Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Mi hatásos a hajhullás ellen? fórum

Mi hatásos a hajhullás ellen? (tudásbázis)

2010. okt. 25. 15:07
Lányok!Most néztem meg,van egy csomó bébihajam,ahol annyira megritkult!Bárcsak megmaradnának!(csak el ne kiabáljam)De azért hullik derekasan.A DHT-nál is nőnek új hajak?
5403. fd672cade8 (válaszként erre: 5401. - Tigris1971)
2010. okt. 25. 15:03
Én még olyan pasit nem láttam,akinek 50 évesen valami szervi okból hullott a haja.
5402. fd672cade8 (válaszként erre: 5400. - Silvio)
2010. okt. 25. 15:02

Nem bagatellizáljuk,kipróbáltuk.Óriási különbség.Itt mindannyian lefutottuk már a felesleges köröket,vérvétel,góckutatás,hormonok(ezzel szerencséd van,nálad biztos jó a tesztoszteron,és a kellemes nőgyógyászati vizsgálatot is kihagyhatod)

és kipróbáltuk a fantasztikus hajszeszeket,és ettük kilószám a vitaminokat.

5401. Tigris1971 (válaszként erre: 5400. - Silvio)
2010. okt. 25. 14:58
Érdemes,mert az esetek egy részében konkrétan meg tudják állapítani az okot,és akkor szabad a pálya a gyógyulás felé.Nálunk,akik itt vagyunk az esetek többségében nem találják az okot,így nem nagyon kezelhető,így aztán mindenfélével próbálkozunk,és van akinek sikerül beletrafálni.De első körben mindenképpen doki,aki szerencsés,az el se jut erre a fórumra.
5400. silvio
2010. okt. 25. 14:54

A hozzászólások egy részéből azt látom, hogy a "kezdőket" (hajhullásban) mindenki gyorsan orvoshoz küldi. A nagyobbik rész azonban abból áll, amikor bagatellizálják a bőrgyógyász tevékenységét és az általa javasolt vitaminokat, szeszeket, stb.

Érdemes ezt a bőrgyógyászos kunkort megtenni?

2010. okt. 25. 14:37
Én már a kapszulákból is megjöttem, legutóbb barátcserjét szedtem, ami hasonló hatású a fűrészpálmához (tesztoszteronra hat), semmi eredmény, sőt! A bőrgyógyászok pedig mind egyformák: hajszesz, sampon (nálam rontottak a helyzeten), ha ez sem használ elküldenek vérvételre ahol megnézik a vasat meg a gyulladást, ha az is rendben, a képedbe vágják, hogy nyugodj meg, minden okés. Röhej de tényleg így működik!!!!!
5398. fd672cade8 (válaszként erre: 5394. - Tigris1971)
2010. okt. 25. 14:32
Én úgy gondolom,meg kell próbálni.Mert ha más okot nem találtak...
5397. fd672cade8 (válaszként erre: 5395. - Kori54)
2010. okt. 25. 14:06
Kapszulás,a neten meg lehet rendelni,nem próbáltam,mert én egyenlőre gyorsabb eredményt szeretnék,azt viszont nem tudom,hogy gyógynövényesnél van-e.
5396. kori54
2010. okt. 25. 14:05
Most megyek gyógynövényeshez, rákérdezek !
5395. kori54 (válaszként erre: 5393. - Fd672cade8)
2010. okt. 25. 14:03
Köszi, ennek utánanézek. Remélem kapszulás, Te már próbáltad?
2010. okt. 25. 14:02
Sziasztok!Azért gáz,hogy egyértelműen nem tudják kimutatni,ha valaki érzékeny a DHT-ra.Elkezdhetjük blokkolni,de ez egy kicsit megint vaktában lövöldözésnek tűnik.Bocsi,de előjött a szokásos szkeptikusságom.Narancsoskacsa,amit a hajgyógyászokról írtál azzal sajnos maximálisan egyetértek.Nekem is lesujtó véleményem van a bőrgyógyászokról meg a hajgyógyászokról.
5393. fd672cade8 (válaszként erre: 5392. - Kori54)
2010. okt. 25. 14:01
Hát én ütősebbre gondoltam,pl.fűrészpálmára.
5392. kori54 (válaszként erre: 5391. - Fd672cade8)
2010. okt. 25. 14:00
Állítólag a borsmenta ilyen, de sajnos azt is inni kell. Még nem próbáltam.De pl. a cickafarkteától kifejezetten öklendeztem, nem bírtam meginni.:(
5391. fd672cade8 (válaszként erre: 5389. - Kori54)
2010. okt. 25. 13:56
Ezt a hosszú olvasmányt egy orvos válaszol rovatban találtam,és szerintem teljesen jól,laikusok számára is értelmezhetően leírt mindent,és van azért benne pozitívum is.Kori,szerintem próbáld meg a DHT blokkolást gyógynövényekkel.
5390. kori54 (válaszként erre: 5388. - Fd672cade8)
2010. okt. 25. 13:55

Biztos egy hajgyógyó írta, aki 2 napos tanfolyamon tanulta a szakmáját:D

Nem tévedés lattam ilyen hirdetést 2 napos tanfolyam,de óccó!

5389. kori54 (válaszként erre: 5384. - Silvio)
2010. okt. 25. 13:52

Az orvosokat akik ezzel foglalkoznak biztos nem érdekli.

Akkor menj inkább pszihiáterhez, bár attól sem fog kinőlni a hajad.

Narancsoskacsa egy jó kis összefoglalót írt, inkább meg kellene köszönni, hogy előre felkészített a dolgokra LELKILEG :)

2010. okt. 25. 13:52

A cink a tesztoszteron-dihidroszteron átalakulást gátló enzim működésében játszik szerepet. Cink hiányában ez a gátlóenzim nem működik, így a fokozott szőrnövekedést okozó tesztoszteron hormon továbbalakul az aktív formába.

Ez egy másik oldalról való.

5387. fd672cade8 (válaszként erre: 5383. - Kori54)
2010. okt. 25. 13:51
Hát szerintem is,én is megtaláltam azt az oldalt ahol olvastad,valószínűbb,hogy elírták.
5386. fd672cade8 (válaszként erre: 5384. - Silvio)
2010. okt. 25. 13:46
És nem vagyok a téma nagy ismerője,és az előtte elküldött üzit pedig nem neked írtam,mert nem gondolom,hogy egy pasinak ebből gondot kellene csinálnia.
5385. fd672cade8 (válaszként erre: 5384. - Silvio)
2010. okt. 25. 13:43

Ja,ja én értelek,csak nem én akartam lenni az aki azt mondja,nem tudnak vele csinálni semmit.Velünk,akik jóval fiatalabbak vagyunk(és nők)se nagyon tudnak,de ha gondolod indulj neki,bőrgyógyászat,kivizsgálások,havonta több tízezrek "csodaszerekre".

De te magad írtad le,hogy örökölted.Akkor nem értem?

5384. silvio (válaszként erre: 5379. - Fd672cade8)
2010. okt. 25. 13:39

Hmmm, narancsoskacsa!

Persze megfontolandó és megköszönnivaló minden jótanács. A válaszod azonban egy kézlegyintésnek tűnik.

A téma nagy ismerőjétől, narancsoskacsától idézek, aki néhány perccel a nekem küldött üzenete előtt ezt írta: "És a lelki oldala senkit nem érdekel?"

5383. kori54 (válaszként erre: 5382. - Fd672cade8)
2010. okt. 25. 13:37
De a mondat szerint a cinkhiány éppenhogy gátolja a DHT-vá alakulást. Akkor meg éppen a hiánya tenne jót. Valószínűleg a cink gátolja és nem a hiánya.
5382. fd672cade8 (válaszként erre: 5381. - Kori54)
2010. okt. 25. 13:29
4 hónapja szedem a cinket eredmény 0,vagy inkább -1.
5381. kori54
2010. okt. 25. 13:28

"A cinkhiány mindkét nemben gátolja a tesztoszteron hajhagymaműködését gátló dihidro-tesztoszteronná (DHT) való alakulását."

Na erre varrjál gombot!

2010. okt. 25. 13:22

Két részből álló kérdését megpróbálom lényegre törően megválaszolni:

1.) Hajhullás kezeltetése hajgyógyásszal... Nos, legjobb tudomásom szerint ma magyarországon az

mondja magát hajgyógyásznak, aki csak akarja, s akinek a hajproblémák felismerése, megoldása

terén kellő tapasztalata van. Az orvostudományi szakképzésen belül nincs hajgyógyászati képzés,

képesítés szakvizsga. Általában a bőrgyógyászok foglalkoznak a hajas fejbőr problémáival. Az e

téren gyakorlott bőrgyógyászok -- ha akarnak egy kis plusz "reklámot" csinálni -- bátran nevezhetik

magukat hajgyógyászoknak, noha, mint mondtam "hajgyógyászati szakképesítés" NEM LÉTEZIK...

Hajgyógyászattal foglalkoznak aztán ehhez értő fodrászok, kozmetikusok is. Ők is szívesen nevezik

Dátum: 2003-6-04, 09:33 válasz válasz idézettel

magukat hajgyógyászoknak, jóllehet -- legjobb tudomásom szerint -- A hajgyógyászat "OKJs"

(tehát az úgynevezett Országos Képzési Jegyzékbe felvett, önálló képzési, vizsgáztatási,

képesítési rendszerrel bíró) szakmaként SEM LÉTEZIK.

A fentiekből adódik, hogy -- mivel manapság az nevezi magát hajgyógyásznak, aki akarja --

hihetetlen nagy minőségi, tudásbéli különbségek létezhetnek az egyes szak- (vagy éppen nem

szak-) emberek közt. Számos sarlatán működik e téren; hozzájuk természetesen nem tanácsos

járni. Ha azonban a hajgyógyász valóban jó értője a területnek, akkor tényleg sokat segíthet.

2.) Antiandrogén kezelés... A férfias típusú hajgyérülésért (de a nőknél tapasztalható hajhullások

egy részéért is) bizonyos férfi nemi hormonok, elsősorban az úgynevezett dihidro-tesztoszteron

(DHT) a felelős. A közvélekedéssel ellentétben ez(ek) a férfihormon(ok) nem csupán a férfiakl

szervezetében vannak jelen, hanem bizony a nőkében is. Ha azonban mennyiségük az átlagnál

nagyobb (vagy a hajhagymák receptorai érzékenyebbek rá), akkor sajnos okozhatnak hajvesztést.

Idestova két évtizede használnak a világon antiandrogén hatású szereket a női (és férfi!) hajhullás

kezelésére. Ezek a szerek a hajhagymák receptorkötő helyein "versenyre kelnek" a DHT

férfihormonnal, s mivel fürgébbek és erőteljesebben kötődnek a hajhagyma receptorkötő helyeihez,

"leszorítják" onnan a DHT-t. Így gátolják meg azt, hogy a DHT kifejthesse a hajhagymákat

sorvasztó hatását.

Az antiandrogén hatású szerek között vannak gyengébbek (pl. az inkább vízhajtó hatású

spironolacton, amelyet inkább csak az Egyesült Államokban használnak, vagy a polygonum

multiflorum növény kivonata), s vannak hatékonyabbak (mint pl. a cyproteron-acetát, amelyet --

különösen aethynil-oestradiollal kombinálva -- Európában részesítünk előnyben). Az a gyanúm,

hogy bőrgyógyásza valami ilyen kombinált készítményt írhatott fel Önnek. Ha így van, akkor bátran

szedheti, s még az az előnye is megvan, hogy fogamzásgátló hatással rendelkezik.

Vannak persze olyan antiandrogének is, amelyeket -- nőkön szerzett kellő tapasztalatok híján --

egyelőre csak férfiak szedhetnek. Ilyen pl. a Magyarországon nem kapható, de világszerte nagyon

népszerű finasteride. Ezt és az ehhez hasonló antiandrogéneket hivatalosan nem javasolhatja

senki nőknek --, noha nem hivatalosan jó néhány hölgyön megpróbálták már, s egészen bíztató

eredmények is vannak.

Alapjában véve elmondható, hogy az antiandrogén kezelés a férfiaknál sokkal problematikusabb,

mint nőknél. Hiszen a férfiaknak szükségük van a férfihormon-hatásra ahhoz, hogy megmaradjon

az egészséges szexuális vágyuk, férfias testalkatuk, hangjuk, stb. Hölgyeknél viszont -- ugyabár --

nem olyan nagy baj, ha ezekről a tulajdonságokról le kell mondani... (Bár megjegyzem, hogy

pl. az erőteljes szexuális vágy fenntartásában a kevéske férfihormonnak elég fontos szerepe van

nők esetében is; nem véletlen, hogy gyakran a magas homlokú, vékony hajú, esetleg kissé fiúsabb

mellű, stb. hölgyeknél tapasztalunk az átlagnál nagyobb szexuális vonzerőt és aktivitást.)

Összefoglalva azt gondolom, hogy bőrgyógyásza bizonyára érti a dolgát, az általa javasolt

antiandrogént nyugodtan próbálja meg szedni! A tapasztalatok azt mutatják, hogy legalább egy, de

inkább 2 éves szedésre van szükség általában ahhoz, hogy tartós, érezhető javulás álljon be a

hajállomány minőségében, mennyiségében.

Konkrét szakembert sajnos nem ajánlhatok a nyilvános fórumon (ez ugyanis meg nem engedett

reklámnak számítana, ráadásul azt sem tudom, hogy Dorka az ország mely részéről írt), de ha

érdekli, privátban szívesen ajánlok hajproblémákkal eredményesen foglalkozó bőrgyógyászt,

mesterfodrászt (nevezhetjük őket hajgyógyászoknak is, bár -- még egyszer mondom -- ilyesmi

hivatalosan NINCS egyaránt .

Gyors hajgyarapodást kívánva köszöntöm:

5379. fd672cade8 (válaszként erre: 5377. - Silvio)
2010. okt. 25. 13:18
Semerre.Egy pasinál ebben a korban nem gáz,de ha mindenáron,akkor minoxidil hajszesz és társai.
5378. fd672cade8 (válaszként erre: 5376. - Kori54)
2010. okt. 25. 13:18
Hát a bőrgyógyászok szart se érnek,ahhoz aztán hiába mész.Én már páron túl vagyok,szedjek vitamint,kenjek szeszt,aztán isten áldjon.
5377. silvio
2010. okt. 25. 13:10

Sziasztok! 50 éves pasi vagyok. Apai ágon negyven körül mindenki tök kopasz lett, ezért én örültem, hogy nekem semmi. Mostanáig. Nem vészes még a dolog, megvan a színe, a fénye a sörényemnek, de a hullás intenzív lett.

Ha már eddig volt hajam, jó lenne ha ezután is lenne. Szerintetek merre induljak?

5376. kori54 (válaszként erre: 5375. - Fd672cade8)
2010. okt. 25. 13:06
Valószínűleg nem. De én sem szeretném már megzavarni a szervezetem hormonokkal. Bőrgyógyászt javasolt, na ott még nem voltam, a sok rossz tapasztalat olvasása miatt.
5375. fd672cade8 (válaszként erre: 5371. - Kori54)
2010. okt. 25. 12:20
Nem ajánlja?Hát te mit feleltél neki?És a lelki oldala senkit nem érdekel?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook