Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait? (tudásbázis)
Oka van hogy nekünk ez a szerv elromlott.
Lelki? Életmódi?
Csak a következmény szűnt meg q műtéttel.Az ok nem.
Szia Dio08!
Én is annyira gondoltam, mert még nagyocska a hasam, keményedik.
Sziasztok lányok!
Gondolkodtatok azon hogy valamit másképp kéne csinálni a műtét után?
Szia Judit!
4 hétre tervezem. De a gyógyulásom függvényében módosíthatom persze.
Sziasztok! Ki meddig volt van otthon, laparoszkopos méheltávolítás után?
Köszönöm a válaszokat.
Gkkati, Gabi0501!
Ne izguljatok, gondolatban veletek vagyunk! Minden rendben lesz!
Köszönöm,én is ezt szeretném,rossz a várakozás,de ugy vagyok vele elöbb utóbb tul leszek ezen is mint mindenki aki átesett a mütéten,Az meg csak jó ha a dokim alapos ,ennek örülök.
Igaz tavaly volt egy nagy gerincmutétem ott meg kórházi fertőzést kaptam el,nagyon nehéz volt utánna ,szétnyilt a sebem,ott lelkileg megviselt az egész,hát ezek a dolgok csak amiktől tartok talán jobban a nagy mütét után.
Sziszike3
Gondolok rád,hogy addig meg legyen az eredményed,hogy ne maradjon el a műtét,és minél előbb túl legyél rajta.
Dio08
Szupi! Örülök neki! Jó kávézgatást,és jó étvágyat a fincsi húsleveshez!!
Megyek haza!!!😀😀😀
Lesz kávé és húsleves😀😀😀
Yallah2
Szia. Nagyon sokat fáj a derekam ez egy másik fajta derékfájás,ez görcsös,egyoldali fájdalom amit egy orvos sem tud mitől van egy gyanakszik endora.Ez miatt én már kb 10 éve szedek sajnos nagyon sűrűn fájdalom csillapítót,és ezért nem kapkodom most a hasamra,mert ez a hasfájás eltörpül mellette. Persze ok hogy fáj a has egy ilyen műtét után. Engem az érdekel mennyi idő kb mikorra elmúlik?
Kajszi72
Szia. Lehet attól is,de nekem biztos nem attól van,volt,mert nem mindig fáj. Nekem ez már a hatodik laparoszkópiám volt,és tudom,hogy ki kell egyenesedni max az első nap szoktam elfelejteni,de akkor is rászólok magamra,hogy húzd már ki magad :) Nekem úgy fáj mint kb vérzés előtt...
A derékfájás, csípőfájás, sőt nyak is, azért jellemző, mert hasvédő pózban mozogtok, görbe felsőtesttel.
A görcsbehúzott, túlfárasztott, kinemlazított hasizom miatt áttevődik a terhelés a gerincoszlop alsó szakaszára, a törzsizmokra és a csípőizületre. Uff.
Kedves friss lányok! Azért ez a műtét jegyezzük meg nem olyan, m8mt mikor elvágod az ujjad beragasztod és mégy tovább.
A kórházban jobb mert teli vsgy nyomva gyógyszerekkel. Otthon meg semmi fájdalomcsillapítás....
Nyugodtan vegyetek be fájdalomcsillapító tablettát mert ez fájni fog!!! Nem egy hét nem két hétig.Aztán meg az időváltozások! Máig vicsorítok ilyenkor.
Nekem a puffaszto kajakkal lett gondom -elotte nem igazan voltak problemaim ezekkel- amugy visszament elso het utan normal meretre.
A derekam nekem is faj, azt hittem egyedi, de igy most megnyugodtam h nem vagyok egyedul.
Tegnap ota nekem mindenhol faj nagyon, elol, hatul a derekam, ketoldalt, belul az osszes szervem, kivul a sebek.... aaaaaaa, sehogy sem jo, de tenyleg....
Ha fekszem nem jo, ha setalok akkor meg jobban faj, ugyhogy probalok tulelni es ismet a meditaciohoz nyultam, mert attol legalabb jobb lett egy kicsit.
Mondjuk a tegnapi pocsek ido es a mai szeles nap megteszi a hatasat, tehat turelmes vagyok, ez a gyogyulas resze.
A szetnyilt seb legalabb szepen gyogyul, sztem meg egy het es osszeforr teljesen.
Ma csendben nyuszogok. ☺️
TJudit:
Nekem a hasam változik,hol normális méret,hol felpuffad,szerintem idő kell hozzá,hogy rendben legyen,nekem volt olyan régebben mikor műtöttek,hogy még 2 hét után is pufi volt a poci,de aztán szép lassan helyre állt.
Sissi 75
A derekam nekem is fájdogál,én gondolom,hogy oda is kisugároznak dolgok,és fáj a poci,de meg nyugodtam,hogy tudom másoknak is fáj,tehát leszűrtem,ez normális,sajnos nekem a pisilés sem a legjobb.de remélem az is helyre áll. Nekem az megint hozzá volt nőve a méhemhez.De vajon meddig tart ez a has fájás,meddig természetes,normális dolog?
Sziasztok! Holnap lesz egy hete hogy műtöttek. Nekem a székletemmel van probléma meg a hangulatommal.
A hasatok nagysága mikorra húzodott vissza?
Yallah2:
Hát sietni,nem sietek. :) Tudod az volt a furi,hogy a kórházban nem fájt a hasam,és mikor haza jöttem el kezdett fájni. Aztán a párom felvilágosított,hogy a kórházban kaptuk a fájdalom csillapítót,itthon pedig semmit sem szedek.
További ajánlott fórumok:
- Élet a méheltávolítás után
- Szerintetek érdemes őszintének lenni az ismerkedés időszakában? Megosztanátok a tapasztalataitokat?
- Akiknek a kisfiát műteni kellett, mert nem szállt le a heregolyója, megosztanák velem a tapasztalatait?
- Nem minősülök hátrányos helyzetűnek, csak mert 20 éve elvégeztem egy szakmunkásképzőt?
- Fogyás pajzsmirigy alulműködéssel, kinek sikerült már? Megosztanád tapasztalataidat?
- Milyen magzatvizsgálatokat ajánlott elvégeztetni 38 évesen belekalkulálva a vetélési kockázatot is?