Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait? (tudásbázis)
Sziasztok!
Kedves Szisziági! Köszönöm a megnyugtató szavakat,jó hogy írtál a ct-ről addig felkészülök :)
Ami nekem is nehéz lesz,a műtét után a magamra való vigyázás,sajnos a gerincműtétem után is hamar csináltam ezt-azt mivel a fájdalmak elmúltak azt hittem minden oké aztán jött a hegesedés,meg a kiújúlás :( Kedves Erika! Neked is köszönöm!Nekem a Szent István kórházban lesz a műtét akkor egy napon a Tiéddel,kívánom hogy mindkettőnknél és még akikre ugyanez vár szerencsésen túl legyenek és minden rendben legyen.
Kedves Dizsóka!
Neked is megkönnyebbülés lesz a műtét, ahogy olvasom.Nagyon példás , hogy minden házi és háztáji munkával előre dolgozol,mert utána tényleg nem szabad ilyenekkel terhelned magad. Nagyon nehéz lesz megállni,legalábbis a saját magam példájából kiindulva, de hidd el többet ér a gyógyulásod! A CT kontrasztanyag ivás tényleg borzasztó, volt szerencsém hozzá a múlt héten:((A vizsgálat közben még vénás infúzióban is kaptam kontrasztanyagot,de ezek elviselhető dolgok,emiatt ne félj. Ha kérdésed van ezzel kapcsolatban szívesen válaszolok.
Neked is kívánok sok-sok erőt, pozitív gondolatokat az eljövendő egészségesebb életed felé vezető úton! Képzeld azt, hogy most egy sötét alagút előtt állsz, ami a műtét, és utána lassan de egyre biztosabban kivilágosodik a táj,és kisüt a nap:)
Sziasztok Kedves Mindenki!
Örömmel olvaslak Titeket!Köszönöm a segítőkészséget a már műtéten túl levőknek és a sok jó tanácsot.Jóleső érzés,hogy támogattok lelkierővel,hát Effre előtted le a kalappal a humorod miatt ,nagyon jót mosolyogtam,kár hogy csak virtuálisan vagy itt velem,velünk :)
Tegnap voltam az orvosomnál,megkaptam a beutalókat a műtéthez kellő vizsgálatokra,09. 23.-án kell befeküdnöm a kórházba és 24.-én lenne a műtét.A vasat én is szedem már 3 éve a haematológus dr.nő cseszegetett folyton a CA 125 miatt mert hol emelkedik kis mértékben aztán lejjebb megy remélem semmi rossz nem lesz benn,ezért is kell mennem 12.-én hasi Ct-re amitől szintén parázok a kontrasztanyag miatt,jobb lenne ha nem inni kéne :)Röviden ennyi.Mivel falun lakunk és állatokat is tartunk a műtétig 12 húscsirkét is le kell vágnom,mert utána a gyógyulára szeretnék koncentrálni.Kedves Lányok sok erőt Nektek a műtéten túllévőknek nagyon jó egészséget,köszönöm ,hogy vagytok! Nagy ölelés Mindenkinek,puszi: Zsóka
na szóval itt vagyok...hogy biztos vasat kaptam-e ,ez drága nyuszi72,így hogy mondod elgondolkodtató..:)))
na jó ,meggyőztél ,küldök Neked is egy adagot,csak te legyél okosabb és kapaszkodj a karfában!!:))))
az orvos lehet elbízza magát ,majd azt gondolja:"nini ,hogy micsoda shááármom van,hűű nem is látszik hogy letagadom a 7O-ből az 5 évet..:)))))"
Köszönjük szisziági!
Úgy olvasom, hogy Neked sem árt egy ölelés!!!
Ölelés elküldve!
Jobbulást és csak szépet és jót kívánok! :)
Helló effre!
Biztos, hogy csak vasat kaptál??? Ilyen cucc nekem is kell!!! Nagyon vígan vagy!
De ez így a jó, sírunk aztán nevetünk (reméljük!!!) :)
Szia Effre!
Köszönöm kedves biztatásod és az érdeklődést. Jól vagyok köszönöm,a mai napon kaptam meg a szombati CT eredményt és negatív!Ezért 25 sugárkezelést csak megelőzésként kapok,ami remélem ismét évekre megállítja a dolgokat odabenn.
Ezt csak azért írom le, hogy nem szabad semmilyen helyzetben elkeseredni,mindig van remény csak nem szabad feladni!!! Erős akarattal előre kell nézni,és csak a következő feladatra koncentrálni teljes erőbedobással.
Elhiszem , hogy félsz és szorongsz,ez teljesen természetes érzés.A kivérzés sem szül jó gondolatokat,mert halálosan fáradt és enervált tőle az ember:( Az a jó, hogy minden eltelt nappal közelebb kerülsz a megoldáshoz,akármit is tárnak fel odabent. A méhen belüli fogamzásgátlót nem is tudom, hogy komolyan gondolta -e a doki ilyen tünetek mellett?? Mindig elönt a düh, amikor arra gondolok hogy ez mekkora üzlet és hány nő kerül miatta talán túl későn a műtőasztalra!! Nekem is ajánlották,a brutális vérzéseim elmulasztására .Ha akkor feltetem, akkor már nem írhatnék itt azóta.A tünetet talán elfedi, de az okot nem oldja meg.
Jól tetted, hogy orvost váltottál,mostmár csak arra koncentrálj, hogy sikeresen túl legyél a műtéten. Itt mindig kapsz egy -két biztató szót,vagy jó tanácsot,írj bátran !
Sziasztok Mindannyian !
Most jöttem az orvostól ,lányok úgy égtem,hogy ne tudjátok meg...még most is hihihi ...:)))
vasat kaptam ,aztán szépen sikerült a szék mellé ülnöm...
nos gondoltam nesze neked effre triatlonos előedzés...:)))na meg mi a fenének akartam én leülni amikor felállni készültem..??:)))
Most eszem àgàban sincs fèlni,azt is elfelejtettem hogy mi az, biztos a sok csillag között elveszett az érzés...:)))))))))))))na meg az égés...most jól kiröhögöm magamból aztán itt vagyok...pussz
Legalább most a hátsóm is egy blogtéma lett...
Szia effre!
Téged is a Kistarcsai kórházban műtenek? Melyik doki volt, akivel meg voltál elégedve? (Én a Dr. Szabó Lászlóhoz járok)
Nekem több mint 20 éve a 2 császárom is ott készült, és semmi negatív dolgot nem tudok mondani az ellátással és a bánásmóddal kapcsolatban! De az már nagyon régen volt és nekem ez év márciusáig semmilyen nőgyógyászati problémám nem volt, sem orvost (az éves rákszűrésen kívül), sem kórházat nem láttam 20 éven keresztül! Úgyhogy ez jó hír, hogy Neked jók voltak a tapasztalataid!
PÁ!
Kedves Nikó!
Örülök, ha segíteni tudtam azzal, amit írtam. Remélem, előbb-utóbb jobban leszel lelkileg is. Tudod: szabad sírni, de aztán abba kell hagyni.
Nekem hasi műtétem volt, hosszanti vágással, mert nagyon nagy volt a mióma (majdnem 20 centis). A szervezetnek ez a fajta műtét a legnagyobb megterhelés, de sokan írták, hogy ez a legtisztább ügy is, mert az orvos jól körül tud nézni, hogy mi van bent.
És én is azt tudom mondani, amit itt a legtöbben: hogy sokkal rosszabbra számítottam, és kellemes csalódás volt, hogy "csak" annyi fájdalom és kellemetlenség volt, mint amennyi volt. A műtét körüli dolgok közül az fájt a legjobban, mikor poénkodtak a többiek és kénytelen voltam nevetni :) Komolyan, az tényleg fájt :) Minden teljesen elviselhető volt.
Fel a fejjel, kitartás, utána minden sokkal jobb lesz!
Szia effre!
Hidd el nálam jobban senki nem parázott a műtét előtt..Rettegtem. Most meg itt örülök magamnak hogy itt vagyok és milyen jól. A pocakom egyenlőre mindentől fáj és puffad, de majd helyreáll.A gázra nekem azt mondták a nővérek hogy előbb kimegy ha mozgok. Úgyhogy én már a műtét másnapján már alig feküdtem hanem sétáltam. Másnap már nem is fájt.Tegnap lecseréltük a tapaszokat, komolyan 4 apró varrás, kb 1 centisek. Semmi. A triatlon fitness azért még kicsit várhat, de nem sokat! :)
Szia effre!
Az atípiás sejt azt jelenti, hogy nem teljesen "normális", és nem lehet kiszámítani, hogy milyen "indulatúvá" válik. Ettől még ne ijedj meg, ezek lehetnek a meglévő betegségektől is. Kérdezd meg az orvosod, muszáj-e maradnia a bal petefészkednek, mondd el nyugodtan neki, hogy félelmeid vannak. A jobb bent maradna a tervek szerint? Nekem is csak jobb van és az az egy is ellátja a hormontermelést.
Kedves műtét előtt álló lányok!
Ne sirassátok nagyon a méheteket, mert ha benn maradna akkor lennétek nagyobb bajban. Egy nő sok mindent kibír, gyárilag ilyenek vagyunk. A műtét napján folyamatosan, ahányszor csak jelzitek kaptok fájdalomcsillapítót. Nem a tubustól van hányinger, hanem az altatógáz következménye, de erre is adnak injekciót. Nekem az utolsó fájdalomcsillapítóra a műtét másnapján reggel volt szükségem, nem kellett több. A katétert is ezen a napon reggel vették ki, és már inni is lehet szénsavmentest, legjobb a víz. Higgyétek el, nem kell félni. Sokkal nyugodtabb lesz az életetek.
Szia másikanyu!
Köszönöm szépen a válaszod,nagyon jólesik.
Megfogadom a tanácsod,amit írtál.
Szeretném megkérdezni,pontosan mit is takar az atypiás sejt,mert hiába bújom a netet ,egyértelmű választ még sajna nem találtam rá.
Ha a bal petefészkemen ciszta is van (már vagy húsz éve mindig is volt,de soha semmit nem csináltak vele)ezért szerinted mennyire jó ha benthagyják?
Van egy olyan érzésem,hogy ez a későbbiek folyamán valami gubancot csinálhat ha az atypiás sejtek jelen vannak. Köszi előre is válaszod,én biztosan hasznát veszem!
Szia nyuszi72!
Ugyanígy érzek én is,a félelem néha elviselhetetlen,
egyáltalán nem tesz jót velem sem,ezért néha megpróbálom elröhécselni...remélem veszitek a lapot ha néha hülyeségeket írok...
Apropo Kistarcsai Flór Ferenc kórház ??én ide kerültem be , diagnosztizàltak július 25-én..
Az orvosom roppant rendes volt,és az osztályon is emberségesek.
Üdv
Szia!
Örülök, hogy jól vagy, biztató!!! Úgy tudom a hasüreget gázzal töltik fel műtét előtt, ez okozott neked problémát mikor felébredtél? Úgy tudom, hogy fájhat a lapocka és a váll ébredés után. A tubus miatt volt hányingered? Mennyi ideig tartott a műtét?
Köszönöm, hogy vagytok ismeretlen ismerősök!!! Mert nagyon-nagyon félek a műtéttől (pedig már volt két császárom) és siratom a méhem. Itt mindent megkapok Tőletek Sorstársak, a bátorítást és az erőt, hogy kitartsak a műtétig!
Szia Nikó70!
Köszönöm az érdeklődést! Azért vagyok itt, hogy erőt gyűjtsek vagy, ha tudok segítséget nyújtsak. Nekem egy 63mm-es miómám van, de folyamatosan és gyorsan nő. Erős vérzést okoz, ha megvan nem tervezhetek programot mert hirtelen elönt a vér, viszont kb csak 1 hétig tart. A doki nekifog laparoszkóppal, ha nem lesz férfi ökölnél nagyobb mire a műtétre sor kerül. Én a Kistarcsai kórházba találtam egy dokit aki emberi hangon beszélt és bánt velem (ez már a 3. doki volt akit felkerestem).
Szia mara238!
Nagyon jóóóóóó!!!!
Végre még egy jó hír,most elképesztően sokat jelent nekem....
azért úgy-e holnaptól neked fitness ?? pl mint a triatlon...))))àhh tévedtem,az ràér holnaputàn is,miutàn màr a "medvét" földhöz vágtad !! :::))))
Nagy ölelés,és komolyra fordítva csak így tovább !!
Szia másikanyu,
szupi hogy írtál!!Úgy örülök a jó híreidnek!!!
akkor lehet nekem tegnap hisztim volt,de ez még betétes!!!
A jàrásom pedig bármelyik kacsapancsolóban megcsodálnák:))))
no a parázás meg még egy "inyencség"...olyan mint a pimasz légy,mindig visszajön...
ugyanis engem a saját esküvőmön öntött el a vér rendesen...rá 3 napra a megszakított nászútról pedig egyenesen vonultam be az eü kaparásra és a diagnózisom kaptam nászajándékba .....
azóta meg nem tudok rendesen aludni,sem normálisam dolgozni,már most kiírtak betegszabira...
hát ...mondhatom "cuki" tartalmas a nemegész két hónapos házasságom..
Tehát fel a fejjel ,gondoljatok arra ,hogy minden szupi lesz,és minél tovább húzza az ember annál rosszabb lelkileg is...
....nekem még 9 nap plusz az eredménykivárási idő....
Szia effre!
Köszönöm, igen, szerencsére minden rendben. Mivel működik a petefészkem, így semmi jele nincs a változókornak, nincsenek hőhullámaim, álmatlanság és hisztirohamok se (legalábbis én nem veszem észre :) ).A szövettanból egyre koncentrálj: nincs malignitás. Atypiás meg szerintem sok mindentől lehet, nekem volt endometriozisom, amit laparoszkópos beavatkozással szívattak le, azután is atypiás sejtek voltak a szövettanban. A pozitív dolgokra koncentrálj. Én úgy voltam a műtét előtt is, hogy tudtam, vannak akik nálam sokkal rosszabb állapotban vannak, mégis erősek. Szóval Te is túl leszel a műtéten és szépen meggyógyulsz. Csak nem kell többet betétre költened. :)
További ajánlott fórumok:
- Élet a méheltávolítás után
- Szerintetek érdemes őszintének lenni az ismerkedés időszakában? Megosztanátok a tapasztalataitokat?
- Akiknek a kisfiát műteni kellett, mert nem szállt le a heregolyója, megosztanák velem a tapasztalatait?
- Nem minősülök hátrányos helyzetűnek, csak mert 20 éve elvégeztem egy szakmunkásképzőt?
- Fogyás pajzsmirigy alulműködéssel, kinek sikerült már? Megosztanád tapasztalataidat?
- Milyen magzatvizsgálatokat ajánlott elvégeztetni 38 évesen belekalkulálva a vetélési kockázatot is?