Mi a véleményetek a yadine fogamzásgátlóról? (beszélgetés)
Szia, ha valóban hozzáértő doki adta a Yadine-t, akkor biztos így is van, én nem vagyok egyéb mint egy sokat olvasott ( és tapasztalt) eü-s.
Hogy teherbe tudsz-e majd esni, és mennyi idő kell hozzá, azt meg nincs ember aki felelősséggel meg tudná jósolni neked.Ha majd babát akartok vannak módszerek ( Costilbegyt).Nálad amúgy is nagyon jó jel, hogy egy ízben már sikerült a terhesség PCO mellett is, ilyenkor nagyon nagy eséllyel sikerül ismét teherbe esni, csak kis segítség kell majd, vagy még annyi sem.
Semmiképpen nem aggódnék a helyedben.
Szia!
Köszi a választ, igen korábban szedtem Diane 35-öt, de akkor még nem tudtam, hogy PCO-s vagyok!
Szőrösodtem és csúny avolt az arcbőröm, de a doki nem mondta el, hogy ez a bajom. Ennek kb 10 éve.
Amikor abba hagytam sokáig nem volt gond, majd a lányom megfoganása előtt megint előjöttek a gondok, de csak rövid időre, mert sikerült terherbe esnem és 2005 decemberében megszületett Lillus. KB 2 hónapja újból jelentkeztek a tünetek és elmentem egy új dokihoz, ő megultrahangozott és elmesélte, hogy mi a bajom. Ő írta fel a Yadint, mert azt mondta, hogy szerinte ez pont erre való. Szerettem volna valakivel beszélni, aki PCO-s és szedi. Jelenleg nem akarunk újabb babát, majd csak 2-3 év múlva és tudni akartam, ha ezt szedem utána esetleg mennyi idő, amíg újra jelentkeznek a tünetek és teherbe eshetek-e még?!
A tájékoztatóra az van írva, hogy hat már az első tabletta bevételekor. 7 nap után is véd. Ha nem így lenne, akkor nem írnának ilyet a tájékoztatóra.
De mivel ez a csapat elég aggódó lányokból áll, biztonságból eddig nagyon sokan kivárták a hetet(heteket, hónapokat).
Annyira ne legyél biztos hogy 7 nap után hat a gyógyszer :))
Úgy emlékszem, a legelső tablettát, a vérzés első napján kell bevenni, aztán szeded 21 napig, majd 7 nap szünet (közben vérzés), majd a hetedik napon újabb levelet kezdhetsz el szedni. Nem baj ha akkor még tart a vérzés.
Ha valamit nem jól írtam légyszíves javítsatok ki. De nekem így mondta a doki, amikor elkezdtem szedni.
Szia Lizi, a PCO-ra elsősorban azok a szerek használhatók, amelyekben ciproteron acetát van, tehát a Diane 35 és az Androcur( utóbbi nem kifejezetten fog. gátló).
A fog. gátlókat egyébként azért szokták ez esetben bevetni, mert a ptefészkeket "pihentetik", és azt remélik, mikor már nem szeded majd a gyógyszert, és beindul a saját hormontermelés, akkor rendes tüszők lesznek az addig "forgalomból kivont" , pihent petefészkekben. Ez sokszor így történik, ha nem, még sok egyéb gyógymód is van a PCO -ra csak egyetlen kulcsa van az egésznek: nagyon hozzáértő dokit kell találni!
Sziasztok!
Én sajnos PCO begségben szenvedek!:-( Pár napja diagnosztizálta nálam az orvos a "rondaság kórt"! A Yadint írta fel a tünetek kezelésére, mert sajnos a betegség gyógyíthatatlan! Van esetleg köztetek olyan aki ilyen betegségben szenved és ugyanezt a gyógyszert szedte, vagy szedi most is?
Kíváncsi lennék, hogy mennyire tünteti el a panaszokat és utána, ha abba hagyta a gyógyszert sikerült-e teherbe esni?
Köszi előre is a választ!
Lizi
esztie!
Teljesen egyetértek veled. Igaz, én mégcsak 3 éve szedem. Közben volt egy kis kihagyás amikor második gyerekünket terveztük, de szülés után ismét szedem és minden oké vele. Sajnálom hogy sokaknak ennyi problámája van vele. Sajnos nem egyforma a szervezetünk.
Szia, én nem vagyok ugyan nőgyógyász, de azt gondolom hogy a kiegészítő védekezés maximálisan elég ebben az esetben, és ne lepődj meg akkor sem ha esetleg pecsételgetés vagy egyéb valami jelentkezik Nálad.
A hormonok biztonságos felszívódásához ugyanis valóban minimum 4 óra kell.
Ha nem gond, akkor mégegyszer bemásolnám az én problémámat, ami a napokban fordult elő. És mások véleményére ill. tanácsára is kíváncsi lennék. Nagyon nagyon fontos lenne, és nagyon megköszönném!! :)
Lenne egy kérdésem, hátha nektek több tapasztalatotok van a gyógyszerrel kapcsolatban. A hasmenés mennyire gyengítheti a hatását? Ugyanis, a gyógyszer bevétele után másfél órával kb jelentkezett nálam a hasmenés és mivel 4 óra a gyógyszer felszívódási ideje, gondolom nem szívódott fel rendesen. Ezután még 2 nap telt el, tehát ez még plusz 2 tabletta. . . , ilyenkor nagy esély van arra, hogy teherbe eshetek?? Remélem, hogy nem lesz gond. :( és ezesetben be kellene venni méf 1 tablettát a biztonság kedvéért? Vagy csak kiegészítő fogamzásgátlás szükséges ilyenkor?
Kérlek segítsetek, mert nem nagyon vagyok emiatt nyugott!! :( Előre is köszönöm a segítségeteket :)
Bevallom, hogy én is hasonló cipőben jártam, csak én 2 hétig vártam vele, én is be voltam tojva, de szerencsére nem lett gond. Sokan azt mondják, hogy ilyen esetben 1 hét alatt hathat a tablette, de úgy gondolom, hogy nem viccből mond a doki 1 hónapot... Nem tudom, hogy mit tennék a helyedben :(
A vérzéssel kapcsolatban nincs tapasztalatom szerencsére, de valószínű, hogy azért van, mert most kezdted el és még csak most kezd hozzászokni a szervezeted.
Szia Vicuska!
Mindkét kérdésedre az a válaszom hogy nem kell aggódni.
A ciklus első napjától szedett tabi két hét után gyakorlatilag 100%-ban véd, amennyiben persze pontosan szeded és nincs hányás-hasmenés ami megzavarná a felszívódást.
A pecsételgetés az első 3 hónapban természetes, illetve nem természetes, de belefér, ez az ún. "türelmi idő" a szervezeted részéről.
Nyugodtan élvezzétek egymás szerelmét a barátoddal, nem lesz semmi baj! :)
Üdv: Fáni
Sziasztok! Nekem két irtó fontos kérdésem is lenne hozzátok: 1, most kezdtem szedni a tablettát, az első levélnél tartok, és én ugy tudtam hogy ha a menstruáció első napjától szedem, akkor már egy hét után is tökéletes védelmet nyújt, de most olvasgattam a neten hogy elméletileg 1 hónapig kéne várnom. Szerintetek van okom aggódni?:(
2, mivel most kezdtem csak szedni, eleinte nem aggódtam, de már 1 hete vége a menstruációmnak-elvileg-de még mindig vannak vérzéseim. Van mikor nincs semmi, de szinte minden nap van egy pici. Ez normális és csak azért van mert még nem állt be a szervezetem a gyógyszerre, vagy kezdjek aggódni?
Ahogy azt az első 'gondomnál' is emlitettem, szeretnék a barátommal együtt lenni, és a hétvégén is mennénk nyaralni, de igy elég kényes az ügy, lehet hogy le kéne mondanom.=(
Kérlek, segitsetek!
Nem két napon keresztül volt hasmenésem, hanem kedden este volt először (és csak pénteken voltam együtt a párommal, remélem, hogy nem lesz emiatt gond...), majd vasárnap este újra hasmenésem volt, ekkor már vettem be egy újabb szemet!
Nálam a hasmenés nem szokott ennyire durva lenni, sokszor ki kellett mennem, és émelyegtem is.
Attól tartok, hogy gyógyszert kell váltanom, mostanában a gyógyszer bevétele után másfél-2 órával el kezd görcsölni a hasam (ez kb 1-1,5 hete).
Plusz még emellett voltak égető érzéseim is együttlét közben, amit fogamzásgátló tabletták okozhatják, ezt egy nőgyógyász mondta.
Lehet, hogy el kéne mennem orvoshoz :(
lányok, érdekelne egy-két dolog, indítottam egy fórumot, nézzétek meg
2 napon keresztül volt hasmenésed?
Híg, vizes székleted volt, többször is, szóval érezted, hogy minden kijön belőled? És ha ettél/ittál, az is egyből?
Mert ez a hasmenés, ha ilyened volt, akkor pótolni kellett a gyógyszert. A helyedben a levél végéig óvszert is használnék.
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem, hátha nektek több tapasztalatotok van a gyógyszerrel kapcsolatban. A hasmenés mennyire gyengítheti a hatását? Ugyanis, a gyógyszer bevétele után másfél órával kb jelentkezett nálam a hasmenés és mivel 4 óra a gyógyszer felszívódási ideje, gondolom nem szívódott fel rendesen. Ezután még 2 nap telt el, tehát ez még plusz 2 tabletta..., ilyenkor nagy esély van arra, hogy teherbe eshetek?? Remélem, hogy nem lesz gond. :( és ezesetben be kellene venni méf 1 tablettát a biztonság kedvéért? Vagy csak kiegészítő fogamzásgátlás szükséges ilyenkor?
Kérlek segítsetek, mert nem nagyon vagyok emiatt nyugott!! :( Előre is köszönöm a segítségeteket :)
További ajánlott fórumok:
- Mik a vélemények a Dienille fogamzásgátlóról?
- Azalia fogamzásgátló - vélemények
- Mi a véleményed a Gestomix nevű fogamzásgátlóról?
- Mennyibe kerül a Yadine fogamzásgátló tabletta?
- Tudtok a Yadine-nál jobb és olcsóbb fogamzásgátlót ajánlani?
- Van olyan ember itt, akinek a Diane35 vagy a Yadine fogamzásgátló valóban segített a haján? Szebb lett tőle és dúsabb stb.