Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait? (tudásbázis)
Egyrekeszes ciszta. Szurkál és bizonyos mozdulatoknál görcsösen fáj. Nem endós. Neked volt ilyen miatt műtéted?
Kitartás! Nekem is megmaradtak a petefészkeim. Fájdalmon kívül milyen tüneted van még? Mit mondott a doki a cisztára? Lehet endós ciszta?
Norcolutot kell szednem 7 napig. Vérvétel szerdán. Panasz esetén, vagy ha rossz a véreredmény azonnal, egyébként 2 hónap múlva menjek vissza. Tavaly volt a méheltávító műtétem, ahol csak a petefészkek maradtak. Nagyon félek az újabb műtéttől :(
Én is gyanítom hogy cisztám van de most még kivárok. Férjem mondta hogy meg kéne nézetni. De mi van ha ez csak ciklikus?
Szia! 5 cm-es? Szobatársamat is ezért műtötték meg mert nem szívódott fel. Mit mondott a doki? Egyébként valószínű jó indulatú.
Sziasztok. Voltam orvosnál, 5 cm-és ciszta okozza a fájdalmat :( Roma indexet néznek és Norcolutot kaptam. Félek egy újabb műtéttől. Van valaki, akinek ekkora ciszta felszívódott? Elfelejtettem viszont megkérdezni az orvost, hogy szexuális életet élhetek-e ekkora cisztával? Van köztünk valaki tud nekem érdemben válaszolni?
Szia! Jobb ha megnézeted. Biztos ami biztos.
Sziasztok. Tavaly februárban volt teljes méheltávolításom, petevezetők és méhnyak is eltávolításra került, petefészkek maradtak. Jobb oldali petefészekben régóta van 2,5 cm-es ciszta, az néha-néha beleszúr. Viszont két hete a bal oldalon is érzek szúrást és lüktető fájdalmat, ott nem néha, hanem szinte folyamatosan. Volt valakinek ilyen? Megyek majd orvoshoz, de nagyon ideges vagyok, nem szeretnék még egy műtétet :(
Szia ! Engem 2019 januárjában műtöttek - teljes méheltávolítás történt. 6 hét eltelte után belsö sugárkezelést kaptam 5 alkalommal (brachyterápiának nevezik). A műtétet követheti külső sugárkezelés vagy kemoterápia is.
Köszönöm, igyekszem nem ezen kattogni.😘
Ne stresszeld magad. Ilyen szokott lenni, egy nap maszat. Szépen elmúlik majd idővel. 🌻
Szia.Nekem mindent kivettek,és sajnos
a véleménynél rosszindulatú daganatot ír grade 3.és Lymphovascularis terjedés: látható.Most nagyon elvagyok keseredve mert reménykedtem ezzel a műtéttel végre jobb lesz.Már nehezen viselem,hogy nekem mindég csak a rossz jut.
Szia Zozó51!
2019-ben műtöttek. Júniusban volt az első műtétem de az orvosok megijedtek a méhem állapotától és csak a petevezetőt és a petefészkeket távolították el. Elküldtek aspirációs citológiára ami negatív volt. Utána került sor a chobak műtétre. Sajnos a szövettan rákos elváltozást mutatott ki. Ezért újból megműtöttek és eltávolították a méhnyakat, nyirokmirigyláncot, csepleszt. Ennek a szövettanában már nem volt rákos elváltozás ezért utókezelést nem kaptam. Viszont azóta is járnom kell ellenőrzésre. Eleinte negyedévente, utána fel évente most már úgy néz ki évente. Nőgyógyászati, onkológus, labor tumormarkert néznek és MR vizsgálat. Onkológus szerint az én betegségem még a covidot is felülírja. Szóval még akkor is bejutottam az orvosokhoz. Igaz kicsit döcögősen de azért figyelnek rám.
Csak "törlős" volt, de csak 1 napig ma már megint semmi. Ideges vagyok ettől.😔
Sziasztok.Szeretném kérdezni akinek nem lett jó a műtét után a szövettan,azoknak mik a további kezelések,mert ezekről nem igazán találtam infót.Köszönöm
Szia. A hormonjaid ugyanolyan bolondok,mint műtét előtt. + holdállás, stressz, tengerszinti magasság, fitoösztrogénes kaja, meg a bármi... Ha piros is, de csak törlős, akkor szerintem nincs gáz. Ez is egy türelemjáték, mint az egész gyógyulósdi.
A mensi naptár azért jó, mert ahogy elkezd kimaradozni, könnyebb lesz követni, ha újból beköszönt. Kitartás, kalap kakit!🌻😁
Szia! Nekem chrobak műtétem volt, tehát maradt a méhnyak. Ha kiveszik azt is, akkor valóban megszűnik a mensi, de ha marad, akkor jelzésszerűen lesz pecsételés. Ez maximum tisztasági betétet igényel, de igazából azt sem. Nekem is azt mondta a doki műtét előtt, hogy nem lesz mensi utána. Van, de ez annyira csekély mennyiség, hogy csak a retyópapíron látszik. Tisztázd a dokival, hogy egész pontosan mit vesznek ki.
Szia! Nekem még friss az élmény. Nekem méhnyakkal együtt távolították el és nincs menzi. Fokozatosságra és óvatosságra kell odafigyelned.
Egy darabig nem emelhetsz nehezet.
Sziasztok! Új vagyok itt, nagyon kerestem valami fórumot, ahol tapasztalatokról olvashatok.
Méheltávolítás előtt állok. Még nincs időpontom, de már most parázok.
Nem is magától a műtéttől félek, hanem attól, hogy mi vár rám utána!?
Mire készüljek a kórházi tartózkodás alatt és mi várható utána?
A doki azt mondta megszűnik a mensi, itt mégis pecsételésről-barnázásról írtok! Ez volt az egyik ok, hogy bevállaltam a műtétet, hogy nem lesz mensi! De ha marad a pecsételés, stresszelni fog, az tuti!
Megköszönöm, ha válaszoltok, elláttok pár jótanáccsal!
Szia Kajszi!
"Vénségemre" letöltöttem egy ovulációs/mensi naptárt, hogy pontosan tudjam követni. 2 hónapig átlátható, jól követhető "mensim" volt. Hívjuk inkább klotyópapír maszatnak, abból is az enyhébb barnásabb típusú. Megnyugodtam, hogy minden oké, rendeződni látszik a dolog. Még 1 hetem lett volna a következőig, erre ma "megjött", 3 hétre. Egyelőre úgy tűnik maszat, viszont most nem barnás, hanem piros.
Ez normális, hogy egyszer ilyen, egyszer olyan? Meg az szerinted rendben van, hogy 1 héttel hamarabb jött? Megint rám hozza a frászt.😟
Szia! 🙂
Annyira érdekel ez a dolog, hogy mitől pukkan ki? Bocsánat de sehol nem találtam választ rá. 🙈 A behatolás vagy az orgazmus az ellensége? 😅🙃🙈
Sziasztok! Nekem 2 év után jött ki egy varrat. Anyukám császárai után évtizedekkel a sebész húzta ki. Van ilyen sajnos! Szép napot!
Szia, 4-6 hétig bármilyen truttyit normálisnak tartanak. Nuncs méhnyakad, a hüvelycsonk tisztul, gyógyul. Ha fájsz, belázasodnál, akkor menj dokihoz. Sok türelmet, kalap kakit!🌻
Sziasztok. Nagyon megvagyok ilyedve :(. Tavaly januárban műtőttek laparoszkópos mióma eltávolítás majd hasi chrobak méheltávolítás. Ma zuhynyozás után egy kb egy centis varratot tapintottam ki a köldökömnél. Próbáltam kihúzni de nem sikerült de nem fájt és szemöldök csipesszel kijött. Lehet ilyen? Hogy ennyi idő elteltével van ott varrat? De biztos hogy az csak lehet hülyeséget csináltam és nem lett volna szabad hozzányúlni se? Hívjam mondjam majd az orvosnak?
Még bőven belefér. Annál is inkább, mert még szúrod magad a vérhígítóval.
Sziasztok.Én is túl vagyok nyolcadik napja a radikális méh eltávolításon.Lenne egy olyan kérdésem,volt köztetek olyan akinek még ennyi idő után is voltak különböző színű,és állagú maszatolások.Az orvos azt mondta ez még elő fordulhat,de engem nagyon idegesít.Ahogy olvasgatom többnyire mindenkinek meg szünt a műtét után.
Kell annak 1 év is! MOndjuk Magamból indulok ki, hogy a műtét után kb egy évvel ment újra a betegemelgetés. Bááár ahogy öregszem egyre kevesebbet bírok.
Szia! Köszönöm az infót. Nekem is 20 éve van zselés körmöm🙂( körmös vagyok), nem szívesen szedném le. Eddig 3 nőgyógyászati kisműtétem volt, nem szedették le egyszer sem, de ez most nagyműtét lesz, ezért is kérdeztem…
További ajánlott fórumok: