Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Mi a véleményetek a yadine fogamzásgátlóról? fórum

Mi a véleményetek a yadine fogamzásgátlóról? (beszélgetés)

❮❮ ... 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 ... ❯❯
784. 72f62a66ed (válaszként erre: 781. - Ersi)
2008. júl. 21. 11:30
Igen ersi, ez van írva a tájékoztatóra, de ettől még bárki teherbe eshet. 100%-ban nem lehet szerintem kijelenteni hogy 7 nap után már hat a gyógyszer. Jobb az óvatosság :)))
783. 2ab728965c (válaszként erre: 782. - Li.zi)
2008. júl. 21. 07:55

Szia, ha valóban hozzáértő doki adta a Yadine-t, akkor biztos így is van, én nem vagyok egyéb mint egy sokat olvasott ( és tapasztalt) eü-s.

Hogy teherbe tudsz-e majd esni, és mennyi idő kell hozzá, azt meg nincs ember aki felelősséggel meg tudná jósolni neked.Ha majd babát akartok vannak módszerek ( Costilbegyt).Nálad amúgy is nagyon jó jel, hogy egy ízben már sikerült a terhesség PCO mellett is, ilyenkor nagyon nagy eséllyel sikerül ismét teherbe esni, csak kis segítség kell majd, vagy még annyi sem.

Semmiképpen nem aggódnék a helyedben.

782. Li.zi (válaszként erre: 779. - 2ab728965c)
2008. júl. 21. 07:31

Szia!

Köszi a választ, igen korábban szedtem Diane 35-öt, de akkor még nem tudtam, hogy PCO-s vagyok!

Szőrösodtem és csúny avolt az arcbőröm, de a doki nem mondta el, hogy ez a bajom. Ennek kb 10 éve.

Amikor abba hagytam sokáig nem volt gond, majd a lányom megfoganása előtt megint előjöttek a gondok, de csak rövid időre, mert sikerült terherbe esnem és 2005 decemberében megszületett Lillus. KB 2 hónapja újból jelentkeztek a tünetek és elmentem egy új dokihoz, ő megultrahangozott és elmesélte, hogy mi a bajom. Ő írta fel a Yadint, mert azt mondta, hogy szerinte ez pont erre való. Szerettem volna valakivel beszélni, aki PCO-s és szedi. Jelenleg nem akarunk újabb babát, majd csak 2-3 év múlva és tudni akartam, ha ezt szedem utána esetleg mennyi idő, amíg újra jelentkeznek a tünetek és teherbe eshetek-e még?!

781. ersi (válaszként erre: 780. - 72f62a66ed)
2008. júl. 20. 21:21

A tájékoztatóra az van írva, hogy hat már az első tabletta bevételekor. 7 nap után is véd. Ha nem így lenne, akkor nem írnának ilyet a tájékoztatóra.

De mivel ez a csapat elég aggódó lányokból áll, biztonságból eddig nagyon sokan kivárták a hetet(heteket, hónapokat).

780. 72f62a66ed (válaszként erre: 777. - Rika0815)
2008. júl. 20. 20:15

Annyira ne legyél biztos hogy 7 nap után hat a gyógyszer :))

Úgy emlékszem, a legelső tablettát, a vérzés első napján kell bevenni, aztán szeded 21 napig, majd 7 nap szünet (közben vérzés), majd a hetedik napon újabb levelet kezdhetsz el szedni. Nem baj ha akkor még tart a vérzés.

Ha valamit nem jól írtam légyszíves javítsatok ki. De nekem így mondta a doki, amikor elkezdtem szedni.

779. 2ab728965c (válaszként erre: 774. - Li.zi)
2008. júl. 20. 08:41

Szia Lizi, a PCO-ra elsősorban azok a szerek használhatók, amelyekben ciproteron acetát van, tehát a Diane 35 és az Androcur( utóbbi nem kifejezetten fog. gátló).

A fog. gátlókat egyébként azért szokták ez esetben bevetni, mert a ptefészkeket "pihentetik", és azt remélik, mikor már nem szeded majd a gyógyszert, és beindul a saját hormontermelés, akkor rendes tüszők lesznek az addig "forgalomból kivont" , pihent petefészkekben. Ez sokszor így történik, ha nem, még sok egyéb gyógymód is van a PCO -ra csak egyetlen kulcsa van az egésznek: nagyon hozzáértő dokit kell találni!

778. 2ab728965c (válaszként erre: 777. - Rika0815)
2008. júl. 20. 08:35
Szia, ha az első naptól kezded szedni, akkor is csak a második hét után (14 nap) véd a gyógyszer, ha az ötödiktől szeded, akkor pedig egész hónapban ajánlott a kieg. védekezés.
2008. júl. 20. 00:26
folyt. az előzőhöz: konkrétan véd 7 nap után? Az elmúlt 1 évben semmit nem szedtem. A vérzésem nem mindig volt rendszeres. Az elején szinte csak pecsétel. Az első ilyen napon fogom tudni elkezdeni a gyógyszer szedését.
2008. júl. 19. 23:24
Most fogom elkezdeni szedni a Yadine-t. Mennyi idő, hány nap után véd a terhesség ellen?
775. ersi (válaszként erre: 774. - Li.zi)
2008. júl. 19. 22:39
Én nem értek ehhez, csak kérdeznék, hogy az orvos nem azért írta fel, hogy elfedje a kellemetlen tüneteket a gyógyszer?
774. Li.zi
2008. júl. 19. 21:37

Sziasztok!

Én sajnos PCO begségben szenvedek!:-( Pár napja diagnosztizálta nálam az orvos a "rondaság kórt"! A Yadint írta fel a tünetek kezelésére, mert sajnos a betegség gyógyíthatatlan! Van esetleg köztetek olyan aki ilyen betegségben szenved és ugyanezt a gyógyszert szedte, vagy szedi most is?

Kíváncsi lennék, hogy mennyire tünteti el a panaszokat és utána, ha abba hagyta a gyógyszert sikerült-e teherbe esni?

Köszi előre is a választ!

Lizi

773. 72f62a66ed (válaszként erre: 771. - Esztie)
2008. júl. 17. 15:07

esztie!

Teljesen egyetértek veled. Igaz, én mégcsak 3 éve szedem. Közben volt egy kis kihagyás amikor második gyerekünket terveztük, de szülés után ismét szedem és minden oké vele. Sajnálom hogy sokaknak ennyi problámája van vele. Sajnos nem egyforma a szervezetünk.

2008. júl. 17. 14:46
Eddig nekem sem volt semmi problémám vele az 5 hónap alatt, most jött nekem ez a dolog, hogy esténkén, ahogy beveszem a gyógyszert kicsit görcsölget a hasam, de van amikor nagyon görcsöl, akkor utána jön a hasmenés :SSS Még az is kérdés, hogy ez a gyógyszertől van-e...
771. esztie
2008. júl. 17. 14:12
Sziasztok! Nagyon meglepődtem ezeken a reakciókon, amiket írtatok. Én kb. 7 éve szedem és semmi problémám vele, sőt. A vérzés rövidebb és kevesebb lett, a bőröm szebb, a hasam nem fáj, a mellem nőtt. Szóval nem értem. Egyszer abbahagytam pár hónapra, az totális káosz volt, úgyhogy újra szedtem :)
770. 2ab728965c (válaszként erre: 769. - 55b1652900)
2008. júl. 17. 13:27
Nagyon szívesen segítek máskor is, amennyiben tudok.:)
2008. júl. 17. 09:56
Köszönöm a segítségedet :))) Rendes tőled :D
768. 2ab728965c (válaszként erre: 767. - 55b1652900)
2008. júl. 17. 07:50
Szia, véleményem szerint nem.
2008. júl. 16. 22:07
Szóval akkor nem lehet semmi gond, ha nem volt 3 napig semmi köztünk?
766. 2ab728965c (válaszként erre: 765. - 55b1652900)
2008. júl. 16. 20:27

Szia, én nem vagyok ugyan nőgyógyász, de azt gondolom hogy a kiegészítő védekezés maximálisan elég ebben az esetben, és ne lepődj meg akkor sem ha esetleg pecsételgetés vagy egyéb valami jelentkezik Nálad.

A hormonok biztonságos felszívódásához ugyanis valóban minimum 4 óra kell.

2008. júl. 16. 09:37

Ha nem gond, akkor mégegyszer bemásolnám az én problémámat, ami a napokban fordult elő. És mások véleményére ill. tanácsára is kíváncsi lennék. Nagyon nagyon fontos lenne, és nagyon megköszönném!! :)

Lenne egy kérdésem, hátha nektek több tapasztalatotok van a gyógyszerrel kapcsolatban. A hasmenés mennyire gyengítheti a hatását? Ugyanis, a gyógyszer bevétele után másfél órával kb jelentkezett nálam a hasmenés és mivel 4 óra a gyógyszer felszívódási ideje, gondolom nem szívódott fel rendesen. Ezután még 2 nap telt el, tehát ez még plusz 2 tabletta. . . , ilyenkor nagy esély van arra, hogy teherbe eshetek?? Remélem, hogy nem lesz gond. :( és ezesetben be kellene venni méf 1 tablettát a biztonság kedvéért? Vagy csak kiegészítő fogamzásgátlás szükséges ilyenkor?

Kérlek segítsetek, mert nem nagyon vagyok emiatt nyugott!! :( Előre is köszönöm a segítségeteket :)

764. 55b1652900 (válaszként erre: 762. - Vicuskaaa)
2008. júl. 16. 09:34

Bevallom, hogy én is hasonló cipőben jártam, csak én 2 hétig vártam vele, én is be voltam tojva, de szerencsére nem lett gond. Sokan azt mondják, hogy ilyen esetben 1 hét alatt hathat a tablette, de úgy gondolom, hogy nem viccből mond a doki 1 hónapot... Nem tudom, hogy mit tennék a helyedben :(

A vérzéssel kapcsolatban nincs tapasztalatom szerencsére, de valószínű, hogy azért van, mert most kezdted el és még csak most kezd hozzászokni a szervezeted.

763. 2ab728965c (válaszként erre: 762. - Vicuskaaa)
2008. júl. 16. 07:52

Szia Vicuska!

Mindkét kérdésedre az a válaszom hogy nem kell aggódni.

A ciklus első napjától szedett tabi két hét után gyakorlatilag 100%-ban véd, amennyiben persze pontosan szeded és nincs hányás-hasmenés ami megzavarná a felszívódást.

A pecsételgetés az első 3 hónapban természetes, illetve nem természetes, de belefér, ez az ún. "türelmi idő" a szervezeted részéről.

Nyugodtan élvezzétek egymás szerelmét a barátoddal, nem lesz semmi baj! :)

Üdv: Fáni

2008. júl. 15. 23:37

Sziasztok! Nekem két irtó fontos kérdésem is lenne hozzátok: 1, most kezdtem szedni a tablettát, az első levélnél tartok, és én ugy tudtam hogy ha a menstruáció első napjától szedem, akkor már egy hét után is tökéletes védelmet nyújt, de most olvasgattam a neten hogy elméletileg 1 hónapig kéne várnom. Szerintetek van okom aggódni?:(

2, mivel most kezdtem csak szedni, eleinte nem aggódtam, de már 1 hete vége a menstruációmnak-elvileg-de még mindig vannak vérzéseim. Van mikor nincs semmi, de szinte minden nap van egy pici. Ez normális és csak azért van mert még nem állt be a szervezetem a gyógyszerre, vagy kezdjek aggódni?

Ahogy azt az első 'gondomnál' is emlitettem, szeretnék a barátommal együtt lenni, és a hétvégén is mennénk nyaralni, de igy elég kényes az ügy, lehet hogy le kéne mondanom.=(

Kérlek, segitsetek!

2008. júl. 15. 19:53

Nem két napon keresztül volt hasmenésem, hanem kedden este volt először (és csak pénteken voltam együtt a párommal, remélem, hogy nem lesz emiatt gond...), majd vasárnap este újra hasmenésem volt, ekkor már vettem be egy újabb szemet!

Nálam a hasmenés nem szokott ennyire durva lenni, sokszor ki kellett mennem, és émelyegtem is.

Attól tartok, hogy gyógyszert kell váltanom, mostanában a gyógyszer bevétele után másfél-2 órával el kezd görcsölni a hasam (ez kb 1-1,5 hete).

Plusz még emellett voltak égető érzéseim is együttlét közben, amit fogamzásgátló tabletták okozhatják, ezt egy nőgyógyász mondta.

Lehet, hogy el kéne mennem orvoshoz :(

760. ersi
2008. júl. 15. 19:44

lányok, érdekelne egy-két dolog, indítottam egy fórumot, nézzétek meg

[link]

759. ersi (válaszként erre: 755. - 55b1652900)
2008. júl. 15. 19:31

2 napon keresztül volt hasmenésed?

Híg, vizes székleted volt, többször is, szóval érezted, hogy minden kijön belőled? És ha ettél/ittál, az is egyből?

Mert ez a hasmenés, ha ilyened volt, akkor pótolni kellett a gyógyszert. A helyedben a levél végéig óvszert is használnék.

2008. júl. 15. 13:47
Mennyi idő alatt hat a gyógyszer?
2008. júl. 14. 13:33
Én még nem próbáltam így, dfe ha a tájékoztató azt írja, hogy bármikor abbahagyhatod a 2. levelet, akkor sztem nem lehet gond.
2008. júl. 14. 13:01
Sziasztok! Egy olyan kérdésem lenne, hogy lehet-e bajom, ha tovább szedem szünet nélkül a kövi levél yadine gyogyit?? de nem szedem végig a 21dbot hanem csak mondjuk 14et és úgy tartok 7 napos szünetet. a tájékoztató azt irja, h szedhető tovább és akor hagyom abba amikor akarom... szerintetek ez egy alkalommal megtehető? nyaralás és 2 nagy party miatt csúsztatnám igy...! amúgy én tavaly október óta szedem és semmi bajom vele!lekopogtam:P köszi a válaszokat előre is!
2008. júl. 14. 11:39

Sziasztok!

Lenne egy kérdésem, hátha nektek több tapasztalatotok van a gyógyszerrel kapcsolatban. A hasmenés mennyire gyengítheti a hatását? Ugyanis, a gyógyszer bevétele után másfél órával kb jelentkezett nálam a hasmenés és mivel 4 óra a gyógyszer felszívódási ideje, gondolom nem szívódott fel rendesen. Ezután még 2 nap telt el, tehát ez még plusz 2 tabletta..., ilyenkor nagy esély van arra, hogy teherbe eshetek?? Remélem, hogy nem lesz gond. :( és ezesetben be kellene venni méf 1 tablettát a biztonság kedvéért? Vagy csak kiegészítő fogamzásgátlás szükséges ilyenkor?

Kérlek segítsetek, mert nem nagyon vagyok emiatt nyugott!! :( Előre is köszönöm a segítségeteket :)

❮❮ ... 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook