Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Mi hatásos a hajhullás ellen? fórum

Mi hatásos a hajhullás ellen? (tudásbázis)

10234. kori54
2011. szept. 26. 21:43
Vagyis akkor a vizeletből mérik?
10233. kori54
2011. szept. 26. 21:40
Mostanában egyre inkább a stresszt gyanúsítják, a hajhullásért. És biztos így van, csak azt nem tudom a cortizolszint mennyire ingadozhat a vérben. Arra gondolok, hogy esetleg pillanatnyi állást is mutathat, mikor az ember izgul valami miatt vagy már egy huzamos ideje fennálló állapotot jelez. Valószínű az utóbbi igaz.
10232. Ava29 (válaszként erre: 10231. - Rosszcsontka81)
2011. szept. 26. 21:26
A megemelkedett cortizol-ra azt fogjak mondani hogy stressz. Legalabbis nekem a vizeletbol nezett cortizol volt magasabb 2 éve es az edrokrinologus egyből ravagta hogy " ez egy stresszes profil". Ajanlani viszont csak a DHT blokkolot tudta es hogy ne stresszeljek. Hatha neked mast mondanak.
2011. szept. 26. 20:50

Az előbb megszereztem a hormonprofilom.

Cortizol: 860.4 nmol/l Ref: 171-536...

Szerintetek mennyire valószínű, hogy ez a bibi???

10230. Ava29 (válaszként erre: 10228. - Zsuko84)
2011. szept. 25. 10:25
Köszi hogy irtal, nem vagyok egyedül akkor. A hematologushoz a haziorvosom utalt be hogy hatha ra lehetne venni intravenas vaspotlasra, de nem sikerult mert szerinte rendben van az ertek. A sima vasam az otthoni magyar vervizsgalat szerint 15,7 (9-27 ref) de hiaba ha a vaskoto kapactas alacsony, azt viszont csak itt kint neztek, melynek a hatarerteke pontosan 5-204 közt kell lennie, nekem tavaly egesz 40-60 köze sikerult emelni bar ez se sok, nemis hullott ugy mint most amikor csak 29. Tehat szerintem tuti koze van hozza de az orvost nem tudtam meggyozni, szerinte akkor a körmeimnek is rossz allapotban kene lennie es a szajszelem ki kene hogy repedezzen sürün, mivel ilyen tünetem nincs szerinte rendben van a vas.... Nekem mosasnal 3 éve mindig 100 felett van, de most hogy lejjebb ment a vas es itt az osz minimum 200. Reggeli fesulkodes min. 20 szal, napkozbeni "huzgalassal - simogatassal" is kijon 20, és este a legrosszabb mikor mar kicsit zsirosodik a tove, esti fesulkodessel is kijon 20 korul es utana turogatom es meg kiszedek vagy 50-et. Erre rajon ha kenek valami hajhullas ellenit a fejemre, akkor azzal is kijon 50. Igy telnek a napok. A hajproblemara specializalodott borgyogyasznak jobban hiszek hogy 70 fölé kell emelni a vasat, de 3 honap szedes utan engem kikezd a vas. Ezert egy eve a taplalkozason is valtoztattam, egy csokor bio petrezselyem es heti 2-szer csirkemaj az alap, sok salata, lencse csira amit birok, plusz ilyen olyan vas. A legjobb az a Ferrograd nevezetu vas 120 mg van benne de az erös, WC-zesi problemakat okoz. Nem tudom otthon lehet e kapni. Van termeszetes vas komplex is de abban csak 30 mg vas van nem ert sokat. Az orvos szerint az a tuti ha reggel ehgyomorra narancslevel vesszuk be a vasat es a kavet teat csak ra egy-ket orara, ez se mindig megvalositható. NAlam a legujabb hogy olvasom a Maria Thebent es ott csalanteat javasol a vasra igy reggelente azt is iszok, és mint te is irtad a palastfu es cickafarkot kb egy hete. Te mennyit iszol meg belole? En fele fele aranyban keverem az nem jo? És minden nap tervezem inni nem csak a ciklus 15-ik napjatol, te hogy iszod és mennyit? Én egy 3 decis bogrevel este de lehet emelni kene.
10229. Tempest
2011. szept. 25. 10:00
Lányok, a vas és vaskötő kapacitás feltornázására milyen vaskészítményt szedtek, vagy hogy???
10228. zsuko84 (válaszként erre: 10199. - Ava29)
2011. szept. 25. 09:43

Szia! Nekem is szintén problémám van a vasammal és a progeszteronommal is. Írtad, hogy a vassal kapcsolatban kétféle infót is kaptál. Én már nagyon utána jártam a vas témának, és több dokit is megkérdeztem ezzel kapcsolatban. 90%-ban azt a választ kaptam, hogy a vasnak és a vaskötő kapacitásnak a felső határértéknél kell lennie. Akik nem hajhullós fajták, azoknak tök mindegy, hogy az alsó vagy felső értéken van-e, de ha te hajlamos vagy a hajhullásra, akkor a felső határértékre kell tornászni. És írtad, hogy a férjed mondta, hogy ugyanannyi hajad van, mint egy éve. Nálam is ez a helyzet, párom mindig mondja, hogy semmivel sincs kevesebb hajam, mint amikor megismert (majdnem 10 éve), és mindig jön az utánpótlás haj (babahaj), de hajmosáskor kb. 350 szálat veszítek, naponta meg olyan 50-et, és ez már rekord, mert egy éve még hajmosáskor napi 120 hullott, mosáskor meg 400 körül. Most nyáron volt, hogy napi 20 körül, mosáskor meg 160, de betett az ősz. Én a vasat több, mint egy éves szedem, kb. fél év után kezdett emelkedni a vasszintem, de 2,6-ról ennyi idő alatt is csak 13-ra sikerült feltornázni. Ez még a 25-ös határértéktől nagyon messze van.

A másik gondom a progeszteron. Nekem 28 napra jön meg, de előtte egy héttel már barnázok. Volt, hogy már 2 héttel előtte elkezdte. Tavasszal csináltam egy diétát (saját összeállítás) és ittam a cickafark-palástfű tea keverékét. Akkor sikerült napi 20 szálra, mosáskor 160 szálra visszaszorítani a hajhullást, meg a barnázás is csak 3 nappal menstruáció előtt kezdődött. Aztán jött a nagy baki, abbahagytam a diétát és a teát. Megint egy héttel menst. előtt barnázok, és vedlek baromira. Szóval köv. menst. után újra kezdem a teakeveréket, amit én úgy szoktam, hogy 1/3-a cickafark, 2/3-a palástfű.

Szerintem azt meg ne vállald be, hogy pár hónapra leállítsák a menstruációd, mert ha belegondolsz, az baromi természetellenes. A vasmegkötő kapacitást menstruáció mellett is lehet javítani, csak az legalább egy éves folyamat. Látod, valamilyen szinten én is javulok, csak lassan, és hasonlóak a problémáim, mint neked. A teakeveréket meg idd szorgosan, nehogy úgy járj, mint én. Én hiszem, hogy nálam az segített a legtöbbet.

10227. Lollita (válaszként erre: 10219. - A2bbd13f84)
2011. szept. 24. 18:28
Köszönöm Betsssy neked is :-)
10226. Lollita (válaszként erre: 10194. - Suz81)
2011. szept. 24. 18:27
Köszönöm Suz, remélem nektek is rendeződik a dolog, de szerintem nálam is csak átmeneti a dolog sajna. Azt kívánom, hogy minden hajhullásos nő gyógyuljon meg MOST, és dús sörényünk legyen :-)
10225. kori54 (válaszként erre: 10223. - Lufa22)
2011. szept. 24. 16:50
Nem tudom, még csak egy hónapja csináltatta és még nem számolt be semmiről azóta. Egyébként ez a dht-s dolog nekem nem annyira tetszik, mi a bizonyíték rá? Tulképp semmi szerintem, de jó ráfogni. Elég kevés tudományos magyarázatot találni rá.
10224. b5ef5132a9
2011. szept. 24. 16:47
Bhringaraja olaj elismert hajerősítő szer, kiváltképp a haj sötét színének megőrzésére és a kopaszság kezelésére használják. Gyakran úgy fordítják, mint a „haj királya”, azonban a szó szerinti jelentése: méhek uralkodója. Dekokciós eljárással hozzáadják egy adott mennyiségű kókuszdió olajhoz, és mivel a kókuszdió olaj „hűsítő” olajnak számít,külsőleg használják gyulladásos és túlhevüléses feji problémák esetében, mint például fejfájásra, homloküreg-gyulladásra, és fülfertőzésekre. Ez a gyógynövény szintén hasznos bármilyen más jellegű gyulladásos probléma kezelésére.
10223. Lufa22 (válaszként erre: 10221. - Ava29)
2011. szept. 24. 16:23
Igen, most már 27 napra jön meg és barna 25-26 napon van. Természetes progi, szintetikus nem jó, az csak progesztin. Ez avérplazma jó lehet, de mi van ha hajhagymák érzékenyek a dht-ra, akkor is segit?
10222. kori54 (válaszként erre: 10220. - A2bbd13f84)
2011. szept. 24. 15:35
A PRP kezelés asszem,-ha nem keverem- saját koncentrált vérplazma beinjekciózása, ami megállítja állítólag a hajhullást ill. segíti az átültetett haj növekedését és megmaradását. Egy pasi fórumon valaki már megcsináltatta.
10221. Ava29 (válaszként erre: 10218. - Lufa22)
2011. szept. 24. 15:26
A progeszteron krém kitolta a menzeszt? A nogyogyaszom a miomara szintetikus progit adott de nem kezdtem el, én mar csunyan megjartam a hormonokkal amit a hajamra kaptam minden vizsgalat nelkul, diane et androkur, nem szeretnek ismet szajon at hormont szedni. Ez a progikrém gondolom csak venyre kapható?
10220. a2bbd13f84 (válaszként erre: 10206. - Kori54)
2011. szept. 24. 14:56
Londonban miféle szurkálás van?
10219. a2bbd13f84 (válaszként erre: 10193. - Lollita)
2011. szept. 24. 14:55
Jaj de jó!! :D Gratulálok!
10218. Lufa22 (válaszként erre: 10215. - Ava29)
2011. szept. 24. 14:10
Kiderült az inzulin rezisztencia, + pajzs alulmüködés, arra kapok kezelést és saját magam felelősségére progezsteron krémmel kenem magam 14-ik naptól. A dokid elég gáz, hogy le akarja állitani a mensid, és akkor mi van, mesterséges klimax?
10217. Lullaby70 (válaszként erre: 10216. - Kori54)
2011. szept. 24. 13:58
Köszi!
10216. kori54 (válaszként erre: 10213. - Lullaby70)
2011. szept. 24. 13:56

Szia, mivel itt nem fogunk tudni ilyet ajánlani, próbáld meg itt:

[link]

10215. Ava29 (válaszként erre: 10211. - Lufa22)
2011. szept. 24. 13:42
ÉS mit csinaltal, rendbe jott azota? Nekem a hematologus azt mondta hogy nem vashiany, mig a borgyogyasz meg azt hogy igen. Elobbi orvos azt javasolta hogy progeszteronnal allitsuk le a menzeszem par honapra es tornazzuk fel a vaskoto kapacitast 100-ra. ( most 30 korul van 15-200 az intervallum). Ha abbamarad a hullas akkor szerinte bizonyitott hogy a vas miatt hullik. Ez a hipotézis csak ott hibazik hogy 2 tenyezos: a vaspotlastol nem hullana vagy a progeszteron potlástol?...JA azt is mondta hogy ha bevalna akkor akar eletem vegeig leallithato a menzesz ezzel a modszerrel...arrol persze nincs elmelete hogy ha abbahagyom a progit akkor mi lesz, megkopaszodom? Én odzkodom az ilyen jellegu beavatkozastol, de lehet ez a megoldas?
10214. zsuzsu 12 (válaszként erre: 10210. - Lufa22)
2011. szept. 24. 13:30
Én használtam már flakkonnal de nekem sem ért semmit csak pénz kidobás:(((((((((
10213. Lullaby70
2011. szept. 24. 13:14

Sziasztok Lányok!

Szeretném a tanácsotokat kérni. Tudtok-e ajánlani olyan hajfestéket, ami tuti nem irritálja a fejbőrt, nem okoz hajhullást? Nem baj, ha nem tartós, csak színező. Sötétbarna árnyalat kéne. Vörösest nem szeretnék, és feketét se.

Bocs, ha már volt róla szó, sajnos nem tudok ennyit visszaolvasni.

10212. kori54 (válaszként erre: 10210. - Lufa22)
2011. szept. 24. 13:08
Nem tettél rá utána balzsamot?
10211. Lufa22 (válaszként erre: 10199. - Ava29)
2011. szept. 24. 11:55
Szia, nekem ugyanezt csinálta diane, barnázás, majd 24-25 ik napon mensi. Ez progeszteron hiány, ettől is simán hullhat a haj.
10210. Lufa22
2011. szept. 24. 11:50
Csajok! Aki plantour 39 koffeines sampont használ és szereti, van egy bontatlanon, féláron megválnék tőle, nekem nem jött be, mert tapadt tőle a hajam.
10209. Lilibeth59 (válaszként erre: 10202. - Zsuzsu 12)
2011. szept. 24. 10:57

Webáruházakban is, de akár bio boltokban is, arra figyelj, hogy szűz hidegen sajtolt legyen, aminek van kókuszillata! Aminek nincs, az sütésre, főzésre való, az nem hidegen sajtolt.

De én szoktam magam is készíteni kókuszreszelékből, akkor van finom kókusztejem is, meg kókuszolajam is, és a kókuszreszeléket még mindig fel lehet használni sütihez például...

10208. kori54
2011. szept. 24. 10:43

"Vatika Hajkondicionáló Olaj 150ml

A Vatika hajolaj indiai kókuszdióolaj, henna, amla és brahmi tartalmának köszönhetően különleges hajápolószer. Csökkenti a környezeti ártalmak, a festés, a dauer káros hatásait, ápolja a hajat és a fejbőrt, elősegíti a haj növekedését. Kúraszerũ használata során haja rugalmas, selymes fényũ lesz.

Különleges összetétele révén a fejbőrbe jutva javítja az agy mũködését (a brahmi-tartalomnak köszönhetően). A henna természetes gombaölő hatású, egészségesen tartja a fejbőrt, segít megelőzni a hajhullást és egészségessé, fényessé teszi a hajat. A neem antiszeptikus hatásának köszönhetően segít megakadályozni a fertőzéseket, a korpa megjelenését a fejbőrön, továbbá megelőzni a hajhullást és a korai őszülést. A citrom szintén hatékony a korpaképződés és a hajhullás megelőzésében, és szép fényt ad a hajnak"

Én ezt és az ilzsut is csak nagyon enyhén kenem szét a választékokba, nem dörzsölöm csak szét simítom a fejbőrön, hogy ne csurogjon le.

10207. Ava29 (válaszként erre: 10205. - Kori54)
2011. szept. 24. 10:25

Csalán, aprobojtorjan, diofalevel, zsurlo, cickafark, gyermeklancfu, körömvirag, nyirfa, pásztortáska van benne es alkohol, utobbitol kicsit viszket - ég a fejem ami eddig nem volt. Most jott meg hetfon a ket adag ILZSU, nagyon sokat remelek tole. Miben különbözhet vajon a Varga hajcseppektol? Sajnos ha dorzsolom akkor meg jobban hullik, de allitolag az ilzsut nem feltetlen kell maszirozgatni.

Az olajokkal kapcsolatban itt Fr.o-ban az arganolaj a nagy "hajhullós olaj", de az olivaolaj is megteszi. Én inkabb a hajvegekre teszem mert ha a fejborre teszem menek jobban hullik es viszket is. Férjem mindig mondja hogy az arab lanyoknak foleg a szaudiaknak es libanoniaknak nagyon szep a hajuk mert olivaolajjal es gyógynövenyekkel kezelik mar kicsi koruk ota...az ő anyukaja is hennazza és olajozza a hajat és nagyon szep dus haja van.

10206. kori54 (válaszként erre: 10193. - Lollita)
2011. szept. 24. 10:11

De jóóó! Végre valami jó hír is van:-) Gratulálok!

És már Londonba készültél szurkáltatni.... :)

Remélem tartós marad az eredményed!

10205. kori54
2011. szept. 24. 10:04

Sziasztok! A medlineban lehet kapni egy olajos pakolást (dabur-vatika) amiben kókusz is van -többek között- és kiválthatja az egyéb nehezen kenhető olajokat, 1500 körüli áron, sokáig elég és nagyon könnyű felvinni. Melegvízbe kell állítani a flakont így folyósabb lesz, de nem mint a víz, 3 ujjal fel lehet kenni a választékokba. Kifliszacskó és törülköző rá. Akár fél óra után könnyen kimosható.

Az ilzsu után a forcapil tonikját használtam sikertelenül, sőt a kis hajak kezdtek hullani. Az ilzsura visszaállva ez hamar megszűnt és már tartósak a kis hajszálak- egyenlőre:)

10 féle gyógynövény enyhén alkoholos oldata, de nem tudom a pontos összetevőket.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook