Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait? (tudásbázis)
Nekem a kaukazusi kefir sokat segitett az elso napokban.
Elso nap pepes, aztan fokozatosan vissza levet terni a normal kosztra, de a puffasztó kajakat praktikus kerülni egy dbig uugy mint a nehez, tulfuszerezett, zsiros, extran nagyaros vagy olajban sult eteleket. Konnyu eteleket valassz egyelore!
A jó házi husilevesnek viszont ilyenkor parja nincsen! Benne főtt zoldsegekkel, keves főtt husival. Kremlevesek is johetnek.Taplalok es erositenek.
Szerdan leszek egy hetes, tegnap megettem 1 azaz egy ek parolt zsenge borsot a korethez es minden bajom volt tole, szoval nalam meg nem jatszik.ez is egyenfuggo.
Dio08
Köszönöm már itthon vagyok,hát hol jobban,hol rosszabbul,de nem olyan vészes,sajnos nekem megint hozzá nőtt a hólyagom a méhemhez,ezt májusban szét szedték,de sajnos visszatapadt,így a hólyagom is fájdogál.Nekem jövőhét csütörtökön szedik ki a varratot,de van akinek most pénteken már ki is szedik.
Nagyon fogok rád gondolni pénteken,és drukkolni neked!!!
Sziasztok! Túl vagyok rajta, de még nem kelhettem eddig fel.
Valami kaja ötleteket írjatok légyszíves.
Köszönöm
Melcsi75!
Hogy vagy? Otthon gyógyulgatsz már?
Varratszedés mikor lesz?
Köszönöm, aranyos vagy!
Igen, néha kibukok és élni sincs kedvem. :(
Szia!
De, próbáltam, csak fájdalmam lett mellette.
köszönöm a válaszokat.
Még csak 33 vagyok, nem tudom mit okozna hosszútávon a műtét... szerintetek?
Na azt én sem értem! Mert az endometriózis a méhnyálkahártya kivándorlása a hasüregbe plusz betüremkedése a méhfalba ez az adenomiózis. Ha nincs méh és petefészek akkor gyakorlatilag ezek sincsenek! Nekem a miómám mellett volt mindkettő. Szövettan igazolta.
Nekem azóta semmi problémám nincs.
Bocsánat, csak most olvastam amit írtál.
Igen, endometriózis miatt végeztek méh (és petefészek) eltávolítást valakinek? Azt olvastam, hogy még az sem oldja meg a problémát minden esetben, és nem értem hogy miért... pedig ez lenne az utolsó reményem:(
Dia08
Írtam üzit megkaptad?
Dio08
Igazán nincs mit! Remélem holnap haza mehetek.Ma reggel már sikerült a nagy dolog is,de az egyik oldalt nagyobb a pocim,és ez nem tudom,hogy most normális? Nem volt csövecském,de a másik hölgynek igen,ez nem tudom hogy mitől függ.
T.Judit72!
Egy kalappal. Jó hogy hamar túlleszel rajta.
Nagyon szurkolok.
Szia Melcsi!
Holnap már kifele jössz a kórházból! 😀
Csöveid vannak/voltak? Vagy laparnál nem kell?
Szuri lesz otthonra?
Gyógyulj Melcsi
És köszönöm az eddigi rengeteg segítséget
Dio08!
Ne haragudj,de telóról írok,és sok a helyesírási hiba,de sebaj,nem az a lényeg!😊Törölköző is kell,azt ki hagytam,és pohár.
Szia Dio08!
Igen aránylag jól ébredtem,csak nagyon remegtem,azt mondták azért,mert biztos hideg volt a műtőben,de mondtam fél kómásan,akkor még a szemem sem volt nyitva szerintem,hogy nem fázok,de kaptam valamit,infrásan,és abba maradt.Sokat szúnyálsz majd az nap,mert kapod a fájdalomcsilapítót is és az is elnyom szerintem.Ne félj,mert az örzőbe figyelnek rád!!! Nekem pl: most kezd el fájni a hasam.Tegnap este meg kérdezték,hogy kérek e fájdalom csilapítót,montam nem,de a nővérke mondta,hogy pedig ez jó,mert van benne gyulladás csökkentő.Akkor mondtam,hogy na akkor kérem!😉 A vérzésem nem jött meg,szerintem klimax,csak tippelem.Ma pedig hol fázok,hol megsülök! Le fel vetkőzök,öltözök! 🙄Amit én még hoztam,ilyen wc-re védő valami DM vagy Rossmannban lehet kapni,hogy le tudj ülni a wc-re pl,ha kakilni,kell,csak könnyebben megy.Na és sajnos nekem a hólyagom is fáj,de azzal nekem voltak is gondok,pl: endo,kilyukadt,még régebben.Ami kell: bugyik,zoknik,hálóing,köntös.Tisztálkodó eszközök: fogkefe,fogkrém,tusfürdő,fésű,kés kanál,villa.Én hoztam be magamnak vizet,nasit.
Szia Melcsi75!
Örülök hogy jól vagy! Csak így tovább.
Könnyen ébredtél?
Tudsz sétálgatni? Személyzet milyen?
De jó hogy szép a korház. Már nagyon izgulok. Mi lett a műtét előtti menzeszeddel? Én most vagyok a 28. napon és semmi. Csak hasmenésem van az izgalomtól.
Hogy vagy? Kispárnán kívül minek veszed még nagy hasznát odabenn?
Gyógyulj ügyesen. És majd írj kérlek.
További ajánlott fórumok:
- Élet a méheltávolítás után
- Szerintetek érdemes őszintének lenni az ismerkedés időszakában? Megosztanátok a tapasztalataitokat?
- Akiknek a kisfiát műteni kellett, mert nem szállt le a heregolyója, megosztanák velem a tapasztalatait?
- Nem minősülök hátrányos helyzetűnek, csak mert 20 éve elvégeztem egy szakmunkásképzőt?
- Fogyás pajzsmirigy alulműködéssel, kinek sikerült már? Megosztanád tapasztalataidat?
- Milyen magzatvizsgálatokat ajánlott elvégeztetni 38 évesen belekalkulálva a vetélési kockázatot is?