Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait? (tudásbázis)
Igen akkor téged azért hívnak vissza rendszeresen!
Mielőbbi gyógyulást kívánok neked és mindenkinek!!!
Szia!
Én 6 hetes műtött vagyok és Én is itt szereztem be az infókat.Engem szerdán műtöttek , azután őrzőben aludtam majd másnap reggel mehettem vissza a szobába. Ha nem kellett volna újra felvágni akkor vasárnap mehettem volna haza, de így kedden engedtek haza, 2 nappal később,de azért is,mert vért kellett kapjak.Varrat egy része felszívódó volt amit ki kellett szedni az 10 nappal műtét után volt ha jól számolok.Ébredés után folyamatosan kaptam a fájdalomcsillapítót és fájni nem fájt csak az ágyból való felkeléskor, azt meg kell tanulni,hogyan kelj fel az ágyból.
Egy dolog amit Én tapasztaltam , a műtét után 2. napon nagyon kezdett csikarni a hasam, olyan volt mintha szélgörcsöm lett volna és szenvedtem az ágyban és már órák teltek el amikor a nővérnek el mentem mondani mire Ő mondta miért nem szóltam,mert van valami infúzió amit bekötöttek az segített,mert a műtét után az ember belső szervei, bélrendszer rendeződik vissza. Összesen 2 palack ment le és minden jó lett.Nem tudom ilyen másnál volt-e illetve másik kórházban így csinálják-e.
Szerintem mindenhol 4-6 hét volt korona előtt is.
A célirányos vizsgálatú, valószínűsíthetően veszélyeztetett képletű betegeknek prioritása van és volt is mindig a sima szűrővizsgálatúakkal szemben.
Műtéti időpontod van már?
Szia. Azért (is) vették ki a méhünket, mert a hormonális irányítás káosza miatt megvastagodott a méhnyálkahártya és nem tudott normálisan kitisztulni menstruációkor. Ez okoz kegyetlen görcsöket és fájdalmat. Meg egyebeket.
A stressz a menstruációdat is meghozhatja, az is fájhat. Ha van endometriózisod, az is fájhat. Ha összenövéseid vannak, az is fájhat. Sőt, ha már nagy a méhed és puffasztó kaját eszel, az is fájhat. 😀 Ha fosol a műtéttől, az is csinálhat fájdalmat.
Ha már összevissza és mészárszékes a menstruációd, műtét előtti 2-3 hétben érdemes progeszteront szedni. Mifelénk ezt automatikusan felírják a műtét előtt állóknak, máshol nem. Érdemes foglalkozni vele, mert elkerülhető a műtéti halasztás.
Ha még relatíve normális a ciklusod vagy fogamzásgátlót kajálsz, akkor ez persze tárgytalan.
Kalap kakit!🌻
Szia!
Nekem műtét előtt 1 hétig fájt a hasam meg bevéreztem.
L
Szia!
Vágtak, holnap lesz 6 hete. Sebet kenem a Cicacplastot mondták.Tegnaptól kezdhettem ülőfürdőt,nem is eszek mert nem vagyok éhes.Nem jelez a testem sajnos,hogy pihenni kell, Én magamtól szoktam.
Viszont ez a dolog már kb másfél hete van meg.A baj csak az,hogy hétfőre kaptam urológushoz időpontot.Mindenki szabin van. Mi az a bartholin mirigy és az mitől tud eltömődni?
Tudok hétfőig valamit csinálni? Cataflam esetleg addig ?
További ajánlott fórumok:
- Élet a méheltávolítás után
- Szerintetek érdemes őszintének lenni az ismerkedés időszakában? Megosztanátok a tapasztalataitokat?
- Akiknek a kisfiát műteni kellett, mert nem szállt le a heregolyója, megosztanák velem a tapasztalatait?
- Nem minősülök hátrányos helyzetűnek, csak mert 20 éve elvégeztem egy szakmunkásképzőt?
- Fogyás pajzsmirigy alulműködéssel, kinek sikerült már? Megosztanád tapasztalataidat?
- Milyen magzatvizsgálatokat ajánlott elvégeztetni 38 évesen belekalkulálva a vetélési kockázatot is?