Mi hatásos a hajhullás ellen? (tudásbázis)
Szia!
Először is mély együtt érzésem..
Ismerem ezt az érzést..
Nem olvastam vissza a hsz-t, de ha még nem jártál bőrdokinál első körben ahhoz menj, ami nem kerül pénzbe, aztán következő fejezet az endokrinológus..és elképzelhető, h inkább ott lesz a gond..
Illetve egy hematológus..
Bízom benne tudtam segíteni, ha kell privátban tudok orvost is ajánlani..
Szia!
14,500 Ft a vizsgálat, ebben benne van az gép ami végignézi az összes szervedet, meg vitamint, gombákat, meg toxinokat. Aztán megnézik kamerával a fejbőrödet, meg a hasadat tapogatják, a gerincedet és olyan furán nyomkodja a csaj.
Utána jön a neheze, mert összeállítják, hogy mit kell beszedned, meg a fejedre kenni:)) Persze nem muszáj megvenni, azt mondják is, és ha valakinek nincs pénze szerintem nem gáz. Én is jó sok pénzt hagytam ott, de hátha.... Mondjuk nekem már úgy viszketett a fejem, hogy meg tudtam volna bolondulni és pár napja szedem azt gombaölő bogyót és már sokkal jobb.
Ha a festéktől hullik, akkor Neked valami méregtelenítő kűrát kéne csinálnod szerintem, de ez csak egy tipp.
lányok, tegnap borzalmas napom volt! elmentem moziba barátnőmmel, utána mosdó. Na ott aztán van neon fény rendesen, meg éles is. Na aztán a tükör rádöbbentett, hogy bár eddig semmi nem látszott a hajamon, ez már a múlté:(
Borzalmas volt! Oldalt a fülem felett meg a homlokom feletti résznél már belátni a fejbőrömhöz elég rendesen:(
Vali, szerinted érdemes lenne elmennem a Nice-be, ha festés miatt hullik a hajam, és be van gyulladva a fejbőröm? (már több, mint 2 hónapja)
Mennyibe kerül egy vizsgálat? Azt megtaláltam, hogy a termékeik horror összegbe kerülnek, gondolom, maga a vizsgálat sem kevés, kérdés, ezzel tudnak-e csinálni bármit is.
Mi a véleményed összességében róluk??
Szia!
Azt is azzal a géppel. Tulajdonképpen én már nagyjából tudtam, hogy mi minden bajom van, az a gép is ugyanazokat mutatta ki. Egyébként én is törtem a higanyos lázmárőket:)). Most hallottam, hogy előre csomagolt kenyeret nem lehetne enni, mert az szinte mind penészes, csak nem látjuk rajta. Ha már ilyet veszünk a hűtőben kell tartani. Arról hallott már valaki ,hogyha vízér földsugárzásban fekszünk éjszakánkén, hiába csinálunk bármit, mert a folyó víz rezgése hajhullást, + egyéb betegségeket okoz? Szerintetek hülyeség? Én utánanéztem és tényleg írnak ilyet.
Én már ezért nem nagyon merek barna kenyeret enni, mert a múltkor is olyanból ettem ami már penészes volt egy darabon, csak nem láttam meg.
Ize se volt más és a külsején a lisztes rész miatt tényleg nem lehet könnyen észrevenni a penészt.:(
Szia! Majd írd meg, h mit mondott a dokid, ha beszélsz vele!!
Azért az milyen durva, h a négereknek milyen dús hajuk van.. bezzeg ők nem küzdenek hajhullással.. még az afrikai éhezőknek is milliószor több hajuk van, mint nekem.. pedig ők aztán nem szednek vitamint..
Szia!
Én csak Kecskemétre járok dokihoz.
Neked is hormonális eredetű a hajhullásod?
Priviben megírom, jó?
Szia!
Én is kecskeméti vagyok...megmondanád hol és melyik doki csináltatta meg neked a hormonprofilt? Én ugyanis még az endokrinológusnál se tudom elérni...
köszi
Szia!
Köszönöm a javaslatot. Esetleg priviben meg tudnád írni, hogy melyik készítmény ez?
Egyébként már baromi kíváncsi vagyok, hogy mi derül ki az UH-n, ugyanis évek óta szenvedek, hogy nagyon sűrűn kell pipilnem..))))
Főleg, ha reggel kell mennem valahova hiába megyek el itthon, szinte fél órát sem bírok.
Pár éve voltunk Erdélyben, de a legnagyobb gondom az volt, hogy hogy fogom ezt a dolgot megoldani. Mármint, hogy ugye a busz nem áll meg 5 percenként.. Hát voltak húzós pillanataim.;)))
Rendben, köszönjük a söprést!
Rosszcsontka, akartam már neked írni, hogy esetleg próbáld ki, van az egyik kínai nevű cégnek :)veseerősítő kapszulája - a kínai orvoslásban a vese és a haj nagyon szorosan összefügg (az akupunktőr is a vesepontot kezeli), lehet, hogy érdemes lenne tenni egy próbát vele és mégsem gyógyszer. Nem tudom, de én ahogy öregszem, annál jobban fázom a gyógyszerszedéstől...
Ez hol van, tudnál esetleg honlapcímet adni?
Átpakoltam az Ilzsut egy Lush-os kis fújókás flakonba, tényleg sokkal kényelmesebb lett, köszi a tippet!
Szia!
Hát igen, tényleg az.))))))) Mondjuk Ő is többször elmondta, hogy semmi nem fog kiderülni..
Nem jött össze. Igazából még nem mondta szakorvos, hogy stressztől emelkedett a Kortizolszint, ill. pont a háziorvos mondta azt ,hogy szerinte nem. Jó, leletet nem látott, csak telefonon beszéltünk.
Szűk egy hónap múlva kiderül.
Próbáld meg Te is megkérni a dokidat,hogy csináljatok hormonvizsgálatot, aztán tedd hozzá, hogy a Cortizolt is szeretnéd.
Szerintem egyébként azért nem akarták nekem megcsinálni, mert ránézésre teljesen egészséges vagyok, simán teherbeestem, stb..stb.))
Nekem egyesével felsorolta mit nézünk, sőt a TSH-t is megkérdezte akarom-e, de azt nézik 3havonta külön.
Az biztos, hogy ha tényleg a stressz valami homeopátiás bogyót keresek. Csak az a baj,hogy az androgén hullás minden tünetét produkálom...((((((((((((
Azt még nem, de nekem meggyőződésem, hogy belül van a baj, valahogy azt kell megtalálni. Egy természetgyógyász barátnőm magyarázta, hogy a test működése szempontjából a bőr meg a haj lényegtelen dolgok, ha zavar van a szervezetben akkor ha valamennyire még működik az immunrendszer akkor "kifelé" tolja a betegség termékeit, ha jobban legyengül, akkor betegszenek meg a belső szervek, ami már sokkal komolyabb téma, mert létfontosságú dolgok. Szóval a hajhullás valaminek a jele és ha nem találjuk meg az okát előbb utóbb nagyobb bajunk lesz.
A fogi gátlóban én nem hiszek, szerintem több bajt csinál, mint jót, de izlés dolga.
További ajánlott fórumok:
- Küzdelem a PCOS és a hajhullás ellen
- Mennyire hatásosak a Bánfi (Herbária) termékei hajhullásra? (hajszesz, sampon...)
- Tudtok valamilyen hajhullás elleni szert ami olcsóbb mint a Rev. vagy Forcap?
- Mi lehet hatásos a változókori hajhullásra, hajritkulásra ?
- Hatásos a Garnier Fructis hajhullás elleni sampon?
- Kerstase Specifique Aminexil GL M 42x6 ml hajhullás elleni ampullák hatásosak? Nagyon fontos!