Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait? (tudásbázis)
Szia Túlélő !!!:-) MÁr a neved s azt sugallja, hogy keep calm :-) ahogy soraidat olvasom egy pár dologgal hagy vigasztaljalak Téged:-)
1./ "Mindent kiszedtek" örülj neki, nagy baj már nem érhet.A hüvely megmaradt, még jó , hiszen kell valami ami még emlékeztet a fiatal korunkra :-DDD
2./" Cikatridina kúp helyre hozta": tehát van valami ami gyógyír arra,hogy a hüvelyi vérellátás már nem az igazi,tehát valami kenőanyag kell oda, mint az öreg kocsi motorzelepébe:-) kérdezz utána, rengeteg más készítmény is van még elérhető áron pl Vagisan.Mert a Cikatridina tényleg nem olcsó, de ha muszáj és hat, akkor jöhet :-)
3./ Örülj neki hogy nem különböző daganatos betegség esetén alkalmazható étrendkiegészítőt kell vásárolnod, a Cikatridina elenyészik amellett, amit én olyanokra költöttem mint : gyógygomba, megapack vitamin, Flavin,paróka, gyümölcs és zöldség készítmények stbstb. havona kb negyven rugóba került durván a plussz nekem a kemó mellé ez a cirkusz.AZ egész fizetésemet a Kékgolyó utca melletti fashion streeten hagytam fél évig.
4./ " ne vegyen már tartós tejet kedves, és télikabátot"Az a jobbik eset, amikor a doki beparáztat és a szövettanon kiderül, hogy nincs ok az aggodalomra. Itt többen vagyunk ,akiknek a doki azt mondta, hogy no para,relax, mitszimulálhölgyem.. és a szövettan azt mondta, hogy game over.Na melyik a jobb?
Sikerült megvigasztalnom téged Drága Survivör??? :-) Írj nekünk máskor is . .és ajánlom a tengeri sós ülőfürdőt, lásd meg, csodákat művel. Legyen az parajdi só, vagy hOlt tengeri, mind1. CSak HOrváth Rozit ne használj, és egy egész kilót önts a kádba :-) puszillak
Hát nem tudom mit szóljak, komolyan könnybe lábadt a szemem. Fel vagyok háborodva és le vagyok döbbenve a doktoron. Jó, hogy nem azt mondta, hogy már ne vegyél tartós tejet. Őrület!
Kívánok neked minden jót!
Sziasztok! Régen irtam már, de szorgalmasan olvasom az irásaitokat. Szomoruan látom, hogy egyre több megbetegedés van, de annak örülök, hogy ide találnak és itt a tanácsokkal fel tudnak készülni a mütétre és az azt követö idöszakra. Ez velem is igy történt és mai napig nagyon sok eröt adtok. Ibab sokáignem irt, de most örülök, hogy újra itt van és eröt ad nekünk.
Nekem egy év telt el a mütétem óta, ami méheltávolitás és elsö, hátsofali hüvelyplasztika volt de azota is szenvedek ezekkel a fránya hormonokkal (höhullám, hüvelyégés és gyakori hólyaggyulladás) a petefészkek ugyan megmaradtak, de 55 éves vagyok. Kaptam egy hormon gyógyszert, de nem tudom szedni. Ha valakinek volt ilyen problémája és sikerült megoldani, hálás lennék atanácsért. Most végre sikerült egy labort csináltatni, de szabadságon van az orvosom és nem igazodom el az eredményen. Ha valaki tudja mit jelentenek, legyen szives segiteni : szérum FSH 51,1 nU/ml, szérum LH 41,61 mIU/ml, szérum prolaktin 19,69 ng/mL, szerum progeszteron 1,78 nmol/l, szerum estradiol 319,6 pmol/L. Gyors gyogyulást és jó egészséget mindenkinek.
Hát kérlek... az agyvizem forr.
Természetesen a vérzés még véletlenül se attól volt (szerinte) és hogy csak 4-5 cm a mióma.. azzal nincs gond.. nem kell vele csinálni semmit!!! Se gyógyszer, se műtét, se semmi...
Bízzunk benne hogy nem okoz panaszt.. jófej, mi???
Valami emberi dokit kell keresnem aki nem veszi ezt ennyire félvállról.
Kedves ibab!
lehet, hogy hülyeséget kérdezek, de meg kell tudnom. Három hét múlva lesz a méheltávolító műtétem. Adenoc. miatt kérhetem én azt, hogy mindkét petefészkemet is távolítsák el??? Mindkettő eredetileg is PCOS. Van nekem ehez jogom?
Szua Ibab!
Most tudtalak csak olvasni.. Nagyon köszönöm hogy leírtad ezeket nekem. :) Nem vagyok olyan "hagyommagammindenrerábeszélni" típus. Én agyban eldöntöttem hogy márpedig műtét lesz, és aki mást mondd (még ha orvos is) az sem fog meggyőzni. Itt műtét lesz és PONT! :)
9:45-re megyek ma a nőgyógyászhoz... utána írok helyzetjelentést.
Én még ennyit sem szedtem:) Nem írok márkaneveket. Egy rákbetegségből kigyógyult ismerősöm ajánlotta ezeket,én is ugyanabban a bioboltban szereztem be,a lakóhelyemhez közel.
Műtét előtt Echinacea cseppeket,C vitaminnal 1500 mg
Műtét után 6 hétig a kemoterápiáig Q10 készítményt,és bio céklalét a vashiány miatt.Jelzem, a műtét során közel 2 liter vért veszítettem, amit 2 egység vérsejtmasszával pótoltak. 107 -ről a kemoig 138-ra sikerült visszatornáznom a vasamat,most 127 volt egy hete a Hgb.
A kemo alatt junius 11-től szedem a Myco Crystal 4 féle gombát tartalmazó 4G készítményét,napi egyet. Mellé 1000 Mg Cvitamint és 2000 Ne D3 vitamint. A cukrot én három éve száműztem,mézzel, nyírfacukorral pótolom. Rnegeteg zöldséget,és főleg piros gyümölcsöt ettem :meggy, cseresznye,málna. Most a szilva van soron,mellette görögdinnye, sárgadinnye . Az étolajat paleolit kókuszsírra váltottam, a fehér lisztet kukorica vagy rozslisztre ,nem eszem rántott ételeket. Amit lehet nyersen ,vagy párolva készítek,olívaolajjal. Mivel általában 3 fiúra főzök,ezért mindent meggondolok ,és úgy csinálom,hogy ne kelljen külön készítenem semmit.
Úgy gondolom, hogy ebben semmi különleges nincs,és a gyógyulásomért ez a legkevesebb amit megtehetek!
Lányok! Ibab és Szisziági!
Leírnátok, hogy milyen táplálék kiegészítők és gombakészítmények? Mit szedtek, szedtetek, hogy erősek, energikusak maradtatok és nem voltak vagy csak enyhébb a kemo és sugár terápiánál jellemzően jelenlévő panaszaitok, tüneteitek. Hol szereztétek be? Sokunkat érdekelne.
Előre is köszönjük.
FIgyu!!!! EZekkel totálisan egyet értek és ha lehetne lájkot nyomnék ide: "Sok erőt és jó pillanatot is hozott ez a betegség,sokkal több erő van bennem , mint valaha is gondoltam:))
Hála a szerető családomnak, kollégáimnak ,és azoknak a készítményeknek, amiket minden onkológus utál!:)))" Nálam is pontosan így van ahogy írod!!!
Nagyon köszönöm a biztatásodat,jólesik. Amit írsz, azon elég nehéz volt túl tennem magam.Szoros nyomonkövetés mellett is benézték nálam a dolgokat:(( Szakmabeliként talán meg tudod ítélni hogy mit jelent amikor kezdődő lágyéksérvnek diagnosztizálnak egy kiújulásnak indult lágyrészdaganatot:(( Úgy, hogy ott van a vizsgálatkérő papíron a kiinduló probléma:(( Már túl vagyok rajta,a harag elmúlt, és legalább olyan harcos lettem mint Ibab:)) Sok erőt és jó pillanatot is hozott ez a betegség,sokkal több erő van bennem , mint valaha is gondoltam:))
Hála a szerető családomnak, kollégáimnak ,és azoknak a készítményeknek, amiket minden onkológus utál!:)))
Ibab minden szavaddal egyetértek!!!
"Fiatal" voltam, 41 évesen még örültem is neki, hogy a hüvelyi méheltávolításom után 4 héttel újra a régi lettem, csak még jobb:) Boldogan és egészségesen éldegéltem, még vért is adtam tavaly ilyenkor. Közben a hormonok viszont működhettek,mert a mostani műtét után kiderült,hogy a "jó "petefészkeim tele voltak kisebb nagyobb bevérzett és vizes bennékű cisztákkal.
Nekem nem a petefészkeimben volt ugyan a daganat, hanem a három évvel ezelőtti méhizom szarkóma újult ki más helyen. Nagyon ritka ez a fajta daganat,1000 miómás nőből egy akinél rosszindulatú sejtek vannak a miómában,de benne van a pakliban. Ezért csatlakoztam teljes erőmből Ibabhoz, amikor azt írta hogy a mióma alattomos és nincs rá gyógyszer, csak a szike -de időben!!
A táplálékkiegészítőkről csak annyit: szinte furcsán néznek rám az onkológián: jé magának még megvan a haja? jó a vérképe? nem hány éjjel -nappal? Nekem csak a C...vit készítményt ajánlotta , aminek a havi költsége háromszorosa annak , amit összesen eddig költöttem vitaminokra és gombakészítményre. Jól vagyok, és a korai banyakórtól eltekintve semmilyen komolyabb panaszom nincs!!
Lányok nem arra biztatunk benneteket , hogy legyetek okosabbak az orvosotoknál,hanem arra, hogy legalább egy hormonvizsgálatot kérjetek a műtét előtt!! Pénzért is meg lehet néhány nagyobb helyen csináltatni magánorvosnál,higgyétek el, hogy ennek az összege még mindig töredéke annak a sok táppénz miatti kiesésnek, amin most én is vagyok! Az ösztogén-progreszteron aránya sok mindent megmutat egy tapasztalt nőgyógyásznak,de inkább nem vállalja fel a macerát,meg a költséget ami ennek kiderítésével jár!
További ajánlott fórumok:
- Élet a méheltávolítás után
- Szerintetek érdemes őszintének lenni az ismerkedés időszakában? Megosztanátok a tapasztalataitokat?
- Akiknek a kisfiát műteni kellett, mert nem szállt le a heregolyója, megosztanák velem a tapasztalatait?
- Nem minősülök hátrányos helyzetűnek, csak mert 20 éve elvégeztem egy szakmunkásképzőt?
- Fogyás pajzsmirigy alulműködéssel, kinek sikerült már? Megosztanád tapasztalataidat?
- Milyen magzatvizsgálatokat ajánlott elvégeztetni 38 évesen belekalkulálva a vetélési kockázatot is?