Mi hatásos a hajhullás ellen? (tudásbázis)
Én az oltrét használom,de nekem nem azt mondták anno,hogy zsíros korpa... nekem használ az oltre... és persze mellette azért vitamint szedek,meg hairclinicet,és most fogom a sokak által említett schüsslerr sót kipróbálni. Van itt valakinek tapasztalata?
Szia!Köszönöm a segítséget. Azt már többen mondták, hogy ha a hajhullásom javulni is kezd, akkor sem szabad azonnal abbahagyni a vas szedését. Én picit megijedtem, tartottam egy hét szünetet, de tényleg tovább fogom szedni, igaz picit félek, de talán nem lesz baja a gyomromnak ha evés közben veszem be...Amúgy a felszívódás érdekében,mellé egy C vitamint is szedtem, azt mondták, hogy úgy hatásosabb...csak egy tipp:) szép estét! :)
Szia! A vasat a hatékony felszívódás érdekében legalább fél órával evés előtt kell bevenni bő folyadékkal (vízzel). Na, ez a hivatalos verzió. A valóság meg az, hogy eddig nem találkoztam emberrel, akinek a gyomra bírta volna ezt a tortúrát. Van benne igazság, hogy éhgyomorra könnyebben felszívódik, mert nekem hajhullás terén télen 2 hónap alatt elkezdett hatni, most meg 3 hónapja szedem, de csak most kezd javulni. De nekem belefér, hogy egy kicsivel később rázza helyre a hajhullásomat, a gyomromat nem fogom tönkretenni. De a szedését ne hagyd abba, csak annyit csinálj, hogy evés után vedd be! :)
Hát az én történetem nagyon hosszú haj ügyben és még mindig tart. Én már túl vagyok a cseppet sem olcsó Belcap termékeken is. Szerintem az egész repertoár megvolt már, számolatlan kis kék, pipettás üvegem van mindben valami más volt. Meg hát a Belcap sampon, meg mandulás krém fejbőrre, szóval az egész paletta. Meg o'rising -ből szintén, meg vichy-től meg mindenhonnan. Szóval a hullás tényleg mérséklődött, de ugyanolyan ritka, vissza nem igazán sűrűsödik, pedig azt a mennyiségű labort, hormon- vér- vizelet- vizsgálatot, mind többször, amit rajtam elvégeztek. Nem tudom, megszámlálni mennyi pénzt költöttem a hajamra külsőleg kence-ficékre, meg belsőleg vitaminokra, erre-arra. A mikrokamerás felvétel szerint meg a hajgyógyász szerint hű de jól reagálok, aha... szóval nekem nincsenek túl jó tapasztalataim... Most lúgosítok, meg kollagént és lucernát szedek. Állítólag ha túl savas vagy az is gond lehet hosszú távon a hajnak is. Én már annyi mindent kipróbáltam, szóval nekem már mindegy. Mindenkinek sikeres próbálkozást, ha valaki ér el eredményt VISSZADÚSÍTÁS terén nagyon várom a módszert. A ricinus tényleg jó arra, hogy az a pár szál ami van jobban nőjjön, és tapintásra finom legyen , de dúsúlni attól sem dúsúl. Szóval hajrá mindenkinek, senki kedvét nem akartam elvenni semmitől, de az a tapasztalatom, - mostmár évekkel a hátam mögött- hogy igazából nem nagyon tudnak segíteni ezen a bajon, ha nincs valami egyértelmű oka, akkor fogalmuk sincs, sem orvosnak , sem hajgyógyásznak, hogy mi legyen. Adnak ezt-azt, aztán vagy használ vagy nem, többnyire nem. Sajna ez van.
Szia!
Én a ferrocomp fortét szedem, nem fáj tőle a gyomrom. Recept nélkül kapható. Próbáld meg, hátha jó neked is.
Nem természetgyógyász.
Oltré,rougj, és egyéb hatóanyag nélküli szarokat áruló, hajhoz nem értő, mindenkinek ugyanazt mondó ( 99%-ban zsíros korpa ) eladók.
Nem is tudom, hogy engedhették be ezeket egyáltalán a gyógyszertárakba.
igen, képzeld a betegtájékoztatón is ez volt, és a doki is így ajánlotta...szóval akkor ez volt a probléma, már akkor tuti, hogy ez miatt készült ki a gyomrom...és pontosan itt jött ismét ez elő: ahány ház, annyi szokás...de pozitívum, hogy újra elkezdem szedni, csak most máshogy:)
Szárított diólevélből nem lehet főzetet készíteni? Tegnap szedtem, de csak pénteken lesz aktuális a hajmosás!:-(
Vasat éhgyomorra??? Én úgy tudom, hogy vastablettát csak étkezéssel egyidejűleg szabad bevenni, egyrészt a gyomorra gyakorolt hatása miatt, másrészt a felszívódása is így a leghatékonyabb!
Sziasztok! Talán picivel több, mint egy hónap telt el mióta nem írtam. De viszont a március óta küzdött hajhullásom javulásnak indult.Az utolsó két hajmosásom végre nem csalódottsággal zárult. A Revalid mellett, rendszeresen szedtem vas tablettát , amit sokan ajánlottatok, és mellette rendszeresen megcsináltam a ricinusos pakolást. Sajnos a vas kikészítette a gyomrom, bár hozzá teszem, mindig voltak gyomor bajaim...most abbahagytam a vas tabletta szedését, de valószínűleg jövő héten, más módszerrel fogom elkezdeni szedni, nem pedig reggeli előtt...állítólag ugyan olyan jó a hatása, ha nem éhgyomorra veszem be.Ricinus olajtól pedig egyszerűen naon szép egészségesnek tűnik, hogy konkrétan mi állította meg a hajhullásom vagyis mi csökkentette, én azt mondom, Revalid, Vas, ricinus...nekik köszönhetem, illetve a sok gyümölcs és kitartás...no stressz....furi, de ehhez ez kell...bízom benne, hogy javulásnak indult a hajam, bár aki két hónapja nem látott, valamelyik nap azt mondta: Huuu mennyit nőt a hajad, és tök egészségesnek tűnik:) örültem:) És ha minden jól megy egy hónap múlva ismét szép sötét barna lehet a hajam a festés által, mert bizony hajfestéket nem mostanában látott, még szerencse, hogy nem lenövés, hanem egyszerűen "szőkére kopás" figyelhető meg! Sok szerencsét és kitartást mindenkinek! :)
Mi az a gyógyszertári hajgyógyász? A természetgyógyász lenne? Vagy az, amikor a gyógyszertárokban valamilyen géppel hajdiagnosztikát végeznek?
Olvastam valahol, hogy 2011-től betiltják az ilyen gyógyszertári "hajgyógyászok" tevékenységét.
Én is csak évente 2x járok.És nem mosatom meg nála a hajamat,csak szárazon vágatom vele.
Visszatérve a hajgyógyászokhoz.Mindenki ugyanazt mondja:Zsíros korpa,aminek a kiváltó oka lehet fodrász is.Legyen az Orisin-ges vagy bármely más hajgyógyász.
Mutatják a kis kamerán a zsírréteget,ráöntenek az oldóból és nahát!Látszik,ahogy takarodik le a zsírréteg.Én a barátnőmmel voltam 3 hónappal ezelőtt ingyenes hajdiagnosztikán.Megkértem a barátnőmet,akinek egy szál haja nem hullik ki soha,hogy menjen ő is,és mondja,hullik.Persze nála is zsíros korpa a kiváltó ok,amit a csoda termék letakarít.
Ez az a termék amit Syssy használt.
Erről ennyit:S
Szió!
..hát tökéletes már nem lesz,de azért már nem látszódik a fejbőröm mint régen.Próbálom kizárni az életemből azt,hogy a hajamra gondoljak egyfolytában.Ezért írok ide ritkábban.Valószínű időszakos hajhullásod van,ami természetes,csak hát aki átélt már egy masszív hullást-ritkulást,az nem veszik annyira természetesnek.
Én is használom a termékeket amit említettél.Jók is,de ne várj 1-2 hónap alatt eredményt.Ez hosszú folyamat.Én egyébként ezért nem vagyok hajlandó fodrászhoz menni!Mutasson nekem valaki 1 fodrászt aki kifertőtleníti minden egyes vendége után a fésűt,ollót stb...
Sziasztok!
Nekem kb 1 éve kezdett el hullani a hajam, most jutottam el odáig, hogy az orvosokból elegem lett, semmi sem használt, amiket felírtak (sampon, ampulla stb...). Elmentem mindenhová góckutatásra, (fog, gége, nőgyőgyász...)vérvételen is voltam és semmi. Múlt héten viszont nagyon megkönnyebbültem. Az egyik ismerősöm mondta, hogy volt egy természetgyógyásznál, aki vmi kis géppel meg tudja nézni a hajhagymákat és az egész fejbőrt. Elmentem. Igaz, hogy a hajam gyorsan zsírosodott, nem azért mert elhanyagoltam, egy hétem 3x mostam, de nem gondoltam volna, hogy a hajhullásom azért van, mert egy fertőzést kapott a fejbőröm, (fodrásznál, más fésű használata stb...) ami következtében miliméteres zsírréteg rakódott a fejbőrömre, ami szabad szemmel nem látható, így a hajam teljesen elvékonyodott és kihullott. A képeken, amit az a kis gép csinált jól látható, hogy a hajszálak nem tudnak kinőni a zsírtól és ami kinőtt azokra is miliméter vastagságú és hosszú zsírréteg tapadt rá, ami miatt a vitaminokat sem tudta felvenni a hajaszál. Vettem nála sampont és hajszeszt, (Belcap) eddig 2x használtam, még változást nem látok, ugyanúgy hullik és zsírosodik de remélem javul majd. Egy hónap múlva megyek vissza kontrollra. Bízok benne. :) Örülök, hogy kiderült végre az oka a hajhullásomnak, már ott tartottam, hogy semmi nem fog segíteni, kopasz leszek. De ez erőt adott! (hozzáteszem, hogy 20 éves fiatal csaj vagyok.) Csak gondoltam megosztom veletek az én esetemet is, hátha valaki ugyanígy van vele. :)Sok sikert mindenkinek és fel a fejjel!!
Szia! Nekem a vas már egyszer megállította a hajhullást, csak abbahagytam, mert a vastablettától megfájdult a gyomrom. Nagy hiba volt. 2 hónap múlva újra hullott a hajam, és most is. 3 hónapja újra szedem a vasat és kezd javulni. Csak a vassal az a baj, hogy azt évekig kell szedni, mert a hajhagymákba csak 1 év után kezd normálisan beépülni.
Szia! Én szedtem Biovannét két dobozzal, de nem használt. És használom azt a gyógynövényes áztatást, amit Te javasoltál. Nagyon szeretem. Igaz a hajam még mindig hullik, de olyan finom puha tőle a hajam, és nem viszket a fejbőröm. A diófalevelet én is most akarom kipróbálni. :)
hát én is remélem. Amúgy használok még mást is vitaminokon kívűl.
Értem...remélem hatásos lesz. Nagyon ránk férne egy kis siker élmény hajtéren is.
ezekben is csak azok a vitaminok vannak,amit én sokkal magasabb %-ban szedek most egy multivitaminban,mint ezekben a készítményekben van...mert hát hiába írják rá,hogy hajra van,ugyanazok a vitaminok vannak benne..
Hali:-)
Szedj mellé Revalidot vagy Forcapilt, szerintem úgy hatásosabb.
Köszi:-)
Hát én csak leforráztam mint a csalánt, de akkor majd legközelebb hidegen teszem oda és felfőzöm... Semmi büdöset nem érzek még. Azt gondoltam kipróbálom, megint kicsit elkezdett hullani a hajam. A HairClinic mellé gondoltam a Biovánt, megcsinálok egy kúrát.
Te, hogy vagy? Rendeződött a hajad?
Szia!
Még gyerekkoromban mostam diólevél főzettel a hajam.A nagymamám receptje,az ő idejükben,minden lány ezzel mosta a haját.Anyukám is gyerekkorában.Állítólag,szép hosszúra nő tőle.
De nagyon büdi!Elképesztően!Grrr:SDe ahogy visszaemlékezek rá,akkor volt talán a legosszabb a hajam.
Ja!!és kb 1 árnyalatot sötétít is:S
Kb két marék friss diólevél,megmosni egy nagyobb fazékba dobni felönteni hideg vízzel forrásig melegíteni mikor kihült szűrni.Én ebben mostam meg a hajam,rendesen samponnal,nem kell leöblíteni utána a diófőzetet,úgy megmosni mintha vízzel mosnánk a hajunkat.
De most,hogy írtál ide,kedvet kaptam újra..csak hát ezek az áztatások és pakolások akkora macerát jelentenek...
Biovanne-t 1 dobozzal szedtem be tavaly nyáron,de akkor még nem léptem a dúsúlás útjára.
Szia!
Én nem szedek,csak hairclinicet,meg egy extra strong vitamint
Sziasztok Lányok!
Ki hogy van? Látom sok az új "bajtársunk". Szed valaki Biovánt? Ha igen, az érdekelne, hogy hatékony-e. Illetve a diólevél áztatást-öblítést alkalmazza-e valaki, és ha igen, akkor hogy készíti el?
Ja csak még annyit,hogy a bőrgyógyász,úgy csinálta meg a beutalót a vérlaborba,hogy minden lehetséges vizsgálatot megcsináltak.Teljes vérkép vassal és vaskötővel,autóimmun,hormonvizsgálat,koleszterin, cukor stb.
Sziasztok!
Sajnálattal látom,hogy ismét felpörgöt ez a topik rendesen:S
Piglet!
Én anno a bőrgyógyászhoz mentem.És megírt minden szükséges beutalót.Így csak a bőrgyógyásznak fizettem 6000 forintot,a vizsgálatok tb alapon ingyenesek voltak.
Kaptam góckutatásra beutalókat,ami fogászat,gégészet,nőgyógyászat.Kaptam vérlaborba 2 beutalót.Az egyiknél a menstruáció 3. napján kellet menni,a másiknál 20. nap körül.
Hasi és kismedencei Uh-ra beutaló.Hüvelykenet tenyésztés.Széklet vizsgálaton nem voltam,mert én bekaptam otthon egy féreghajtót,a közeti dokival irattam,na nem volt benne élősködő 1db sem.
Kaptam beutalót endro...valamire is.
Szóval ennyi mindenen voltam 6000 forintért.Megéri egy szakemberhez menni,mert ő mindehová ad beutalót,minthogy te járd és harcold végig a beutalókat,nem beszélve,hogy a járóbeteg ellátáson nem szivesen adják ,úgy kell könyörögni 1 beutalóért.
Szóval Én így csináltam,ez a legegyszerűbb módja,hogy végigjárj mindent.
Köszi,csak érdeklődtem,de sejtettem,hogy így van. Most csináltattam egy vérképet,minden rendben volt,és most szedtek ki egy cisztát is a fogaim közül,ezzel szenvedek most. A nőgyógyásznál régen jártam,igaz most Dániában élek,el is kellene menni hozzá,mert már szégyellem magam.
További ajánlott fórumok: