Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Mi hatásos a hajhullás ellen? fórum

Mi hatásos a hajhullás ellen? (tudásbázis)

10174. winterkate
2011. szept. 23. 01:26
A diólevél vagy a csalán használt valakinek? Állítólag a diólevél segít új hajszálakat növeszteni, de én addig nem merem kipróbálni, amíg valaki meg nem erősíti a hatásosságát, mert úgy tudom sötétre színezi a hajat, nekem meg világos. De ha sok új hajam nő tőle, akkor megbarátkozom a sötét hajszínnel:)
10173. Lotangana
2011. szept. 22. 21:13
BIOTIN!!!!!!!!!!!!!!!
10172. Suz81 (válaszként erre: 10163. - Hairloss:()
2011. szept. 22. 20:21

Én hajmosás után mikor fésülködöm, a hosszabb szálak mellett úgy potyog a sok rövid, 2-3 cmes haj, mint a hó..:( Majdnem ugyanannyi, min ta hosszú.

Egyébként sajnos ez ugye látványos is, mert kihull a hosszú, a kicsi nem tud megnőni, és ugye ezért látszik ki a fejbőröm nem gyengén..:(

Sajnálom, hogy Nálad sem javult igazán a helyzet...

Mindig úgy reménykedem, hogy valaki jön és beszámol,hogy ez és ez volt az oka, így és így kezelték stbstb, és most x év után újra dúsul a haja, és a sok tüsi szál szúrja a tenyerét..álom, álom...

10171. kori54
2011. szept. 22. 19:11

Szia! Már csak egy fontos dolog az öblítésről-nem a hajnál, hanem a mosogatásnál. A sietve és nem

alaposan öblített edényből a maradék vegyszert megesszük a következő levessel vagy más étellel.:(

10170. Rosszcsontka81 (válaszként erre: 10163. - Hairloss:()
2011. szept. 22. 18:35

Nálam nem nehéz észrevenni...((

Ha beletúrok a hajamba, sokszor akkor is marad a kezemben 2-3 centis..

Vagy mondjuk fésülködés helyett megrázom a hajam hajmosás után és a kádban találok egy csomó kicsit kipotyogva...

10169. Anda83 (válaszként erre: 10167. - Hairloss:()
2011. szept. 22. 18:18
csak a szteroid viszi le neked a gyulladást?
10168. Anda83 (válaszként erre: 10167. - Hairloss:()
2011. szept. 22. 18:14

Maga a gyulladás most istenes, mert csak rózsaszín, és a szteroid óta legalább nem fáj. Azért bíztam a szteroidban, mert nekem nem belső októl gyulladt be, és reméltem, hogy emiatt ha külsőleg egyszer leviszi a szteroid, akkor úgy is marad utána.

Hát nem tudom, a rendes sampon nem volt jó neki, most bioorganikus mindenmentes aloe veras samponnal mostam, most nem viszket, nem ég, nem húzódik (végre) 4 napja mikor mostam sls-es samponnal, úgy viszketett meg feszült, mint a fene.

Doki szerint a szteroidban lévő izopropil alkohol szárította ki (ez is túlzott zsírosodást okoz persze, mert a bőr próbálja megoldani ugye)

Mindenesetre megnéztem ezt a csodás izopropilalkoholt, fasza, mert amúgy fagyállókban használják, meg téli szélvédőmosó folyadékokban, és igen irritáló besorolása van a biztonsági adatlapján, már csak azt nem értem, hogy van képük ezt egy bőrre szánt cuccal összekeverni??????!

10167. hairloss:( (válaszként erre: 10166. - Anda83)
2011. szept. 22. 17:57

persze, én megértem. nekem is tini korom óta zsíros, bár nálam megvan az ok. természetesen nálad jóval nagyobb az esélye a festéknek.

ez a szteroid meg nagyon betyár. az a baj, hogy nem véglegesen hat, hanem addig, amíg használod. bár fene se tudja...ha jól emlékszem már 4 napja nem kentem:)

nekem kora nyáron volt ultra gáz, akkor 3 napig kentem egy csomót mindenhova, mire elindult a javulás, de minden nap kellett kenni mert egy nap alatt visszagyulladt. ehhez képest most egész jó.

10166. Anda83 (válaszként erre: 10164. - Hairloss:()
2011. szept. 22. 17:40

A zsírosodás nekem nem gyanús, mert mindig is 2-3 naponta kellett mosnom, tinikoromtól kezdve.

Az utolsó szteroidom előtt tök jól lement, napi 80-100 volt, mosásnapon 180, de 200 alatt, ez az eddigiekhez, meg a mostanihoz képest király. Aztán jött a szteroid, meg az 500 szálas hajmosás:SS Ez most 350, de hát ez is rengeteg....

Kíváncsi vagyok, a szteroidtól meddig hullik még, és hogy utána hogy lesz. Egy doki szerint a szteroid befejezése után 2-3 hét tuti kell, hogy csökkenjen, még nincs 2 hete, hogy abbahagytam a szteroidot, jelenleg ebben bízok. Végül is az 500hoz képest csökkent, haha.

De kiborító ez a hullás.....

Hiányoltalak amúgy, hogy régen jöttél....persze az igazi az lenne, ha le lehetne zárni ezt a topicot....

10165. Lilibeth59 (válaszként erre: 10192. - Zigi99)
2011. szept. 22. 17:30

Sziasztok!

Ennek a receptnek a fele az enyém, az öblítés már mástól van, de nagyon hasznos, én is köszönöm.

A hajhullásról még annyit, hogy nem csak csodaszerekkel lehet megszüntetni. Nagyanyáink semmi csodaszert nem használtak, mégis idősen is derékig éri gyönyörű dús hajuk volt.

Nem festették, akkor még nem volt divat, nem mosták minden nap a hajukat, csak hetente-kéthetente, és persze akkor sem méreganyagokkal teli samponokkal, nem használtak hajzselét, fixálót, lakkot, ami sem a fejbőrt, sem a hajszálat nem engedi lélegezni.

Egészséges ételeket ettek, a gyümölcs, a zöldség akkor még tartalmazta a vitaminokat stb. Nem ették marokszám a szintetikus vitaminokat.

Egy kis odafigyelés, hogy mit eszünk, iszunk,mivel mosunk, öblítünk, mivel takarítunk, mivel mosunk, öblítünk hajat, ezek mind segítenének... Nem csak a hajhullás és egyéb hajproblémák manapság a baj, a különböző bőrbetegségek, allergiák, ekcémák, ezek mind-mind a "civilizáció" velejárói.

Pl.hiába egy természetes összetevőkből álló sampon, öblítő, ha a törölköző, amit a fejünkre tekerünk hajmosás után, foszfáttartalmú mosóporral és kőolajtartalmú öblítővel volt kimosva. A törölközőről a bőrön keresztül felszívódik a sok méreganyag...

Ugyanígy vonatkozik ez a mosdókagyló tisztítására is, ha hajat mosunk, és esetleg nem folyóvíz alatt, vagy a fürdőkádra is, amiben fürdünk. Nem mindegy, hogy mivel tartjuk "tisztán". Hiába az öblítés egy agresszív tisztítószer után, azért marad bőven a felületen, ami bekerül a vízbe, amiben mi fürdünk.

Tudnék még írni, de már így is hosszúra sikeredett...

10164. hairloss:( (válaszként erre: 10161. - Anda83)
2011. szept. 22. 17:10
anda! azért ehhez több idő kell szerintem. bár ha a festéktől van, szerintem fél évnél tovább nem tarthatna, fél évtől krónikus, de az festéktől nem lehet elvileg, persze ha többet nem fested be. de ha fél évnél tovább eltart, mindenképpen keress fel egy hormondokit, nekem ez a zsírosodás dolog kicsit gyanús
10163. hairloss:(
2011. szept. 22. 17:02

egyébként itt többen írtátok, hogy a pár centisek is kiesnek. azt honnan látjátok? mosás után ha megszárad, mindig látom, hogy teli vagyok pár centis hajakkal, lehet, hogy én ezért nem veszem észre.nálam 90 százalékban 20-30 centisek potyognak, a maradék 10 százalékban valamivel rövidebbek, talán 1-2 szálat találok pár centiset.

ti honnan látjátok?

10162. hairloss:(
2011. szept. 22. 16:56
nálam meg tök furi ez a hullás. hullani hullik de valahogy más ütemben, vagy nem tudom. pár hónapja még napközben kevesebb jött ki, mondjuk 3 nap alatt fésülködéssel, mindennel 60, hajmosáskor meg rengeteg, volt, hogy 200 szál. most meg 3 nap alatt kijött 190 szál, reggelente egyre sűrűbben fordul elő, hogy simán kihúzogatással, félülés nélkül a kezemben marad 60 szál, ennek ellenére mosásnál meg 38-at veszítettem ma. tök érdekes. lehet, hogy azért, mert mostanában kevésbé zsíros, nem tapad úgy össze, ezért könnyebben kipotyog mosás előtt, ami akar.
10161. Anda83
2011. szept. 22. 16:20

Hát csajok, az én hajam csak hullik továbbra is.....

Mai hajmosás:350. Szuper:SSS

Viszont tegnap felraktam aloe vera gélt hajpakolásként, megszáradt, abban aludtam, reggel még egy adagot, és most délután mostam csak meg. Legalább annyit elértem, hogy most hajmosás után nem ég, és húzódik, viszket a fejbőröm, csak szimplán sötétrózsaszín......

10160. zsuko84 (válaszként erre: 10158. - Piglet81)
2011. szept. 20. 22:00

Szia! Látom ide találtál. :) Mondjuk ez egyben sajnálatos dolog is, mert ha nem hullana a hajad, nem lennél itt.

Írtad a másik fórumon, hogy a környezetedben többen IR-esek, de nem hullik a hajuk. Az IR nem mindenkinél okoz hajhullást, csak, ha érzékeny vagy rá.

Teljes kivizsgálást pl. a MÁV kórházban csinálnak, nekem egyik ismerősöm mondta. Ott a kis lábad ujja hegyétől a fejed búbjáig megvizsgálnak mindent. Kár, hogy 150 ezerbe kerül. :(

10159. Piglet81
2011. szept. 20. 20:11

Most pont ezt olvasom,ami illik rám. A babahajaimból is rengeteg van:

[link]

10158. Piglet81
2011. szept. 20. 19:29
És a legrosszabb az,hogy minden oldalon mást írnak. Egyiken azt,hogy igen is a stressz okoz hajhullást,ma meg épp találtam egy olyat,ahol azt írják hogy előbb alakul ki a hajhullás,ettől lesz a stressz. Most mire fogjam? PCOS,pajzsmirigy,hormonok,atka?! Ne haragudjatok,de teljesen tanácstalan vagyok. Merre indulljak,ahol minden vizsgálatot megcsinálnak egyszerre?! Végig jártam én már anno szinte mindent. elegem is lett.De már úgy,de úgy félek,hogy 40 éves koromra kopasz leszek. Ahogy anyukám most elmesélte a nagymamámat anno a nagyapám felhozta pestre,egy bőrklinikára,ahol kevertek neki egy spéci sampont,de sajnos 60 vesen már egyik oldalról a másikra kelett fésülnie. Ez megrémiszt.. Amikor én orvosokhoz jártam,mindegyik csak azt mondta,hogy baktérium,antibiotikumot írt. Egyik helyről a másikra.Aztán 2 év után elegem lett...Csak annyit kérnék,hogy mondja már meg egy orvos,csak egy,hogy mi lehet a baj,és akkor legaláb azt tudnám. De komolyan. Mert bizonytalanságban élni a legrosszabb
10157. Piglet81
2011. szept. 20. 19:22

Sziasztok!

Zsukó mondta,hogy ezen a hajhullásos fórumon nagyobb a pörgés,mint a másikon,így hát leírom ide is,amit oda írtam

Szia Tündérmaci, Sziasztok mindenki!

Nem tudom van e itt még valaki, akivel régen leveleztem. Sajnos nekem is több éve hullik a hajam, utóljára tavaly voltam itt sokat a fórumon, vígasztalódni. Voltam én is anno rengeteg kivizsgáláson, de már elegem lett az orvosokból, és az állandó gyógyszertömködésből. Azt vettem észre, ha van egy stresszesebb időszakom, rá 2-3 hónappal nekem is csomókban hullik a hajam. de szó szerint. Van hogy hajhagymát is találok. 2004 óta a hajamnak már csak a negyede van. Sajnos az én életemben a stressz mindennapos (természetileg is ilyen vagyok, mindenen csak idegeskedem), de most megint elvagyok keseredve, hogy biztosan ettől van e? Ugyan is, amikor nem "csomókban" hullik a hajam, akkor is több jön az átlagosnál. Nem akarom megint elkezdeni azt a procedúrát, mint régen. Már csak azért sem, mert anyagilag nem bírom. Nah meg délután 5-ig dolgozom, kivéve a pénteket. Szedek vitaminokat, sampont használok hajhullásra, de amíg a stresszt nem tudom kiiktatni az életemből, addig nem is várok semmit. De tudom milyen hajat mosni, rettegni reggel, mikor felkelsz, megnézni a fésűt. . . néha már szinte a padlót bámulom, a párnámat. Idegölő. De elég határozatlan vagyok, mert nem tudom, tényleg foghatom e az idegeskedésre. Már egyre jobban ásom bele magam az interneten írt hajhullásos megbetegedésekbe, és csak hergelem magam. Candida? Szőrtüszőatka? Hormon?! hova menjek, mit tegyek? Az sztk-ból már elég, mert nem gyógyítanak. A méreg drága klinikákban sem bízom, mert lehet, hogy csak a "csodaszereiket" akarják eladni. . . Legalább is az ingyenes hajvizsgálások erre vannak.

Tündérmaci! Kérlek privátban írd meg, hogy hova jelentkeztél, és majd azt is, hogy miket csináltak és mennyibe kerül. Lehet egy ilyen klinikai vizsgálat nem árthat. Csak a pénztárcámnak. Ha teljeskörű kivizsgálást csinálnak(vérkép, pajzsmirigy, hormon. . . stb) akkor jó, de a baj az, hogy pont a hajhullásnak van annyi, de annyi oka. Mindenkinek kitartást kívánok, és az én esetemből tanulva próbáljatok nem idegeskedni, csak bízni.

Ma meg éppen eszembe jutott,hogy a nagymamámnak volt hasonló tünete gyerekkorától kezdődően,de soha nem beszélt róla. Nem tudom ez örökölhető e. Úgy sejtem,vagyis olvastam,hogy az androgén hajhullás igen. De ez már szörnyű. Éppen most sírtam ki magam. Gyönyörű dús hajam volt,göndör. Ez egy szerencse,hogy van miből hullani,nah de meddig?! Ugyan akkor nő is sok,látom,rengeteg baba hajam van,de azok is ki tudja meddig maradnak meg :(

10156. Anda83 (válaszként erre: 10153. - KollaGen)
2011. szept. 20. 12:32

Hát én ilyen bigyót nem találtam.

A száraz fejbőr azután jelentkezett, hogy szteroidos-alkohollal kenegettem hetekig, és most mosás napján ég, feszül, és viszket, húzódik a bőr. Ebből a feszülésből gondolom, h száraz, meg abból, hogy közvetlen hajmosás után, ahogy megszárad, akkor jelentkezik.

10155. kollaGen (válaszként erre: 10152. - Lufa22)
2011. szept. 20. 12:24

Most RougjHair Schiuma Lavante (fejbőrtisztító). 2 hete használom, általában 3 naponta. Neked is az van? Mit használsz rá, milyen hatásfokkal?

(ezt most a hajgyógyász ajánlotta, nekem eddig 2 cucc jött be rá: a Nodé és a Babé, de most ezt elhasználom és meglátom)

10154. kollaGen (válaszként erre: 10151. - Kori54)
2011. szept. 20. 12:20
Aha, abszolút komolynak és megbízhatónak tűnik. :)
10153. kollaGen (válaszként erre: 10150. - Anda83)
2011. szept. 20. 12:17

Szerintem csak akkor van zsíros korpád, ha találsz a fejbőrön felrakódást, tipikusan nem a pergő fehéret, hanem a sárgás-zsírosat, egész nagy darabokat is le lehet kaparni, ha van ideged hozzá. :) Persze jön vele a haj is, elég gusztustalan, végleg leirtani meg iszonyat macera és visszajön (nekem).

Attól, hogy gyorsan zsírosodik, egyáltalán nem biztos, hogy zsk. Miből érzed/látod, hogy száraz a fejbőröd?

10152. Lufa22 (válaszként erre: 10148. - KollaGen)
2011. szept. 20. 11:42
Mit használsz zsiros korpára?
10151. kori54
2011. szept. 20. 11:41

Nem is tudok linket adni, mert az oldalakon semmit nem lehet megtudni, hogy miből áll tul.képp. Csak bla-bla szöveget találhatsz, hogy nem fáj, nem paróka nem ez-nem az.Pont a lényeg nincs ott az árán kívül. Leegyszerűsített megfogalmazásban az amit leírtam, bőrszerű szilikonba ültetett, hosszabb időn át folyamatosan viselhető felragasztott hajpótlás.

Valaki egyszer itt a fórumon reklámozta.

10150. Anda83 (válaszként erre: 10148. - KollaGen)
2011. szept. 20. 11:27

:)) szerintem nekem is van zsíros korpám, mert mindig 2 naponta meg kell mosnom, úgy szakad a zsírtól a hajam. Most is katasztrófa, ahogy kinéz, de a fejbőröm közben száraz, ha jobb kedvem lenne, röhöghetnék rajta.

Ugye, mivel száraz, ritkítani kéne a mosást. Viszont mivel zsíros is, gyakrabban kéne, mert alatta befullad a zsírtól. Szóval ezt hogy a fenébe oldjam meg? Annyira elegem van már ebből. (is) Ja, ha gyakrabban mosom, a mosásnál hullik ki rohadt sok,nem merem. Ha viszont sokat kihagyok (relatív, mondjuk 4. napon mosom) akkor meg amiatt hullik ki több. Ááááááá.

Kori, köszi, megnézem ezt a medifleurt is.

Zsuko, a húgom másfél hónapja SLS mentes samponnal mos hajat (jól ráijesztettem:P) pont egyik nap kérdeztem, mi a helyzet, azt mondja, szerinte mosáskor kevesebb hullik ki neki (amúgy nem hullik a haja, de még kevesebb lett) Meg szerinte fényesebb, jobb a tartása. Ez szubjektív, és nem tudom megítélni, pláne, hogy több ezer km-re él....de hiszek neki:)))

Én néha mosom SLS mentessel, a gyerekével, de olyan, mintha nem mosná meg rendesen (az enyémet. a gyerekét meg igen...) Nekem zsíros hatású a hajam utána, de lehet, hogy csak béna vagyok. Még próbálkozom.

10149. kollaGen (válaszként erre: 10140. - Kori54)
2011. szept. 20. 09:48
Én még erről nem is hallottam. Valami linket tudtok adni hozzá?
10148. kollaGen (válaszként erre: 10133. - Anda83)
2011. szept. 20. 09:43

Használom majd megint, ha ezzel a tetű zsíros korpával végeztem. :)

Reggel mostam hajat, most éppen megint fáj, hát ennek nem lesz vége soha már (most kettő napig nem volt gyulladt, nem is hullott ki túl sok mosáskor).

10147. Rosszcsontka81 (válaszként erre: 10145. - Kori54)
2011. szept. 20. 09:10

Komolyan?? Az ilyen, amit láttál?

Hát az részben megnyugtató. Én tuti éjjelre sem akarnám levenni.

Bár a legjobb az lenne, ha senkinek sem lenne rá szüksége ilyesmire közülünk.

10146. zsuko84
2011. szept. 19. 20:21
Sziasztok! Látom előkerült az sls téma. Én most vettem sls és mindenféle méreganyag mentes sampont, csak természetes összetevőkből áll. Most kitartó leszek és hosszú ideig tesztelem. Ha van változás, szólok. Bár kétlem, hogy bármit fog jelenteni...
10145. kori54 (válaszként erre: 10144. - Rosszcsontka81)
2011. szept. 19. 20:18

Azt mondták ebben lehet aludni, sportolni, úszni, mert olyan erősen fogja a szilikonos csat. Sőt, hogy nem is kell hozzá túl sok haj, amihez tűzni kell.

Na, azért én is hiszem, ha látom vagyis érzem:)

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook