Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait? fórum

Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait? (tudásbázis)

49438. yzzi
2020. júl. 16. 15:25

Masni66 és Kajszi72 köszönöm a válaszokat! Megnyugtató volt olvasni, amit írtatok. Nálam elég hirtelen nőtt meg a miómám a méhemmel együtt, ijesztő volt, hogy egyszercsak elkezdtem valamit érezni a hasamban.

Egyébként próbált valaki valamilyen módszert, ami enyhítheti a tüneteket? Például cickafark és diófa levél tea vagy Maca vagy bármi más?

49437. Klarissza71 (válaszként erre: 49435. - Yallah2)
2020. júl. 16. 14:44
Nekem lapar műtétem volt 4 ponton kis vágás ami persze látszik főleg ha bikiniben vagyok de a sebem nem zavar csak a lógós hasam! Ha nem lennék csóró akkor tuti felvarratnám! :(
49436. Klarissza71 (válaszként erre: 49434. - Kajszi72)
2020. júl. 16. 14:40
Annyira nem vagyok teherbíró gyenge fizikumú vagyok már a betegségem miatt is ízület,reuma hepa lábsérülés stb tehát egy rakás szar vagyok egy kis depresszióval fűszerezve fizikai munkát végzek többnyire!
49435. yallah2
2020. júl. 16. 14:15

Hát a fene tudja hogy van ez a haskérdés. Laparnál nem igazán van változás.

Vágásnál meg szerintem egyén és orvosfüggő hogyan zárja, hogyan tudja zárni a hasfalat.

Nekem alkatilag soha nem volt lapos a hasam. Ráadásul körte alkat is vagyok.

Bikinivágásom van. Egész lent. Úgy tűnik, mikor összerámoltak műtét él, hogy a hájbájt egészen felhúzták a vágás fölé. Ezért ott azóta sem szép. Lóg kissé. Főleg a bal oldalon van egy csíkban.

Különösebben nem izgat mert úgy ahogy én, senki nem látja. Fürdőgatyában sem, táncruhában sem.

49434. Kajszi72 (válaszként erre: 49431. - Klarissza71)
2020. júl. 16. 12:29
Ez az emelés- mozgás dolog nagyban függ attól, hogy a műtét előtt mi volt az alap. Mennyit mozogtál, milyen volt az erőnléted, a teherbírásod, fizikai munkát végeztél-e, stb. Egy biztos, lassan, fokozatosan, nagyon odafigyelve. Tényleg kb egy év. Türelem, türelem, türelem. A belső varratok felszívódása 3!!!! hónap. 🌻
49433. Klarissza71 (válaszként erre: 49432. - Tim70)
2020. júl. 16. 11:30

Szia Timi!

Köszönöm a válaszod hát nálam a futás kizárt a rossz lábam miatt de akkor a lépcsőzőt fogom használni és továbbra is undorodva nézhetem magam a tükörbe még jó,hogy nincs férjem aki nap mint nap lásson és elforduljon! A pasimmal meg havi 2x találkozunk neki meg a szex a lényeg nem az,hogy lóg a hasam stb!!!

Legyen szép napod!!!

üdv : Klarissza

49432. Tim70 (válaszként erre: 49431. - Klarissza71)
2020. júl. 15. 22:50

Szia!

A lépcsőző géptől semmi bajod nem lesz, és 5-6 héttel a műtét után 5km-t futottam (kocogtam) heti 2-3 alkalommal. Ja és a harmadikon lakok lift nélkűl az első perctől napi több alkalommal megjártam az emeletet. Szépen lassan. Haspréses gyakorlatokat ne csinálj egyenlőre és súlyt se emelgess.😉 . Nem tudom pontosan megmondani, hogy hány kilót emelhetsz, itt is a fokozatosság a lényeg fogod érezni mi ami sok. Ne akarj hegyeket mozgatni még nincs itt az idelye!!!

Üdv: 💖 Timi

49431. Klarissza71 (válaszként erre: 49430. - Tim70)
2020. júl. 15. 22:05

Akkor rosszat csináltam mert kétszer ráálltam a lépcsőzőgépre pár lépésre! Nehezet hány kilóig szabad emelni a 6 hét után?

Köszi üdv!

49430. Tim70 (válaszként erre: 49429. - Klarissza71)
2020. júl. 15. 21:31

Szia!

Még ne agyalj a hasad letornázásán 😀 hidd el pont jó ahogy van. 😉. Szépen lassan rendeződik minden, de azt nem szabad elfelejteni, hogy a belső varratok felszívódása több hónap. Kb 1 év múlva fogod azt mondani, hogy kerek minden. Addig türelem.😊

Üdv: 💖 Timi

49429. Klarissza71 (válaszként erre: 49428. - Bizakodó)
2020. júl. 15. 20:36

Tudom,hogy itt jó csapat van és mindenbe segítenek amiben tudnak amiért köszönet jár nekik! Én nem sokat olvasgattam a neten mert mikor kiderült,hogy milyen műtétem lesz egy ismerősöm ajánlotta az oldalt és be is regisztráltam! Most azon agyalok,hogy a hasam kéne letornázni nem konkrétan a műtéttől nagy de most úgy látom,hogy lógósabb és ha tükörbe nézek undorodom magamtól!!!

Szép estét mindenkinek!

49428. Bizakodó (válaszként erre: 49427. - Klarissza71)
2020. júl. 15. 16:02

Szia!

Én is Bébi vagyok,de itt merek kérdezni a netem máshol nem és sajnos annyi hülyeséget olvastam,hogy csak lestem, itt meg segítenek.

L

49427. Klarissza71 (válaszként erre: 49424. - Bizakodó)
2020. júl. 14. 23:16
Nekem 5 hétig volt pecsételő vérzésem csütörtökön leszek 6 hetes műtött és 21- től már kiír az orvosom dolgozni jól vagyok és 27 én megyek a 6 hetes kontrollra!!! Ha eddig nem volt vérzésed akkor lehet nem is lesz már gondolom én de én ezekben a dolgokban Bébi cipőben járok! :) További pihenést neked !
49426. Kajszi72 (válaszként erre: 49417. - Yzzi)
2020. júl. 14. 20:59

Szia. A megnagyobbodott méhed helyet csinált magának odabent, hogy elférjen. Ha pisiléssel, kakival nincs gondod, nem fáj a veséd, akkor szerintem nincs baj, szépen elfér és nem terheli a körülötte levő szerveket. Biztos nincs hájszerkezeted, mint nekem pl, azért is érzékeled ezt a helyezkedős játékot látványosabban pozició váltáskor.

Kalap kakit!🌻

49425. Kajszi72
2020. júl. 14. 20:50

Tisztázás: mindenkinek az egész méhtestjét vették ki. A dokik szakmai nyelvezete nem egyezik a hétköznapi nyelvvel.

Részleges vagy chrobak műtét: megy a méh, a petevezetékek, marad a méhnyak és a petefészkek. Ilyenkor van esély menstruációs vérzésre, ami általában kis maszat a klotyópapíron. A ciklus tovább működik, a premenstruációs tünetek is maradnak, a hormontermelés és vezérlés nem szűnt meg.

Teljes vagy kiterjesztett méheltávolítás vagy wertheim műtét: megy a méh, a méhnyak, a petevezetők és a petefészkek . Szóval a teljes, összefüggő rendszer. Ilyenkor használják a csonkolt hüvely kifejezést is, ami nem azt jelenti, hogy kimetélték a hüvely felét, hanem csak annyit, hogy nincs már méhnyak, nincs folytatás, a hüvely önmagában ér véget.

Daganatos érintettségnél a wertheim kiegészülhet mirigyek és a nagycseplesz eltávolításával is. Egyéb érintettségnél az adott szerveken is szabnak- varrnak. Ugyanez van endometriózisnál és összenövéseknél, ahol kell, ott szétválasztanak, kiveszik a nem odavalót, szintén szabnak- varrnak.

Kitartást és sok türelmet mindenkinek, akár előtte áll még vagy már afterpartyzik! És kalap kakit mindenhez!🌻

49424. Bizakodó (válaszként erre: 49423. - Klarissza71)
2020. júl. 14. 17:57
1 hónapos műtött vagyok nem is volt eddig semmi vérzésem és remélem nem is lesz , csak olvastam vissza és nem értettem és kicsit pánikoltam. Bocsi
49423. Klarissza71 (válaszként erre: 49422. - Bizakodó)
2020. júl. 13. 23:49
Akkor nem kéne,hogy legyen menstruációd ,nekem is kivették és a petevezetőket is!
49422. Bizakodó (válaszként erre: 49421. - Yallah2)
2020. júl. 13. 20:39
kivették a teljes méhem
49421. yallah2 (válaszként erre: 49420. - Bizakodó)
2020. júl. 13. 20:21
Ha chrobak műtét volt, meglehet.
49420. Bizakodó
2020. júl. 13. 18:35

Sziasztok!

Varrattól megszabadultam és megjött a szövettan is és minden rendben van. Most lehet Én nagyon félre értettem valamit,de most a műtét után lesznek vérzéseim meg menstruációm is?

49419. Masni66 (válaszként erre: 49417. - Yzzi)
2020. júl. 13. 17:49

Helyesbítés 😎😎

Már amikor rányomtam az "elküdre" éreztem, hogy a

" műtét után lapos és laza"

kissé gyorsított megfogalmazás lett, és hiú reményeket kelthet.

Azért nem megy ilyen pikk-pakk, és nincs két egyforma eset sem.

Részletezem kicsit:

jó pár nappal a műtét után fedeztem fel, hogy szépen, fokozatosan lapul és puhul az a rész, és most olyan, (betöltött 4 hetesen) amiről az előző hozzászólásban írtam.

Számomra ez roppant nagy öröm volt, hiszen a műtét előtt erősen kidomborodott ez a rész, és úgy feszült, hogy szinte dobolni lehetett volna rajta.

DE ehhez túl kellett esni a műtéten és az első nem túl kellemes napokon-heteken.

Ez van. Nincs varázspálca...de már lapos és nem feszül 😄

Kitartás és türelem mindannyiunknak! Még innen is hosszú az út.

49418. Masni66 (válaszként erre: 49417. - Yzzi)
2020. júl. 13. 17:20

Szia Yzzi!

Miért gondolod, hogy ez gond lehet?

Bizonyos mértékig mindenünk mozog kint is bent is, amikor oldalra feszünk, dolgozik a gravitáció 😄 .

Majd akkor fog igazán mozogni minden belső cuccos, amikor már kiszedték onnan a méhet!

Eltartott egy darabig, amíg tudtam és mertem oldalra fordulni.

Napközben igyekszem hanyatt feküdni, hogy befelé rendeződjenek a szervek. Aludni csak oldalt tudok, és figyelek rá, hogy felváltva tegyem.

Nekem bő két ökölnyi volt a méhem, alig ismertem a hasam legalsó részére műtét után.

Nem lapos lett, hanem szinte majdnem homorú és szuper laza!

Tizenéves koromban volt utoljára ilyen.

Azt mondta a doki, majd szépen minden átrendeződik odabent,ne aggódjak, nem marad űr.

Azonban, mint minden más kérdésben is, a saját dokid szava a döntő.

Ha addig nem is találkozol már vele, altatás előtt mindenképpen kérdezz rá!

Meg az altatósokra is, hogy ugye ébren leszel még, amikor a dokid odaér.

Én még tudtam vele pár szót váltani, mielőtt elszunyáltam,de eléggé kómás voltam már.

Kitartás, várunk a " sikeresen túl vagyunk már rajta" csapatban!

49417. yzzi
2020. júl. 13. 14:15
Sziasztok! Megnagyobbodott miómás méhem van, méheltávolítás előtt állok. Borzasztó erős menzeszeim vannak, anémiás vagyok, a hasam állandóan puffadt. Van egy olyan tünetem, ami miatt aggódom, a kemény, megnagyobbodott méhemet érzem lent középen a kismedencéből kidomborodik, ami egy állandó nyomó érzés, viszont, amikor lefekszek aludni, attól függ, melyik oldalamon fekszek, nem középen érzem ezt a megnagyobbodást, hanem inkább jobbra vagy balra, amikor felkelek, akkor pedig visszamegy középre. Ilyet tapasztaltatok ti is? Másnál is előfordult hasonló vagy valami más probléma állhat ez mögött? Köszönöm a válaszokat!
49416. yallah2 (válaszként erre: 49414. - Melcsi 75)
2020. júl. 11. 20:44
Hát az a doki hülye!
49415. Zsuzsanna74 (válaszként erre: 49408. - Masni66)
2020. júl. 11. 10:37

Köszönöm, Masni, ez egy jó löket volt. Kedden telik le a 6 hét

Igaz, az már itt van, de nem várok tovább. Hétfőn megprobálok elérni a dokit. Még álmomban is kattogok rajta, hogy ennyi sok probléma után mi jöhet még. Igaz a doki, aki operált, 100 km-re van, azért nem oda mentem. Meg a zaróra is azt írták, hogy a körzeti gynekologushoz kell menni. A vérzés igaz már mérséklődött, nagyon pici, szinte lesni kell, de még mindig van, most van szombat, meg mindig bízom, hogy elmulik, de mellette félek is.amugy már mindent csinálok finoman nem fáj semmim, a sebem már varratszedés kor is szép volt. Épp csak egy csikom van. Köszönöm a segítséget, és jobbulást mindenkinek! Jó, hogy vagytok, vagyunk egymásnak❤️

49414. Melcsi 75
2020. júl. 11. 08:48

YALLAH2!

Szia! Olvastam a hozzászólásod,és nagyon igazad van.

45 éves vagyok. Chrobak műtétem volt. Én kértem vegyük ki a petefészket is,de nem,mert a hormonokra még szükségem van,és hogy nem tudom én az mivel jár,ha Ő azt kiveszi. Hát ez volt a válasza...Most már tudom hogy mivel jár,hogy bent maradt a petefészkem! Folyamatosan cisztáim vannak. Most volt petefészek ciszta műtétem,akkor is kértem vegye ki a petefészkem,de ő nem szerette volna ezt megtenni. Műtét után másfél héttel cisztám lett újból,hurrá! Felhívtam,majd közölte fejezem ezt be nincs most nekem cisztám. Elmentem egy másik dokihoz aki megerősített engem abban,hogy megint cisztám van....

49413. Csakpihe (válaszként erre: 49406. - Kajszi72)
2020. júl. 11. 00:19
Hát nem tudom ki számít ebből a szempontból idősebbnek. :-) Nekem pld fordítva van. Műtét előtt nem volt nagy hasam. Igaz előtte is sportoltam. Műtét után lett és ilyen kötényhasszerű a vágásnál. Ja, amúgy nincs más akinek magamon kívül meg szeretnék felelni. :-)
49412. Csakpihe (válaszként erre: 49409. - Masni66)
2020. júl. 11. 00:15

Szia Masni!

Köszönöm tanácsod! Ezt így ebben a formában még nem próbáltam. Sportolok sokat, néha jógázom is. Szóval végzek bőven has és törzsizom gyakorlatokat. Csak kifejezetten nem így szerintem. Nekem sajna nem lehetett laparos a műtétem. Szóval inkább esztétikai problémáim vannak azóta. Na meg a hogy nem maradtak nagyon hormonjaim.

49411. Sziszike3 (válaszként erre: 49410. - Kajszi72)
2020. júl. 10. 22:36
Harom miomam volt,allandoan hosszu ideig eros verzesem volt,10 napig is eltartott,elviselhetetlen fajdalommal.Az egyik mioma rossz helyen volt,endometriozis is volt.Termesztesen mindent figyelek ami van tunet.
49410. Kajszi72 (válaszként erre: 49396. - Sziszike3)
2020. júl. 10. 21:39

Szia Sziszike. Mi vezetett a műtéthez? Mert ha endometriózisod volt, vagy csak összenövéseid voltak, akkor sajna arra megvan benned a hajlam.

Próbáld megfigyelni a ciklusod, keresd a régi jeleket, és írd fel, mit tapasztalsz. Ugyanígy a pisi, kaki problémákat. Ez a dokiknak is segíthet.

Az a bibi, hogy mind a két dolgot nehéz kideríteni, csak amikor már panaszokat okoz, akkor figyel fel rá az ember. Nagy kalap kakit!🌻

49409. Masni66 (válaszként erre: 49393. - Csakpihe)
2020. júl. 10. 21:11

Szia Csakpihe,

sajnálom, hogy 2 év után is vannak még panaszaid, de bízom benne, hogy ha lassan is, de csak elmúlnak végre.

Én még friss vagyok, és laparos, vagyis gyakorlatai tapasztalatom még kevés és más.

Azonban van egy nagyon egyszerű gyakorlat, amivel úgy tudod erősíteni a hasizmaidat ( és lapítani a hasad), hogy tuti nem okozol kárt magadnak.

Lapar esetén asszem a 3. héttől szabad, de én is csak a 4.-en kezdtem és csakis hanyatt fekve szabad még csinálni.

Nagyon egyszerű.

Szóval hanyatt fekve nagy levegeő be, hasi légzéssel ( tehát a hasba megy a kevegő, jógások előnyben), jól kitágul, megemelkedik a pocak, utána pedig egyenletesen kifújni, fújni, fújni, majd préselni kifele a maradék levegőt is a hasból amennyire csak tudjuk a hadra fogható hasizmainkkal, majd ( a fulladás határán ugye) amíg csak tudjuk, tartsuk meg ezt a pózt.

Én csak reggel üres gyomorral tudom, utána már hol puffad, hol helyből fáj.

Azt mondják, segít abban, hogy a belső szerveink ne essenek előre. Mondjunk, ha maradt a méhszáj, ez kevésbé esélyes, mert talán némelyik szalagokkal ahhoz van " gyárilag" rögzítve.

Javítsatok ki csajok, ha tévedek, még csak most kezdek a témában irodalmazni.

Pár napja gyakorolgatok, és reggelenként már vmi picit tudok állva is behúzni a hasamon.

Aztán esténként már kérdőjel állásban totyogok az ágyamhoz, szóval a pici eredmények is csak reggeli tünemények.

Most még fekve is fáj 😢 , de reggel újra gyakorolok.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook