Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait? (tudásbázis)
Kedves Bizakodó,
tudod, a név kötelez, és reméljük ez igaz az itteni azonosítókra is.
Szóval bár a "küzdve küzdj"-ből bőven kijutott Neked,ne feledd, hogy te Bizakodó vagy, tehát innentől bízva bízz és erősödj ezerrel!
Az már fél siker a mielőbbi teljes gyógyuláshoz.
Úgy legyen Yallah, sikerüljön mindannyiunknak!
Ügyes voltál a célkitűzésekkel, jo ötlet, köszönöm, bevezetem én is.
Eddig " csak úgy" sétáltam,és ha kezdtem fáradni, gyorsan visszfordultam.
Egy esetet kivéve,amikor annyira megkívántam egy fagyit, hogy elmásztam a közeli fagyizóig.😄 No az merész cél volt, de a fagyival még haza is tudtam jönni.
Örülök, hogy a lányok neked is tudtak segíteni és - ha nehezen is, bár tudjuk, hogy vágással nehezebb- összeszedted madad.
Klassz ez a csoport, örülök, hogy rátok találtam ❤
Köszönöm,hogy ennyire aggódtatok.
Ja és még a kórházban volt egy apróság, 4 egység vért kaptam és ki lenne az a szerencsés akinek megáll és akkor is új vénát kell szúrni, hát persze,hogy Én.
A dokim azt mondta szépen lassan kezdjem a régi életem élni persze fizikai munka nem,de apróságot 3 héttől már javasolnak mint a teregetés,de ha a kosarat más viszi ki akkor hamarabb is.2 dolgot nem igazán értek, az egyik ez a szigorú diéta, a másik meg,hogy 6 hétig miért nincs ülőfürdő?
Szia Yallah,
hú, a 4.emelet szép kihívás lehetett.
Nagyon köszönöm, hogy írtál, a frászt hozta rám az ismerősöm ezzel a lépcsőzéssel.
Gondolom azért az első hetekben azért nem sokat " szaladgáltál" le sétálni.
Sztem 4 emelet nekem még most is csak több részletben ( kempingszékes) pihenőkkel menne.
Remélem gyorsan, szépen rendbejöttél, és erősebb lettél, mint előtte.
Még1x köszönöm Yallah és minden jót neked:
Masni
Kedves Kajszi,
nagyon köszönöm, hogy írtál!
Akkor vagyunk páran tetőteres lépcsőzők, megnyugtat, hogy ez belefér az " óvatosan gyógyulunkba", kedves tőled, hogy megosztottad a tapasztalataidat.
Imádom a " védjegyedet" , a kalap kakit!
Remélem, hogy mindannyiunknak jut majd szerencséből éppen elegendő.
Meg is dolgozunk érte, ugye lányok?
Kajszi, még1x köszi,
Masni
Kedves Katusa,
No akkor kölcsönösen megnevettettük egymást :-) !
A gyök kettös futószámod banyatankos előzése is jó humorérzékre és kiegyensúlyozott lélekre vall, én is jót kacagtam rajta.
Bár én 3 hetesként még visszafogottabban tettem.
Nagyon örülök, hogy jobb lettél, mint új korodban,ügyes voltál, szeretettel gratulálok!
Az én dokim szó szerint azt mondta, hogy jelentős életminőség javulást fog eredményezni a műtét, csak legyek türelmes a felépülési idő alatt.
Minden előttünk járónak köszönöm a bíztatást, a még sorban állóknak és lábadozóknak pedig kitartás és türelem,
reméljük, hogy számunkra is jobb életminőséget terem.
Ui:
egy remek ötletet láttam a klinikán: folpack-kal csavarta körbe a derekát egy szobatársam fürdés előtt.
Nagy pancsolást az sem bír, de mégis bátrabban tudjuk vele a tus mellett előadni a cicamosdás magánszámainkat.
Tündér volt, meg is örököltem tőle a tekercset, amikor hazaengedték.
Virtuális ölelés:
Masni
Masni, jót nevettem, mert eszembe jutott a csigák is huss-ot olvasva, mikor még csoszogtam gyök kettővel az utcán, és egy kb 80 éves néni a ,banyatankot’ húzva úgy leelőzött, hogy porzott utána az út😀😂
Én már több, mint 10 hónapja túl vagyok az eseményeken, és tényleg mondhatom, hogy jobb vagyok, mint újkoromban, minden szempontból! ☺️
Mindenkit ez ösztönözzön, aki még vacilál rajta, hogy műtét vagy sem... életminőség javulás!!
Jó totyogást és gyógyulgatást!😇
Hoppá...
Szóval a lényeg, hogy már otthon vagy, a sebed is gyógyul -pedig 2x gyepálták meg - szépen, lassan visszaerősödsz majd. Nem hajt a tatár, próbálj meg nagyon türelmes lenni magadhoz.
Biztos vagy benne, hogy a veséd fáj? Mert ha ugyanabban a legkényelmesebb pózban fekszik az ember, akkor amiatt is fájhat a derekad, főleg, ha most kezdtél jobban mocorogni. Nagy kalap kakit és sok türelmet meg jó totyogást!🌻
Szia! Jó, hogy bejelentkeztél, az emberlánya csak rágja a körmeit itten. 😀
Próbáld elfelejteni azt a kórházi herce- hurcát.
Szia. Én is tetőteres voltam. Szépen lassan le meg feltotyogtam, ugyanúgy, ahogy Te. Soha nem fogom megérteni a vészmadarakat...
Figyeld a tested, ha jelez a pocód, hogy elég volt a melóból, akkor fekvés és pihi. Kalap kakit mindenhez, sok türelmet! 🌻
Sajnálom hogy így alakult. Gondoltam, hogy valami nem stimmelhet és azért nem írsz.
De túl vagy végre rajta és már a gyógyulás koncentrálj. Lélekben is. Mi itt vagyunk neked és örülünk, hogy jelentkeztél!
Sziasztok!
Múlt héten hazajöttem,de Én aki nagyon kemény vagyok, nem igazán sikerült az erősödés és a javulás eddig. Sajnos a kórházban 2-szer vágtak,mert első műtét után vér jött aminek nem kellett volna és újra felnyitottak.Eddig mindig jó volt a vénám, sosem durrant el meg semmi, most viszont megszenvedtem.Amit a nyakamba rakta kiderült a műtőasztalon,hogy idegbe szúrták és azonnal kivették és ezután kezdtek a kézfejembe keresni. Ez jó is volt 2 napig majd olyan ödéma lett a kézfejemen,hogy ki kellett venni és ezek után 2 naponta mindig más helyre rajni. Tegnap voltam varratszedésen, a doki szerint nagyon szép a seb csak még az a savó szerű anyag folyik,de állítólag ez teljesen normális jópár hétig és inkább jöjjön ki,minthogy bent marad és fel kell szúrni és leszívatni.Napról-napra most kezdek erősebb lenni csak az utóbbi 2 napban elkezdett fájni a vesém amit nem értek. Szövettan kb még 1 hét azt mondták, arra várok még.Most azért kezdek egyre többet fent lenni és jelentkezem. Puszi mindenkinek és köszönöm,hogy foglalkoztok Velem és írtatok.
Kedves Katusa!
Hálásan köszönöm a kedves és részletes választ!
Igen, valóban úgy tűnik, hogy az is leesik, ami eddig soha, sétáláskor pedig még a csigák is hussss, leelőznek :-D .
Megnyugtattál,és a gyógyuláshoz az egyik legfontosabb, hogy ne parázzunk.
Remélem te már szépen felépültél, jobb lettél, mint új korodban és lazán dobálod már a rekesz vizeket is ebben a kánikulában.
Minden jót neked:
Masni
Szia Masni!
Nem gond a lépcsőzés, óvatosan menj fel a hálóba, ahogy írtad is. Én ugyanebben a cipőben jártam ☺️ Sőt aki társasházban lakik és nincs lift, amúgy is kénytelen lépcsőzni, ha le akar menni sétálni. Szóval emiatt ne aggódj!😁
A hajolás és emelés valóban tilos, ülőfürdő varratszedésig plusz nyilván a szex és a tampon (utóbbi amúgy sem fog kelleni) a 6 hetes kontrollig. Akkor mindent megnéznek odabent és aztán mondják rá az áment mindenre.
A hajolás-emelésre visszatérve, én sokáig nem is mertem. Guggolásból vettem fel, ami leesett, mert persze ilyenkor naná, hogy kiesik a kezedből az is, ami előtte soha😛
Emelés: azt meg érezni fogod, mikor megy már, de nyilván ne egy rekesz vízzel kezd a gyakorlatozást majd🤪
Totyogás sokszor, ha elfáradsz tedd magad vízszintesbe, nem szabad terminátorkodni, hogy na engem ez nem tett a padlóra című... igenis pihenni kell sokat, hogy regenerálódni tudj fokozatosan odabent. Aztán egyre többet tudsz majd sétálni😉
Gyógyulást kívánok!
Sziasztok!
Júni. 12-én műtöttek Szegeden.
Részleges méheltávolítás laparoszkóposan, 53 éves vagyok.
A klinikáról a műtét után 48 órával kiadtak. Ez a 3.nap volt, pénteki műtét, vasárnapi kiadás.
A szövettan rendben, nagy méretű mióma miatt volt szükség a beavatkozásra.
Amit kérdezni szeretnék tőletek:
mondta vkinek a dokija, hogy tilos ( nem ajánlott) lépcsőzni?
Nekem csak az ülőfürdő, a tampon és a szex tilalmát mondta, erre egy ismerősöm most hozta rám a frászt.
Tetőtéri hálószobánk van, ahonnan én - ha szépen lassan, hast fogva és egyesével mellézárva is, de - minden nap lemásztam.
Kezdetben csak napi 1x, hogy csoszoghassak kicsit az udvaron, de később már 2x-3x is.( pénteken leszek 3 hetes)
Emelés-hajolás tilalmát olvastam, egyik sem ment/megy, így ott nem vétkeztem, ellenben jó pár 1 szintnyi lépcsőzést elkövettem.
Mit gondoltok, mennyire gond ez?
A válaszokat előre is köszönöm!
Akár előtte vagytok még, akár már utána, alakuljon minden a legjobban!
Szeretettel ölellek benneteket:
Masni
További ajánlott fórumok:
- Élet a méheltávolítás után
- Szerintetek érdemes őszintének lenni az ismerkedés időszakában? Megosztanátok a tapasztalataitokat?
- Akiknek a kisfiát műteni kellett, mert nem szállt le a heregolyója, megosztanák velem a tapasztalatait?
- Nem minősülök hátrányos helyzetűnek, csak mert 20 éve elvégeztem egy szakmunkásképzőt?
- Fogyás pajzsmirigy alulműködéssel, kinek sikerült már? Megosztanád tapasztalataidat?
- Milyen magzatvizsgálatokat ajánlott elvégeztetni 38 évesen belekalkulálva a vetélési kockázatot is?