2010. máj. 30. 11:08

Hát, ez egy nagyon jó kérdés, hogy használd-e tovább. A Varga csepp az azért jó, mert csak gyógynövények alkoholos kivonatából áll, tehát tök természetes anyagokból. Ezt a szert sajnos nem ismerem, így nem tudom miből áll. Én a Vargát már nem használom, mert kúra szerűen kell 3-4 hónapig. Ősszel fogok újra egy kúrát csinálni.

Igen, abban a 2 hónapban folyamatosan hullott, totál berezeltem, hogy nem marad semmi. A copfom is elvékonyodott. Sokkal durvábban hullott, mint előtte. Aztán egyik napról a másikra megszűnt. Egyébként nekem mindenhonnan egyenletesen hullik a hajam. Viszont a Vargától lett sok babahajam. Bár az lehet, hogy a ricinusnak köszönhető, mert azt is használtam.

Ma utána olvasok annak, amit Te használsz.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook