Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait? (tudásbázis)
Szia, ez relatív, aki a műtét előtt fizikailag terhelte magát, annak az izmai nem renyhék, hanem tónusosak és rugalmasak. (Hamarabb is gyógyul az izom.)
A teste hozzá van szokva a mozgáshoz.
Nagy odafigyeléssel és fokozatosan, úgy 6-8 hónappal a műtét után már megy biztonsággal ugyanaz a súly. Most nem két kiló narancsra gondolok.😁
Legalábbis én így voltam vele.
De, nagyon érdekes, hogy bár elbírom, amit elbírok, már nem akarom. Valami átkattant és kerülöm a szélsőségeket. Leszoktam a terminátorkodásról, nincs már a dafke elbírom én egyedül.😁
Sziasztok!
Szeretnék feldobni még egy témát. Emelgetés. Aki nehéz munkát végez, sokat kell emelgetnie hány kilóig emelget? Nekem a doki azt mondta max 20kg. De annál többet ha lehet ne.
Én most fokozatosan növelem a súlyt.
Szia!
2o eve van zseles kormom 3 eve mutottek leszedettem a mutet elott mindket kezemrol a mutato es a kozepso ujjamrol orvosi javaslatra.
A korhazba vittem lakkot es masnap mar belakkoztam mert nagyon erzekeny volt.
Ha meg van kerdesed szivesen valaszolok.
Nem, sőt a klotyópapírmaszat is elmaradt már.
De, ebben a dologban sincs etalon, mindenki másmilyen hormonállapotban van, anatómiailag sem vagyunk egyformák. Szépen lassan elmúlik majd.😁
Mostmár feljegyzek mindent. A múlt hónap kimaradt.
Azóta nem történt ilyen eset?
Figyelni kell a jeleket. Mert jelentkeznek, ha enyhébben is. Tényleg érdemes követni. Én szabályos pánikrohamot kaptam 19 decemberében, amikor pirosat véreztem, nem barna maszatkát. 1600 méteren voltam, és ezt totál nem vettem számításba. Gyötrelmes 10 perc volt, aztán működni kezdett az agyam...megnéztem a naptárt, visszaszámoltam, aztán az is beugrott, hogy hegyen vagyok.😂
Szóval e miatt az élmény miatt is javaslom mindenkinek, hogy kövesse a ciklusát, amennyire tudja.
Oké, és honnan fogom tudni hogy “kipukkasztottuk”?
Szerintem mivel hormonálisan nem változott semmi ha nincs egyensúly a probléma tovább is fenn áll. Az az ilyen sárgatestciszta félék kialakulhatnak?
Így hogy nincs vérzés nehéz követni a ciklust 😀
Köszi a tippet 😀
Figyelgetem magam és ha nagyon nem jó akkor bemegyek a kórházba. Bár volt már ennél rosszabb is. Egyenlőre nem ugrálok dokihoz, csak ha vmi nagyon más.
Ha van is ciszta szerintem nem olyan nagy hogy galibát okozna.
Neeem, csavarodósdi már nincs. 😀
A bibi az lehet, ha nem tud felszívódni, akkor ugye növeli önmagát az állandó próbálkozással.
A régi dokik azt mondták, hogy szexelni kell, az kinyírhatja a cisztát.😂
Sziasztok!
Azért írok nektek mert nem szeretnék minden egyes peteéréskor dokihoz menni. Ezért írok ide mert vmikor már olvastam hogy akinek bent maradtak a petefészkei volt cisztája.
A múlt héten voltam dokinál 6 hetes kontrollon. Akkor azt mondta minden rendben ciszta nincs, és elég évente mennem, de rákövetkező nap elkezdett fájni a petefészkem. Betudtam a középidőnek. Az volt az új dolog hogy most volt először hogy jobb petefészkem is elkezdett fájni. Most már nincs az az erős petefészekfájdalom, de még fáj. Mindkét oldalon plusz a derekam is. Így visszagondolva mindig akkor fájt több hétig a petefészkem ha cisztám volt. Legalább nyugtassatok meg hogy ez még normális és el fog múlni. Köszi! Kajszi! Tudom te mindig megnyugtató válaszokat adsz.
Szia!
Engem 4 éve műtöttek ugyanilyen problémával. Műtét alkalmával 2 katétert kaptam .Egy volt a rendes katéter másik pedig a hasamon vezették ki.A rendes katétert kivették a műtét után kb 5 nappal.a másik addig maradt amíg nem tudtam magamtól pisilni.Ami a hasamból jött ki az le volt zárva,és akkor engedtem ott ki a pisit amikor nem tudtam annyit pisilni hogy kiürüljön a hólyagom. Kb műtét után 5 héttel vetetem ki,addigra ment annyira a pisilés. A mai napig nem érzem hogy pisilni kell.Időre megyek.Nekem a műtét után nem volt semmi bajom ha a kemot nem kaptam volna akkor mentem volna vissza dolgozni 8 hét után.Csak biztatni tudlak hogy kitartás és pihenjél sokat a műtét után.
Rá lehetne fogni a plusz 10 kg ra. Magam is hasonlóval küzdök, az elmúlt 2 évben felszedtem 5 kg-t. Pedig büszke voltam, hogy műtét után nem híztam évekig egy dekát sem. Erre most ez. A lábaim is fájnak, és a hasam, meg a derekam szintén. De ráfogom a nővéri munkára. Lehet, hogy fogynom kéne, de úgy érzem nincs erőm diétázgatni. (úgyse menne) Sportolni meg .... már sajnos a Hastánc sem működik.....
De ezeregy oka lehet.
Szia, nem írtad, milyen vizsgálatokat csináltak, de talán ha elmész egy magánrendelésre egy jó nődokihoz, ahol nem 50 éves UH készülékek vannak, az tisztába tenné a dolgokat.
Gyakori, hogy a korral meglazul odabent minden, akár a hasizom is, ez okozhat ilyen érzést.
További ajánlott fórumok:
- Élet a méheltávolítás után
- Szerintetek érdemes őszintének lenni az ismerkedés időszakában? Megosztanátok a tapasztalataitokat?
- Akiknek a kisfiát műteni kellett, mert nem szállt le a heregolyója, megosztanák velem a tapasztalatait?
- Nem minősülök hátrányos helyzetűnek, csak mert 20 éve elvégeztem egy szakmunkásképzőt?
- Fogyás pajzsmirigy alulműködéssel, kinek sikerült már? Megosztanád tapasztalataidat?
- Milyen magzatvizsgálatokat ajánlott elvégeztetni 38 évesen belekalkulálva a vetélési kockázatot is?