Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Mi hatásos a hajhullás ellen? fórum

Mi hatásos a hajhullás ellen? (tudásbázis)

4204. klau2020
2010. aug. 6. 11:26
Sziasztok! Látom sokan foglalkoztok ezzel a témával! Nekem kb óvodás koromba hullott ki először a hajam teljesen. Én mindent kipróbáltam. Rengeteg helyre jártam nem sok eredménnyel! Aztán valamitől visszanőtt senki sem tudja, hogy mitől. Boldog voltam, de úgy 8 évesen megint teljesen kihullott. 17 éves koromig megint rendszeresen jártam különböző orvosokhoz nem sok sikerrel! Akkor úgy döntöttem feladom már nem szedtem semmilyen gyógyszert, mivel napi 6 fajtát kellett rendszeresen szednem. Akkor újra kinőtt gyönyörű hajam lett! Örültem és próbáltam persze óvni. Most megint ott tartok hogy háromnegyede elhullott. Szóval ezt csak azért írtam le, mivel úgy gondolom akinek ilyen fajta hajhullása van mint nekem, felesleges sztem a sok gyógyszer! Az eltelt idő alatt a szüleim milliós összeget adtak ki gyógyszerre! Persze az óvitól kezdve! Nekem minden leletem negatív lett. Szedtem vasat Én is. kb egy éve hullott ki megint a hajam, és el is kezdett újra nőni! Senki nem tudja az okát! Egyik orvosom ajánlotta, hogy szedjek magas hormontartalmú gyógyszert,mivel nálam semmi más nem használt! De nem szedem. Mivel elvagyok keseredve és tényleg rengeteg gyógyszert próbáltam így már úgy vagyok vele hogy nálam ez egy állandó állapot. Kihullik majd pár év és visszanő!
4203. 5e48d37001 (válaszként erre: 4199. - Piglet81)
2010. aug. 6. 07:14
Ez a viviskal,az amiben kollagén van.Ilyen rákokból kifőzött cucc?Én is néztem,hogy elképesztően drága:S
4202. 5e48d37001 (válaszként erre: 4200. - Zsuko84)
2010. aug. 6. 07:13
..a másik az,hogy én fél évente csináltatok vérképet,amit szakorvossal nézetek meg,nagy gond nem történhet.Ja,nekem volt 30-as vasértékem is 5 évvel ezelőtt,meg volt csillagozva,és annyi apró hajam volt akkoriban,hogy úgy néztem ki mint egy kócbaba:-)Akkor is eleviteztem,mert babaprojekt volt ezerrel,csak sajna hosszú sikertelen hónapok előzték meg a babót,és addig ugye nyomtam az elevitet.
4201. Piglet81
2010. aug. 5. 21:08
A 2,7 tényleg alacsony az én 18-am-hoz képest..
4200. zsuko84 (válaszként erre: 4198. - 6f609a13af)
2010. aug. 5. 20:46
Szia! Igaz, hogy a túl sok vas is megárthat, mert, ha túl magas a szintje az is hullást okozhat, de mi itt, akik szedjük, általában az alsó határértéken mozgunk. Nekem pl. februárba 2,7 volt. :( Most biztos jobb már, de még hol vagyok én a 25-től. De egyébként ebben igazad van.
4199. Piglet81
2010. aug. 5. 15:48
jó drága ez a viviskal..De mint minden általában..Most már nem tudom mitévő legyek,mert ezt múltkori dolgot elkiabáltam...Ma ahogy birizgáltam a hajam a kezemben maradt egy csomó hajszál...Teljesen kiborultam,nem tudom mitévő legyek,mit csináljak....ELEGEM VAN!!!
4198. 6f609a13af (válaszként erre: 4197. - 5e48d37001)
2010. aug. 5. 13:32

Sziasztok!

Látom, a vas igen központi dolog lett a napokban itt. De azért vigyázzatok vele, mert én annak idején azt is olvastam, hogy a túl sok vas is okozhat hajhullást.

Sok olyan dolog van, ami kis mértékben gyógyszer, nagymértékben méreg.

4197. 5e48d37001 (válaszként erre: 4171. - Tempest)
2010. aug. 5. 11:50

Teljesen egyetértek,hullás az megáll,de a következő lépésig a dúsúlásig nagyon kevesen jutnak el.

És igzad van,a bőrgyógyászok sem tudnak mit kezdeni vele.2 féle bőrgyógyász van,aki,hogy pénzt lásson biztat minden jóval,hogy visszatérő beteg legyél.

A másik kerek perec memondja,nem lehet mit tenni,ne várjak túl sokat,mert egy genetikai ritkulási folyamaton mentem keresztül,ez a hajmennyiség kiséri végig az életemet.

Ezért nem érzem azt,hogy dúsúlna a hajam,igaz a fejbőröm már nem látszik,de hol vagyok a 3 évvel ezelőtti hajmennyiségtől.

4196. Piglet81
2010. aug. 5. 09:20
Sajnos úgy érzem most a hajhullás megállásának keresztet vethetek,mert stresszelem magam,elég rendesen. Itt volt ez a fogászati műtét,amin nagy nehezen túl vagyok,de most meg tele lettem kiütésekkel.Valószínű az ecsetelőtől,amit kaptam...Most kezdtem volna kicsit élvezni a nyarat,menni mindenhová...elegem van!!!
4195. zsuko84 (válaszként erre: 4173. - Guess)
2010. aug. 4. 21:16
Igen, a C vitamin segít a felszívódásban. Az egy hét szünet miatt meg ne aggódj, nem lesz belőle gond. Ha meg kaja közbe veszed be akkor a gyomrod se fog fájni.
4194. zsuko84 (válaszként erre: 4187. - Kerkira)
2010. aug. 4. 21:14
Teljesen egyet értek ezzel a vas dologgal. Akinek meg nem írja fel az orvos, az szedhet Elevitet, mert 60 mg vas van benne, és recept nélkül kapható.
4193. zsuko84 (válaszként erre: 4189. - Hegina)
2010. aug. 4. 21:13
Szia! Ezek szerint még nem oldódott meg a rejtély, hogy mitől hullik a hajad. Pedig azt hittem neked a candida diéta lesz a megoldás. Remélem ennyi kitartó keresgélés, és kutakodás után megtalálod a megoldást.
4192. Tempest (válaszként erre: 4191. - Melodi)
2010. aug. 4. 20:45
Hát tisztelet a kivételnek, de én még nem találkoztam olyan bőrgyoszival aki hajhullás ügyben bármit is megállapított volna, vagy akárcsak megvizsgált volna. Beutalókat ír ide-oda, aztán ennyi. Azokra a vizsgálatokra érdemes elmenni, hátha kiderül valami, de legtöbbször "semmi kóros" és nem is kezdenek veled semmit, a hajad meg fogy-fogy. Nem akartam elvenni a kedved, csak túl sokra ne számíts, de a fejlemények majd mindenképp érdekelnek, hátha neked több szerencséd lesz.
4191. Melodi
2010. aug. 4. 20:35
Sziasztok! Én most fogok bőrgyógyászhoz menni és azt szeretném kérdezni, hogy milyen egy ilyen vizsgálat? Mennyi ideig tart, még megállapítja a hajhullás okát, milyen vizsgálatokra kell elmennem még (vérvétel??), általában gyógyszert szoktak felírni?
4190. 31bc25d879 (válaszként erre: 4186. - Piglet81)
2010. aug. 4. 16:20
Jaj de jó, nagyon örülök, csak így tovább:-)
4189. hegina
2010. aug. 4. 12:58

Sziasztok!

Rég voltam már itt, ritkán azért bele pillantgattam a fejleményekbe...

A hajhullásomról nem is tudom, hogy mit írhatnék, ha kérdezik sem tudok igazán mit válaszolni.

A candida diéta nagyon jó volt sok másra, és lehet, hogy e következtében vagy valami más miatt de mérséklődött is a hajhullásom.

Nem olyan drasztikus!

Néha már azt hittem, hogy túl vagyok rajta, de később mindig kiderült, hogy tévedek... :(

Rengeteg növő hajszálam van, de mivel kisebb nagyobb ütemben azok is hullanak minta a hosszú hajszálak, így nem dúsul... :S

Már több mint egy éve küszködöm a hajhullással.

Múlt nyáron voltam utoljára fodrásznál, akkor tudatosult az ő említésére, hogy valami gond van mert hullik, és attól kezdve ritkult meg...

Azóta hatalmasat nőtt a hajam és már hónapokkal ez előtt ráfért volna a vágás, de olyan kellemetlen ilyen ritkás/kopaszodó fejjel odaállítani egy fodrászhoz.

Nincs állandó fodrászom aki bevált, és rendszeres lett volna, mindig máshoz mentem még anno...

Aki hasonló helyzetben van mint én és a hajhullása már nem csak a haj kihullásából áll, hanem esztétikailag is feltűnő a gond , Ti hogy vagytok ezzel???

Úgy vettem észre két fajta ember van ebben a történetben aki szánakozó tekintettel sajnálkozik, hogy "ó te szegény! nem lennék a helyedben..."

vagy aki ránéz és azt mondja, hogy "miről beszélsz nincs is semmi bajod, nem is hullik, és ááá nem is kopaszodik..." :S

Nos én úgy vagyok vele, hogy a szánakozás, és a nem veszem tudomásul akkor nem is létezik a gond, típusú emberek is csak még jobban elkeserítenek! :(

Ti hogyan kezelitek a problémát?

Úgy érzem az életben mintha egyedül lennék ezzel a hatalmas bajjal...

Bocs a hosszúság miatt...

4188. 5faebefd67 (válaszként erre: 4187. - Kerkira)
2010. aug. 4. 09:01

Szia!

Nagyon örülök, hogy megállt a hajhullásod. Én is nyomom a vasat most. Főleg, hogy én még húst sem eszem.

Nekem elsődleges ok a pco,nálam inkább a nem visszanövés lehet az alacsony vastól.

4187. kerkira (válaszként erre: 4182. - 5faebefd67)
2010. aug. 3. 22:33

Szia!

Saját példámat írom: nekem tizenegynéhány éves hajhullást állított meg a rendszeres, magas dózisban szedett vas. Az én vasam is a határértéken belül volt, 11-es, 13-as, amire azt mondta a bőrgyógyász, hogy okés. Január óta szedem a vasat, és most hajmosásnál is max 20-30 szál jön ki. A reggeli fésülködésnél meg 5 szál, napközben semmi. Szedek még hair clinicet, és kollagént. Lehet, hogy ez a két utóbbi is besegít, de valszeg a vasnak van a legnagyobb szerepe. Pedig azt hittem valami hormonális ok miatt hullik, mert a bőrgyógyász is androgén alopeciát állapított meg és valóban főként a fejem tetején ritkult.

4186. Piglet81
2010. aug. 3. 17:18
Sziasztok! Képzeljétek most hajat mostam,és a fele jött ki annak,ami szokott(ezt most lekopogtam...) !!!!
4185. 31bc25d879 (válaszként erre: 4167. - Ice kuszi)
2010. aug. 3. 16:30
Szerintem lehet, csak többet tegyél bele, legalábbis ha megszárad én úgy fogom csinálni.
4184. 31bc25d879 (válaszként erre: 4161. - 5e48d37001)
2010. aug. 3. 16:28
Najah... frászt kaptam amikor tudatosodott bennem, hogy megint hullik a hajam. Most HairClinic, csalános és diófaleveles áztatás...hát majd meglátjuk.
4183. 31bc25d879 (válaszként erre: 4157. - Zsuko84)
2010. aug. 3. 16:25
Örülök:-) Holnap csinálom másodszorra a diófaleveles átatást. Majd mondom a tapasztalataimat. Akkor hagyom a Biovánt, csak azért nem szedem, hogy szedjek kétfélét.
4182. 5faebefd67 (válaszként erre: 4181. - Guess)
2010. aug. 3. 13:34

Tudom, de az én háziorovosom úgy gondolja, gépek vagyunk, határértéktől határértékig működünk.

Amikor elkezdett hullani a hajam 14 volt a vasam, egy évvel később már csak 11. Ennek függvényében a hemoglobin is az alsó határon van.

Azt pedig, hogy mennyi a vaskötő kapacitás, nem tudom. De minden orvos rendben találta ezeket az értékeket :-((

Igaz, nekem hormonális okok miatt hullik, de hogy az alacsony vas miatt nem nő vissza, abban lehet valami. Most szedem a Ferrocomp fortét, meg napi 2 Merz drazsét, abban is van vas. Most látványosan több a kishaj, de a hullás maradt :-((

4181. Guess (válaszként erre: 4179. - 5faebefd67)
2010. aug. 3. 13:23
Én azt hallottam több információ ágról is, hogy hajhullás esetében fontos, hogy a vas a felső határértéknél mozogjon.Nekem is közép tájt mozgott, de mikor elkezdtem vasat szedni, sokkal kevesebb mennyiségű haj maradt a kezemben...
4180. Piglet81
2010. aug. 3. 12:40
Az enyém meg 18 és 10-26-ig jó
4179. 5faebefd67 (válaszként erre: 4177. - Tigris1971)
2010. aug. 3. 12:27
Az enyém nem írta fel a vasat, mert 11 lett. Az határétéken belül van, és a doki szerint az teljesen jó.
4178. Piglet81
2010. aug. 3. 11:50
köszi szépen!!!
4177. Tigris1971 (válaszként erre: 4176. - Piglet81)
2010. aug. 3. 11:42
Hello!Mindenképpen az orvos által felírt a hatásosabb,mivel pont azért vényköteles,mert sokkal nagyobb adag vasat tartalmaz,mint a szabadon vásárolható.Én neo ferro folgammát szedtem.
4176. Piglet81
2010. aug. 3. 11:19
Ki milyen vasat szedett,ami bevált? Egy barátnőm érdeklődik,mert ő csak sima patikában kapható pl. swansonos vasat akar szedni. Szerintetek jobb,amit felírnak?
4175. Piglet81 (válaszként erre: 4171. - Tempest)
2010. aug. 3. 08:25

Szia!

Hormonvizsgálaton is voltál? Sajnálom,anno én is így elvoltam keseredve....Tudodm milyen érzés

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook