Mi a véleményetek a yadine fogamzásgátlóról? (beszélgetés)
bocsanat rosszul irtam, szoval szerinted egy bogyo kihagyasa is ilyen nagyon kockazatal jar?
es szerinted amikor befejezem ezalkalomra a szedeset abbahagyjam megnezni,hogy megjon e a menstruaciom?
segitseg!!
sziasztok, nagyon nagy szuksegem lenne valaki segitsegere. tegnap este eszrevettem hogy egyel tobb bogyom van akelletenel, vagyis hogy valamikor egyet kihagytam. en ugy emlekszem hogy egy hete talan ellenoriztem, hogy minden rendben van e, de a nagy panikban ami most ram tort ebben se vagyok biztos. es olyag gondolataim vannak, hogy mi van ha elszamoltam, stb. en mar vagy 2-3 eve szedem a yadine-t, meg sose fordult ilyen elo velem...tegnap este rogton bevettem kettot, de 2 kerdesem lenne.
Ha nem ebben a hetben hagytem ki egyet, hanem mondjuk tobb ideje, csak nem vettem eszre akkor mit kell tennem?
A masodik kerdesem pedig hogyha minden rendben, es ebben a hetben felejtettem el(3.het egyebkent) akkor ugye rogton be kell venni 2t amikor eszreveszed es utana amikor elfogy ez a level, nem szabad szunetet tartani...de ha en meg akarok bizonyosodni felole hogy nem vagyok terhes akkor nem hagyhatok ki megis normalisan egy pillola mentes hetet, hogy megjojjon a menstruaciom?
SZERINTETEK MI TEVO LEGYEK????
Szia
a Yadine szedésének abbahagyása után már 1 hónappal tervezhetsz gyereket a doboz szerint, ha jól emlékszem.De ha kihagysz egy tablettát akkor is teherbe eshetsz simán. Szerintem csináld meg a tesztet 20.a körül is, mert a menzesz elmaradása után pár héttel mutat biztos eredményt.Esetleg kérdezd meg a nőgyógyászod is...
1. abbahagytad a fogamzásgátlót, ilyenkor kb. kell félév, mire beáll a menzeszed. Vannak olyan barátnőim, akiknek egy év sem volt elég ahhoz, hogy ki tudják számolni a ciklust.
2. az antibiotikum hatással van a menzeszre.
Ezt a kettőt összeadva, negatív teszt mellett csak annyit tudok mondani, hogy nyugodj meg és várj. Mást úgysem tehetsz. Vagy esetleg egy látogatás az orvosnál, aki mondjuk ahódhat gyógszert, h megjöjjön, de nem jobb, ha a szervezeted magától áll vissza?
Hááát én is nyugtalan lennék, elég idegeskedő tipus vagyok, ezért is kezdtem el gógyszert szedni...
Szerintem nem vagy terhes, lehet, hogy az antibiotikum miatt van. Viszont azt is írják, hogy az előváladékban is lehet hímivírsejt, tehát meg lehet nem lehetetlen, aminek az esélye igazából nagyon nagyon kicsi (szerintem..., mert én is voltam hasonló cipőben) Szóval ham egnyugtat csiálj egy tesztet. (De én abban sem hiszek teljes mértékben.) Vagy fordulj orvoshoz. Az a biztos :) És ne nyugtalankodj :) Nem lesz semmi baj.
sziasztok, tudom hogy mindig ilyenkor kereslek meg titeket, de nagyon kíváncsi vagyok a véleményetekre. fél évig szedtem yadine-t, már több hónapja nem szedem, nem volt gond utána a menstruációmmal. amikor legutóbb megjött első naokban kórházba kerültem, (nemtudom fontos lehet e de 2 hétig antibiotikumot kaptam) és most már lassan egy hete meg kellett volna jönnie. azóta össz 3-szor voltam a párommal, mindig használtunk gumit, csak egy alkalom volt hogy kb fél percig nem, még a szeretkezés elején. még nem csináltam tesztet, de attól tartok hogy talán terhes vagyok. a kérdésem hogy szerintetek huszon-valahanyadik napon úgy hogy tényleg csak fél perc volt az egész teherbe eshetek e, vagy esetleg lehet még mindig a yadine hatása, vagy talán az is előfordulhat hogy a 2 heti intravénás antibiotikumos kezelés következménye a menstruáció elmaradása? akinek van véleménye vagy tud válaszolni kérem minél előbb tegye meg, mert elég nyugtalan vagyok
előre is köszönöm mindenkinek
Köszi KrisztOnika :D :D
Én még csak 3 hónapja szedem, ( de írtam az előző hozzászólásomban is ;) ) ma fogom a 4. levelet elkezdeni.
Sziasztok! Egypár kérdésemmel kereslek fel Titeket. Az a helyzet, hogy nekem Yadíne fogamzásgátlót irt fel a dokim, kb. egy éve, és már kétszer abbahagytam a szedését ugy kb. 2 hónapig nem szedtem (mert a pasimmal szakitottunk) Most szerintetek elkezdhetem ujra szedni? Nem viseli meg a szervezetemet? A másik kérdésem az lenne, h szerintetek jó gyógyszer a Yadíne? Mert olvastam vmi uj tablettáról, a neve Yasminelle ( ha nem igy irják, akkor bocs), és azon gondolkozom, h azt kéne inkább feliratnom a dokival, mert talán az ujabb fajta gyógyszer és talán korszerübb is. Szerintetek váltsak?
Nagyon megköszönném, ha tanácsokat adnátok nekem, mert ezekkel a dolgokkal nem nagyon vagyok tisztában. köszönöm előre is!
sziasztok!
tudom, hogy ez nem ide tartozik, csak nagyon magam alatt vagyok!!! a barátom, akivel úgy vagyunk együtt, hogy "se vele, se nélküle" rájöttem, hogy már csak kihasznál!!! kicsit utána néztem, és közbe ismerkedik egy csajjal! de megnéztem milyen a lány, és nem igazán a "barátom" stílusa!! ezt tutira mondom! na mindegy, végülis csak azért írtam, mert jól esne egy pár kedves szó vagy valami "segítség"! a gyógyszert is miatta kezdtem el szedni, és már nem akarom....de még nem beszéltünk meg semmit! ez csak az én titkom, hogy kihasznál!! szerintetek mit tegyek???
egy kétségbeesett lány!!!
valaki írhatna, köszönöm
Sziasztok!
Nincs esetleg valakinek megmaradt Yadine bogyesza !?
Kérlek legkésőbb holnap estig ha tudvalaki akkor válaszoljon a privátban!!
Köszi Miirtille
Sziasztok!
Az igaz hogyha nem tartok szünetet a gyógyszer szedése közben akkor meddőséget okozhat? Az egyik orvos azt mondta hogy igen ezért kikértem egy másik véleményét is és ő pedgi azt mondta hogy nem. szerintetek most mi az igazság?
Sziasztok!
Én Lindynette20at szedtem egy évig, de orvosom tanácsára áttértem a Yadin-ra, mivel az kevesebb alhasi fájdalmat okoz-mondta ő. (Ugyanis én görcsök miatt szedek fogamzásgátlót.) Sajnos csak rossz tapasztalatom van a Yadinnal kapcsolatban, ezért visszatérek a Lindynette20-ra,ami jóval megfelelőbb volt számomra(görcsök,vérzés mennyisége,pontossága,libidó).
További ajánlott fórumok:
- Mik a vélemények a Dienille fogamzásgátlóról?
- Azalia fogamzásgátló - vélemények
- Mi a véleményed a Gestomix nevű fogamzásgátlóról?
- Mennyibe kerül a Yadine fogamzásgátló tabletta?
- Tudtok a Yadine-nál jobb és olcsóbb fogamzásgátlót ajánlani?
- Van olyan ember itt, akinek a Diane35 vagy a Yadine fogamzásgátló valóban segített a haján? Szebb lett tőle és dúsabb stb.