Mi a véleményetek, tapasztalatotok a "non-stop" szülőkkel kapcsolatban? (beszélgetés)
Igen lehet belőle valami!!Még jövő szerdán megyek vizsgálatra,az szintén sok mindenre adhat választ.
És itt???Ül a topik...írjatok:)!!
Sziaaa!
Hát ez nem jó hír... de még lehet belőle jó!
Huhh, nem semmi!
Jobbulást, vigyázz magadra!
Szió!
Örülök neked! Minden rendben?
Oké, már közben rájöttem :(
Legalább próbálj meg pihenni, ha már ott kell lenned. Pussz és jobbulást!
Meg az előzőhöz: mit csinál a magántanuló gyerek nap közben, ha nincs isiben? A szülő nem dolgozik, vagy hogy?
A gyerek érdeklődését nem szabad letörtni, visszatartani, de szerintem erővel "fejleszteni" se kell. Az ovinak nem dolga írni-olvasni tanítani a gyereket, ebben egyetértek, Vekerdy Tamás gyerekpszihológussal, aki számtalanszor leírta, hogy az iskolának kéne alkalmazkodni az ovihoz, nem fordítva. Az enyém nem tanult ilyeneket az óvodában, viszont magától (illetve hát tőlünk kérdezősködve) tanult számolni. Az iskolában nem volt ezzel gond, szépen megtanult írni-olvasni. Nem értem ezt a "kényszert", hogy minél többet, minél korábban...sok szülőnek is ez a mániája. Azt hiszik, ettől jobban fog boldogulni a gyerek az életben? Én nem hiszem...
Jutka2, ez megdöbbentő, amit írtál! Ez is hátrányos megkülönböztetés! És milyen romboló a gyereknek.
Sziasztok! Látom, megint beindult a topic! :)
Végigolvasgattam, amit írtatok. Hát az én fiam is kisiskolás, néha szívesen csinálnék magántanulót belőle, de csak azért, mert sajnos féltenem kell mások deviáns agresszív gyerekeitől. Sajna akad ilyen, aki már az oviban is rendszeresen püfölte a többieket (az enyémet is), az óvónőt leköpte, stb. Idősebb, és nagyobb, mint a többiek, tehát gond nélkül tehette, most egy osztályban vannak... De ugyanakkor nem tenném magántanulóvá, mert élvezi és szereti a közösséget, nagyon nagy társaságigénye van, megviselné, ha kiszakítanám.
Azt gondolom, hogy némely indokolt esetet leszámítva ez a magántanulóság magányossá teheti a gyereket. Nem magányos zsenit szeretnék nevelni, hanem boldog, kiegyensúlyozott embert.
Elég fertőzött lettél:)))
Köszike akkor nagy gyermekeid vannak már:)
További ajánlott fórumok:
- Mi a véleményetek egy 15 éves lány és egy 35 éves férfi kapcsolatáról?
- Segítsetek véleményetekkel!! Válságban van a 22 éve tartó kapcsolatom!!
- Egy kis pitbullt ajándékoztam a tizenegy éves kislányomnak, kinek mi a véleménye ezzel kapcsolatosan?
- Mi a véleményetek a lapraszerelt (otthon összeállítandó) bútorokkal kapcsolatban?
- Nespresso kapszulás kávégéppel kapcsolatos vélemények
- Örökké gyerekek? avagy milyen szoros legyen a kapcsolat a szülőkkel?