Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Mi a véleményetek a yadine fogamzásgátlóról? fórum

Mi a véleményetek a yadine fogamzásgátlóról? (beszélgetés)

❮❮ ... 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 ... ❯❯
2008. júl. 12. 20:49

Sziasztok!

Én most fogom elkezdeni a harmadik lapot...és nagy problémám nem volt eddig azon kívül hogy néhány hétig feszült tőle a mellem. Viszont az első lap után rövidebb szünetet tartottam, mert augusztusra be akarom állítani a menzeszem. Csak annyi volt a gond, hogy ebből következően nem jött meg abban a szünetben. Emiatt kicsit aggódni kezdtem, de elvileg úgy van, hogy a szünetben az "elvonási tünetek" miatt van vérzés nem?

Most végeztem a második lappal, és a negyedik napnál tartok a szünetben...de még mindig nem jött meg. Szerintetek? :S

2008. júl. 10. 15:23
Nekem is szokott feszülni a mellem, kb a gyógyszerszedési időszak közepe felé addig, amíg meg nem jön, utána elmúlik és kezdődik előrről :D De nem vészes, szerintem ez természetes.
752. ersi (válaszként erre: 751. - Maci.m)
2008. júl. 9. 13:34
Nekem nagyon érzékeny lett a mellem és amikor orvosnál voltam, azt mondta, hogy a gyógyszer és a hormonváltozás miatt van.
751. maci.m
2008. júl. 8. 18:17

Sziasztok!

Én 1 éve szedem a Yadine-t,és sokszor vettem észre,hogy feszül a mellem,vagy érzékenyebb a mellbimbóóm. Kb. a ciklusom közepén,a 6-7 szem tabletta bevétele után.Talán 1 hétig tart,de annyira nem figyeltem még meg a dolgot.Szerintetek a gyogyó csinálja? Van valaki ebben a cipőben? Amúgy most voltam rákszűrésen,meg emlő ellenőrzésen,minden okés. Csak ezt a dolgot elfelejtettem megkérdezni a dokimtól.

Köszi a válaszokat!!!

750. 72f62a66ed (válaszként erre: 748. - Ersi)
2008. júl. 6. 21:11
Nem. Bocs ha kicsit félreérthetően fogalmaztam.
2008. júl. 6. 09:06
Szerintem még várj, mert még csak most kezd hozzászokni a szervezeted :)
748. ersi (válaszként erre: 746. - 72f62a66ed)
2008. júl. 6. 07:53
gyógyszer mellett szültél még egyet?
2008. júl. 5. 23:20
sziasztok! 19éves lány vagyok. két hónapja szedem a yadine-t. az első hónapban többször előfordult,h émelyegtem,szédültem, bár ez lehet,h összefüggésben volt a vizsgaidőszakkal is(nagyon izgultam). de a 2.levélnél már nem tapasztaltam ilyet. igazából az a problémám,h amióta szedem a gyógyszert nem lett szebb a bőröm. sőt!! hatalmas piros,gennyes pattanásokkal van tele a homlokom :S pont mint 14-15éves kamaszként... szerintetek el fog múlni vagy inkább váltsak? más problémám egyébként nincs a gyógyszerrel!
2008. júl. 4. 14:54
Én az első szülésem után kezdtem Yadine-t szedni. Közben szültem mégegy gyereket. Nekem semmi bajom vele.
2008. júl. 4. 14:13

Sziasztok!

Én 1 hónapja szedem a Yadine-t. Nem szeretném elkiabálni, de egyelőre semmi bajom sincs tőle, teljesen jól viseli a szervezetem. Talán a szedés második vagy harmadik napján éreztem egy kis hányingert, de aznap el is múlt, egyéb probléma pedig nem jelentkezett szerencsére. ( se bőrprobléma, se libidócsökkenés)

Holnap fogom elkezdeni a 2. levelet.

744. 55b1652900 (válaszként erre: 743. - Thiatira)
2008. júl. 4. 12:57
Létezik, hogy attól maradna el?? Ilyenről még nem is hallottam..., azt tudom, hogy előfordulhat libidócsökkenés, de hogy ez... :-o
2008. júl. 4. 11:55

sziasztok. most jut eszembe, hogy nekem a Yadine-től elég undorítóan májfoltos lett az arcom. végülis mégis elkezdtem szedni a 2. levelet belőle, de azt hiszem a harmadikat már nem várom meg, hanem Belara lesz belőle.

ha az sem lesz jó, hagyom az egészet. ezek a májfoltok betették a kaput. mindig szeplős voltam, de ez sok és ronda és még a bajszom területén is van, ha nem nagyon közelről nézem magam, olyan mintha tényleg bajszom lenne... ezért fogom abbahyagni a Yadine-t. na meg a szexuális vágy csökkenése miatt is.

és valaki írta egy-két hozzászólással lentebb, hogy elmarad az orgazmus. velem is így történt. kb.olyan érzés,mintha a tv-t néztem volna addig...

742. 2ab728965c (válaszként erre: 741. - Netzus)
2008. júl. 4. 08:34

Szia, ha át szeretnél állni, akkor mindenképpen a ciklus első napjától érdemes szedni az újat.

Nem lehet( nem érdemes) általánosítani a fog. gátlókról mások által tapasztaltakat, mivel mindenki másként reagál ezekre a hormonokra, és ez csak akkor derül ki, ha elkezdi az illető szedni.

Ha nem válik be,a jelenleg forgalomban lévő 27 féle orális fog. gátló tabletta közül biztosan lesz legalább egy olyan ami megfelelő a számodra.

741. Netzus
2008. júl. 3. 20:55

Sziasztok!

Én kb. 5 éve szedek / szedtem Lyndinette 20-a; félév kihagyással.

Most váltanék. Az arcom rettenetesen brutál és bőrgyógyász hatására váltanék.

A lyndinette mellett híztam is fogytam is, összességben meg voltam vele elégedve. Bár ahogy itt a hsz-kat olvastam, lehet, hogy a libidó csökkenésem hátterében ő áll.

Most Yadine-t írtak fel. A hsz-k elolvasása után nem tudom mit tévő legyek????!!!!

A Yadine-ról fogalmazzunk árnyaltan több a negatív vélemény, tapasztalat, mint a pozitív hozzászólók száma! :)

Tanácstalan lettem.

Közben lenne kérdésem. Én a lyndinette áttérése miatt szedem. Ekkor mikor vegyem be? 7 nap után, vagy a menzesz első napján??? /Még nem vettem meg a tablettát, így nem tudok plusz infót./

Előre is köszi!

740. ersi (válaszként erre: 738. - Pepi019)
2008. júl. 2. 11:53

őszintén szólva, csak a nagyon parázós természetem mondatta ezt velem. és a hülye logikám. :)

semmi alapja nincs.

2008. júl. 2. 07:36
Ok,köszi. Nem tudom,hogy mitől lehet,de első körben mindenképpen felkeresem a nőgyógyászomat,aztán majd meglátjuk mi lesz.
738. Pepi019 (válaszként erre: 733. - Ersi)
2008. júl. 1. 22:03
Szia! Nekem is emiatt írta fel a doki. Én most kezdem majd el szedni a 2. havi adagot, de teljesen jól vagyok. Az elején kb. 1 hétig nagyon fájt a fejem, és 1-2 napig elég durván émelyegtem és hányingerem volt, de most már minden ok. Engem mondjuk ez nem aggaszt, mert én már jövőre szeretnék teherbe esni, csak az esküvőt akarjuk megvárni, azért szedem addig a gyogyit, meg hogy megint beállítsa a menzeszem. Nekem nem hívta fel a figyelmem a doki erre, te miből gondolod, hogy így van?
737. 2ab728965c (válaszként erre: 734. - Liliom87)
2008. júl. 1. 19:19

Szia, én elsősorban urológushoz mennék, nem nőgyógyászhoz.

Sok mindentől lehet véres a vizelet, mondjuk vesehomok vagy apróbb kő is okozhatja, de ez csak egy a sok lehetséges ok közül.

736. 55b1652900 (válaszként erre: 734. - Liliom87)
2008. júl. 1. 14:34
Nem lehet, hogy felfáztál?? Mert attól lehetséges.
735. 55b1652900 (válaszként erre: 732. - Ersi)
2008. júl. 1. 14:34
Hát most igazából nem tudom... Vannak alkalmak, amikor együtt vagyok a barátommal vagy lennénk, de nem tudunk, mert fáj... :S Fogalmam sincs, hogy mitől lehet... Arra is gondoltunk, hogy időnként kell egy kis szünetet hagyni, csak hát ez nem úgy megy :D Egyszerűen nem értem ezt... Volt már valakinek hasonló észrevétele? Ha igen, akkor mi tévő legyek?? Mert ez így nagyon nem jó..., még a végén teljesen elmegy a kedvem az egésztől :(
2008. júl. 1. 14:30

Sziasztok!

Mitől lehet véres a vizelet? Elég aggasztó a dolog,meg fájdalmas is időnként a pisilés. Gyógyszertárban adtak gyógyhatású készítményt (Urogin), ettől el fog múlni,vagy meglátogassam a nőgyógyászom?

Köszi előre is!

733. ersi (válaszként erre: 726. - Pepi019)
2008. júl. 1. 10:03
Szia! Én is terveztem, hogy feliratok egy háromfázisút, mert állítólag az jobban követi a női hormonrendszert, igazodik hozzá, míg a monofázisú ugyanazt adja minden nap. De viszont attól féltem, hogy egy háromfázisú tablettában több hormon van és nehezebbb is úgymond "bánni" vele, mert esetleges későbbi bevétel, csúszás miatt könnyebb a teherbeesés.
732. ersi (válaszként erre: 725. - 55b1652900)
2008. júl. 1. 10:01
Milyen gond?
2008. jún. 30. 21:47
Sziasztok!Nem rég kezdtem el szedni a yadine-t.már csak 10 tablettám van az első levélből de még mindig vérezgetek.Mennyi idő mire beáll normálisan?Kezd eléggé idegesíteni.előre is köszi a segítségeteket.
2008. jún. 30. 18:20
Én meg nem tudom, hogy az okozza e, de mielőtt megjön, már nincs ugye tabletta, hát az orgazmus?! Eltűnik!
729. Barbi0201 (válaszként erre: 720. - Ersi)
2008. jún. 30. 18:18
Nem. :( Bár kötelező rákszűrésen voltam. Még régebben írtak, de akkor nem szedtem, gondoltam minek!!! Nem volt senkim. Na meg Dianat írtak!
2008. jún. 30. 18:01
Köszönöm a hozzászólásokat, biztos, hogy nem ezt választom!
727. csingi-lingi (válaszként erre: 724. - Sóvágó)
2008. jún. 30. 12:39
Szia! Nálam katasztófálissá vált a helyzet libidó ügyben, úgyhogy letettem a gyógyszert. Három évig szedtem, és most olyan vagyok, mintha kicseréltek volna. De nem általánosítanék, mert lehet, hogy Nálad nem okoz semmilyen problémát.
726. Pepi019
2008. jún. 30. 12:19

Sziasztok! Én kb. 4 évig szedtem a Yadine-t. Közben nem volt semmi problémám, viszont miután abbahagytam alig akart megjönni, hónapokig nem is volt meg. Elküldtek hüvelyi ultrahangra, és ott azt mondta a doki, hogy olyan vékony a méhnyálkahártyám, hogy kizárt dolog, hogy terhes legyek (ja mert méhen kívüli terhesség gyanújával küldtek). Utána olvastam a neten, hogy a Yadine, méhnyálkahártya "sorvasztó". Jól hangzik, ugye? Főleg annak, aki esetleg nemsokára teherbe esne. Most a dokim a Triodena-t írta fel, ami három fázisú, ezek állítólag sokkal jobbak, mint a monofázisúak, mint pl. a Yadine.

Ja és a libidóm is jóval alacsonyabb volt a Yadine szedése mellett.

2008. jún. 30. 11:47
Nekem nem okozott (az eddigi 4 hónap alatt) Viszont van egy kis gondom, csak kérdés, hogy a tabi miatt van-e..., ebben még nem vagyok teljesen biztos :S
❮❮ ... 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook