Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait? (tudásbázis)
Nem semmi történet a tied sem 😳
Zuhanyzós ötleteket mindenkinek köszönöm!
Azt hiszem felvásárolom a falusi kisboltunk fóliakészletét 😂
Vettem még kötszert és vékony csík-ragasztót.
Bárkit összevarrok gond nélkül, nincs para, de most már sebragasztást is vállalok 😂😂😂
Szóljatok, ha kellek 😉😁
Este zártkörű, fóliás ünnepi zuhanypancsit rendezek 🚿
.... mert megérdemlem 😁🥰☺️
Ja, tegnap nekem is fájt a hasam, de de csak egy részén, ahol még megvan a seb feletti pukli.
Csajok, hétfőn megyek dolgozni😜 valahogy nem kívánja a szervezetem!😃😜
A drain cső miatt én is rendeztem egy vérfürdőt, csak még a kórházban😆, a dokim úgy gondolta, hogy egy nappal előbb kiveszi, mint ahogy a nővérek mondták (alig volt már cucc a zacsiban, gondolom ennek apropóján). Reggel kiszedte, egész ebédig míg feküdtem, minden fasza volt, aztán ülés után hálóingcsere, átkötés, nyomózsák a sebre, két óráig nincs moccanás. Szépen feküdtem is, mint a kisangyal, lejárt az idő, felkelek, hát ami az ágyban volt, ne tudjátok meg, horrorfilm forgatáshoz is elment volna🤣, na ekkor gyorsan levittek az uh-ra, hogy nincs-e belső vérzésem. Ráadásul ekkorra vártam a férjemet, mondtam is a szobatársaknak,hogy nyugtassák meg,hogy nem haltam meg😀 mert ahogy az ágy kinézett, menten szívinfarktust kapott volna! Szerencsére mi előbb visszaértünk, nem volt semmi gáz csak hát kifolyt, aminek még ki kellett😜.
Úgyhogy Boggantyú ügyes voltál, hogy elrendezted otthon magad szívinfarktus nélkül!!☺️
Én körbefóliáztam magam jó alaposan, bírta a zuhanyzást. Persze elöl inkább cicamosdás, mint zuhany, de így is nagyon jól fog esni☺️
Akkor megoldódott, örülök, hogy nincs nagyobb gond.
Zuhanyzáshoz nagyon jól jöhet egy tekercs folpack. 😊
Kitartás 😉
Visszamentem a kórházba, összeragasztottak, most van két Post-it csíkom 😂
Amúgy a sebeim tényleg szépen gyógyulnak, remélem végleg kiürült aminek ki kellett...
Egy ideig még álom marad a jól megérdemelt zuhanyozás 😁
A tubustól kb 3 napig picit krákogtam, de nem fájt a torkom egyátalán.
A beöntéstől nem kell parázni, lazíts! Ma már inkább a betegbarátabb hashajtót alkalmazzák a legtöbb helyen.
Ne izgulj, minden rendben lesz!
Dio08:
Szia. Hogy vagy? Régen nem írtál.
Géta1978 :
Szia. Nem minden kórházban kell beöntés.Ahol engem műtöttek ott sem volt beöntés,csak előtte való nap hashajtózás
Engem már többször műtöttek,de még sosem fájt a torkom. Rám inkább köhögés szerű jött rám műtét után kb 3 napig,mintha valami lerakódott volna.
Szia. Kórháza válogatja, nem mindenhol része a műtét előtti protokollnak a beöntés. De nem kell tőle félni, nem fáj, csak furcsa érzés. Nagyon fontos, hogy a bélrendszer üres legyen, így a dokik könnyebben dolgoznak bennünk.
És a tubus sem okoz mindenkinek rettentő torokfájást, kevesek említették itt ezt a dolgot. Nekem pl. egyáltalán nem fájt a torkom.
Ezekre a dolgokra tök felesleges ráparáznod. Mindkét dolog a műtét része, velejárója, csak itt, ezen az oldalon több százan túl vagyunk már rajtuk.
Kalap kakit! 🙂
Szia.
Én kaptam elözö nap délben hashajtót. Meg este beöntést. Amit màsnap (a mütét napjàn) hajnalban megismételtek.
Torokfàjàs volt, de gyakorlatilag csak 1-2 nap, és nem volt vészes.
Sziasztok!
Nekem 8-án lesz méheltávolító műtétem. Segítséget szeretnék kérni akik már túl vannak rajta hogy, igaz hogy beöntést kapunk műtét előtti napon? És az altatás után a torkotok nagyon fájt a tubus miatt? Köszönöm nektek a válaszokat előre is.
Ez azert durva. Nekem amikor volt a balesetem 14. napon vettèk ki a varratokat. De egy fertozes miatt a 18.napon szetnyilt.
Most felszivodo varrataim vannak, kivul-belul. Holnap lesz 3 hetes. Semmi bajom vele. Csak egy csik latszik.
Drukkolok neked. Remelem nem nagy a baj....
Akkor tényleg Te nyertél mert van egy 22 évvel ezelőtti sztori is, mikor eltört a seggem. KI kellett operálni a farokcsontomat. Na annak a helye is olyan, mint a leveli béka.
Ma még a kakas is qrva.
Egy hete műtöttek.
Azt mondja a párom-persze vidámkodni akart-, hogy azoknak a szuperhősöknek a helyzetét élhetem át, akik világmegmentés közben kapnak egy lyukat az oldalukba, gyorsan, oldalt, tükörből nézve összefércelik magukat, raknak fel ragtapaszt és rohannak is tovább. 😁
Na én nem rohantam tovább, hanem lefeküdtem. Mondjuk cérnám sincs a férceléshez... 😂Leukoplaszt csíkok fölé tettem egy steril gézlapot, azt 2x cseréltem azóta.
Boggantyú!
Hát nem semmi.
Ügyes vagy hogy elláttad a sebed.
Már jobb a helyzet?
Mennyivel a műtét után szedték a varratokat?
Szia Viva70!
A citológián a rákszűrést érted?
Az mindenképpen kell méheltávolító műtéthez. 1 éven belüli.
Ma kiszedte a doki a varratokat. Mikor hazaértünk - majdnem 1,5 óra az út oda, ugyanennyi vissza- nézem, hogy mi folyott ki és honnan, miért vizes, hideg a fél oldalam, a pólóm és az egyik combomon a nadrág?
Hát nem víz volt...
Szétnyílt a seb (amelyikben a drén volt) és csupa vér lettem, mindent eláztatott. Én is láttam, szép heges volt a seb, mielőtt kiszedte a varratokat.
Nem is értem, pedig nem húzódott utazás közben, nagyon kényelmesen, párnával utaztam, félig fekve...
Orvossal konzultáltam, fertőtlenítettem, összehúztam leukoplaszttal, reggel meg megyek vissza a kórházba, megnézi.
Ráadásul még egy húgyuti gyulladást is összeszedtem (sztem a katétertől), kaptam rá antibigyót és szedem a tőzegáfonyát meg a jó öreg C-vitamint.
Estére, bevallom őszintén, elsírtam magam. Hogy ez a több hetes stressz lecsengése-e, vagy a hormonok játéka, nem tudom, de most elérte nálam a küszöböt, pedig nem szoktam -eddig még- pityeregni akármin...
Lányok! Kérnék egy kis segítséget...
Mint már írtam holnap lesz egy hete, hogy küretem volt. Annak a szövettanát várom. A történet azonban nem fog itt véget érni, mert van egy nagy miómám, plusz vérzészavarok. Három hete voltam nőgyógyásznál, de nem tudta a citológiát levenni, mert véreztem.
Na már most, ha méheltávolító műtétre kerül a sor, akkor mindenképp kelleni fog egy citológia ahhoz, hogy lássák mi a helyzet ott? Vagyis csináltassak mihamarabb azt is?
További ajánlott fórumok:
- Élet a méheltávolítás után
- Szerintetek érdemes őszintének lenni az ismerkedés időszakában? Megosztanátok a tapasztalataitokat?
- Akiknek a kisfiát műteni kellett, mert nem szállt le a heregolyója, megosztanák velem a tapasztalatait?
- Nem minősülök hátrányos helyzetűnek, csak mert 20 éve elvégeztem egy szakmunkásképzőt?
- Fogyás pajzsmirigy alulműködéssel, kinek sikerült már? Megosztanád tapasztalataidat?
- Milyen magzatvizsgálatokat ajánlott elvégeztetni 38 évesen belekalkulálva a vetélési kockázatot is?