Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait? (tudásbázis)
Szia Maffia!
A varrat még egy darabig látszódjon fog. Még nekem is látszódik. Hónapról hónapra halványodik. Egy év biztos kell neki hogy halvány legyen.
Én azt vettem észre hogy hasam van hogy előre domborodik és van amikor normális. Én betudom a hormonális változásoknak. Ösztrogén progeszteron váltakozásának.
Helló! Én írnék a szexről, ha nem zavar titeket.
Szóval műtét 6 éve.
Utána 6 héttel nyaraláson első szex: Nem megy be!!!
Hónapokig évekig küzdöttem a hüvelyszárazsággal és a libidóhiánnyal. Ha együttlétet terveztünk,(mer nálunk így műxik) akkor néznem kellett vmi "oktatófilmet". Mer másképp kaktuszfeeling volt. Orálisan oké volt minden, de a behatolásos szex az karcos volt.
Aztán kb 2 éve vettük észre, hogy már nem kell síkosító.
És kb fél éve úgy érzem magam, mint egy mohó tini.
Néha a falat kaparom úgy kell a szex.
Mint az " oktatófilmekben" A kiéhezett MILF.
KI érti ezt?
Bocs hogy ilyen nyílt voltam.
Ittragadtam. 😂
Ha rákattintasz a névre, kijön egy felugró ablak, ott katt az adatlap, és már írhatsz is privát üzenetet.
Ugyanitt az adatlapon megtalálod az adott személy hozzászólásait, fórumonkénti bontásban.
Hat igen. Lassan en is elerem a 3 honapot. Javult, de kozel se a regi. Ez nekem kulon gondot okozott mutet utan, agyrol le, agyra fel. Ugy kozlekedtem mint egy kigyo
. Be vagyok osztva gyogytornara is. Csak most itt az ujabb kihivas: 6 hetes kezeles. Lanyok meg mindig nagyon varok szemelyes tapasztalatokat! Mindenre kivancsi vagyok!
Szia, csatlakoznék Kajszi írásához.
Nekem csak a petefészkek maradtak,minden mást kivettek. Igaz,más okból. Volt egy hatalmas miómám és egy szenvedésekkel teli életem. Most nincs fájdalom, szenvedés.
Olyan kórházban csinálták a műtétet,amiről nem sok jót hallottam. Osztályokat szüntettek meg,vontak össze. De le a kalappal az ott dolgozók előtt! Abból az ínséges helyzetből kihozták a legtöbbet és jó érzésekkel távoztam. Az orvosomban,nővérekben maximálisan megbíztam,profin tették a dolgukat. 20 cm vágás van a hasamon,még a java érzéketlen, de van ahol már javult. A dokim azt mondta, lesz olyan rész,ami az is marad. És? Nem zavar,ami helyrejön az helyrejön. Annak örülök,hogy felszabadult lett az életem. Erre kell koncentrálni.
A másik! Sok olyan ismerősöm van,aki megküzdött a rákkal. Műtötték,kivágtak ezt-azt,de mindent megtettek a gyógyulásért. Kemó, sugár stb. És most itt vannak velünk,egészségesek. Igen,pocsék volt a kezelés,de túl lehet élni. Most gyönyörködhetnek az unokákban,utazhatnak.
Fontos, hogy legyen cél előttünk!
Küzdeni kell, és nem feledni. Mindent megtenni a gyógyulásért! Én örülök,hogy vállaltam a műtétet, csak azt bánom,hogy nem szántam rá magam hamarabb!
Kitartást! Türelem!
Szia. Sokat fogok írni, és bokánrugósan...
A rák olyan, mint egy üveg lekvár, ami bepenészesedett. Amíg nem nyitod ki az üveget nem tudod, hogy ott a penész. Sőt, lehet csak akkor észleled, ha megkóstoltad és fura az íze, mert látni se látszik még semmi.
Szóval, attól, hogy képalkotó vizsgálatokkal és egyebekkel nem található áttét, sejtszinten bárhol lehetnek elváltozások, ún. rákmegelőző állapotúak. Nem lehet a kismedencéd minden sejtjét külön- külön megvizsgálni. Ezért a sugaras és/ vagy kemós protokoll. Hogy nagyobb biztonsággal élhess tovább. Hogy élhess!
Nem írsz a körülményekről, de az életkorodtól és minden mástól függetlenül is: egy beteg, elrákosodott szerv már nem működik normálisan, sőt potenciális gyilkos. Méh nélkül lehet élni. Anyák is lehetünk méh nélkül.
Itt vagyunk rá példának rengetegen.
Engedd el a méhed, és hagyd a hozzáragasztott f aszságokat! Ugyanaz az ember vagy, aki eddig voltál, csak épp tapasztalatokkal gazdagodsz. Mindenfélével.
Örülj, hogy egy olyan korban élsz, amikor a dokik segíteni tudnak már, élhetsz tovább és nem kell fiatalon meghalnod a szétrohadt méhed miatt!
Amikor szerelőhöz viszed az autód, vagy jön a mosógép szerelő, annak is hisztizel? Hogy ne így vagy úgy csinálja? Hogy majd te eldöntöd, hogyan kell kicserélni azt a k urva csapágyat?
Hát persze, hogy nem... hiszen ő ért hozzá, ezt tanulta, ez a szakmája, csinálja x éve.
Pedig az csak egy gép. Rábízod a szakemberre.
A tested, az életed nem ér annyit, hogy szakemberre bízd?
Bármilyen fos is az egészségügy, azért van ott orvos, nővér, mindenki, hogy segítsen, gyógyítson. A tudásával, a tapasztalataival, a szakmaiságával.
És végül, a műtétkor adott a hol vágjunk, hogy vágjunk, hogyan érhető el az adott szerv a legkönnyebben. Az idegek futása mindenkinél más egy kicsit. Előfordul hogy eltrafálnak egyet. Több idő kell neki, de rendbejön. Nálad egy nagy hasi vágással sikerült így, nálam anno egy laparos lyuk lőtte ki a jobb lábam.
Valószínűleg nagyon gyorsan történtek veled a dolgok az észleléstől a műtétig. Nem volt időd megrágni ezt az egészet, azért van benned a nagy düh és a tagadás még mindig.
Olvass utána a gyász lépcsőfokainak, segíteni fog az elfogadásban.
Nagyon sok türelmet kívánok neked, és azt, hogy a benned levő fájdalmas dühöt tudd átfordítani erővé, cselekvéssé és gyógyulni akarássá! Kalap kakit mindenhez! 🌻
Szia. A szexben is érdemes a fokozatosságra törekedni, mert némi para mindenkiben van az új első alkalom előtt.
Ne kényszerből vágj bele, hanem kívánalomból.😁
Sziasztok!
Június 30--án volt méheltávolításom. Maradt egy petefészek, és a méhnyak.
Az lenne a kérdésem, hogy mások is érzik,hogy a mell azóta megfeszült, kicsit nagyobb 🙄 nem híztam,sőt 5kg-ot fogytam. Egyébként diétázom, odafigyelek!
Zsebi a sex sokkal jobb mint volt!! Ne félj tőle!!! A műtét után kb 2 héttel, már ugy fogod érezni, jól vagy 😊😊
Szia!
Műtét után napról napra jobban fogod érezni magad. A szextől ne félj. 6 héttel a műtét után a szex jobb lesz mint előtte. Ha fájdalmaid vannak ezzel a műtéttel segítenek hogy jobban legyél. Olvasgass vissza hogy nyugodtan mert a csajok megnyugtató dolgokat írtak. Nagy kalappal a műtéthez! Gyógyulgass!
Kedves Tagok,
Adenómiózis miatt méheltàvolítàsra vàrok. Petefeszkek maradnak, méh ,petevezeték, méhnyak is kivételre kerül. Nagy fàjdalmaim vannak màr. Érdeklődnék a làbadozàsi időröl illetve arról,hogy mennyire vàltozik meg a szexuàlis élet a műtét utàn. Azon kívül,hogy nem fàj ,de volt akinek rosszabb vagy esetleg jobb lett? köszönöm
Szia Gizus78!
Én is gondolkodom, hogy elmegyek, ezért futottam egy kört: a 40-45 ezres Kriston sem tud többet, mint az eredeti "normál" Kegel torna, csak fel van fújva, illetve jó a marketingje.
A lényeg: gyakorolni kell.
A belinkelt gyógytornásznak van egyébként egy kor-no nevü stúdiója Budapesten, ott tart intimtornát is, ugyanannyiért, mint a videósat: 12 ezerért.
Én ide tervezek elmenni.
Vagy valami alkalomra kérem a kütyüt esetleg,nem akarok bepisilni minden tüsszentéskor ( bocs, de itt egymás között vagyunk :) )
További ajánlott fórumok:
- Élet a méheltávolítás után
- Szerintetek érdemes őszintének lenni az ismerkedés időszakában? Megosztanátok a tapasztalataitokat?
- Akiknek a kisfiát műteni kellett, mert nem szállt le a heregolyója, megosztanák velem a tapasztalatait?
- Nem minősülök hátrányos helyzetűnek, csak mert 20 éve elvégeztem egy szakmunkásképzőt?
- Fogyás pajzsmirigy alulműködéssel, kinek sikerült már? Megosztanád tapasztalataidat?
- Milyen magzatvizsgálatokat ajánlott elvégeztetni 38 évesen belekalkulálva a vetélési kockázatot is?