Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait? (tudásbázis)
Köszönöm a jó tanácsot,megfogadtam,még mindig hasogat de már jobb.Nem tudom,hogy az természetes dolog-e ,hogy sokszor elszomorodok és sírok,nem látom a fényt az alagút végén,meg akarok gyógyulni és olyan lenni ,mint rég.Azt hittem erősebb vagyok,de ez a műtét meg minden herce-hurca megviselt úgy tűnik.
Szia Heni! Csak nyugi, ez tök normális dolog, vannak ilyen napok is, lesz is még biztosan. Ilyenkor le kell állni, ahogy tetted is, fekvés, klotyó- kajára felkelni és ennyi. Szólt a tested, hogy kell neki egy nagy pihi, az időjárás is rátesz egy lapáttal most, amilyen bolond.
A sebek, hegek időjósok. 😀
Pihenj, nézz sorikat, abba jól bele lehet bambulni, ha nagyon fáj, egyél valami csillapító bogyót.
Sokszor írtuk már, hogy vannak hullámvölgyek, napok, amikor semmi se jó, szürke lesz a világ. Elmúlik. A következő ilyennél már könnyebb lesz. Kalap kakit! És sok türelmet! 🌻
Szia!A csomóm egyre kissebb remélem el fog múlni,de azt hittem már minden rendben lessz jól voltam bolta mentem,főztem minden erre tegnap szinte csak feküdtem úgy húzodott meg nyilalt meg ma is.Neked is volt ilyen?
Sziasztok...10 hónapja műtöttek mióma ...hyperplasia miatt,petefészkek maradtak...holnap én is megyek kontrollra..panaszom nincs semmi,de úgy gondolom nem árt ha mégis ránézünk a dolgokra..az orvosom szerencsére nagyon rendes ő is azt mondta nyugodtabb ha ultrahang...rákszűrés stb...remélhetően a petefészkek már nem babrálnak ki velem ..nem hiányzik semmi galiba..a műtét óta minden rendben van velem 😊
Szia. Biztos, hogy sok vizet tárol a szervezeted, azért gyógyul nehezebben.
Ezt a betét dolgot nem értem.
A sebet nem szabad dunsztolni, mert begyullad és levegő nélkül nem tud hegesedni. A betéten nylon van, ilyet tilos sebre rakni.
Vegyél gézlapot, azt rakj oda, ragtapasz se kell, akkor szellőzik a seb és be tud záródni.
Még egyszer: levegő, oxigén nélkül minden seb eltrutyisodik és begyullad, a frissen összehegedt szélek fellazulnak, a bacilusok lakodalmat ülnek a párás melegben, megbetegítenek. Ha otthon lenylonozod a sebet, teljesen hiábavaló a dokik fertőtlenítése.
Képzeld el, hogy nézne ki a kezed, ha egész nap gumikesztyűben lennél... még a csiperke is kinőne rajta.
A szextől nem kell félni, minden hozzávaló alkatrészed megmaradt. 😉🌻
Szisztok engem 3hete műtöttek ugymondván kipakoltak kiszedtek mindent 100KG felet vagyok sajnos a cső helye folyik még mindig és mostmár a varásnak a2 tü szurásnál is elkezdet folyni.Minden második nap megyek be valami lemosásra.mutkorvett mintát a DR tenyésztésre ami azt mutatta hogy most már be is gyulladt napi 3 betétet használok el oda.Szerencsére most nem volt az én DR így más látott el és megkérdezte hogy mennyi antibiotikumot edtem már meg semennyit igy ő írt fel végre és mostmár kezd kevesebb folyni:A saját DR mondtamhogy mit irt fel a másik és azt mondta hogy mivel nem lázasodtam beigy nemlátta indokoltnakde az nem számit neki hogy mennyire undorodtam már magamtólmSzedem atablettát azóta elkezdet gyógyulni a cső helye is .hozzá teszem sosem voltam lázasodos de azért nagyon rosszul voltam .Még mindig gyenge vagyok de kezdek reménykedni bár atovábbi élettől nagyon félekel se tudom kébzelni a szekszuális éltet nagyon félek tőle.köszönöm szépen hogy leirhattam az érzéseimet.
Kedves Kajszi72! Nagyon köszönöm, hogy írtál, és megnyugtattál!😊
Szia. A méhed a hormonjaid miatt volt beteg. Nézz utána az ösztrogéndominanciának a neten. Menj nőgyogyóhoz, kérj hormonvizsgálatot, a házidokitól 24 órás vérnyomásfigyelőt.
Ha maradtak a petefészkek, akkor van ciklusod is, ugyanúgy kísérhetik a szokásos cicifeszülős stb. jelző tünetek, mint régen, csak most vérzés nélkül.
Bocsi, hogy címszavakban csak, melózni megyek.🙂
Sziasztok...tudom h az èn aktuális problèmàm talàn elenyészőnek tűnik a többihez kèpest,,de engem nagyon nagyon elkeserit,szinte depressziossá tesz,,ès egyáltalan nem èrtem mièrt történik.Decemberben volt méheltávolitásom,de a petefèszkeim megmaradtak,de mègis vannak tüneteim.A kèt legrèmisztöbb a rettenetes feszültsèg,flusztráltsàg,szinte pattanásig feszülnek az idegeim kb.2-3 nap egy hónapban,a másik pedig a megàllithatatlan hizás.8 kg ot hiztam màr ugy h nem eszem kenyeret,zsiros ètelt,cukrot,èdessèget,egy hèten kètszer aktivan mozgok,,ès sokat dolgozom.Szerintetek összefügg a mèheltávolitással akkor is ha petefèszkeim megmaradtak?valaki tapasztalt már ilyet?mit lehet tenni???köszönöm a válaszokat,gyógyulàst mindenkinek!
A hegesedés velejárója a csomó. Egy varrt seb kb. 1-1,5 év alatt lesz teljesen sima. A nem felszívódó varratnál, ahol a kis bogok voltak, ott nagyon összenyomorgatták a bőrt, ezeket a helyeket érezzük csomónak. A belső varratoknál ugyanez van, ott is vannak csomók, az is elmúlik majd, az izomszövet ugyanúgy rendeződik, mint a bőrszövet. A felszívódó "cérnát" szépen lassan megeszi a testünk, közben meg összeforrunk. 😁
A cső helyével kicsit más a szitu, ha hosszú útja volt a hájban, akkor nehezebben gyógyul ( mint az enyém pl.)
A zsírszövet nehezebben áll vissza eggyé, mint a bőr vagy a hús.
De amíg nem gyullad be, semmi pánik, idő kell neki, dudor meg ott is lehet, mint minden hegnél, főleg, mert egy kör formájú lik próbál vonallá alakulni. Mintha ellapítanál egy papírpoharat... 😉
Szia Heni! Én is pont ebben a cipöben járok. Két és fél hete műtöttek, méheltávolító műtétem volt. Nem volt csövem, de a heg egyik végén nekem is van egy kemény csomó.Reménykedem, hogy nem lesz vele semmi gond. Remélem nem attol alakult ki, hogy hamar elkezdtem itthon tenni venni.😢
Sziasztok!Két és fél hete műtöttek,szépen gyógyul a seb,megerősödtem,normálisan tudok enni,de valami nagyon idegesít,a cső helye már összenőtt ,de lett felette egy kis csomó 1cm es.Szerintetek ez mi lehet,nem akarom hogy újra vágjanak.Válaszotokat előre is köszönöm!
Köszi neked is!
Még nagyon az elején járok, egy hét múlva kiderül mit javasol első körben.
Olvastam, hogy eleinte gyógyszeres kezelés szokott lenni.
Írok majd mit javasol.
Szia Vanita!
Nekem is ugyanez volt, 3 eü.küret után nekem is a méhkivételt javasolta az orvosom, mert állítólag ez később átfordulhat rosszindulatúba is. Tavaly novemberben volt a műtétem és azóta is minden rendben, nem bántam meg egy percre sem, megszabadultam az állandó vérzésproblémáktól, sokkal minőségibb lett az életem.
Köszönöm neked is. Örülök, hogy megosztottad az eseted.
Szia Vanita! Nekem ez az eredmény a 2. eü küretre jött ki, kaptam rá Norcolutot 6 hónapra , majd kontroll küret volt annak az eredménye rendben volt, letelt a 6 hét és menstruáciom megint csak nem akart elmúlni, voltam endokrinologusnál de mindent rendben talált és Ő is felírta a Norcolutot amivel a tavalyi nyárat kihúztam, időbe megjött és normál ideig tartott. De aztán elfogyott a gyógyszer és vissza mentem a nőgyógyászhoz, hogyan tovább és megnézett ultrahangon és folyamatosan vastag volt a méhnyálkahártya, akkor Ő azt mondta kisérletezhetünk még de nem lesz jobb mert ennyi idő alatt nem oldotta meg a gyógyszer, írhat fel még fogamzásgátlót stb. Gondoljam át hogy legyen, mert Ő kivenné a méhem, akkor én már olvastam ezt a csoportot és amit néhányan átéltek azt én nem akartam, normális életet idegeskedés nélkül nem beszélve a sok vérveszteségről. Ezért eldöntöttem ha csak bajt csinál akkor nekem ez már nem kell , hála istennek vannak gyerekeim meg már a korom miatt is, tavaly november végén eltávolították a méhen. Nem bántam meg, aránylag gyorsan felgyógyultam, teljesen jól érzem magam. A kilókal küzdök most, de ez legyen a legkevesebb. De azért bízni kell hátha a hormonok helyre billennek. Kitartás!😊
Jo hogy nem rosszindulatu ki lehet kezelni !
Ez alátámasztja azt, hogy kevés a progeszteron a szervezetedben, a mirigyhám nem húzódott vissza, a mirigyek szép kövérek maradtak, és kínjukban mini cisztákká alakultak.
Ez is normális ebben a szituban. 🌻
Köszi
Meg ilyenek vannak benne, hogy cysticusan tágult mirigyekkel. Arra nem találtam semmit.
Valahol meg is nyugodtam, meg nem is. 😐
Méhnyálkahártya túlzott vastagodása, normál sejtképlettel. Majd mindenkinek ez volt. 😁🌻
Hyperplasia simplex endometrii valakinek volt? Hogy alakult? Mi ez konkrétan?
Az Eeszt.gov.hun már fenn van a lelet.
Küret utáni vérzést normálisnak tartják, ha kb. olyan, mint egy normál menzesz, a mennyiségre értve.
Az a helyzet, hogy a méhedet kitisztították, de a hormonjaidat nem cserélték le, ott maradt a bolondokháza.
Ne képzelj magadnak szörnyeket, sajna ez tök normális ilyenkor.
A méhnyálkahártya megvastagodása okozat és nem maga az ok. A vérzést a rossz hormonális parancsok okozzák.
Ugyhogy továbbra is remélem, a szerencsések közé tartoztok és a küret érdemben segít és nem lesz több mészárszék.
Kalap kakit!
Gyogynoveny bolt ,gyogyszertar ..
Igyal pasztortaska teat es palastfu teat nekem segitett a pasztortaskabol 3 poharral iszok
Szó szerint semmi. Most meg megindult. Nem ilyen cseppek. Ez nem lehet normális.
További ajánlott fórumok: