Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Mi hatásos a hajhullás ellen? fórum

Mi hatásos a hajhullás ellen? (tudásbázis)

10384. kori54
2011. okt. 4. 11:10

Sziasztok!

Érdekes a körmöm nekem is hosszanti barázdált. Ez a vesére utal. Szerintem nem iszunk elég vizet. Én sajnos tuti nem, még a másfél litert sem, -sokszor. Én elkezdtem szedni azt a kínai vesemeridián bogyót, bízom benne, hogy jót tesz majd a hajamnak is.

10383. Vali72 (válaszként erre: 10381. - Suz81)
2011. okt. 4. 09:22

Szia!

Épp tegnap gondoltam rá, hogy béres cseppet még nem szedtem soha és hogy ki kéne próbálni. A körmöm nekem is olyan hosszanti barázdás, nem nagyon, de én látom, hogy nem ilyennek kéne lennie. A pecsételő vérzés nekem évekig volt és most tavasztól használok egy természetes progeszteron krémet, ami totál megszűntette és már nem is vagyok rosszul a menst.előtt. A pecsételés durva progeszteron hiány, ami hajhullást okoz. Próbáld ki, tök jól leszel tőle, igaz nem rögtön én 3 hónap után kezdtem javulni, de ez rá is van írva. Women s cream, így keress rá.

10382. Vali72 (válaszként erre: 10379. - Zsuko84)
2011. okt. 4. 09:16

Szia!

Pro labor a neve. Az neten rajta van az árlistájuk is, így előre megnézheted, hogy melyik hormon mennyibe kerül.

10381. Suz81
2011. okt. 4. 08:14

Jaj elfelejtettem írni, hogy szedegetem a BÉres Cseppet kb 2 hete, és csökkent a hullásom...de nem élem magam bele, hogy ettől...annyiszor estem már pofára....de a pici remény ott csillog, mint már számtalanszor...

És most volt először, hogy tegnap volt a ciklus 24. napja és csak este kezdtem el pecsételni. Eszem se tudom mikor volt ilyen utoljára. Múlt hónapban is a 16, 17. napon már simán pecsételtem....de gondolom ennek aztán tényleg semmi köze a BÉres Csepphez...vagy ki tudja...:)

10380. Suz81
2011. okt. 4. 08:12

Jó reggelt!

Hát csak leírom, így, hogy Anda nem kuksizik be, hogy én 4 évig jártam évi többszöri sorozatos kezelésre ilyen IBR systemes micsodára. Rajtam nem segített sajnos, viszont egy vagyont fizettem ki érte. Azaz a hajamon nem segített, de pl az idegeimnek nagyon jót tett. Allergia esetében is hallottam jókat róla. Mondjuk én tényleg kifejezetten a hajam miatt mentem el.

Igazán ez úgy van, hogy végeznek egy állapotfelmérést, amikor fölmérik a géppel, hogy a szervezetedben hol lehet eltérés...valami részecske rezgésszám eltérés van...megbomlik ez egészséges egyensúly....és ott jelez a gép.

A kezelés pedig abból áll, hogy ezeket a szerveket kezeli a gép, úgy hogy raktak a fejemre, a csuklómra, és a bokámra ilyen elektródákat és nagyon enyhe bizsergést éreztem. Mondjuk utána jobban voltam az tény, de a hajammal nekem semmit nem csinált.

Remélem Andának segít, és hogy külsőleg is kezelik...DRUKKOLOK nagyon!!!

A körmeimet nézegetve, ami érdekes, hogy hosszanti irányban barázdáltak...nem durván de látszanak a finom "csíkok"...

10379. zsuko84 (válaszként erre: 10372. - Vali72)
2011. okt. 3. 22:16
Szia! Mostanában egy kicsit lemaradtam az olvasással. Megírnád, hogy neked, hol csinálták 15 ezerért meg az összes hormont? Előre is köszi!
10378. Vali72 (válaszként erre: 10376. - KollaGen)
2011. okt. 3. 20:44

Szia!

Had kérdezzem meg, mi az a hat köbméter amit reggel beveszel? Én soha nem mertem semmiből nagy adagot bevenni, tul.képp nem tudom miért, de lehet nekem is valami mega dózis kéne valamiből. De miből?

10377. Vali72 (válaszként erre: 10375. - Kori54)
2011. okt. 3. 20:41

Na hát így nagyon nehéz diagnosztizálni:)))

A pm alulműködésnél is fogytam, nézett is mindenki, hogy ez lehetetlen! Most a vérkép szerint normális működik.

10376. kollaGen (válaszként erre: 10370. - Anda83)
2011. okt. 3. 19:52

Hű Anda, rajtad a világ szeme!! :) Remélem, jó hírekkel jössz majd!

Az én körmöm mindig is töredező, gyenge volt, most viszonylag erős, nem törik (legalább az a hat köbméter szar, amit reggel összeeszem, jó valamire :)).

10375. kori54
2011. okt. 3. 18:47

Hát nekem sincs a hulláson kívül tulajdonképp semmi panaszom. Én inkább híztam az utóbbi időben.

Mikor pm alulműködésed volt akkor is fogytál?, nem lehet hogy most túlműxik, mert attól is lehet fogyni.

10374. Vali72
2011. okt. 3. 18:22

Megnéztem az IBS tüneteit, hála istennek nem illenek rám, nekem nem fáj semmim, nem puffadok, ugyanúgy sportolok mint régen. A protexin jó tipp, holnap beszerzem, hátha jó lesz a hasamra. Köszönöm.

Te hogy vagy? Neked egyébként mik a panaszaid? Hátha én is tudok Neked segíteni.

10373. kori54 (válaszként erre: 10367. - Vali72)
2011. okt. 3. 16:20
Na figyu, akkor lehet, hogy IBS-ed van, mert az is hasmenéssel jár. Mondjuk az összevissza is lehet, nem csak reggel. Légyszives vegyél protexint sürgősen. Napi 2-t evés után. Ezt ne hanyagold, mert más bajod is lehet a hajhulláson kívül. Nekem is volt ilyen 3 hetem antibiotikum szedéstől és ez visszahozta a kiölt hasznos bélbaktériumokat. Egy próbát megér, még a többi kezelés mellett is segíthet. Ja és még az immunrendszert is erősíti.
10372. Vali72 (válaszként erre: 10370. - Anda83)
2011. okt. 3. 16:17

Szerintem nem sok, abból gondolo, hogy az sztk-s nőgyógyásznál egyszer már majdnem hasra estem, hogy csináljanak hormon vizsgálatot, mire majdnem fel kellett mosni, hogy azt már nem, mert őrült drága, ahhoz már nagyon betegnek kell lenni...

Azt hittem, hogy 80 -100 e Ft körül lehet, hogy ennyire hisztizik. Aztán elmentem privátban és az összes hormont megcsinálták 15 e Ft-ért. Na ez volt az a nagyon drága.... Röhej, amit működnek az állami egészségügyben.

10371. Anda83
2011. okt. 3. 16:15
Na csajok, mára ennyi voltam, és jövő hétig nem is jövök, következő szerdán beszámolok a dologról, bár nyilván eredmény akkor még tuti nem lesz (ha lesz egyáltalán:)))) de pozitívan kell hozzáállnom, mert ha én se hiszek benne, tuti nem fog hatni:))
10370. Anda83
2011. okt. 3. 16:08

az a túl drága mennyit jelenthet vajon? hátha mégis megérné egy vitaminkoktélt beadatni (nyilván nem egyet, de azt gondolom nem naponta kellene) csak mert ezer meg ezer multivitamin, meg béres csepp, az sem olcsó.

Óó, nekem tökéletesen a körmeim, mikor elkezdett hullani, biztos, ami biztos alapon elkezdtem magamba nyomni a multivitaminokat, elmúlt a fáradtságom, nem vagyok aluszékony, és erősek a körmeim! Csak a hajam....az hullik rendületlenül.

10369. Vali72 (válaszként erre: 10368. - Anda83)
2011. okt. 3. 15:49

Hát a dokitól én egyszer kértem antibiotikumot injekcióban, és közölte, hogy az túl drága, a tb csak kivételes esetben ad, be kell venni a gyógyszert.

Most kipróbálom a béres cseppet, hátha abból felszívódik valami.

Az a fura, hogy a körmöm meg olyan erős, hogy levágni is alig lehet.

Nektek a körmötökkel mi újság?

10368. Anda83 (válaszként erre: 10366. - Vali72)
2011. okt. 3. 15:41
nem lehetne vénásan kérni vitaminokat-ásványi anyagokat?
10367. Vali72 (válaszként erre: 10362. - Kori54)
2011. okt. 3. 15:27

Hát dehogynem, rengeteg idióta tünetem van:))

Csalánkiütés, + egyéb piros irtó viszkető foltok mindenfelé, a fülem is úgy viszket mint a fene, a fejbőröm is viszket, a hajam töve zsíros, a többi része száraz. Nagyon szép:)))

Meg van még reggelente hasmenés....

Más hirtelen nem jut eszembe:))

10366. Vali72 (válaszként erre: 10361. - Anda83)
2011. okt. 3. 15:08

Nekem tuti nem szídóvik fel semmi vitalmin, ezt is mondták a nice-ben. Súlyos vitamin és ásványianyag hiány. Azt mondták, hogy mivel a bélfalat vonja be a gomba, ezért nem jut át rajta semmi táplálék, meg vitamin. Ezért kell a hajamra vitaminos cuccokat kenni, hogy legalább kívülről kapjanak valamit a hajhagymák.

Pajzsmirigy alulműködésem volt régebben, de már nincs. Mellesleg akkor is fogytam, pedig akkor hízni kellett volna:))

10365. Anda83 (válaszként erre: 10364. - Lufa22)
2011. okt. 3. 15:06
igen. Tudsz róluk valamit??
10364. Lufa22 (válaszként erre: 10355. - Anda83)
2011. okt. 3. 14:45
A Bokrétába mész Kiss Solingenékhez?
10363. Anda83
2011. okt. 3. 14:09
igen, tudom, csak arra gondoltam, ha nem szívódik fel a tápanyag, attól hullhat.
10362. kori54 (válaszként erre: 10361. - Anda83)
2011. okt. 3. 14:04
Az IBS-nél viszont tudják a bajt, mert erős tünete van, így nem kell keresgélni. Vali, Neked semmi tüneted nincs csak a fogyás +hajhullás?
10361. Anda83
2011. okt. 3. 13:58

kori, általában semmi, néha ég, vagy viszket, vagy kis pattanásszerű bigyók. Inkább csak a színe. (de mondom, nekem időszakonként ég, és mintha fájna a haj) Viszont akit írtam csajt, annak csak és kizárólag a színe volt a jele a gyulladásnak. A hajhagymagyulladás nem nagyon látszik, viszont mivel gyulladt, könnyen ki tud csúszni a hajszál. Lehet érdemes lenne utánanézned, csak nem tudom, kinél, mert engem a bőrgyógyász lepattintott, hogy enyhe bőrgyulladás, szteroid.

Ha esetleg gyulladt a fejbőröd, attól hullhat a hajad. Nem tudom, itthon hol csinálnak skalpbiopsziát. Ha ez a bigyó nem jön be, amire megyek, akkor az lesz a következő, amit felkutatok, de ha lehet, inkább másra hagynám;)

Vali, lehet, hogy nem szívódnak fel a tápanyagok, és azért hullik a hajad? Csak eszembe jutott. Már bejártam IBS szindrómás topikokat is, ott a lányoknak emiatt hullott, hiába ették ezerrel a vitamint, nem szívódott fel a bélből. Lehet, hogy valami injekciós formában meg lehetne próbálni vitaminozni. Mert ha akár évek óta van ez a dolog, hogy nem szívódik fel, mostanra simán hullhat a haj tőle. Pajzsmirigyet néztetek? a túlműködésnél is eszel, de fogysz, plusz hajhullással jár.

10360. Vali72 (válaszként erre: 10358. - Anda83)
2011. okt. 3. 13:37

Nekem valami emésztőrendszeri bajom van, mert megint fogytam, pedig annyit eszem, hogy a férjem már rosszul van tőle. Más ennyi kajától lenne már vagy 100 kiló én meg már alig vagyok 50 kg.

Ha Neked bejön esküszöm elmegyek, pedig tényleg olyan lehúzás szaga van.....

10359. kori54
2011. okt. 3. 13:29

A gyulladásnak érzetre is van valami jele a színén kívül? Nekem is néha erős rózsaszínű a fejbőröm, de mást nem tapasztalok. Néha a tarkómon fordulnak elő kis pattanás szerű viszketegségek, de ez főleg meleg időben. Ezeket a szaliciles kence azonnal megszünteti/leszárítja.

Lehet, hogy nekem is gyulladt a fejbőröm???

10358. Anda83 (válaszként erre: 10357. - Vali72)
2011. okt. 3. 13:27
Hát ha nekem beválik az allergiára, akkor neked is meg kéne nézni, ha neked is valami ilyesmi dolog miatt hullhat. Hű, szorítsunk kollektívan, hátha tényleg működik:))
10357. Vali72 (válaszként erre: 10356. - Anda83)
2011. okt. 3. 13:08
Az jogos, hogy az okot kell megkeresni és is ez után nyomozok már évek óta. Talán most már,ahogy így eldurvult a dolog, hogy mindenhol piros pöttyök vannak rajtam és viszketek nyomon vagyok. Nagyon drukkolok Neked!
10356. Anda83 (válaszként erre: 10354. - Vali72)
2011. okt. 3. 12:50

Annyit tudok, hogy valami géppel megnéznek, a fejemet is (ezt barátnőm mondta, neki csinálták).

Én elmondtam nekik telefonban, hogy hajhullás miatt, ha hat, így is hatni fog, ha nem, akkor is tökmindegy, barátnőm csak a haja miatt ment, valami mást is kimutatott a dolog neki, de nem annyira emlékszem, meg ő sem, mert majdnem 3 éve volt náluk. Nem tudom, lesz-e kence, azt vettem ki a kezelésből, hogy nem a tünetet akarják kezelni, hanem a kiváltó okot, ami okozza a gyulladást, ha ebből indulok ki, elvileg nem kell kence, de lehet hogy belsőleg kell valami méregtelenítő. Én ilyesmire tippelnék.

Jövő szerdán élménybeszámolok:))))

10355. Anda83 (válaszként erre: 10351. - Kori54)
2011. okt. 3. 12:46

Ja Kori, még annyi, ha a fejbőrömre ránéz akármilyen orvos, látja, hogy gyulladt. Más kérdés, hogy erre alapból szteroidot adnak. A gyulladás viszont kézen fogva jár a hullással. Az megint egy más kérdés, hogy mivel nem égővörös, hanem rózsaszín, szóval meg kell nézni, hogy lássa az ember, nem ordít a dolog méterekről, sok doki elbagatellizálja. Írtam egy csajsziról régebben, neki halványrózsaszín volt a fejbőre (más miatt gyulladt be, de most elő nem keresem, mi volt az) szóval akár normálisnak is nézhetett ki, kifejezetten panasza sem volt, kivéve a hullást, és 4 évig hullt a haja, mert egyik doki sem foglalkozott a fejbőrével, azt mondták, ez természetes, vagy ha épp picit erősebb volt, hogy csak leégett a napon, mert elvékonyodott a haja, ugye. 4 év után egy skalpbiopsziával állapították meg,(előtte volt ő is bőrgyógyásznál, mikrokamerás vizsglaton, stb, sehol semmi) hogy a fejbőre és a hajhagymák voltak begyulladva, 2 hét alatt kikezelték, és elállt a hullás. Megint más kérdés, hogy szteroiddal, amit én is kaptam, amire érzékeny vagyok, persze, és nekem csak belobbantotta, holott a szteroidnak le kéne vinnie a gyulladást. Ez az én saját pechem, persze. De mivel egyértelmű a gyulladás, (ettől persze más miatt is hullhat, de csak nincs még más is basszus)első körben azt kéne megszüntetni, és ha nincs gyulladás, és nem hullik, akkor ennyi, ha azután is hullik, akkor kell tovább mennem, de addig szerintem felesleges.

Ha ez a bigyójuk ki tudja esetleg méregteleníteni a festéket, vagy akármit, akkor örülök. Lehet, hogy a festék indukált egy allergiás akármit, ami mostanra oda jutott, hogy teszem azt, ha olyat eszek, attól is begyullad, mert eleve olyan állapotban van. Nem tudom másra fogni, hogy néha jobb, néha rosszabb a fejem. Csak tapogatózom, hiába tudom elvileg az okot meg a tünetet, a gyógymódra nem jöttem még rá.

Bocs, hogy szófosásom van.:)

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook