Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait? fórum

Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait? (tudásbázis)

49408. Masni66 (válaszként erre: 49391. - Zsuzsanna74)
2020. júl. 10. 20:45

Szia Zsuzsi,

ó, én végig azt hittem, hogy az operáló orvoshoz mentél vissza a panaszaiddal, és most láttam csak a hozzászólásod végén, hogy ha nem leszel jobban, az operáló orvoshoz kell menni.

Az enyém ( aki operált) a számba rágta, hogy mit tilos az első héten és hogy a klinika ambulanciáján pontosan hány órakor jelentkezzek nála a 8. napon varratszedésre.

Ott szépen megválaszolta a kis papiromra feljegyzetelt, pontokba szedett kérdéseimet ( kicsit kuncogott rajta, no, de nem akartam, hogy vmit elfelejtsek), és azzal engedett el, hogy ha bármi furát tapasztalok mindenképpen nála és azonnal jelentkezzek.

Normál erejű vérzéstől ne ijedjek meg, akkor sem ha ronda, tisztul, ahogy a zacsiba is csordogált még szépen az elején, de erősödnöm kell napról napra, arra figyeljek a brutál sok fekvés és az egyre növelendő csak séták között.

(A borítékot csak ezt követően vettem elő.)

Szegediként szegedi klinikán műtöttek, vagyis egyébként is ez a legközelebbi hely, ahová mehetnék.

Nem emlékszem, hogy te milyen messze laksz attól a helytől, ahol műtöttek, lehet távolabb,és azért nem egyből oda mentél.

Sztem sem megnyugtató ez az " és ha nem leszel jobban, akkor...".

Aki műtött ő nem elérhető?

Sztem csak ő tudja, mi milyan állapotban volt odabent, amikor kibontott, látott-e olyan bmit, amiről úgy gondolja, hogy ezt a döcörgős gyógyulást okozhatja, és ha igen, mit javasol.

Az enyém azt mondta, hogy felbontás után az enyém is sokkal szarabb képet mutatott, mint amit az UH és tapintás alapján remélt.

Amit ki szeretnek hozni belőle, hogy ha más dokik nézegetnek most Uh-gal vagy tapintással,akkor azok lehet csak " sötétben tapogatóznak".

Sztem az operáló orvos feladata, hogy elláson, és ő érted a felelős is.

Minden kontrollra azt mondják, hogy x hét múlva, de panasz esetén azonnal.

Szóval én összecsomagolnám a kórházi motyómat, oda mennék, ahol műtőttek, és addig nem jönnék el, amíg meg nem vizsgál.

No jó, nyár van, előtte csekkolnám telón, hogy mikor ügyeletes vagy mikor van az ambulancián, de tuti nem várnék még 1 hetet.

49407. Kajszi72 (válaszként erre: 49402. - Yallah2)
2020. júl. 10. 20:23
Mondtam én hogy ne tessék parázni... ❤
49406. Kajszi72 (válaszként erre: 49404. - Csakpihe)
2020. júl. 10. 20:21

Hálót annak tesznek be, akinek renyhék az izmai, idősebbeknek, akiknél már nem olyan jó a szöveti regenerálódás és a már sérveseknek. A háló a sérv megelőzésére van.

Nálunk a zsírszövet regenerálódik lassabban. Ha bontottál már csirkét, vagy főleg, ha voltál disznóvágáson, akkor biztos láttad, érezted, hogy a hasi háj szétomló, elmállik a kezed alatt. (Ezért is lehet lisztet beledolgozva hájastésztát csinálni belőle)

Nem kolozsvári állagú. 😀Szóval szövetileg majdnemhogy trutyi. Ezt nem lehet varrni, összeilleszteni, az időre és a testre van bízva az új idegvezetés kiépítése. Ezért is vágnak bikinivonalban, a háj alatt, lehetőség szerint.

Ez megint konyhanyelv volt, de valami ilyesmi.

És azt se felejtsd el, hogy műtét előtt sokunknak nagyobb volt a hasa. Maga a méh, batár miómák, nekik kellett a hely. Most meg már nincsenek ott.

Vannak kencék, amik feszesítik és hidratálják a bőrt, az is segíthet. Kalap kakit! És aki szeret, az Téged szeret, nem a hasad feszességét!🌻❤

49405. Zsuzsanna74 (válaszként erre: 49403. - Sziszike3)
2020. júl. 9. 23:43
Szorítok, majd jelentkezz! 😊
49404. Csakpihe (válaszként erre: 49399. - Kajszi72)
2020. júl. 9. 23:40
Kedves Kajszi! Köszönöm a válaszod! Én nem tudom mi lehet, volt aki azt mondta lehet hogy sérv. De nem tudom az sem hogy az milyen. Remélem hamarosan eljutok megnézetni hogy tényleg mondja már meg valaki mi ez, miért ilyen. Engem rettentően zavar. Nem tudok rendesen felöltözni sem, mert annyira látszik. Hasizom van azért nálam rendesen használva. Hallottam már olyat hogy van akinek valamilyen hálót tesznek be. Lehet az kellett volna nekem is, mert olyan mintha semmi nem tartaná a hasamat. És az vajon miért van hogy nem tudjuk behúzni a hasunk?
49403. Sziszike3 (válaszként erre: 49401. - Zsuzsanna74)
2020. júl. 9. 22:28
Kőszőnőm hogy biztatsz, nem is hagyom magam, most mikor voltam a dokinál nagyon kellemetlenül éreztem magam hiszen kivettek félig a mehemet, és mégis nyafogok ez úgy tűnhet a dokinak. Hazamentem és elbogtem magam, ilyet még soha nem éreztem,ezért kerestünk most másik dokit. Remélem sikerül a dolog végére járnom.
49402. yallah2
2020. júl. 9. 21:17

Ilyenkor mondom el itt a véleményem 628 adszorra Chrobak műtétről.

Nekem ez olyan "nem szartunk a kútba, csak a szélére oszt belepiszkáltuk."

Kikanyarintják a méhtestet, a többi marad.

MI van? Vérzel pecsételsz, barnázol tovább, holott pont azért kellett a műtét mert vérfürdőd volt. Teszem azt. Aztán jönnek a problémák. Vérezgetsz tovább. A petefészkedben ciszta képződik, ugyanolyan szarul vagy mint menzesz előtt közben stb.

Na igen a hormonok!!!

Én aszondom, kellenek a fenének a hormonok ha épp nem 30- 40 vagy.

Kell a rossebnek az ösztrogén meg ilyesmi.

Persze vannak hátrányai is. Izületi problémák, hízás ilyesmi.

De tudjátok? Inkább ez, mint a vérzéstől cisztáktól endometriózistól való állandó félelem!

55 évesen itt fáj ott fáj néha. Leguggolok, nehezen tudok felállni.

4 éve műtöttek. Most kezdett néhány kiló felcsúszni rám. Úgy egyenletesen. Először kiakadtam. Aztán észrevettem, hogy a pasik forognak utánam az utcán. Meg a melóhelyen a betegek is. (pasik) A saját pasim is!!!

Készülök egy hastáncversenyre jövőre.

Ilyen kövéren???? Na mit fogok táncolni???? Dobszólót!!!!

Mert ott nem kell sokat ráznom, rázkódik magától.

Ja és nekem MIndent kivettek! Áldom is a dokit máig is!!!

NIncs maszatolás, nincs ciszta, nincs fájdalom stb.

49401. Zsuzsanna74 (válaszként erre: 49400. - Sziszike3)
2020. júl. 9. 19:41
Jól teszed, hogy megmutatod magad más dokinak. Az én kálváriám 2014-től tart, darabos, hónapokig tartó vérzés, vérszegénység, állandó gombásodas, tönkretették a flórámat teljesen, napokig ömlő menstruációs vérzés...csak azt akartam ebből kihozni, hogy én is több orvosnál jártam..Ha kell, menyj el újabb orvoshoz, amíg csak fáj valami, néha úgy néznek az emberre, mintha passziobol, jókedvében járna hozzájuk, pedig ha tudnak, mennyire kellemetlen.(Bocsi, ha kicsit kifakadtam). Egy kalappal, nagyon szorítok neked. Majd írj, hogy mi volt a dokinál, és hidd el, minden rendbe jön,kitartást kívánok neked!
49400. Sziszike3 (válaszként erre: 49398. - Zsuzsanna74)
2020. júl. 9. 15:44
Szia köszi hogy írtál, neked is jobbulast, Sajnos igen összevissza van vérzés, de maga a fájdalom a rossz, egyűtlét a férjemmel az sem túl kellemes utanna is mindig verzek,Ha verzek feszít alul mindenem körbe, és fáj nagyon Most magán úton megyek dokihoz ajánlott egyik barátnőm egy orvost hozzá kaptam időpontot jovohetre.Kivizsgaltatom magam.
49399. Kajszi72 (válaszként erre: 49393. - Csakpihe)
2020. júl. 9. 15:41

Szia! Én is két éves múltam, nekem olyan, mintha a hájamat középre varrták volna, és még mindig van érzéketlen rész a hasamon, behúzni én sem tudom rendesen. Az izom megfeszül, a vakondtúrás marad olyan amilyen.

A hegesedés is lehet göbös, nem mindenkinek adatik meg a besimulós sebgyógyulás. Ha a hasizom nincs használva, rugalmatlan, akkor szerintem ott is tovább érezni a varrat csomóit, főleg a széleken, mert ott bogoztak minket össze valami szuper öltéssel, hogy ne eresszen el a varrás.

De pl. a karomon szabtak- varrtak, és 4 év kellett hozzá, hogy besimuljon rendesen, úgy, hogy nekem nagyon gyors a sebgyógyulásom, a régi hegeim is szépek - mégis.

Azt vettem még észre, hogy a hájam állaga 😀 más lett, narancsbűrkés, összeállt nagyobb csapatokba.

Azért ha fáj valami vagy csak zavar, mutasd meg dokinak. Kalap kakit!🌻

49398. Zsuzsanna74 (válaszként erre: 49396. - Sziszike3)
2020. júl. 9. 09:39
Szia Sziszike, nekem június 2-án volt Chrobak műtétem. Hasi műtéttel. Hogy érted, hogy vére zgetéseid vannak? Minden hónapban egy pici? Ha olvastad, én is vérzéssel küzdök, ami nem akar múlni. Sajnálom, hogy ennyi idő után is problémáid vannak. Mindenképp menyj el mr-re!
49397. Zsuzsanna74 (válaszként erre: 49395. - Klarissza71)
2020. júl. 9. 09:17
Teljesen igazad van, nem kell a nagyobb baj. Volt már elég belőle. Le a kalappal, hogy ilyen helyzetben kezdtél a felújításba. Köszönöm, neked is kívánok sok türelmet és gyógyulást!
49396. Sziszike3
2020. júl. 8. 23:42
Sziasztok! Nekem tavaly októberben volt a crobak műtétem. Azóta nem teljesen jöttem helyre.Rengeteg fájdalmam van,alhasi, vérzés van de olyankor feszít alul mindenem és fáj mint műtét előtt.Most két hete már nem bírtam mert erős derekfajdalmam volt ami alhasi fájdalmat is okozott kisugarzott hiemelkedessel.Elmentem orvoshoz antibiotikumot kaptam, kicsit jobb lett, de a panaszok nem szűntek meg.Visszamentem a nőgyógyászhoz, ott megvizsgált jobb oldalon alul nyomásra is érzékeny volt nagyon,behivott egy másik dokit is nézzen meg, ő is megvizsgált, annyit mondott hogyha nem szűnnek a panaszok menjek vissza akkor kel Mr vizsgálat, mert lehetséges endometriozis csomó is. Most elkeseredtem, mert azt hittem a műtét után végre fájdalom nélkül tudok élni. Volt valakinek hasonló aki így járt mint én?
49395. Klarissza71 (válaszként erre: 49394. - Zsuzsanna74)
2020. júl. 8. 23:15
Ha nem vigyázol magadra akkor nagyobb bajt okozol magadnak saját érdekünk betartani amit kell a mi egészségünk magunknak kell rá vigyázni! Hidd el nekem is nehéz betartani mert lakás felújításba vagyunk ajtócsere festés stb gondolhatod,hogy néz ki a házunk! Mindenképp kitartás és türelem!
49394. Zsuzsanna74 (válaszként erre: 49392. - Klarissza71)
2020. júl. 8. 22:00
Köszönöm a biztató szavakat, sokat segítenek, mert már épp gondoltam, hogy minek is vigyázni ennyire, ha nem javul a helyzet. De igazad van, muszaly kitartani!
49393. Csakpihe
2020. júl. 8. 21:02

Sziasztok! Nekem már több, mint 2 év telt el a műtétem óta. Olyan kérdésem van régebbi műtöttekhez, hogy másnál is fenáll-e hasonló probléma mint az enyém.

A hegvonalában ilyen csomós szerű és az egyik oldalon még mintha ilyen gombóc lenne a hasamban. A másik problémám, hogy olyan mintha nem tartana a hasfalam semmit. Előreesik, olyan mintha terhes lennék és behúzni sem tudom akarattal sem. Mitől lehet ez?

49392. Klarissza71 (válaszként erre: 49391. - Zsuzsanna74)
2020. júl. 8. 19:17
Hát ez nem hangzik valami biztatónak de ne idegeskedj mert azzal csak ártasz magadnak,továbbra is kíméld magad pihenj sokat semmi emelés!!! Kitartást!
2020. júl. 8. 16:42
A doktornő újra megvizsgált, megnézett+hüvelyi uh. Meg mutatta nekem is, elmagyarázta, hogy nem lát ott semmilyen galibát, nem tudja, mi lehet a probléma. Más orvosokkal is konzultalt telefonon. Várunk még egy hetet, és ha nem leszek jobban, kontrollra az operáló orvoshoz kell menni.... Hát, nem nyugodtam meg, sőt 😞
49390. Klarissza71 (válaszként erre: 49389. - Zsuzsanna74)
2020. júl. 8. 10:45
Nincs mit köszönnöd Zsuzsa! Higgy benne,hogy minden rendben lesz! Várjuk az eredményed írj!
49389. Zsuzsanna74 (válaszként erre: 49388. - Klarissza71)
2020. júl. 8. 09:40
Köszönöm szépen Klarissza! Ma megyek kontrolra.Meglatjuk, mit mond az orvos, nem vagyok nyugodt egyáltalán.
49388. Klarissza71 (válaszként erre: 49387. - Zsuzsanna74)
2020. júl. 7. 23:23
Igen nekem már a műtét után volt pecsételő vérzés,én csütörtökön leszek 5 hetes!
49387. Zsuzsanna74 (válaszként erre: 49384. - Klarissza71)
2020. júl. 7. 16:33
Klarissza szia, még egy kérdésem lenne, hogy az operáció után rögtön pecsételő vérzés jelentkezett, mert nekem 3 hétig egyáltalán semmi nem volt, utána kezdődött,Ma vagyok pont 5hetes. Köszi a választ, már így is rengeteget segítettél.
49386. Zsuzsanna74 (válaszként erre: 49383. - Masni66)
2020. júl. 7. 16:29
Szia Masni, kicsit megnyugtattal, hogy a te dokid azt mondta, hogy a vérzés 6hetig normális. Az én doktornőm azt mondta, nem tudja, honnét szivárog és pont úgy néz ki mintha véletlenül bent hagyták volna egy tampont. Ezért is parázok. Most 2 napja kicsit jobb, de igyekszem nem sokat mozogni, mert akkor úgy vettem észre, hogy jobb de hát nem ez a megoldás. Holnap megyek kontrollra, izgulok, mit fog mondani a doktornő, mert a múlt héten azt mondta, ha nem változik vissza kell menni, ahol operaltak. Ma vagyok 5 hetis. Szerintem meg ne is nagyon hajolgass, csak majd később, úgy a hatodik hét után lehet elkezdeni próbálgatni, ahogy az ember érzi, legalábbis nekem ezt mondták.
49385. Masni66
2020. júl. 7. 13:08

#hegmasszázs

Sziasztok!

A napokban láttam ezt a videót face-n, belinkelem, hátha vkinek haznos lehet a csoportban:

[link]

Bár a videóban a pácienst szülés utáni hegekkel kezelik, elhangzik benne, hogy nem csak szülés utáni és nem csak hasi hegek esetén hasznos a módszer.

Én megúsztam ugyan laparral, de többen vagytok, akik nem.

Szerettel ajánlom figyelmetekbe.

49384. Klarissza71 (válaszként erre: 49382. - Zsuzsanna74)
2020. júl. 7. 09:30
Szia Zsuzsi! Én most léptem az ötödik hétbe a műtétem után és most múlt el a pecsételő vérzésem! Hajolni már tökéletesen tudok persze nekem laparoszkópos műtétem volt méhem és a petevezetőket vették ki többi maradt , főzök mosok de a nagy takarítással még várok emelni nehezet nem emelek max 3 kg ezek mellett sokat pihenek! Légy türelmes és lassan helyre jössz te is sok pihenés és séta!! Mielőbbi gyógyulást!
49383. Masni66 (válaszként erre: 49378. - Zsuzsanna74)
2020. júl. 6. 23:38

Szia Zsuzsi, remélem jobban vagy!

Az én dokim is azt mondta, hogy 6 hétig vérezhetek, teljesen rendben van, de a tampon az tilos.

Helyesen tetted, hogy visszamentél, megnyugtató, hogy megvizsgált a dokid és írt is fel rá valamit.

Az előzményeket olvasva megértem, hogy aggódsz, de ha mérséklődött a vérzés, ne parázz rá,gondolom az a gél sem hat azonnal.

A 7 napos kontrollra remélem sokkal jobban leszel!

Nekem júni 12-én volt ugyanilyen műtétem.

Nagyon kevés vérzés volt, szinte csak azon másnapokon, amikor azt hittem, hogy ezt-azt meg tudok már csinálni...de nem 😢 .

A 4.hetemetet töltöm, és bár már nem kőkemény és totál puffadt a hasam, hajolni nagyon nem tudok és ülni se sokáig, pedig laparral műtöttek.

Szóval - így vagy úgy - de szinte mindannyian megküzdünk az első hetek kihívásaival.

Nagy segítség, hogy az előttünk járók, biztatóan mind az írják, hogy megérte.

Reméljük idővel mi újak is így látjuk majd.

49382. Zsuzsanna74 (válaszként erre: 49381. - Kajszi72)
2020. júl. 6. 03:32
Nagyon köszönöm a válaszodat.Sokat segit ez a fórum. Kár, hogy a műtét előtt még nem tudtam rólatok, de így is nagy segítség. Sajnos a vérzés azóta is tart, holnap lesz 2 hete. Ilyen hosszan is lehet menstruációs vérzés? Hol tiszta vér, nyalkas néha barnás. Ha többet vagyok fent, akkor több van, már nem merek mocorogni. Ugye februárban 2-szer is operaltak, egy polipot vettek ki, de sajnos a műtét nem sikerült,egy hétre rá újra elontott a vér, ezért újra csináltak. Már attól félek, hogy a mostani nagymutetem után megint visszakerulok😒
49381. Kajszi72 (válaszként erre: 49378. - Zsuzsanna74)
2020. júl. 5. 12:57
Szia. Mindannyiunknak azt mondták a dokik, hogy 6 hétig belefér a tisztuló vérezgetés. Ciklusoddal mi a helyzet? Mert ha petefészek és méhnyak maradt, akkor lehet mini menstruáció, amit a méhnyakon maradt méhsejtek okoznak, akik reagálnak a ciklus hormonális parancsaira még egy ideig. Kalap kakit mindenhez!🌻
49380. Kajszi72 (válaszként erre: 49379. - Bizakodó)
2020. júl. 5. 12:52
Ha úgy csinálod, hogy többször totyogsz, vagy csak talpon vagy negyed-fél ótrákat, utána fekszel, amíg jól esik, akkor könnyebb visszaerősödni. Így a mozgást mindig követi a pihenés, a regenerálódás, az ember kedve is jobb lesz. Aztán ahogy erősödsz, megnő a totyogó idő és csökken a pihenősdi. Nem szabad túleröltetni a dolgokat, érzi azt az ember, hogy a teste mire vágyik. És most ennek van prioritása. Kalap kakit és sok türelmet! 🌻
49379. Bizakodó
2020. júl. 4. 18:22

Én egyet vettem észre ha sokat feküdtem akkor következő nap alig volt erőm elhagyni az ágyat.Ha egy kicsit fent voltam és jöttem-mentem a házban akkor következő nap nem volt semmi baj és persze az éjszaka is könnyebb volt.Én azt érzem,hogy napról,napra egyre erősebb vagyok, remélem ez marad is így.

Az előttem író után egy kicsit bepánikoltam,hogy mi az a vérzés, újra kellett műteni stb,hogy még így is járhatok?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook