Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait? (tudásbázis)
Szia!
Engem 4,5 éve műtöttek.Wertheim műtétem volt petefészekrák véget.Nekem is műtét után itthon is hasi katéterem volt amíg nem tanultam meg pisilni.Nekem is a hasprést mondták a kórházba.5 hétig volt katéterem.Időre mentem pisilni én is kb 3 óránként.Aztán közbe lett egy sipoly a húgyvezetékemen megint kaptam katétert 2 hónapra.Az ingert még most se érzem de már tudom hogy mikor kell wc re mennem .Voltak azért kisebb balesetek az elején.az éjjeleket is végigalszom már nem kell menni pisilni.De ha megébredek valamiért akkor az az első hogy megyek.Figyelj a testedre jelzéseire .Idő mig megtanulod de menni fog.
Azt eddig nem írtad, hogy a kórházban probléma volt a pisilés, se azt, hogy otthoni katéteres voltál... így azért más alapokról indult az egész pisilősdi.
Voltál UH vizsgálaton? Urológusnál? Talán érdemes lenne.
Lányok, én már mindenhogy próbáltam. 2 napos műtöttként hazaengedtek, hogy minden rendben van. Akkor nem mentem pisilni, mert nem kellett. Óriásira nőtt a hasam a teli hólyagomtól, 1,4 dl vizeletet “csapoltak” le. Másnap 1,3 dl-t. A doktornő tanácsolta a 2-3 óránkénti wc látogatást. Egyébként amikor itthonra felrakták a katétert, akkor is 2 óránként kellett leengednem. Kb 3-4-5 dl volt benne. Ha vártam 3 órát, volt hogy 1 liter.
Hát majd csak helyreáll egyszer…
Köszönöm, hogy próbáltok segíteni, minden tanács jól jön. 😊
3 óra alatt nem telítődik meg a hólyagod fullra, max ha extrém sokat iszol.
Talán próbáld felidézni, hogy a műtét előtt milyen ritmusban jártál pisilni, és próbáld azt követni.
Azt is látnod kell, hogy a mostani pisilési módnál mennyi jön ki belőled. Ha kevéske, akkor indokolatlan a sűrű klotyóra járás, kezdetnek dobj rá egy órát.
De tartom magam ahhoz, amit alább írtam. A telt hólyag ad ingert.
A pisilési inger, amit ismerünk és érzünk műtét előtt, egy tanult dolog. Amikor elhagytuk a pelust, megtanultuk értelmezni a jelet, az érzést, hogy tele a hólyag, pisilni kell, megtanultuk a visszatartást, hogy elérjünk a budiig.
Műtét után újból kell értelmeznünk ezt a jelzést, újra kell tanulnunk.
A haspréses pisi, főleg x óránként direktben azért szar,mert így a hólyagnak esélye sincs telítődni, tehát jelet se fog küldeni,hogy hello, lassan tele vagyok, ideje pisilni...
Szia!
Azt mondják másképp jelez a test, meg kell tanulni felismerni az új ingereket. És reménykedünk, hogy egyszer minden a régi lesz.🙏😇
Uhh basszus, akkor neked is megvolt a kálváriád….😢
Én semmi tanácsot nem kaptam a kórházban, csak a hasprést. Se az étkezéssel kapcsolatban, se az életmóddal kapcsolatban. Sote női klinika…
Kedves Sorstársak!
Mondjátok meg nekem, van esély rá, hogy a has visszanyerje a műtét előtti formáját? 3 hónapja volt hasi műtétem, csak a petefészkek maradtak. 6. héttől orvosi engedéllyel futok, kerékpározok, hegymenetben gyorsgyaloglok.( Mátrai lány vagyok) A hasam tónustalan, puha lett, mindentől puffadok. (Persze nem ez a legnagyobb bajom, mert a műtét óta csak haspréssel tudok pisilni.) Vannak napok, amikor simán kinézek 5 hónapos terhesnek…😕 szóval lehet újra lapos hasam?😢
Szia, ne parázz, ez ilyenkor tök normális. A rózsaszínű maszat az savó és vérecske, pont, mint egy felszíni sebnél. Még egy hónapig elfogadható és normális bármilyen tisztulásos trutyi a dokik szerint.
A hasad produkál majd még ennél durvábbakat is. Otthon néha bátrabbak vagyunk a kelleténél.😁
Még hónapokig veled marad a nyilallás meg a fura érzés. Amúgy is az ágyból ki- be a legsz arabb, na meg ülni...
Gyógyulnak a sebeid, közben helyezkednek a bennmaradt szervek.
Pihenj, sétálj, amennyi jólesik, aztán megint pihi... és így tovább. Minden nap többet fogsz tudni totyogni, mint előző nap.
Sok türelmet és kalap kakit mindenhez! 🌻
Sziasztok
5 napja teljeskörű méh és petefészekeltávolításom volt.Tegnap jöhettem haza. Ma felkelésnél éreztem alhasba pici égő szúró érzést mintha a belső varrat húzódott volna és a wc n a betéten találtam friss rózsaszines maszatot😥
Rohanjak vissza?
Azt mondták vérzés nem lehet csak maszatolás,eddig az sem volt😭😢 Nagyon félek, nem szeretnék vissza menni..
Verhigítót szúrnom kell minden nap
További ajánlott fórumok:
- Élet a méheltávolítás után
- Szerintetek érdemes őszintének lenni az ismerkedés időszakában? Megosztanátok a tapasztalataitokat?
- Akiknek a kisfiát műteni kellett, mert nem szállt le a heregolyója, megosztanák velem a tapasztalatait?
- Nem minősülök hátrányos helyzetűnek, csak mert 20 éve elvégeztem egy szakmunkásképzőt?
- Fogyás pajzsmirigy alulműködéssel, kinek sikerült már? Megosztanád tapasztalataidat?
- Milyen magzatvizsgálatokat ajánlott elvégeztetni 38 évesen belekalkulálva a vetélési kockázatot is?