Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait? (tudásbázis)
Egy a bajom Budapesten műtenek és Mi Győr mellett lakunk. Arra mikor van esély,hogy a ruhákat majd ki tudom teregetni,mert a 2 fiú a családban, itt minden színes lesz és olyan gyűrött,hogy az úthenger se tudná kisimítani.
Persze, majd műtét után Én segíten a sorstársaknak.
Nem vagyok hozzáértő, de az ilyen hosszabb altatásnál használják ezt a csövet szerintem.
Hű, ha nem lehet latogatni az kemény. Én mindennap úgy vártam a férjemet, mint a messiást, meg mondtam neki, hogy mit hozzon. (Főleg vizet)de sztem biztosan lesz aki segit!
Ne izgulj, tul leszel rajta, es majd te segitesz itt az ujaknak!
Műtet utan is van elet, az ovatos mozgas, mutet utani pihenes fontos!
Most csak magaddal törődj :)
Szia, a sportkupakos víz, (én janát vittem) azert kell, hogy ne öntsd le magad + amit én nem tudtam: hasi vagas volt nekem, nagyobb műtét es az intubalo cső kiszárította a nyalkahartyamat.
Tehat folyton kohogesi ingerem volt: ez nagyon f@sza egy felbevagott hasnál...ezert inni,inni, es inni kellett. Persze ezt senki se mondta, csak a nőver vetette oda egy felmondatba, mikor ejjel kint setalgattam, mert ha lefekudtem jobban kellett kohogni.
A napom igy telt:kohoges elkerulese miatt sok viz, felkecmerges az agyrol,kibotorkalas wcre,vmennyire lefertotlenitettem,papir ulőke, majd vissza,kohoges, ivas, ujra wc.
Elvoltam na.
Nehezitve egy betegtars nepes rokonsagaval,(sok ferfi is!)...
Szoval pesten a Peterffybe
NE menjetek,a dokik jok, de a korülmények kb 19.századiak, bár lehet, hogy akkor jobban kitakaritottak.
Szia!
Bemásoltam ide egy korábbi bejegyzésem, hogy ne kelljen keresgélned😁.
Mi vittem a kórházba: mosdókesztyű, tusfürdő, fogkefe, fogkrém, kézfertőtlenítő, wc papír és nedves is, popsitörlő, wc ülőke fertőtlenítő kendő, papír wc ülőke, törölköző 2 nagy 2 kicsi, arckrém, deó, hálóing 2 db (egy se volt rajtam csak a kórházi), 4 pizsama, köntös, szabadidő ruha (haza jönni), pléd, kispárna 2, fehérnemű én kb 12 db-ot vittem + 1 hasszoritós bugyit ami nem volt rajtam, zokni 5 pár, sportmelltartó 2db, fésü hajgumi csatt, papucs 2 pár 1 zuhanyozni 1 szobai, tisztasági betét 3 féle ( na ez is elég lett volna csak egy nekem alig volt rá szükség),
Gyógyszer: saját amit esetleg rendszeresen szedsz, algopiryn, espumisan.
SPORKUPAKOS ÁSVÁNYVÍZ, ropi, negró, reklám szatyor, papirzsepi, szalvéta, pohár, kés, villa, kanál, telefon, töltő, füles, könyv, szemüvegtörlő.😊 Na így nézett ki az én pakkom.😁
üdv : 💖Timi
Pedig otthon is totyogni kell...
De nem ész nélkül. Úgy egy órányi tingli - tanglizást általában másfél, két órányi fekvés, alvás követ. Ha húzódik, sajdúl, akkor rögtön fekvés. Figyelni kell a test jeladásaira. Totyogni - pihenni, megint totyogni, aztán pihenni. Csak így lehet visszaerősödni. Fokozatosan, lassan. Minden nap többet kívánsz majd talpon lenni, mint előzőleg. De lesz olyan is, amikor szinte egész nap fekszel. Kalap kakit!
Szia. Timi70 hozzászólásaiban találsz egy nagyon jó listát arról, hogy mit kell és érdemes vinni a kórházba.
És igazából tök mindegy, hogy hány napot vagy kórházban, otthon is csak lekvár az ember jó ideig. Sőt, a kórházban az ember nyugodtabb körülmények között szokik bele az új, lelassúlt ritmusába. Hasi vágással 5 nap, plusz a becsekkolós fél nap.
Csinálj nagytakarítást még a műtét előtt, utána jó ideig nem fogsz úgyse. Lefoglal és egy gonddal kevesebb.
Pánikolni nem kell, izgulni meg tök normális. 😀
Klarisszának: Remélem jól ébredtél műtét után és nyugis, szuszmákolós volt ez a nap.🌻
Kalap kakit!
Ritamaja!
Köszönöm szépen, nagyon kedves vagy!
Pannika 2
Szia. Neked is köszönöm,hogy írtál!Sajnos én is ettől félek,hogy mi van,ha a sok cisztából előbb-utóbb rosszindulatú ciszta lesz. A bal oldali már úgy volt kezd kisebbedni,már szinte elmúlt erre most 2 cm-ert nőlt egy hónap alatt.Ráadásul a hasüregemben állandóan folyadék van,mióta ez a ciszta meg van,és én hülye utána olvastam,hogy az a rák jele is lehet....
Kajszi 72!
Szia. Köszönöm szépen a válaszod,sajnos én hajlamos is vagyok rá,de műtét óta pokol! A legrosszabb,hogy most mind a kettőben van,és nem is olyan nagyok,de piszkosul feszül,fáj,nyilal görcsöl,szinte lehetetlenné teszi az életemet..Hát a szexet én is hallottam már,de most az nagyon nem megy :( Most azon gondolkodok,hogy szeretném,ha kivennék a petefészkeimet is,de az orvosom nem nagyon szeretné a korom miatt mondván nagyobb gondok jönnek utána....igaz júliusban a cisztákat kiveszi.
Szia. Azért van cisztád, mert a petefészkeid szuperul működnek, érlelik a petesejteket, csak azoknak nincs már hova pottyanni.
Ha nem tud felszívódni, a test körbezárja és tovább próbálkozik a feldolgozásával. Minél tovább, minél sikertelenebbül, annál nagyobb lesz a ciszta. Ez így nagyon konyhanyelven van, de kb. Leginkább hajlam kérdése az egész, van aki megússza chrobak után ciszták nélkül, de a többségnek lesz.
A régi dokik a szexet javasolták ciszta pukkasztásra. 😀 Kalap kakit!🌻
További ajánlott fórumok:
- Élet a méheltávolítás után
- Szerintetek érdemes őszintének lenni az ismerkedés időszakában? Megosztanátok a tapasztalataitokat?
- Akiknek a kisfiát műteni kellett, mert nem szállt le a heregolyója, megosztanák velem a tapasztalatait?
- Nem minősülök hátrányos helyzetűnek, csak mert 20 éve elvégeztem egy szakmunkásképzőt?
- Fogyás pajzsmirigy alulműködéssel, kinek sikerült már? Megosztanád tapasztalataidat?
- Milyen magzatvizsgálatokat ajánlott elvégeztetni 38 évesen belekalkulálva a vetélési kockázatot is?