Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait? (tudásbázis)
Szia Zsuzsi,
ó, én végig azt hittem, hogy az operáló orvoshoz mentél vissza a panaszaiddal, és most láttam csak a hozzászólásod végén, hogy ha nem leszel jobban, az operáló orvoshoz kell menni.
Az enyém ( aki operált) a számba rágta, hogy mit tilos az első héten és hogy a klinika ambulanciáján pontosan hány órakor jelentkezzek nála a 8. napon varratszedésre.
Ott szépen megválaszolta a kis papiromra feljegyzetelt, pontokba szedett kérdéseimet ( kicsit kuncogott rajta, no, de nem akartam, hogy vmit elfelejtsek), és azzal engedett el, hogy ha bármi furát tapasztalok mindenképpen nála és azonnal jelentkezzek.
Normál erejű vérzéstől ne ijedjek meg, akkor sem ha ronda, tisztul, ahogy a zacsiba is csordogált még szépen az elején, de erősödnöm kell napról napra, arra figyeljek a brutál sok fekvés és az egyre növelendő csak séták között.
(A borítékot csak ezt követően vettem elő.)
Szegediként szegedi klinikán műtöttek, vagyis egyébként is ez a legközelebbi hely, ahová mehetnék.
Nem emlékszem, hogy te milyen messze laksz attól a helytől, ahol műtöttek, lehet távolabb,és azért nem egyből oda mentél.
Sztem sem megnyugtató ez az " és ha nem leszel jobban, akkor...".
Aki műtött ő nem elérhető?
Sztem csak ő tudja, mi milyan állapotban volt odabent, amikor kibontott, látott-e olyan bmit, amiről úgy gondolja, hogy ezt a döcörgős gyógyulást okozhatja, és ha igen, mit javasol.
Az enyém azt mondta, hogy felbontás után az enyém is sokkal szarabb képet mutatott, mint amit az UH és tapintás alapján remélt.
Amit ki szeretnek hozni belőle, hogy ha más dokik nézegetnek most Uh-gal vagy tapintással,akkor azok lehet csak " sötétben tapogatóznak".
Sztem az operáló orvos feladata, hogy elláson, és ő érted a felelős is.
Minden kontrollra azt mondják, hogy x hét múlva, de panasz esetén azonnal.
Szóval én összecsomagolnám a kórházi motyómat, oda mennék, ahol műtőttek, és addig nem jönnék el, amíg meg nem vizsgál.
No jó, nyár van, előtte csekkolnám telón, hogy mikor ügyeletes vagy mikor van az ambulancián, de tuti nem várnék még 1 hetet.
Hálót annak tesznek be, akinek renyhék az izmai, idősebbeknek, akiknél már nem olyan jó a szöveti regenerálódás és a már sérveseknek. A háló a sérv megelőzésére van.
Nálunk a zsírszövet regenerálódik lassabban. Ha bontottál már csirkét, vagy főleg, ha voltál disznóvágáson, akkor biztos láttad, érezted, hogy a hasi háj szétomló, elmállik a kezed alatt. (Ezért is lehet lisztet beledolgozva hájastésztát csinálni belőle)
Nem kolozsvári állagú. 😀Szóval szövetileg majdnemhogy trutyi. Ezt nem lehet varrni, összeilleszteni, az időre és a testre van bízva az új idegvezetés kiépítése. Ezért is vágnak bikinivonalban, a háj alatt, lehetőség szerint.
Ez megint konyhanyelv volt, de valami ilyesmi.
És azt se felejtsd el, hogy műtét előtt sokunknak nagyobb volt a hasa. Maga a méh, batár miómák, nekik kellett a hely. Most meg már nincsenek ott.
Vannak kencék, amik feszesítik és hidratálják a bőrt, az is segíthet. Kalap kakit! És aki szeret, az Téged szeret, nem a hasad feszességét!🌻❤
Ilyenkor mondom el itt a véleményem 628 adszorra Chrobak műtétről.
Nekem ez olyan "nem szartunk a kútba, csak a szélére oszt belepiszkáltuk."
Kikanyarintják a méhtestet, a többi marad.
MI van? Vérzel pecsételsz, barnázol tovább, holott pont azért kellett a műtét mert vérfürdőd volt. Teszem azt. Aztán jönnek a problémák. Vérezgetsz tovább. A petefészkedben ciszta képződik, ugyanolyan szarul vagy mint menzesz előtt közben stb.
Na igen a hormonok!!!
Én aszondom, kellenek a fenének a hormonok ha épp nem 30- 40 vagy.
Kell a rossebnek az ösztrogén meg ilyesmi.
Persze vannak hátrányai is. Izületi problémák, hízás ilyesmi.
De tudjátok? Inkább ez, mint a vérzéstől cisztáktól endometriózistól való állandó félelem!
55 évesen itt fáj ott fáj néha. Leguggolok, nehezen tudok felállni.
4 éve műtöttek. Most kezdett néhány kiló felcsúszni rám. Úgy egyenletesen. Először kiakadtam. Aztán észrevettem, hogy a pasik forognak utánam az utcán. Meg a melóhelyen a betegek is. (pasik) A saját pasim is!!!
Készülök egy hastáncversenyre jövőre.
Ilyen kövéren???? Na mit fogok táncolni???? Dobszólót!!!!
Mert ott nem kell sokat ráznom, rázkódik magától.
Ja és nekem MIndent kivettek! Áldom is a dokit máig is!!!
NIncs maszatolás, nincs ciszta, nincs fájdalom stb.
Szia! Én is két éves múltam, nekem olyan, mintha a hájamat középre varrták volna, és még mindig van érzéketlen rész a hasamon, behúzni én sem tudom rendesen. Az izom megfeszül, a vakondtúrás marad olyan amilyen.
A hegesedés is lehet göbös, nem mindenkinek adatik meg a besimulós sebgyógyulás. Ha a hasizom nincs használva, rugalmatlan, akkor szerintem ott is tovább érezni a varrat csomóit, főleg a széleken, mert ott bogoztak minket össze valami szuper öltéssel, hogy ne eresszen el a varrás.
De pl. a karomon szabtak- varrtak, és 4 év kellett hozzá, hogy besimuljon rendesen, úgy, hogy nekem nagyon gyors a sebgyógyulásom, a régi hegeim is szépek - mégis.
Azt vettem még észre, hogy a hájam állaga 😀 más lett, narancsbűrkés, összeállt nagyobb csapatokba.
Azért ha fáj valami vagy csak zavar, mutasd meg dokinak. Kalap kakit!🌻
Sziasztok! Nekem már több, mint 2 év telt el a műtétem óta. Olyan kérdésem van régebbi műtöttekhez, hogy másnál is fenáll-e hasonló probléma mint az enyém.
A hegvonalában ilyen csomós szerű és az egyik oldalon még mintha ilyen gombóc lenne a hasamban. A másik problémám, hogy olyan mintha nem tartana a hasfalam semmit. Előreesik, olyan mintha terhes lennék és behúzni sem tudom akarattal sem. Mitől lehet ez?
#hegmasszázs
Sziasztok!
A napokban láttam ezt a videót face-n, belinkelem, hátha vkinek haznos lehet a csoportban:
Bár a videóban a pácienst szülés utáni hegekkel kezelik, elhangzik benne, hogy nem csak szülés utáni és nem csak hasi hegek esetén hasznos a módszer.
Én megúsztam ugyan laparral, de többen vagytok, akik nem.
Szerettel ajánlom figyelmetekbe.
Szia Zsuzsi, remélem jobban vagy!
Az én dokim is azt mondta, hogy 6 hétig vérezhetek, teljesen rendben van, de a tampon az tilos.
Helyesen tetted, hogy visszamentél, megnyugtató, hogy megvizsgált a dokid és írt is fel rá valamit.
Az előzményeket olvasva megértem, hogy aggódsz, de ha mérséklődött a vérzés, ne parázz rá,gondolom az a gél sem hat azonnal.
A 7 napos kontrollra remélem sokkal jobban leszel!
Nekem júni 12-én volt ugyanilyen műtétem.
Nagyon kevés vérzés volt, szinte csak azon másnapokon, amikor azt hittem, hogy ezt-azt meg tudok már csinálni...de nem 😢 .
A 4.hetemetet töltöm, és bár már nem kőkemény és totál puffadt a hasam, hajolni nagyon nem tudok és ülni se sokáig, pedig laparral műtöttek.
Szóval - így vagy úgy - de szinte mindannyian megküzdünk az első hetek kihívásaival.
Nagy segítség, hogy az előttünk járók, biztatóan mind az írják, hogy megérte.
Reméljük idővel mi újak is így látjuk majd.
Én egyet vettem észre ha sokat feküdtem akkor következő nap alig volt erőm elhagyni az ágyat.Ha egy kicsit fent voltam és jöttem-mentem a házban akkor következő nap nem volt semmi baj és persze az éjszaka is könnyebb volt.Én azt érzem,hogy napról,napra egyre erősebb vagyok, remélem ez marad is így.
Az előttem író után egy kicsit bepánikoltam,hogy mi az a vérzés, újra kellett műteni stb,hogy még így is járhatok?
További ajánlott fórumok:
- Élet a méheltávolítás után
- Szerintetek érdemes őszintének lenni az ismerkedés időszakában? Megosztanátok a tapasztalataitokat?
- Akiknek a kisfiát műteni kellett, mert nem szállt le a heregolyója, megosztanák velem a tapasztalatait?
- Nem minősülök hátrányos helyzetűnek, csak mert 20 éve elvégeztem egy szakmunkásképzőt?
- Fogyás pajzsmirigy alulműködéssel, kinek sikerült már? Megosztanád tapasztalataidat?
- Milyen magzatvizsgálatokat ajánlott elvégeztetni 38 évesen belekalkulálva a vetélési kockázatot is?